آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
💟:👉 @shirini71
#قابلی_پلو
#كابلي_پلو
مواد اولیه :
روغن : به میزان لازم
گوشت گوسفندي يا گوساله : ۵۰۰ گرم
پیاز سرخ شده : ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
زردچوبه،دارچين،پودر سير
پودر زيره سياه ، پودر زنجبيل، پودر ليمو عماني،پودر هل ، پودر ميخك ،جوز هندي ،زعفرون ،ادويه پلويي
ادويه گارام ماسالا:١ق چ
هویج خلال و پخته شده :٢ عدد
کشمش پلويي زرد :۱/۲ پیمانه
خرما : ۸ عدد
خلال بادام خيس خورده
خلال پسته
خلال پرتغال پخته و سرخ شده:نصف
پيمانه
زرشك سرخ شده ،گردو و خرما و پياز داغ و گل سرخ براي تزيين
برنج : ۳ پیمانه
شکر : ۳ قاشق غذاخوری
آب جوش : ۱/۲ پیمانه
روغن :به ميزان لازم
دستور پخت :
در ماهیتابه کمی روغن بریزید و گوشت را به همراه پیاز نگيني تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و پیاز نرم شود. و اب گوشت كشيده شود سپس به آن نمک، گارام ماسالا و زعفران و فلفل سیاه و زردچوبه و تمام ادويه ها را اضافه کنید.در آن کمی آب بریزید و بگذارید تا کاملا پخته شود . در صورت نياز ،اب بيشتر اضافه كنيد. (اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، آن را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه با هم ترکیب کنید. آن را به شکل توپ های کوچک شکل دهید و سرخ کنید .)
در ماهیتابه ای دیگر، کمی روغن بریزید و هویج را تا نرم شود، تفت دهید.( اگر مایلید تا #غذا شیرین تر شود، کمی شکر به هویج اضافه کنید). هویج را خارج کرده، کشمش خيس خورده و خرما (در صورت تمایل) را به همراه خلال بادام و پسته برای ۱ دقیقه تفت دهید. از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید .
خلال پوست پرتغال را سه مرتبه ميجوشانيم واب ان را خالي ميكنيم تا تلخي ان از بين برود
برای تهیه شکر کاراملی، شکر را در همان ماهیتابه و روغن باقیمانده بریزید و آن را آب کنید، سپس با احتیاط آب جوش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاراملی کاملا در آب حل شود .
مقداری از هویج، کشمش، خرما و خلال های تفت داده را برای #تزیین کنار بگذارید .
هنگامي كه گوشت پخت، ان را از اب بيرون بياوريد برنج را با نمك به اب اضافه كنيد و اب گوشت را روي مخلوط بريزيد تا اب بجوشد حرارت را كم كنيد تا اب برنج تبخير شود برنج را به صورت كته در اب گوشت بپزيد برنج،گوشت پخته، هویج، کشمش، خرما و خلال های تفت داده و ادویه پلویی را لایه لایه در ظرف بریزید. شکر کاراملی را روی آن بدهید و به مدت نيم ساعت دم بزاريد وبعد در ظرف مورد نظر سرو كنيد و با موادی که کنار گذاشته بودید، با سليقه ي خود تزیین کنید .
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوکی_پرتقالی
مواد لازم:
کره: ۲۰۰ گرم (باید همدمای اتاق باشد)
آرد (الک شده): ۲۷۰ گرم / نزدیک به ۲ و نیم پیمانه
پودر قند: ۱۲۵ گرم (الک شده)/۱ پیمانه به اضافه ۱ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ: ۳ عدد
وانیل
پودر زردچوبه: یک چهارم قاشق چایخوری
پودر یا رندهی پوست پرتقال: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای سس پرتقال:
میتوانید مارمالاد آماده بخرید یا خودتان درست کنید:
پوست ۲ عدد پرتقال را جدا کنید و قسمت نارنجی رتقال را رنده کنید (دقت کنید با قسمت سفید که تلخ است مخلوط نشود) داخل پرتقال را بیرون آورده، هستههای احتمالی را جدا و در صورت امکان فیله کنید و با رندهی پوست پرتقال از مخلوط کن رد کنید تا کاملا یکدست شوند. نصف لیوان شکر را در سسی که گرفتهاید ریخته و در قابلمه با حرارت ملایم بجوشانید، یک قاشق چایخوری نشاسته را با کمی آب باز کرده و داخل سس در حال جوش بریزید و اجازه دهید مدت ۶ تا ۸ دقیقه بجوشد و غلیظ شود. وقتی به قوام دلخواه شما رسید زیر آن را خاموش و کنار بگذارید.
