#پنكیک_پفکی
آرد سفید: 1 لیوان و نیم ،نشاسته ذرت: نصف لیوان، تخم مرغ: 3 عدد، شکر: نصف لیوان، شیر: دو سوم لیوان، روغن مایع: نصف لیوان، بکینگ پودر: 2 ق چ، وانیل نوک ق چ.
ابتدا آرد و نشاسته ذرت و بکینگ پودر رو باهم مخلوط و دوبار الک میکنیم.
سفیده و زرده تخم مرغ رو از هم جدا کرده.سفیده رو با نصفی از شکر باهمزن خوب میزنیم تا پف کنه.
زرده رو هم همراه وانیل و مابقی شکر میزنیم تا کرم رنگ بشه.سپس روغن و شیر رو بهش اضافه کرده و هم میزنیم.
مواد آردی رو در سه مرحله اضافه کرده و با لیسک هم میزنیم. بعد سفيده رو کم کم اضافه کرده و با ليسك بصورت دورانی هم میزنیم.
ظرف مورد نظر رو روی حرارت ملایم قرار داده، وقتی کمی گرم شد(اصلا ظرف رو چرب نکنید)یک ملاقه از مواد ریخته و صبر میکنیم تا حباب حباب بشه.وقتی دور پنکیک طلایی شد برمیگردونیم و صبر میکنیم طرف دیگه طلایی بشه.هر پنکیک حدود بیست دقیقه زمان میبره تا مغز پخت بشه.
پنکیک رو هم، در وعده صبحانه میشه میل کرد هم عصرانه.همراه عسل و کره مربا و یا شکلات صبحانه و نوتلا😍
@shirini71
#نان_حلزونی_با_مغزی_شکلات
مواد لازم:
تخم مرغ ۲ عدد
آرد شيريني پزي ۳۵۰ گرم یا ۲ پیمانه
وانیل نصف ق چ
مایه خمیر ۱۵گرم
پودر قند ۷۰ گرم یا نصف پیمانه
کره آبشده ۸۰ گرم یا نصف پیمانه
شیر ولرم ۸۰ میلی لیتر
نمک نصف ق چ
مواد میانی:
شکلات تخته ای ۱۵۰ گرم یا یک پیمانه
شیر ۶۰ میلی لیتر
روغن مایع ۶۰ میلی لیتر
وانیل کمی
طرز تهیه:
همه مواد خمیر را به جز آرد مخلوط کرده همزده بعد آرد را کم کم اضافه کرده تا خمیر لطیفی بدست بیاید بعد خمیر را ورز داده و در کاسه ای در دمای محیط روی خمیر را پوشانده و استراحت داده تا حجمش دو برابر بشه.برای مواد میانی همه مواد را روی حرارت ملایم گذاشته همزده یکدست که شد کنار گذاشته تا خنک بشه.بعد خمیر که عمل آمد را به شکل مستطیل باز کرده و دو سانت از لبه خمیر فاصله داده و مواد میانی را به صورت نواری مالیده و دو تا زده و ادامه خمیر را برش های موازی داده و رول کرده و خمیر لوله شده را به صورت دایره ای جمع کرده داخل قالب ۲۶ سامتی که چرب کرده و کاغذ روغنی انداختیم گذاشته و دوباره نیم ساعت استراحت داده و حجمش که بیشتر شد رومال زده که شامل یک زرده تخم مرغ و یک ق غ شیر هست.بعد در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۹۰حدود نیم ساعت می پزیم تا طلایی بشه و بعد از پخت گرم گرم رویش را عسل مالیده و با مغز های دلخواه تزیین می کنیم.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نکات_پخت_کیک_اسفنجی
1- از نکات خیلی مهم واسه داشتن یه کیک اسفنجی خوب اینه که به هیچ عنوان نباید قالبمون رو چرب کنیم اگه تو دستورش ما از کره و یا مارگارین یا روغن مایع استفاده نکردیم چون چربی با وجود حرارت وارد بافت کیکمون میشه و حباب های هوائی که با زدن سفیده و زرده ایجاد کردیم رو از بین میبره .پس خیلی خوبه که از قالب های کیک نچسب استفاده کنیم واسه درست کردن کیک اسفنجی و یادمون باشه که قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یه بار دیگه بشوریم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی روش نباشه ، اگه قالبمون نچسب نیست بهتره از کاغذ استفاده کنیم کف قالبمون البته یادمون باشه بدون چرب کردن کاغذ.
