#مربا_پرتغال_درسته
مواد لازم :
آب 4 الي 5 پيمانه
پرتقال درشت 6 عدد
شكر 2 الي 2/5 كيلو
آب پرتقال 1 پيمانه
طرز تهيه :براي تهيه مرباي پرتقال درسته از پرتقالهاي پوست كلفت و درشت بايد استفاده كرد .پوست پرتقال را با رنده كمي مي سائيم تا پوست صاف و باز شود م بعد يك دايره با قطر دو سانت از ته پرتقال عميق برش داده و در مي اوريم و با نوك كارد هسته هاي پرتقال را حتي المقدور خارج مي كنيم و پرتقال را مي شوئيم و در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب روي آن ريخته و مي جوشانيم و بعد پرتقال را در صافي مي ريزيم .
دوبار ديگر نيزپرتقالها را به همين طريق مي جوشانيم , بطويكه پوست پرتقال كاملاً نرم بشود , بعد در رف بزرگي آب مي ريزيم و پرتقالها را در آن مي اندازيم .
دو الي سه روز بايد در اب سرد بماند. در اين مدت چندين بار آب پرتقال را عوض مي كنيم هر دفعه پرتقال را در دست كمي فشار مي دهيم تا آب داخل پرتقال خارج شود . آب داخل پرتقال را مي چشيم ,هر وقت تلخ نوبد پرتقال براي تيه مربا آماده است .
آب و شكر را مخلوط نموده روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام آبد .
شربت را از صافي رد مي كنيم بعد پرتقالها را درشربت مي اندازيم با حرارت ملايم مي گذاريم پرتقالها بجوشندو شربت آن كاملاً قوام بياد. بعد آب پرتقال را اضافه مي كنيمو باز هم مي گذاريم پرتقال چند جوش بزندو شربت غليظ شود.
توجه داشته باشيد وقتي پرتقالها در حال جوشيدن است گاهي با ته قاشق پرتقالها را كمي قشار مي دهيم تا شربت رقيق داخل آن خارج شود .
شربت اين مربا معمولاً بعد از يكي دو روز رقيق مي شود , بايد بعد از دو روز پرتقالها را از شربت بيرون آورده ,شربت را دوباره چند جوش داد و بعد از غليظ شدن پرتقالها را در شربت مي اندازيم و در شيشه دهان گشاد و در دار محفوظ نگاه مي دايم.
زمانيكه مربا را براي مصرف در ظرف مي گذاريم ته هاي آنرا كه جدا كرده ايم روي پرتقالها مي گذاريم ... نوش جون
@shirini71
🌮املت بروکلی🌮
🔹مواد لازم
بروکلی خرد شده 1 و 1/2 پیمانه
تخم مرغ 6 عدد
شیر 1/2 پیمانه
سس خردل 1 قاشق غذاخوری
پنیر چدار رنده شده نصف پیمانه
پیاز کوچک 1 عدد
سیر له شده دو حبه
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
🥗طرز تهیه
1- بروکلی را با نصف لیوان آب در تابه بریزید. در تابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزد.
2- تخم مرغها را در یک ظرف بشکنید و با شیر، سس خردل و نمک و فلفل، خوب مخلوط کنید.
3- سیر و پیاز را خرد و به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید.
4- سپس بروکلی و پنیر را اضافه و همه مواد را باهم مخلوط کنید.
5- درون یک ماهیتابه 3 قاشق روغن زیتون، و پس از این که داغ شد مخلوط آماده شده را بریزید و روی حرارت ملایم املت را بپزید.
6- بهتر است درب ماهیتابه را ببندید تا مواد خوب پخته و سفت شود؛ پس از حدود 10 دقیقه، املت بروکلی آماده است.
