#خوراک_میت_بال
#کوفته_ریزه
سلام دوستاي عزيزم،روزتون بخير؛
درست كردن اين غذاي ساده و خوشمزه رو حتما خيلياتون بلديد ولي من يك توضيح كوچولو ميدم.
گوشت چرخكرده رو با پياز رنده شده(بهتره آب اضافي پياز رو بگيريد)،نمك و فلفل،زردچوبه و كمي جعفري ساطوري ورز بديد و نيم ساعت داخل يخچال بذاريد.بعضيها كمي آرد سوخاري هم اضافه ميكنن ولي من نه.بعد،از اين مواد گوشتي كوفته ريزه هايي درست كنيد كمي از گردو بزرگتر.مقدار كمي روغن در تابه بريزيد و كوفته ها رو كمي تفت بديد تا رنگش تغيير كنه،از تابه بيرون بياريد و در همون تابه يكم پياز و يكي دو حبه سير رو تفت بديد ،كمي زردچوبه و بعد نصف ق غ رب و دو ليوان گوجه فرنگي رنده شده و مقداري نمك اضافه كنيد.يك دقيقه كه جوشيد،كوفته ها رو داخلش بچينيد و در تابه رو بذاريد تا سس غليظ بشه.
خوراك ميتبال(كوفته ريزه) آمادست،هم با برنج و هم نان ميتونيد سرو كنيد.
نوش جان🌹
@shirini71
#شکرپاره
تخم مرغ : ١ عدد
آرد: ٢ پيمانه
پودرشكر:١ ق چ
پكينگ پودر : ١ ق چ
كره :١٢٥ گرم
وانيل : 1/8 ق چ
رومال شکر پاره: یك عدد زرده و كمي زعفران و يه ق چايخوري پودر شكر رو با هم مخلوط مي كنيم
شربت :
شكر يا پودرشكر: ١و ١/٢ پيمانه
آب: ٢ پيمانه
اب ليمو : ١ ق مرباخوري
زعفران حل شده: كمي ( دلخواه )
ابتدا براي تهيه شربت اب و شكر رو ميجوشانيم لازم نيست كه قوام بياد
حدود ٥ تا ٨ دقيقه بجوشه كافيه
بعد شربت رو ميذارم كه خنك بشه
طرز تهیه خمیر:
ا تخم مرغ + پودرشكر با همزن دستي ميزنيم +کره که حتما به دمای محيط برسد و نرم شده باشد
خوب هم ميزنيم و در اخر ارد و پكينگ رو با هم الك كرده و به مايه اضافه مي كنيم و با نوك انگشتان با هم
مخلوط مي كنيم تا يك خمير لطيف به دست بياد اصلا نياز به ورز زياد ندارد همين كه خمير لطيف به دست اومد كافيه.
اکنون از خمير گلوله هايي كه از گردو كوچكتر باشه رو بر مي داريم در دست كاملا كروي كرده و وسط
آن مغز گردو یا مغز فندوق و یا پسته گذاشته و خوب فشار دهید.
بعد با قلم مو مواد رومال را ماليده و در فري كه از قبل روي دماي ١٨٠ درجه گرم شده قرار ميديم
و به مدت تقريبي ١٢ تا ١٤ دقيقه ميپزيم اگر روی شیرینی طلایی نشد دو سه دقیقه ای گریل روشن کنید.
بعداز اینکه از فر خارج كرديم با قاشق بزرگ شربت را روي همه شيريني ها مي ريزيم و بعد از
چند دقيقه در ظرف مورد نظر مي چينيم و باز چند قاشق شربت روشون ميديم
نکته: اگر خمیر لطیف نشده بود می توانید کمی روغن مایع در خمیر بریزید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
من اومدم با یه دستور راحت اما در عین حال جذاب و خوشمزه و ترررررد😉
#سمبوسه_رولی_باخمیر_خونگی
#خمیرفوری_سمبوسه
برای مواد داخلی سمبوسه دستتون بازه و میتونید سیب زمینی رو با گوشت چرخکرده پخته یا مرغ ریش شده و یا سوسیس به همراه انواع سبزیجات ترکیب کنید .
مواد لازم برای خمیر ۸ عدد سمبوسه .
آرد سفید: ۱ پیمانه
نمک: ۱/۴ ق چ
سیاه دانه: ۱/۲ ق چ
روغن: ۱ ق غ
آب: به میزان لازم
.
