آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
🌺
🔽مواد لازم برای ترشی گوجه
◀گوجه تیله ای یا گیلاسی(چون گوشتی و کوچیک هستن نسبت به گوجه های معمولی و بزرگتر برای ترشی بهتر میشن) به اندازه ۱ شیشه رب گوجه
◀ادویه ترشی ۱ ق چ (ادویه ترشی مخلوط گذاشتم من/عطاریها دارن)
◀سیر ۲ حبه
◀گلپر ۱ ق چ
◀سرکه نصف شیشه
◀اب نصف شیشه
◀اگه فصل ترخون بود یا ترخون خشک هم داشتید به اندازه ۱ ق غ بذارید
◀فلفل سبز تند ۱ الی ۲ عدد
◀نمک ۲ ق غ
🌺 طرز تهیه:
شیشه و درش رو خوب با اب جوش بشورید و بذارید خشک بشه که کاملا ضد عفونی بشه.
سیر و ادویه ترشی و گلپر رو نمک و فلفل رو داخل شیشه بریزید و گوجه ها رو هم تا جاییکه جا میشه پر کنید(من آخرسر یادم اومد نمک و گلپر بریزم😁) نصف شیشه رو سرکه و نصف دیگه ش رو اب جوش سرد شده میریزیم.
اگه صبرتون زیاده ۱ ماه بمونید منتظر تا اماده بشه.اگه هم مثل من بی طاقتید یه قابلمه تا ارتفاع نصف شیشه اب بریزید و بذارید اب جوش بیاد.شیشه رو که درش رو کیپ کردید بذارید داخل اب جوش،در قابلمه رو بذارید و نیم ساعت بپزه.بعد از ۱ روز توی یخچال بمونه اماده س!
اگه گوجه معمولی و گوشتی هم داشتید همین روش رو توی ظرف بزرگتر انجام بدید.
طعم متفاوتی با بقیه ترشی ها داره😍😍حتما امتحان کنید😍👌
امیدوارم شما هم درست کنید
@shiririni71
.
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
⏬مواد لازم
◀گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
◀پیاز کوچک ۱ عدد
◀تخم مرغ ۱ عدد
◀تره ساطوره شده نصف پیمانه
◀آرد سوخاری ۱ استکان
◀فلفل سیاه و قرمز و نمک و گلپر به میزان لازم(گلپرش بیشتر باشه خوشمزه تره)
◀سیب زمینی متوسط خام ۲ عدد
🌺طرز تهیه
سیب زمینی رو رنده میکنیم،پیاز رو ریز با چاقو نگینی خرد میکنیم،اگه هم رنده کردین اب پیاز رو بگیرید.و با گوشت و تره و تخم مرغ و ادویه ها(بجز نمک)خوب ورز میدیم.
در اخر آرد سوخاری رو بهش اضافه میکنیم و دوباره یه ورز کوچولو میدیمش.
روغن رو اول میذاریم داغ بشه بعد شامی ها رو شونه میگیریم و ... و یکم نمک روی شامی ها میزیزیم(اخر سر نمک رو اضافه میکنیم که گوشت نرم بمونه) فقط شونه ها رو خیلی نازک نگیرید که خشک نشه.
شامی ها رو که گذاشتین تو روغن شعله گاز رو کم کنید و ۲ سمت شامی ها رو سرخ کنید.(یکم برشته شد برشون گردونید).
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_دبل_چاکلت
آرد 1.5 پیمانه
تخم مرغ ۴عدد
کره ۱۵۰گرم
پودر کاکائو 2 ق غ
شکر 150 گرم
شکلات 70 گرم
وانیل مقداری
بکینگ پودر 1/5ق چ
شیر نصف پیمانه
اول از همه شکلات و با نصف مقدار کره بن ماری کنید و بعد بهش پودر کاکائو رو اضافه کنید و حسابی همش بزنین.
تخم مرغ هارو با هم زن بزنید تا حجمش دو برابر بشه و بعد شکر و وانیل رو اضافه کنید و هم بزنید. نصف دیگه کره آب شده و شیر اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر الک کرده رواضافه کنید.حالا مایه ی شکلاتی که درست کردین رو اضافه کنید و با لیسک دورانی مخلوطش کنین.
داخل قالب رو چرب کنید و آرد پاشی کنید و مواد داخل قالب بریزید و داخل فر ازقبل گرم شده با 180 درجه سانتیگراد برای حدود۴۵ تا۵۰ دقیقه میذارین.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#قرابیه_سینی
مواد لازم:
250 گرم کره یا مارگارین هم دمای محیط
220 گرم پودرقند (1لیوان فرانسوی سر پر یا یه پیمانه)
2 بسته وانیل شکری (10گرم)
یه پنس نمک
روغن 160 میلی لیتر (2/3 پیمانه)
3 عدد تخم مرغ
نشاسته 100 گرم (3/4 پیمانه)
نصف بسته بیکینگ پودر (7 گرم)
30 گرم پودر کاکائو (3.5 قاشق غذاخوری)
آرد به میزان لازم (تقریباً 750 گرم)
مربای توت فرنگی برای لایه وسطی و سطح قرابیه
اگه روی لایه بالایی میخواین مربای زرد الو بزنین گردو هم لازم دارین البته دلبخواهیه
طرز تهیه:
تخم مرغ و کره یا مارگارین ، پودر قند و وانیل رو مخلوط کنید ، روغن مایع رو اضافه و مخلوط کنید تا مثل خامه بشه ، پودر نشاسته ، نمک ، بیکینگ پودر و آرد را الک و کم کم اضافه کنید و مخلوط کنین تا یه خمیر که به دست نچسبه بدست بیاد بعد خمیر رو به 3 قسمت مساوی تقسیم کنین. به یکیشون پودر کاکائو و به دوتای دیگه بقیه ی آردو اضافه کنین، یکی از خمیرای سفید رو داخل فریزر بزارید تا منجمد بشه.خمیر دومیو بین دو تا کاغذ روغنی بزارید و به ضخامت نیم سانت پهنش کنید بعد اونو بردارین و بزارین توی سینی فر و کاغذ روغنی رویی رو ازش جدا کنین و روی خمیرو با چنگال سوراخ کنید 2 قاشق غذاخوری مربا رو روی خمیر پهن کنید(هر طعمی که دوس دارین) به همین روش خمیر کاکائویی رو هم به ضخامت نیم سانت باز و روی خمیر سفید بزارین با چنگال سوراخ و مربا بزنید. حالا خمیری که گذاشتیم یخ بزنه رو با رنده ی درشت رنده و روی لایه ی کاکائویی میریزیم و توی فر میزاریم تا روش طلایی بشه وقتی از فر درش اوردین سه قاشق مربا زردآلو رو روی حرارت بزارین تا گرم شه با قلم مو روی قرابیه بزنین و روش گردو یا فندق خرد شده بپاشین.
نکته:وقتی میخواین برش بدین چاقو رو فشار ندین و آهسته مثل اره شروع به برش دادن کنید تا قرابیه ها خرد نشن.
@shirini71