آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
🍨دسر گلابی دارچینی
🍐مواد لازم
گلابی سفت 6 عدد
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
گلاب یا عرق بهار نارنج 1/2 لیوان
دارچین 1 قاشق غذاخوری
بستنی و سس شکلاتی مقداری برای تزیین
🍐طرز تهیه:
گلابی ها را پوست بکنید اما دم انها را جدا نکنید ، هر گلابی را از وسط به دو قسمت کرده و هسته ها را خارج کنید.
روی گلابی ها کمی ابلیمو بزنید تا رنگ شان تغییر نکند ، درون ظرفی نسوز گلاب یا عرق بهار نارنج مخلوط با دارچین بریزید و گلابی ها را در یک ردیف منظم کف ظرف و روی این مخلوط بچینید.
روی گلابی ها را با فویل بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در طبقه میانی فری که از قبل با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کرده اید قرار دهید.
پس از این مدت زمان گلابی ها را از فر خارج کنید و روی دستمالی قرار دهید تا اب اضافی اش خارج شود سپس در ظرف مناسبی قرار داده و با بستنی ، سس شکلات و … سرو نمائید.
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#دسر_بیسکوییتی_موزی
مواد لازم:
3 لیوان شیر
نصف لیوان شکر
یک قاشق چایخوری وانیل
5 قاشق غذاخوری آرد
دو قاشق غذاخوری پودر کاسترد
یک تخم مرغ
طرز تهیه:
با همزن دستی،همه مواد رو هم بزنید.
بعد مخلوط را با هم زدن مداوم روی حرارت گاز بگذارید تا غلیظ شود ، بجوشد.
در ظرف پیرکس یک لایه بیسکویت معمولی بدون خیس کردن ، سپس یک لایه از مخلوط شیری، دو لایه موز خرد شده قرار دهید و تکرار کنید تا مواد تمام شود.در یخچال نگه دارید تا سرد شود و بیسکوییتها خیس بخورد ، لذیذتر می شود و به دلخواه تزئین کنید.
🍔 @shirini71
#ادویه_قرمه_سبزی
سبزیجات آسیاب شده شامل:
ریحون،شنبلیله،ترخون،گشنیز،جعفری و تره
اندازه همه سبزیجات
۴ قاشق غذا خوری سر پر
ادویه ها:
زیره سبز:۲ قاشق غذا خوری
دارچین:۱ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه:۳ قاشق غذا خوری
پودر لیمو عمانی:۱/۵ قاشق غذا خوری
پودر سیر:۱ قاشق غذا خوری
زردچوبه:۷ قاشق غذا خوری
سبزیجات آسیاب شده و ادویه ها را با هممخلوط کرده دوباره الک میکنیم تا ترکیب پودری صاف و یکدستی بهمون بده.برای استفاده از این چاشنی کافیه نیم ساعت آخر پخت خورشت ۱/۵ تا ۲ قاشق غذا خوری از ادویه را به خورشت اضافه کنید
💖 @shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_پنبه_ای_لیمویی
مواد لازم:
5 عدد تخم مرغ
1.5 لیوان شکر
1 لیوان روغنمایع
1 لیوان شیر (گرم)
آب 1 عدد لیمو
رنده پوست 2 عدد لیمو
1قاشق مرباخوری سر صاف جوش شیرین(میتونید بیکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری پر جایگزین کنید ولی جوش شیرین بافت کیک رو سبک میکند).
1 بسته وانیل5گرمی ترک (یا1/4قاشق چایخوری وانیل ایرانی )
1 لیوان سر خالی نشاسته ذرت
2 ليوان به اضافه 2 قاشق غذاخوری آرد
طرز تهيه:
سفیده ها و زرده های تخم مرغ ها را جدا کنید و در کاسه های جداگانه بریزید. نیمی از شکرمان را روی سفیده ها و نصف دیگر را روی زردها بریزید.
سفیده تخم مرغ را با همزن بزنید و نصف شکر را بهش اضافه کنید و هم بزنید تا کف کند و خامهای شود. باقیمانده شکر را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و بهمراه رنده پوست لیمو اضافه کنید و هم بزنید تا کرمرنگ وکشدار شود ، شیر و روغن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
بعد از اضافه کردن آب لیموترش، بقیه مواد خشک ، نشاسته، وانیل ،جوش شیرین و آرد از قبل الک شده را به مخلوط اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید تا مايه کیک یکدست شود و در آخر سفیده ها را به کمک لیسک در چند مرحله اضافه کنید و به شکل دورانی هم بزنید تا مايه کیک صاف و یکدست شود. قالب کیک را چرب کنید و مايه کیک را داخل آن بریزید و بزارید در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه به مدت 45 تا 50 دقیقه تا بپزد. (با خلال چوبی تست کنید )
.
نکته: اگر می خواهید وسط کیکتان شکلاتی درست کنید، میتونید مقداری از مایه کیک را جدا کرده و با یک قاشق پودر کاکائو یا یک قاشق غذاخوری شکلات صبحانه مخلوط کنید و وسط آن بریزید.
برای تزیین کیک هم شکلات شیری و شکلات های سفید رو به روش بن ماری ذوب کنید و به ترتیب روی کیک خنک شده بریزید و اینطوری تزئین کنید. می تونید کیکتون رو هرطور که دوست دارید تزیین کنید
🍔 @shirini71