برای خمیر:
تخم مرغ، کره، وانیل، زردچوبه، پودر پوست پرتقال را در ظرف مخلوط کنید، پودر قند را نیز اضافه کنید. بعد آرد رو اضافه و ترکیب دهید. خمیر را زیاد ورز ندهید. داخل سلفون پیچیده و یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
خمیر را از یخچال خارج کرده و بین دو کاغذ روغنی کمی آرد بپاشیم و خمیر را باز کنید.
سپس با کاتر کوکی گرد برش دهید، با چاقو دایرهها را به ۲ قسمت تقسیم کنید. روی نصف کوکیها ۳ سوراخ به شکل قطره ایجاد کنید. همه را به این شکل آماده کرده و روی سینی فر بچینید. سپس در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت ۱۲ دقیقه و در طبقهی وسط بپزید. بذارید کوکیها خنک شود و روی اونهایی که ۳ تا سوراخ کردید پودر قند بپاشد. سس پرتقال را هم روی کوکیهای صاف ریخته و دوتا دوتا کوکیها را مونتاژ کنید.
در اینجا نصف با سس پرتقال و نصفش رو با سس لیمو درست شده.
🍔 @shirini71
#چرا بایدخیار بخوریم؟🧐
#آیا میدانستید ران مرغ ضد سرطان هست؟😳🌺
#آیا مصرف اسفناج با ماست ممنوع هست؟🤓🧐😱
# کدوم مواد غذایی باعث کنترل اشتها میباشد!🙄🤔😋
#کدوم مواد باعث رفع سیاهی دورچشم میشود؟!!!🌸🌺
💥جواب سولات خودتون در این کانال پیدا کنید👇👇👇👇👇😍😍😍
https://eitaa.com/joinchat/2446459147C213495319b
@MajalePezeshki71😍
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
.
بعضی وقتها یه دسر جذاب میتونه کنار غذای اصلی و تو سفرتون حسابی خودنمایی کنه تازه اگه شکلاتی هم باشه که چه بهتر🤤😍
پودینگ شکلاتی یه دسر خوشمزه با بافت نرم و خامه اییه که اگه شکلات دوست داشته باشید عاشق این دسر میشید😍
.
مواد لازم:
شیر: ۱لیتر
نشاسته گندم: ۳ق.غ سرپر
آرد برنج: ۲ق.غ سرپر
پودر کاکائو: ۳ق.غ
شکر: نصف لیوان(حجم لیوان استفاده شده ۲۰۰میلی لیتر)
شکلات تخته ای: ۸۰گرم
.
ابتدا مواد خشکمونو باهم مخلوط میکنیم (آرد برنج،نشاسته گندم،شکر و پودرکاکائو)بعد شیرو بهش اضافه میکنیم و برای یکربع رو حرارت ملایم میذاریم مرتب هم میزنیم تا مایمون غلیظ بشه.در آخر شعله رو خاموش میکنیم و شکلاتهای تخته ای رو اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
قالبمونو خیلی کم چرب میکنیم و مایه رو داخلش میریزیم برای چندساعت تو یخچال میذاریم.
وقتی از قالب دراوردیم روشو پودر کاکائو الک میکنیم و تزئینش میکنیم.
این دسرو میتونید داخل شاتهای یکنفره هم درست کنید و سرو کنید.
به همین راحتی یه پودینگ شکلاتیه فوق العاده خوشمزه داریم که از خوردنش سیر نمیشین
🍔 @shirini71