#خورشت_ترشه_سماق یا #خورشت_سماق
شمالیا دستا بالا🤩🖐
ی غذای مازندرانی آوردم واستون که بی شباهت به قرمه سبزی خودمون هم نیست😍
[ اصل این خورشت با مرغ است شما میتونید با گوشت هم درست کنید ]
مواد لازم :
پیاز ۲_۳ عدد
گوشت به مقدار دلخواه
سماق ۵ قاشق غذاخوری (تعداد سماق و بیشتر نکنید باعث تلخ شدن خورشت میشه)
سبزی قرمه ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز ۱ لیوان
ابغوره ۱ فنجان
غوره ۱ فنجان
سیر ۲_۳ حبه
نمک ، فلفل، دارچین ،زردچوبه به مقدارلازم { در صورت دلخواه از زعفران هم میتونید استفاده کنید}
طرزتهیه:
سیر و پیاز رو ریز خرد کنید و درون روغن تفت بدید تا نرم شوند، سپس گوشت رو به همراه ۳ قاشق سماق و نمک و مقدارکم زردچوبه به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید، سبزی رو به همراه ۲ قاشق سماق به آن اضافه کنید (اگر از سبزی تازه استفاده میکنید اول آن را داخل روغن سرخ کنید تاکمی تغییر رنگ بده و بعد اضافه کنید) ابغوره و غوره و لوبیاقرمز رو به همراه ۴_۵ لیوان آب به آن ها اضافه کنید و شعله گاز را زیاد کنید تا خورشت به جوش بیاد و بعد قابلمه رو روی حرارت کم بزارید و به آن فرصت بدید تا پخته شود و جا بیفتد
پس از حدود ۳_۴ ساعت غذای شما آمادست💕
@shirini71
#خورشت_سماق
مواد لازم :
گوشت ۵۰۰ گرم
سماق ۲ الی ۳ قاشق
پیاز ۳ عدد
لیمو عمانی ۳ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
آب به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه :
جهت تهیه خورشت سماق ابتدا پیاز را خورد کرده و در مقداری روغن تفت میدهیم .
گوشت را به صورت تکه های کبابی خورد کرده و به پیاز های اضافه مینماییم .
وقتی گوشت سرخ شد آن را به یک قابلمه انتقال میدهیم و با مقداری آب اجازه میدهیم گوشت کاملا بپزد.
سپس سماق را در آب حل کرده و زمانی که گوشت پخت به همراه مغز لیمو به خورشت سماق اضافه میکنیم .
نمک وفلفل و زردچوبه را با خورشت مخلوط مینماییم و میگذاریم با حرارت ملایم جا بیوفتد .
سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت نگینی خورد میکنیم . سپس در روغن سرخ کرده و زمانی که خورشت آماده شد با سیب زمینی های سرخ کرده تزیین و میل میکنیم .
@shirini71
خورشت سماق با دو روش پخته میشه 👆 هم می تونید از گوشت و هم مرغ استفاده کنید
مرغ سماقی هم با سماق کباب میشه
پلو سماقی هم با گوشت قلقلی و مرغ میشه سرو شه
یه غذای سنتی و اصیل با خاصیتهای بی نظیر سماق👆👌
انشالله درست کنید و از خوردنش لذت بریید
#سماق_پلو
#خورشت_سماق
#مرغ_سماقی👆
کاکباب غذای گیلانی
بادمحونهای کباب شده رو کاملا ساطوری میکنیم با یک پیمانه گردوی آسیاب شده و یه قاشق رب انار ترش شمال و نصف پیمانه اب انار ترش و یک پیمانه سبزی معطر شمال که چوچاقش بیشتر باشه با سه حبه سیر رنده شمال و نمک و فلفل و گلپر سابیده همه رو با هم مخلوط میکنیم میذاریم داخل یخچال تا کاملا سرد بشه میشه همراه غذا یا حتی یه وعده غذای با کته نوش جان کرد.من یادمه که مادر و مادر بزرگم تمام مواد کالکباب رو تو همین نمکار ها درست میکردن یه سنگی بود که بهش میگفتن مشته سنگ با اون سنگ ابن مواد رو له میکردن حتی گردو رو میسابیدن تا به روغن بیفته
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#چه_مارک_خامه_ایی
استفاده کنیم ؟
سالویا
گلرود
کاله ممتاز
و کاله مخصوص
♦️خامه گلرود و سالویا:
▪️بافت این خامه ها مثل مارگارینه،یعنی وقتی میذاریمشون تو محیط که اب بشن اصلا تغییر حالت نمیدن و اب نمیشن.یجورایی تقریبا مثل کره فقط نرم میشن(بخاطر این حالتشون باید مواظب باشید که خیلی گرم شدن دیگه اصلا به درد نمیخورن)
▪️این خامه ها از نظر من اصلا مناسب فیلینگ نیست چون درصد چربیشون خیلی زیاده و کیک رو سنگین میکنن.
▪️اما برای خامه کشی خیلی مناسبه و خیلی قشنگ کیک رو شارپ میکنه و تقریبا مثل باتر کریم کیک رو کاور میکنه.
موقع کاور کردن کیک با خامه گلرود و سالویا ممکنه خامه حباب حباب بشه که برای رفع این حباب ها شما باید اخر خامه کشی،کاردکتونو تو اب گرم بزنید و اروم و ملایم یه بار بکشید به خامه.
▪️این خامه برای ماسوره هایی مثل گل رزت و کلا طرح هایی که باید اخرشون قله ای در بیاد اصلا مناسب نیست(اما برای ماسوره گل رز مناسبن چون خامه هایی هستن که سفت میشن و گلرگ گل محکم وایمیسه)
♦️کاله ممتاز و مخصوص:
▪️این خامه ها وقتی تو محیط قرار میگیرن آب میشن(برعکس گلرود و سالویا)و مناسب فیلینگ هستن.من خودم برای فیلینگ بیشتر ممتاز استفاده میکنم چون شیرینی کمتری به نسبت مخصوص داره و خوش طعم تره.
▪️زیاد مناسب کاور کیک نیستن چون خیلی نرم هستن و قشنگ کیک رو شارپ نمیکنن و زود هم اب میشن.
▪️این خامه برای ماسوره زدن با ماسوره هایی مثل گل رز اصلا مناسب نیست چون خیلی نرم هستن و خیلی زود گلبرگ های گل شکلشونو از دست میدن اما برای ماسوره گل رزت و کلا ماسوره هایی که قراره تهشون حالت بستنی قیفی یا قله ای داشته باشه مناسبن
♦️برای کاور کیک اگر از نسبت ۲ به ۱ از خامه گلرود یا سالویا(۲) و ممتاز و مخصوص(۱) استفاده کنید هم نتیجه مطلوبی به دست میاد.
@shirini71