#زولبیا👇
به سبک قنادی
یک پیمانه نشاسته گندم
نصف پیمانه ماست
یک قاشق مربا خوری روغن مایع
یک قاشق غذاخوری آرد شیرینی
دو قاشق غذاخوری زعفرون دم کرده غلیظ
یک قاشق مربا خوری بیکینگ پودر
یک سوم پیمانه گلاب
یک قاشق مربا خوری خمیر مایه
طرز تهیه:
اول نشاسته و ماست رو مخلوط کنید تا خمیری بشه، حالا زعفرون دم کرده را بریزید مخلوط کنید، گلاب و روغن و آرد را اضافه کنید و مواد رو خوب فولد کنید بعد بیکینگ پودر و خمیر مایه فوری رو بریزید و وقتی مخلوط شد روی ظرف رو سلیفون بکشید در جای گرم بگذارید پنج شش ساعت بمونه تا خمیر حجمش دوبرابر شود (من شب قبل درست کردم خمیر رو و فردا بعدازظهر درست کردم)
بعداز زمان استراحت خمیر را داخل قیف بریزید
من از جای سس استفاده کردم، تو روغن داغ شکل بدید.
پف کرد و طلایی شد تو شربت بیندازید چند ثانیه بمونه بعد از شربت خارج کنید.
نکته:ماست نباید شیرین باشه باید به ترشی بزنه ولی کف نکنه و اینکه آب نداشته باشه.
@shirini71❤️
آسمان:
صبا:
طرز تهیه رنگینک رولتی
خرمای سیاه تقریبا 1 کیلو( بهتره از خرمای جنوب استفاده بشه)
آرد گندم 1 پیمانه
دارچین 1 قاشق سوپخوری
روغن جامدیاکره نصف پیمانه
گردوی خرد شده 200 گرم
پودر پسته و نارگیل درصورت دلخواه مقداری(برای تزیین)
اول از همه هسته های خرمارودربیارید وخرماروله کنید.برای له کردن خرما چندتاراه دارید.یکی اینکه از چرخ گوشت استفاده کنید.اگه حال وحوصله تمیز کردن چرخ گوشت رونداریدباپشت قاشق خرماهارو له کنید.میتونید خرماهارو روی حرارت بذارید و کمی کره بهش اضافه کنیدتانرم تر بشه؛این مرحله اختیاریه ومیتونیداصلاخرماها رو روی حرارت نذارید(من خودم وقتی حوصله ندارم اصلا روی حرارت نمیذارم وخرماهارو توی پلاستیک فریزر میریزم وبادستم ورزمیدم قشنگ له میشه)
یک پلاستیک فریزرروبازکنیدروی نصفش خرماهاروپهن کنیدولایه بعدی پلاستیک فریزر روبرگردونیدوباوردنه یاهرچیزی که دم دستتونه خوب صافش کنید وبذاریدتوی یخچال روی یه سطح صاف تایکم خودش روبگیره،
درمرحله بعدی آردروروی حرارت قرار بدیدومرتب هم بزنیدتاتغییررنگ بده (قهوه ای بشه)
بعدروغن جامدیاکره روبهش اضافه کنیدوبازکمی تفت بدیدتابوی خامی آرداز بین بره
بعدازاین مرحله موادروازروی حرارت برداشته وکمی هل یادارچین(من دارچین زدم) بهش اضافه کنیدومخلوط کنید .
حالاموادروروی خرمای پهن شده بریزید وسپس گردوی خردشده روروی سطح کار بریزید.سپس مهم ترین قسمت کار یعنی رول کردن موادروبایدانجام بدید .
من قبل ازرول کردن همون قسمت پلاستیک فریزرکه خالیه رودوباره روی موادبرمیگردونم وباوردنه چندبارروش میرم تاگردوهابره داخل موادوبینشون فاصله نباشه
بعدباکمک نایلون شروع به رول کردن موادکنید.آروم آروم پیش بریدوبا دست خوب رول روفشاربدیدتاموادبه هم بچسبه ؛میتونیداز پودرنارگیل یا پودرپسته دراین مرحله استفاده کنیدو کل رولت روداخل پودربغلطونید .
