آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
کبه عربی
اول سه پیمانه برنج دانه کوتاه یا (برنج گرده) یا برنج ایرانی را توی آب جوش ریختم تا بپزه بهش کمی نمک هم اضافه کردم (فقط باید کمی بیشتر بپزه تا کمی له بشه )بعد از اینکه آبش تموم شد بهش کمی روغن اضافه کردم و مثل کته دم کردم،تو این فاصله مواد میانیشو آماده کردم،برای مواد میانی هم گوشت چرخ کرده را در پیاز و روغن ونمک وزردچوبه و فلفل تفت دادم ،کمی کشمش هم که از قبل شسته بودم وتوی آب داغ گذاشته بودم آبکش کردم وبه موادم اضافه کردم ودوباره تفت دادم. وقتی برنج دم کشید برنجو داخل یک سینی بزرگ خالی کردم وهمونجوری داغ با گوشت کوب له کردمش اگه داغ نباشه له کردنش سخته وقتی کمی سرد شد بادست تمیز یا دستکش یکبار مصرف نایلونی خوب ورز دادم تا خوب له بشه وبه شکل خمیر دربیاد وقتی به اندازه کافی له شد دستمو با آب کمی خیس کردم و به اندازه یک گلوله از خمیر برنجی برداشتم و گردش کردم و وسطش رو خالی کردم و یک قاشق مواد گوشتی رو داخل گذاشتم و وبا دستم بهش شکل دادم ومحکمش کردمش تا باز نشه( توجه کنید که مواد گوشتیمون نباید روغن اضافی داشته باشه).و حتما باید خوب محکمش کنیم تا وا نره.
بعد از اینکه همه ی کبه ها آماده شد بهشون زرده تخم مرغ زدم ودر روغن و کمی زردچوبه سرخشون کردم البته باید شعله کم باشه تا تغییر رنگ ندن ونسوزن همینکه سرخ بشن کافیه باید هردوطرفش سرخ وترد بشه دوستان حتما باید زمانیکه برنج داغه زود له بشه و ورز داده بشه وگرنه کبه ها وامیرن میتونید به مواد میانی جعفری یا گشنیز خرد شده هم اضافه کنیددوستان اگه نمیتونید خوب برنجتونو ورز بدین بهتره از چرخ گوشت رد کنید بعد ورز بدین میتونید توی برنج موقع پخت کمی زردچوبه هم بریزید تا رنگش زرد بشه
@shirini71
#کفته_ترکی
طرز تهیه: .
در یک کاسه بزرگ گوشت چرخکرده و خردهنان یا آردسوخاری و تخم مرغ و نمک و زیره و پیاز رندهشده که آبش را کامل گرفته و سیر رندهشده و جعفری خرد شده را اضافه کنید. (البته میتونید جعفری رو حذف کنید اگه دوست ندارید)همه مواد را مخلوط کنید، و خوب ورز دهید هرچقدر بیشتر ورز دهید این غذا خوشمزه و ترد تر میشه .اگر عجله ندارید بهتر است که روی مواد را بپوشانید و بزارید یخچال به مدت ۲ ساعت بماند،قبل از اینکه سرخ کنید ا ز یخچال در بیارید تا به دما محیط برسه،سپس به اندازههای دلخواه از مواد را برداشته و در روغن داغ سرخ کنید.سپس به سلیقه خودتون میتوان با گوجهفرنگی، سیبزمینی سرخشده و پیاز سرو کنید.
@shirini71
#چالش_لاغری_پاییزه🍁🍁🍁
#روز_هفتم
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک کف دست نان سنگگ+1قوطی کبریت پنیر+چای+1 حبه قند+1عدد گردو(180کالری)
🍀 #میان_وعده :یک فنجان قهوه+یک عدد میوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار نیم ساعت چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید +4قاشق باقلاپلو+یک تکه کوچک سینه مرغ کبابی +یک لیوان ماست کم چرب(350کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک فنجان چای دارچین +چهار عدد مغز
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +سوپ جو 10 قاشق+یک کف دست نان لواش( 200کالری)
❣قبل خواب یک لیوان شیر کم چرب
@shirini71
مربا ی سیب 🌺🌺
@shirini71
سیب ریز 1 کیلو آب 3 لیوان شکر 3 تا 5 لیوان
ابتدا داخل ظرف بزرگ آب میریزیم و نصف لیوان آبلیمو به آن اضاف میکنیم، ظرف رو کنار میذاریم.
حالا میریم سراغ سیب ها، آنها رو پوست گرفته و از ته سیب سوراخ کوچکی ایجاد کرده تا بتوانیم دانه های داخل سیب رو بیرون بکشیم دقت کنید شاخه های سر سیب کنده نشود.
حالا این سیب هارو داخل همون ظرف حاوی آب و آبلیمو میریزیم تا سیاه نشه.
حالا 3 لیوان آب و 3 لیوان شکر رو داخل ظرفی که بهتر لعاب باشه مخلوط کرده و رو شعله میذاریم تا شکر کاملا حل بشه. سیب ها رو از محلول آب و آبلیمو در آورده داخل آبکش میذاریم تا آبش بره مراقب باشین که خیلی خشک نشه ورنگش بر نگرده بعد داخل شیره آب و شکر ریخته و میگذاریم با حرارت ملایم پخته شود تا شیره قوام بیاید در این حین کف روی سیب هارو تا جایی که براتون امکان داره بگیرین. 30 تا 45 دقیقه برای پخت کافیه. در مراحل پایانی پخت میتوانید زعفران که از قبل دم کردیم برای رنگ و نصف لیوان گلاب برای طعم مربا به آن اضاف کنیم.حتمابرای ماه مبارک رمضان این مرباروتهیه کنین خیلی خوشمزه هست.
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀
#نان_شیرمال_خوشمزه_و_سبك
مواد لازم:
آرد گندم 3 لیوان سرخالی
شیر 1 لیوان
شکر 1/2 لیوان
کشمش 1/2 لیوان
تخم مرغ 1 عدد .
پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری کره 100 گرم
نمک مقداری
طرز تهیه : پودر خمیر مایه را با 2 قاشق آب گرم ( داغ نباشد ) و نصف قاشق شکر مخلوط کنید و 5 دقیقه بگذارید بماند. درون کاسه ای تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک ( نوک قاشق ) مخلوط کنید سپس آرد را قاشق قاشق اضافه نمائید تا خمیر لطیفی بدست بیاید و در آخر نیز کشمش را اضافه کنید. خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز دهید ( خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست ) ، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد. خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت 3 ساعت استراحت دهید ( برای استراحت دان خمیر باید داخل کاسه ای بزرگ را چرب کنید ، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را 3 ساعت بپوشانید ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت ببافید ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید. برای رومال مقداری کره آب شده و 1 زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بزنید ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی ان بپاشید ، خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار دهید و 20 دقیقه به خمیرها استراحت دهید ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ). پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار دهید ، در پایان پخت میتوانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید. نکته ها : خمیر را تا حدی باید ورز دهید که مواد باهم ترکیب شوند ، ورز دادن بیش از حد موجب خشکی خمیر و ترک خوردن نان ها خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید مقدار شکر را 2 برابر کنید ، استفاده از کشمش اختیاری میباشد و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.
@shirini71