آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نکات_پخت_کیک_اسفنجی
1- از نکات خیلی مهم واسه داشتن یه کیک اسفنجی خوب اینه که به هیچ عنوان نباید قالبمون رو چرب کنیم اگه تو دستورش ما از کره و یا مارگارین یا روغن مایع استفاده نکردیم چون چربی با وجود حرارت وارد بافت کیکمون میشه و حباب های هوائی که با زدن سفیده و زرده ایجاد کردیم رو از بین میبره .پس خیلی خوبه که از قالب های کیک نچسب استفاده کنیم واسه درست کردن کیک اسفنجی و یادمون باشه که قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یه بار دیگه بشوریم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی روش نباشه ، اگه قالبمون نچسب نیست بهتره از کاغذ استفاده کنیم کف قالبمون البته یادمون باشه بدون چرب کردن کاغذ.
2- همیشه بهتره از آرد کیک نه آرد معمولی واسه درست کردن کیک اسفنجی استفاده بشه چون به کیکمون حالت پوک تری میده نسبت به بقیه آرد های معمولی ، منظورم از آرد کیک آردیه که خیلی بافتش سفید باشه و بدون بکینگ پودر باشه .
3- در مورد شکری که استفاده میکنیم واسه کیک اسفنجی یادمون باشه که نباید شکر معمولی که تو آشپز خونه داریم استفاده کنیم در واقع باید اون شکرو یه چند ثانیه تو آسیاب برقی خوردش کنیم یه کوچولو نه این که پودر کنیم
4- وقتی سفیده تخم مرغ رو با شکر جدگونه میزنیم این باعث میشه که ذرات شکر وقتی میخواد با سفیده تخم مرغ قاطی بشن تولید حباب میکنن و این حباب ها باعث میشه که کیکمون خوب پف بکنه .
5- قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی سریع کارمان انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره
6- یادمون باشه که تخم مرغ باید بهترین کیفیت رو داشته باشه واسه همین تخم مرغ های درشت و سالمو انتخاب میکنیم.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_قابلمه_ایی
برای فر دماى ١٨٠ درجه روشن ميكنيم.
قابلمه بیست و دو سانتی خوبه تا بیست و چهار سانت
تخم مرغ : ٦ عدد
آرد : ٢ پ
آب سرد : ١/٤ پ
شكر : ١ پ
روغن مايع : ١/٤ پ
عسل : ١ ق س( میتونید حذف کنید)
ب پ : ١/٢ ق چ
وانيل : ١/٤ ق چ
نمک یک پنس
ابتدا سفيده و زرده را از هم جدا ميكنيم ( بايد بگم كه در اين دستور برعكس دستور بقيه ى كيكها كه توصيه ميشه مواد به دماى محيط رسيده باشند تخم مرغها بايد سرد سرد باشند
ابتدا تمام مواد لازم رو روى ميز كار آماده ميکنیم توى يك ظرف بزرگتر آب سرد وعسل را با هم مخلوط ميكنيم. حالا آرد و بكينگ پودر و وانيل و يك پنس نمك و ٢ الى ٣ بار الك ميكنيم.
سفيده هاى خنك رو با دور تند همزن ميزنيم تا سفيد بشه و پف کند ( ظرفى كه سفيده درآن ريخته ميشه و تيغه هاى همزن بايد كاملا تميز و خشك باشند) سپس شكر دانه ريز رو به سفيده ها اضافه كرده و حدود ٣ الى ٤ دقيقه با دور تند همزن ميزنيم سپس دور همزن را كند كرده و زرده ها رو يكى يكى به سفيده ها اضافه ميكنيم و بعد از مخلوط شدن زرده ها مجددا دور همزن را زياد كرده و حدود ١ الى ٢ دقيقه مواد رو ميزنيم.
حالا ديگر همزن رو كنار بگذاريد. تخم مرغها و شكر زده شده رو به ظرف مخلوط آب و عسل اضافه كرده ( فقط اضافه ميكنيم )
حالا آرد و وانيل و بكينگ پودر و نمك الك شده رو آرام آرام به مواد اضافه كرده و با ليسك به حالت دورانى آرام مخلوط ميكنيم تا مواد كاملا يكدست شوند
حالا روغن را نيز به مواد اضافه كرده و خيلى آروم مواد رويكدست کنید و در قالب ریخته دو سه بار به زمین بکوبید تا حباب هایه داخل کیک از بین بره بعد بزارید روی شعله و بعد چهل دقیقه چک کنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_سه_تخم_مرغی
کیک اسفنجی برای قالب قطر۱۵:
۷۵گرم شکر یا۵ ق غ
۷۰گرم آردسفیدقنادی یا ۷ق غ+۲ ق چ یا ۱/۲پیمانه سرپر😂
تخم مرغ ۱۳۰گرم یا سه عدد سایز کوچیک
۱۰گرم کره یا ۲ ق چ
۱۵گرم آب(یاشیر) یا ۱ق غ +نصف ق چ
وانیل ۱/۲ق چ
مراحل توی فیلم مشخصه
این مقدار مواد برای قالب قطر ۱۵ارتفاع۱۰هست(برای قالب قطر۱۸هم میشه)
مدت پخت این کیک۲۵دقیقه س
دمای فر برقی(توستر)۱۴۰درجه
فرگازی ۱۶۰درجه
❗️بچه ها اول قالب رو آماده کنید و بد برید سراغ مواد کیکتون،ملات کیک به هیچ وجه نباید تو دمای محیط بمونه فوری باید بره تو فر وگرنه پف نمیکنه
❗️بعد پخت تا۵دقیقه در فر رو باز نکنید
بعدش کیک رو از قالب در بیارید و کاغذ روغنی دورش رو جدا کنید و بذارید تا کامل کیکتون خنک شه
میتونید بعد از خنک شدن کیک رو برش بزنید یا سلفون بپیچید و بذارید یخچال و قبل خامه کشی برش بزنید
❗️تا فردا بهتون میگم که چطوری مقدار مواد رو برای قالب مورد نظرتون حساب کنید
❗️من کیک هامو به برش های۱/۵سانتی تقسیم کردم
این طرز برش برای مبتدی ها مناسبه
اول یکم دور کیک رو ببرید بد توی قسمت برش نخ بذارید و مثه فیلم نخ رو بکشید
❗️کیکی که میخواید خامه کشی کنید رو بهتره از یه روز قبل بپزید،سلفون بپیچید و بذارید یخچال یا برای یه هفته تو فریزر نگهداری کنید
@shirini71