@shirini71
#نان_جزغاله
دستور درست کردن جزغاله :
جزغاله از دنبه گوسفند درست میشه،دنبه گوسفندو میگیرم خوب میشورم تیکه تیکه میکنم بعد با چرخ گوشت چرخشون میکنم میزارمشون روی گاز تا بجوشه و به روغن بیافته واسه اینکه روغنی ک میگیرید بو نده یه عدد سیب چارقاچ میکنید میریزید تو قابلمه و یه پیاله ماست یا شیر.زمانی اضافه کنید ک بجوش اومد.بعد از یک ساعت دو عدد پیاز بزرگو خلال میکنید و اضافه میکنید.خوب ک به روغن افتاد روغن و جدا میکنید و جزغاله رو تف میدید.واسه نون هم یه پیازو تف میدید کمی جزغاله میریزید و کمی ک تف خورد نمک و زردچوبه اضافه میکنید و میزارید سرد بشه خمیری ک آماده کردید با مواد قاتی میکنید و رو شعله بزرگ گاز با شعله پخش کن و شعله خیلی خیلی کم میزارید به مدت 1:15 خوب ک پخت بر میگردونید و طرف دیگه حدود45 دقیقه وقت میبره بازم باید نگاه کنید.
فقط چندتا نکته بگم اینکه خمیری ک با مواد مخلوط میکنید بزارید داخل ظرفی ک میخواین بزارید روی گاز به مدت نیم ساعت بمونه تا خمیرتون ور بیاد پف کنه بعد روی گاز بزارید.
واینکه میتونید خمیر از نونوایی بگیرید.من خودم خمیر از نونوایی گرفتم چون وقت نداشتم.
@shirini71
#دیگچه_مشهد
مواد لازم:
برنج نیم دانه 500 گرم
شکر 500 گرم
هل ساییده شده 30 گرم
شیر 3 لیتر
زعفران و خلال پسته برای تزیین به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را از دو ساعت قبل خیس کرده و بعد داخل آبکش می ریزیم تا آب نداشته باشد
سپس با شیر مخلوط کرده و دو الی سه ساعت روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید و مدام هم می زنیم
زمانی که مواد به صورت خمیری شکل شد، شکر و هل را به آن افزوده و مجدداً مخلوط می کنیم تا شکر کاملاً در آن حل شود. باید مواظب باشیم مواد ته ظرف نچسبد
در آخر مواد حاضر شده را به مدت یک ساعت مانند برنج با دمای بسیار پایین دم کرده و با زعفران و خلال پسته تزیین میکنیم.
@shirini71
#ویفر_توت فرنگی 🍓🍓🍓
مواد لازم:
آرد سفید قنادی۱/۵لیوان
روغن مایع ۱ لیوان
-کره آب شده نصف لیوان
-پودر قند۱/۵لیوان
شربت توت فرنگی نصف فنجان (یا اسانس توت فرنگی)
نان میکادو۴یا ۵ ورق
طرز تهیه:
آرد را در حرارت کم تفت بدید تا بوی خامی آرد ازبین بره مراقب باشید آرد نسوزه حرارت گاز را کم کنیدآردرو الک کنید باز بزارید روگاز بعد روغن وکره را اضافه کنید وکمی هم بزنید گاز رو خاموش کنید وبعد شربت توت فرنگی رو اضافه کنید هم پودر قند اگه سفت شد یکم روغن مایع بریزید مواد خوب هم بزنید تا مخلوط بشه بعد تا داغ هست روی نانها بمالید اگه مواد سرد بشه لایه ها به هم نمیچسبه بعد که همه مواد تمام شد یه قابلمه آب کنید وروی نان میکادو قرار بدید ودر یخچال یک ساعت باشه وبعد با چاقوی تیز برش بزنید
توجه کنید چاقو حتما تیز باشه وبا نوک چاقو به آرامی برش بزنید.
🍓نکته.