مواد لازم برای داخل سمبوسه
پوره سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
نشاسته ذرت یا آرد سفید: ۱ و ۱/۲ ق غ
👈نشاسته یا آرد برای این هستش که مواد منسجم تر بشن
پیاز داغ، فلفل سبز، سبزیجات معطر یا جعفری: به میزان دلخواه
نمک، فلفل سیاه، پودر گوجه یا گرام ماسالا، ادویه گوشت : به میزان دلخواه
👈سعی کنید پیاز داغ با روغن خیلی کمی درست شده باشه و یا میتونید از پیاز خام خیلی ریز خرد شده هم استفاده کنید
.
طرز تهیه .
۱. آرد+ نمک+ سیاه دانه+روغن رو با هم ترکیب کنید و با دست کامل میکس کنید
۲. خیلی کم کم آب اضافه کنید تا خمیر شکل بگیره و به دست نچسبه حدود ۱ دقیقه ورز بدید و روی خمیر رو بپوشونید
سپس به مدت ۲۰ دقیقه در جای نسبتا گرم استراحت بدید
👈حواستون باشه کم کم آب بریزید چون نیاز به آب کمی داره.
۳. توی این مدت سیب زمینی پخته و له شده رو با نمک و ادویه و پیاز و سبزیجات ترکیب کنید .
دستتون رو چرب کنید و به گلوله های کوچک تقسیم کنید
۳.بعد ۲۰ دقیقه خمیر رو چند ثانیه ورز بدید و به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمتو روی سطح آرد پاشی شده باز کنید.
(نباید خیلی نازک و یا ضخیم باشه)
با چاقو خمیر رو به صورت مستطیلی در بیارید
۴.داخل هر قسمت یک تکه سیب زمینی بذارید و روی کنید
و با خلال دندان فیکس کنید
👈خلال دندان خیلی ضروری نیست
۵. داخل روغن سرخ کنید تا کامل طلایی و برشته بشه
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#بهاردونه
#شیرینی_محلی_مازندران
دستور تهیه بهار دونه،شیرینی محلی مازندرانی👇
طرز تهیه برنج:
اول برنج رو میشوریم و بدون نمک میزاریم چند ساعت خیس بخوره بعد با اب میزاریم که بپزه و تقریبا وقتی که داره نرم میشه(رو به شل شدن)دیگه از روی شعله برمیداریم و تا 6 یا 7 مرتبه با اب سرد اب لعاب دار رو از قابلمه خارج میکنیم و بعد ابکش میکنیم و بعد از اینکه ابش گرفته شد روی یه سفره پهن مکنیم با فاصله تا کاملا خشک شه(اگر تو افتاب باشه خیلی بهتره)حالا برنج امادست برای پخت شیرینی.
نکته:اگر میخواهید که برنجتون رنگی باشه از همون اول که میخواین برنج رو ابکش کنید رنگو بهش اضافه میکنید.
میتونید 1 کیلو برنج رو از قبل اماده کنید که برای هر وعده با دو استکان برنج خشک شده یه ظرف پیرکس شیرینی داشته باشید.
تهیه شیرینی👇
روغن مایع رو میزاریم داغ شه بعد برنج خشک شده رو کم کم تو یه الک دسته دار میریزیم و سرخ میکنیم تا پف کنه و خیلی زود باید برداریم که رنگش تغییر نکنه.حالا تو یه ظرف جداگانه چند قاشق عسل رو میزاریم روی حرارت ملایم تا بجوشه تقریبا بین 5 تا 8 دقیقه ،تقریبا برای 2 لیوان برنج سرخ شده 4 قاشق غذاخوری عسل کافیه ،بعد با برنج مخلوط و توی ظرف پهن میکنیم و با پشت قاشق صاف میکنیم و بعد از 1 ساعت برش میدیم و سرو میکنیم،نوش جان.
دستور بهار دونه با شکر
برنج خشک شده 2 لیوان
شکر 1 لیوان
اب 1/4لیوان
گلاب1/4لیوان
اب نارنج 2 ق خوری
بعد اینکه برنج رو طبق دستور بالا خشک و سرخ کردید،شکر و اب و گلاب و اب نارنج رو میزاریم روی شعله تا قوام بیاد( نشانه قوام امدن شکر اینه که وقتی یه قطره از شکر رو توی اب سرد میریزیم از هم جدا نشه و سفت شه)
بعد با برنج مخلوط و توی ظرفی که کمی چرب شده پهن و بعد از سفت شدن برش میزنیم.
@shirini71
بهار دونه رو از برنج آبکش شده که اضافی میاد می تونید درست کنید👆هم واسه عصرونه بچه ها مناسبه