2- همیشه بهتره از آرد کیک نه آرد معمولی واسه درست کردن کیک اسفنجی استفاده بشه چون به کیکمون حالت پوک تری میده نسبت به بقیه آرد های معمولی ، منظورم از آرد کیک آردیه که خیلی بافتش سفید باشه و بدون بکینگ پودر باشه .
3- در مورد شکری که استفاده میکنیم واسه کیک اسفنجی یادمون باشه که نباید شکر معمولی که تو آشپز خونه داریم استفاده کنیم در واقع باید اون شکرو یه چند ثانیه تو آسیاب برقی خوردش کنیم یه کوچولو نه این که پودر کنیم
4- وقتی سفیده تخم مرغ رو با شکر جدگونه میزنیم این باعث میشه که ذرات شکر وقتی میخواد با سفیده تخم مرغ قاطی بشن تولید حباب میکنن و این حباب ها باعث میشه که کیکمون خوب پف بکنه .
5- قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی سریع کارمان انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره
6- یادمون باشه که تخم مرغ باید بهترین کیفیت رو داشته باشه واسه همین تخم مرغ های درشت و سالمو انتخاب میکنیم.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_قابلمه_ایی
برای فر دماى ١٨٠ درجه روشن ميكنيم.
قابلمه بیست و دو سانتی خوبه تا بیست و چهار سانت
تخم مرغ : ٦ عدد
آرد : ٢ پ
آب سرد : ١/٤ پ
شكر : ١ پ
روغن مايع : ١/٤ پ
عسل : ١ ق س( میتونید حذف کنید)
ب پ : ١/٢ ق چ
وانيل : ١/٤ ق چ
نمک یک پنس
ابتدا سفيده و زرده را از هم جدا ميكنيم ( بايد بگم كه در اين دستور برعكس دستور بقيه ى كيكها كه توصيه ميشه مواد به دماى محيط رسيده باشند تخم مرغها بايد سرد سرد باشند
ابتدا تمام مواد لازم رو روى ميز كار آماده ميکنیم توى يك ظرف بزرگتر آب سرد وعسل را با هم مخلوط ميكنيم. حالا آرد و بكينگ پودر و وانيل و يك پنس نمك و ٢ الى ٣ بار الك ميكنيم.
سفيده هاى خنك رو با دور تند همزن ميزنيم تا سفيد بشه و پف کند ( ظرفى كه سفيده درآن ريخته ميشه و تيغه هاى همزن بايد كاملا تميز و خشك باشند) سپس شكر دانه ريز رو به سفيده ها اضافه كرده و حدود ٣ الى ٤ دقيقه با دور تند همزن ميزنيم سپس دور همزن را كند كرده و زرده ها رو يكى يكى به سفيده ها اضافه ميكنيم و بعد از مخلوط شدن زرده ها مجددا دور همزن را زياد كرده و حدود ١ الى ٢ دقيقه مواد رو ميزنيم.
حالا ديگر همزن رو كنار بگذاريد. تخم مرغها و شكر زده شده رو به ظرف مخلوط آب و عسل اضافه كرده ( فقط اضافه ميكنيم )
حالا آرد و وانيل و بكينگ پودر و نمك الك شده رو آرام آرام به مواد اضافه كرده و با ليسك به حالت دورانى آرام مخلوط ميكنيم تا مواد كاملا يكدست شوند
حالا روغن را نيز به مواد اضافه كرده و خيلى آروم مواد رويكدست کنید و در قالب ریخته دو سه بار به زمین بکوبید تا حباب هایه داخل کیک از بین بره بعد بزارید روی شعله و بعد چهل دقیقه چک کنید
@shirini71