آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_قابلمه_ایی
برای فر دماى ١٨٠ درجه روشن ميكنيم.
قابلمه بیست و دو سانتی خوبه تا بیست و چهار سانت
تخم مرغ : ٦ عدد
آرد : ٢ پ
آب سرد : ١/٤ پ
شكر : ١ پ
روغن مايع : ١/٤ پ
عسل : ١ ق س( میتونید حذف کنید)
ب پ : ١/٢ ق چ
وانيل : ١/٤ ق چ
نمک یک پنس
ابتدا سفيده و زرده را از هم جدا ميكنيم ( بايد بگم كه در اين دستور برعكس دستور بقيه ى كيكها كه توصيه ميشه مواد به دماى محيط رسيده باشند تخم مرغها بايد سرد سرد باشند
ابتدا تمام مواد لازم رو روى ميز كار آماده ميکنیم توى يك ظرف بزرگتر آب سرد وعسل را با هم مخلوط ميكنيم. حالا آرد و بكينگ پودر و وانيل و يك پنس نمك و ٢ الى ٣ بار الك ميكنيم.
سفيده هاى خنك رو با دور تند همزن ميزنيم تا سفيد بشه و پف کند ( ظرفى كه سفيده درآن ريخته ميشه و تيغه هاى همزن بايد كاملا تميز و خشك باشند) سپس شكر دانه ريز رو به سفيده ها اضافه كرده و حدود ٣ الى ٤ دقيقه با دور تند همزن ميزنيم سپس دور همزن را كند كرده و زرده ها رو يكى يكى به سفيده ها اضافه ميكنيم و بعد از مخلوط شدن زرده ها مجددا دور همزن را زياد كرده و حدود ١ الى ٢ دقيقه مواد رو ميزنيم.
حالا ديگر همزن رو كنار بگذاريد. تخم مرغها و شكر زده شده رو به ظرف مخلوط آب و عسل اضافه كرده ( فقط اضافه ميكنيم )
حالا آرد و وانيل و بكينگ پودر و نمك الك شده رو آرام آرام به مواد اضافه كرده و با ليسك به حالت دورانى آرام مخلوط ميكنيم تا مواد كاملا يكدست شوند
حالا روغن را نيز به مواد اضافه كرده و خيلى آروم مواد رويكدست کنید و در قالب ریخته دو سه بار به زمین بکوبید تا حباب هایه داخل کیک از بین بره بعد بزارید روی شعله و بعد چهل دقیقه چک کنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_سه_تخم_مرغی
کیک اسفنجی برای قالب قطر۱۵:
۷۵گرم شکر یا۵ ق غ
۷۰گرم آردسفیدقنادی یا ۷ق غ+۲ ق چ یا ۱/۲پیمانه سرپر😂
تخم مرغ ۱۳۰گرم یا سه عدد سایز کوچیک
۱۰گرم کره یا ۲ ق چ
۱۵گرم آب(یاشیر) یا ۱ق غ +نصف ق چ
وانیل ۱/۲ق چ
مراحل توی فیلم مشخصه
این مقدار مواد برای قالب قطر ۱۵ارتفاع۱۰هست(برای قالب قطر۱۸هم میشه)
مدت پخت این کیک۲۵دقیقه س
دمای فر برقی(توستر)۱۴۰درجه
فرگازی ۱۶۰درجه
❗️بچه ها اول قالب رو آماده کنید و بد برید سراغ مواد کیکتون،ملات کیک به هیچ وجه نباید تو دمای محیط بمونه فوری باید بره تو فر وگرنه پف نمیکنه
❗️بعد پخت تا۵دقیقه در فر رو باز نکنید
بعدش کیک رو از قالب در بیارید و کاغذ روغنی دورش رو جدا کنید و بذارید تا کامل کیکتون خنک شه
میتونید بعد از خنک شدن کیک رو برش بزنید یا سلفون بپیچید و بذارید یخچال و قبل خامه کشی برش بزنید
❗️تا فردا بهتون میگم که چطوری مقدار مواد رو برای قالب مورد نظرتون حساب کنید
❗️من کیک هامو به برش های۱/۵سانتی تقسیم کردم
این طرز برش برای مبتدی ها مناسبه
اول یکم دور کیک رو ببرید بد توی قسمت برش نخ بذارید و مثه فیلم نخ رو بکشید
❗️کیکی که میخواید خامه کشی کنید رو بهتره از یه روز قبل بپزید،سلفون بپیچید و بذارید یخچال یا برای یه هفته تو فریزر نگهداری کنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_4تخم_مرغی
تخم مرغ ۴عدد
آرد ۱۰۰گرم
شکر۱۰۰گرم
بکینگ پودر یک ق م
وانیل
شربت بار یاعسل یک ق غذاخوری
🔶اول فرتون رو روشن کنید روی دمای ۱۶۰ درجه و سینی فر رو طبقه ی پایین فرتون بزارید و اون توری سیمی فر رو طبقه ی وسط و کیک رو روی توری سیمی ♥سینی رو کف فر میزارن چون حرارت رو پخش میکنه و کیکتون یکنواخت پخته میشه☺
🔶دوم کف قالب ۱۵سانت رو کاغذ بندازید از نوع کاهیش.
🔶سوم زرده و سفیده رو از هم جدا کنید و تخم مرغها باید سرد باشد و ده دقیقه سفیده ها رو داخل فریزر بزارید تا کمی یخی بشه و موقع زدن با همزن اب نندازه و بعد سفیده ها بریزید داخل همزن و بزنید تا حالت فومی بشه و به صورت بارانی و کم کم شکر دانه ریز را اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا کاملا فرم بگیره و قله ای بشه و بعد به زردها وانیل و عسل رو اضافه کرده و کمی با قاشق مخلوط کنید و در عرض ۳۰ثانیه به سفیده ی در حال همزدن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد همزن رو خاموش کنید و آرد و بکینگ پودر رو که از قبل الک کردید در سه مرحله به مواد اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید تا یکدست بشه بیشتر هم نزنید چون حالت تسمه ای میشه. درجه ی فر ۱۶۰ مدت پخت از ۳۵ دقیقه تا ۱ساعت به فرتون بستگی داره برای اینکه بفهمید کیک پخته یا نه فقط با دست تست کنید زمانی پخته که با دست رو کیک بزنید کیک به داخل فرو نره وگرنه بیاد بیرون پفش میخوابه
♥برای کیک کاکاعویی هم من از آرد دو ق کم کردم و همون قدر کاکاعو اضافه کردم.
@shirini71