بعدازاینکه همه موادرول شدرولت رو داخل نایلون بادست خوب حالت میدیم.حدود3تا4(حداقل)ساعت زمان لازمه تارولت دریخچال سفت بشه (من برای افطاری ماه رمضون بعضی مواقع ازیک هفته قبل درست میکنم ومشکلی پیش نمیاد)بعدازاین مدت رولت روازیخچال خارج کرده وبا چاقوی تیزاون روبه عرض دوسانت برش بزنید
.@shirini71❤️
دلمه برگ مو 🍇☘
پیازداغ و گوشت چرخکرده رو تفت دادم. بعد برنج و لپه پخته شده و سبزی دلمه رو بهش اضافه کردم. مقداری رب و نمک و فلفل و زردچوبه به مواد میزنید. بعد داخل برگهای مو میریزید و به سلیقه خودتون میپیچید. داخل قابلمه قرار میدید به لیوان آب با آبلیمو آبغوره و نمک و فلفل و زردچوبه و روغن و رب باهم مخلوط میکنید روی دلمه ها میریزید جوش که اومد زیرشو کم کنید و دمکنی بزارید تا کاملا بپزه. روی دلمه ها حتما یه بشقاب قرار بدید که از هم باز نشن. من ملس درست میکنم😋.
ولی چه حس خوبیه مثل مامانا دلمه درست میکنی🙊🙈😄
@shirini71❤️
#_حلوا_سیاه_اردبیل
مواد لازم:
آرد سبوس دار 500گرم - مغز گردو 300گرم - شکر 400گرم - دوشاب (شیره انگور یا شیره خرما) 750گرم - ادویه(فلفل سیاه -هل-دارچین -زرچوبه- میخک-زنجبیل-زیره) به مقدارلازم - روغن جامد 300گرم
طرز تهیه:
برای تهیه شیره حلوا باید آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه ای روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
پس از آنکه رنگ آرد طلایی شد روغن را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید، پس از مخلوط شدن آرد و روغن باید شیره حلوا که در حال جوشیدن است به مواد اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید و مرتب به هم بزنید تا آب اضافی آن تبخیر شود و حلوای شما خودش را بگیرد.
حلوا را داغ درون ظرف مورد نظرتان بریزید و رویش را با کمی کره چرب نموده و با پسته، پودر نارگیل، کنجد و … تزئین نمائید.
گندم را 2تا 3 روز خیس کرده تا جوانه بزند آن را چرخ کرده با کمی آب مخلوط می کنیم وبعد از صافی رد می کنیم آرد را با آب گندم مخلوط کرده به صورت خمیر در میآوریم مغزگردو و ادویهها را هم اضافه می کنیم سپس آن را روی حرارت قرار میدهیم تا چند جوش بزند حالا روغن را اضافه میکنیم وخمیر را مرتب هم میزنیم تا طلایی رنگ شود به قاشق نچسبد سپس از روی حرارت بر داشته و شربت آماده شده را به آن افزوده خوب هم می زنیم تا شربت به خورد خمیر برود.
این حلوا باید رنگ تیره و طعم تند فلفل داشته باشه
@shirini71❤️
🔝
#ساندویچ_جگر
یک ساندویچ جگر خانگی ساده که مثل جگرکی و فست فود ها آموزش خواهیم داد که به خوشمزه ترین شکل یک ساندویچ جیگر لذیذ درست نماییم.
📝مواد لازم برای دو ساندویچ
نان باگت
جگر گوسفند ۳۰۰گرم
پیاز یک عدد
قارچ ۲۰۰گرم
فلفل سبز
زردچوبه و نمک
گوجه
خیارشور
زیتون
کاهو
♨️طرز تهیه
کف ماهیتابه را روغن ریخته و ابتدا جگر را خرد می کنیم و درون ماهیتابه میریزیم ، سعی کنید به ریز ترین حالت ممکن خرد نمایید.
من علاوه بر جگر کمی قلوه هم خورد نمودم. یک عدد پیاز را خرد می نماییم.
ماهیتابه را که درونش روغن جگر هست روی شعله اجاق گاز قرار میدهیم. سپس پیازهای خرد شده را به جیگر درون ماهیتابه اضافه مینماییم.