کلا هر دستوری که در مورد شیرینی میکادو هست باید علاوه برروغن مایع که استفاده میکنی حتما از کره هم استفاده کنید کره را حذف نکن چون کره باعث چسبندگی میشه
باید مواد تا داغ هست روی نان بمالید چون اگه سرد بشه لایه ها نمیچسبه پس وقتی مواد آماده شد زیر گاز را خوب خوب کم کن وشعله پخش کن بذار وکنار گاز مواد را روی نان بمالید
🍓نکته.
مواد را در کناره های نان حتما بمالید تا لایه ها کاملا بچسبه ووقتی لایه بعدی را گذاشتی با کف دست همه جاش را فشار بده تا بچسبه
🍓نکته.
موقع برش زدن حتما چاقو تیز باشه وبه آرامی با نوک چاقو برش بزن تا لایه ها باز نشه
🍓نکته.
میتونید بجای شربت توت فرنگی اسانس بریزید
@shirini71
#ویفر_موز_ و_گردو 🍌🍌🍌
مواد لازم:
آرد سفید قنادی۱/۵لیوان
روغن مایع ۱ لیوان
-کره آب شده نصف لیوان
-پودر قند۱/۵لیوان
اسانس موز
گردوی آسیاب شده به مقدار لازم (به دلخواه)
نان میکادو۴یا ۵ ورق
طرز تهیه:
آرد را در حرارت کم تفت بدید تا بوی خامی آرد ازبین بره مراقب باشید آرد نسوزه حرارت گاز را کم کنیدآردرو الک کنید باز بزارید روگاز بعد روغن وکره را اضافه کنید وکمی هم بزنید گاز رو خاموش کنید اسانس موز و پودر قند رو به مواد اضافه کنید و در آخر هم گردوی آسیاب شده بریزید خوب هم بزنید تا مخلوط بشه بعد تا داغ هست روی نانها بمالید اگه مواد سرد بشه لایه ها به هم نمیچسبه بعد که همه مواد تمام شد یه قابلمه آب کنید وروی نان میکادو قرار بدید ودر یخچال یک ساعت باشه وبعد با چاقوی تیز برش بزنید
توجه کنید چاقو حتما تیز باشه وبا نوک چاقو به آرامی برش بزنید.
🍌نکته.
کلا هر دستوری که در مورد شیرینی میکادو هست باید علاوه برروغن مایع که استفاده میکنی حتما از کره هم استفاده کنید کره را حذف نکن چون کره باعث چسبندگی میشه
باید مواد تا داغ هست روی نان بمالید چون اگه سرد بشه لایه ها نمیچسبه پس وقتی مواد آماده شد زیر گاز را خوب خوب کم کن وشعله پخش کن بذار وکنار گاز مواد را روی نان بمالید
🍌نکته.
مواد را در کناره های نان حتما بمالید تا لایه ها کاملا بچسبه ووقتی لایه بعدی را گذاشتی با کف دست همه جاش را فشار بده تا بچسبه
🍌نکته.
موقع برش زدن حتما چاقو تیز باشه وبه آرامی با نوک چاقو برش بزن تا لایه ها باز نشه
🍌نکته :
گردو باید حتما آسیاب شده باشه
البته اختیاری هس میتونید نریزید.
@shirini71
🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀
خورش ماست اصفهانی#
گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
شکر 1 پیمانه سرخالی
زرده تخم مرغ 2 عدد
آب 2 تا 3 پیمانه
پیاز 1 عدد
گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی
گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملا بپزید.
استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).
زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.
مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.
حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.
خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.