قارچ و فلفل و زیتون را خرد میکنیم. وسط قارچ ها را برش دهید تا برای تزیین درون ساندویچ استفاده کنید و بقیه قارچ را کامل خرد نمایید تا درون ماهیتابه بریزیم.
قارچ و فلفل و زیتون را درون ماهیتابه می ریزیم تا جگر طعم دار و خوش عطر شود.
پس از کمی روی شعله گاز بودن ، سه قاشق رب گوجه و یک قاشق زردچوبه به ماهیتابه اضافه میکنیم. بعد از تفت دادن ماهیتابه را از روی گاز بردارید.
وسط نان باگت را برش دهید و کمی از خمیر میان باگت را دور بریزید. جگر پخته شده را درون ساندویچ پر کنید.
درون ساندویچ را با توجه به علاقه خودتان با گوجه ، خیارشور ، کاهو ، زیتون ، قارچ و سبزیجات پر کنید. برای بیشتر لذیذ شدن از سس سفید و قرمز نیز درون ساندویچتان استفاده کن.
@shirini71❤️
🔝
#سالاد
📝مواد لازم برای یه سالاد خوشمزه
سیب زمینی آب پز
کنسرو لوبیا
خیارشور
نخود سبز
کاهو
کنجد برشته
♨️روش تهیه
سیب زمینی آب پز شده، خیارشورو کاهو را به اندازه دلخواه خرد کرده، کنسرو لوبیا، نخود سبز و کنجد برشته را به آن اضافه میکنیم و با سسی که درست کردیم، تزیین مینماییم.
سس: سس مایونز به همراه ماست و آبلیموی تازه با چاشنی نمک و شکر کسانی که بخاطر رژیم های غذایی نمیخواهند از سس مایونز استفاده کنند، میتوانند مخلوط آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل را جایگزین نمایند. حتما امتحانش کنین و از خوردنش لذت ببرین.
@shirini71❤️
🔝
#بورانی_اسفناج_با_گردو😋
♨️میتوانید برای درست کردن بورانی اسفناج از گردو نیز استفاده کنید که ان را بسیار لذیذ تر و مفید تر میکند و طعم ان برای کودکان شما نیز جذاب تر میشود. فقط کافیست گردو هارا خرد کنید و ان ها را به ماست و سیر رنده شده و بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید.
جالب است که بدانید بعضی ها در بورانی برای این که ان را از حالت ساده خارج کنند، از پیاز داغ و نعنا داغ استفاده می کنند که فقط کافیست انها را در مرحله ی نهایی اماده کردن بورانی در ظرف اضافه کنید.
@shirini71❤️
#نان_زرافه
ا لیوان شیر ولرم
ا استکان شکر
اق غ مایه خمیر
کمی وانیل
اق سر خالی کوچیک چای نمک
3ق غ کره
ارد هم به میزانی که خمیر بدست نچسبد
البته این خمیر چون شکر دارد کمی چسبنده هست پس به علت رفع چسبندگ خمیر بیش از حد ارد اظافه نکنید تا جایی که خمیر یکجا جمع بشه و از ظرف جدا بشه کافیه
همه مواد رو مخلوط کرده و خوب ورز میدهیم تا خوب خمیر نرمی بدست اید بعد ا سوم از خمیر رو بر میداریم و به بقیه خمیر سه ق پودر کاکاعو با خیلی کم شیر در حد سه چهار ق غ اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم تا کا کاعو به خورد خمیر بره و یه خمیر کاکاویی یکدست بدست بیاد
حالا خمیر سفید که داریم رو به پنج تا توپ هم انداز ه تقسیم میکنیم و خمیر کاکاویی رو هم به پنج توپ هم انداره تقسیم میکنیم و ا ساعت استراحت میدیم
و بعد طی اون زمان ا توپ سفید رو با وردنه باز میکنیم به صورت مستطیل با ارتفاع 55سانتی بعد ا توپ کاکاویی رو بر میداریم و با دست به صورت رل میکنیم یعنی به شکل مار و یک طرف خمیر سفید میزاریم و خمیر سفید رو دورش رل میکنیم و همه رو به همین ترتیب انجام میدهیم و در قالب صبحانه که کاغذ روغنی انداختم یکیکی روی هم میزارم
@shirini71❤️