@shirini71
🔷#ماهی_شکم_پر
مواد اولیه ماهی شکم پر:
ماهي قزلآلا 300 تا 500 گرم
گردوي آسياب شده 150 گرم
رب انار يك قاشق غذاخوري
نمك، فلفل و زعفران به ميزان لازم
سبزي معطر خرد شده يك تا دو قاشق غذاخوري
زرشك يك قاشق غذاخوري
روغن به ميزان لازم
مواد لازم براي مزهدار كردن ماهي :
زعفران دمكرده سه قاشق غذاخوري
روغن مايع دو قاشق غذاخوري
نمك به ميزان لازم
طرز تهیه ماهی شکم پر:
ماهي را پس از تميز كردن و شستن با زعفران، نمك و روغن مزهدار ميكنيم و حداقل دو ساعت در يخچال ميگذاريم. گردوي آسياب شده را با رب انار، نمك، فلفل، زرشك و سبزي معطر مخلوط كرده و داخل شكم ماهي را با اين مواد پر ميكنيم و شكم آن را ميدوزيم. سيني پيركس را چرب كرده و ماهي را روي سيني قرار ميدهيم. روي ماهي كمي مخلوط زعفران و روغن ميماليم. بعد سيني را روي سه پايه بلند قرار ميدهيم. از تركيب گريل با مايكرو 40 درصد استفاده مينماييم و 8 الي 10 دقيقه زمان ميدهيم. در صورت دلخواه از سيستم گريل دستگاه استفاده ميكنيم تا برشتهتر شود. بعد در ظرف مورد نظر قرار داده و سرو ميكنيم.
@shirini71
#بورک_اسفناج_بایوفکا
بورک اسفناجی:
مواد لازم :
۱ لیوان شیر
۱ لیوان ماست
۱ استکان روغن مایع
۳ عدد تخم مرغ
۶ عدد یوفکا
مواد میانی :
۱ کیلو اسفناج
۲ عددپیاز
نصف استکان روغن مایع
نمک فلفل سیاه
۲ ق غ رب
۲۰۰ گرم پنیر محلی چیزی مثل پنیر لیقوان ما
اول اسفناج ها رو شسته آبشان که رفت خورد میکنیم .در ظرفی پیاز خورد شده رو با روغن مایع تا جایی که نرم شود تفت میدهیم .سپس اسفناج ها و نمک و فلفل را اضافه میکنیم .تا جاییکه که آبش کشیده بشه تفت میدیم از روی گاز بر میداریم وقتی که خنک شد پنیر رنده شده یا خرد شده رو اضافه میکنیم .برای سس روغن مایع ،ماست،تخم مرغ،شیر رو به خوبی هم زنید تا یکدست شود .یوفکا رو باز کنید و از سس خوب روش بمالید به ۴ قسمت تقسیم کنید مواد اسفناجی رو هم روی یوفکاها بزنید و به صورت گل بپیچید و از سس روی بورک ها بزنید و در فر ۲۰۰ درجه تا جاییکه سرخ شود بپزید .
@shirini71
#_چیز_کیک_توت_فرنگی
✍برای پایه چیز کیک من از کیک شیفون دو تخم مرغه استفاده کردم بعد از اینکه کیک سرد شد داخل رینگ کمربندی قرار دادم ، برای قسمت پنیری ۲۰۰ گرم پنیر ماسکارپونه رو با همزن زدم تا از هم باز بشه بعد ۲۰۰ گرم خامه فرم گرفته و اسانس و اضافه کردم و حسابی با همزن مخلوط کردم تا یکدست بشه . من جای وانیل از اسانس توت فرنگی استفاده کردم .حالا کمی از مواد رو میچشیم اگه شیرینیش کم بود در حد نیاز پودر قند اضافه میکنیم . ۲ قاشق کاملا سرخالی پودر ژلاتین رو روی نصف پیمانه شیر سرد پاشیدم و بنماری کرده و وقتی خنک شد به مواد اضافه کردم و مجدد هم زدم تا یکدست شه بعد روی کیک ریختم و صاف کردم واسه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل یخچال گزاشتم تا کمی سفت شه بعد برش های توت فرنگی رو روش چیدم و اول خیلی کم ژله توت فرنگی خنک شده روش ریختم که توت فرنگی ها جابه جا نشن بعد که یکم سفت شد بقیه ژله رو ریختم و یک شب میره یخچال
@shirini71