آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#شیرینی_هلالی_بادامی
مواد لازم:
۲۵۰ گرم کره یا مارگارین در دمای اتاق
(می تونید از کره قنادی هم استفاده کنید)
۱ فنجان روغن مایع
۱ لیوان پودر قند
۱ قاشق چایخوری بکینگ پودر
۱ لیوان بادام خام آسیاب شده
۳ الی ۵ لیوان آرد
اندازه لیوان ۲۰۰ میلی لیتر و اندازه فنجان ۱۲۵ میلی لیتر است.
طرز تهیه:
توی مرحله اول میاییم ۱ لیوان از آردمون رو جدا می کنیم و بقیه رو کنار میذاریم و ۱ لیوان آرد رو با ۱ لیوان بادام خام آسیاب شده توی تابه میریزیم و حدود ۵ الی ۶ دقیقه تا زمانی که کمی رنگشون تغییر بکنه تفت میدیم.
بعد از اینکه آرد و پودر بادام رو تفت دادیم توی یه سینی بزرگ میریزیم تا کامل خنک بشن.(کامل خنک شدنشون خیلی مهمه)
بعد از اینکه آرد و بادام تفت داده شده کامل خنک شدن، همه مواد شیرینی رو به غیر از آرد خام به اونها اضافه می کنیم و ورز میدیم تا کمی یکدست بشن.
بعد بقیه آرد خام رو که کنار گذاشته بودیم کم کم و با کنترل به خمیر شیرینی اضافه می کنیم و ورز میدیم تا یه خمیر نیمه لطیف به دست بیاد.
مواظب باشین که آرد زیاد اضافه نکنید به محض اینکه خمیر قوام گرفت و به دست نچسبید دیگه آرد اضافه نمی کنیم.
خمیر رو با دستمون روی سطح کار پهن می کنیم بعد وردنه رو دوباره روش می کشیم تا مرتب بشه.
اگه کاتر هلالی دارین با اون و یا با یه لیوان که ترجیحا دهانه اش کوچیک باشه خمیر رو برش میدیم و توی سینی فر که از قبل سطحشو با کاغذ روغنی پوشوندیم می چینیم.
توی فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه تا روی قرابیه ها کمی پنبه ای بشه می پزیمشون.
بعد از اینکه شیرینی ها رو از فر خارج کردیم میذاریم کامل خنک بشن بعد روشون پودر قند الک می کنیم و سرو می کنیم.
@shirini71
#رژیم_لاغری_عیدانه🌸🍃
#روز_بیست_و_هشتم_اسفند_۹۹
🍋ناشتا : 2 لیوان آب گرم + 2 قاشق غذاخوری آبلیمو
🍋صبحانه : یک کف دست نان سبوس دار + یک قوطی کبریت پنیر + چای دارچین
🍋یک ساعت پس از صبحانه : یک لیوان قهوه + یک تکه شکلات تلخ
🍋ساعت ده صبح : 1 عدد میوه + ۵ عدد بادام خام + دو عدد فندق
🍋پیش از ناهار : 1 لیوان آب + 1 عدد سیب با پوست
🍋ناهار : سالاد به هر میزان که میل دارید + مرغ یا ماهی آب پز یک تکه + یک کف دست نان سبوس دار
🍋عصرانه :یک لیوان کوچک شیر موز
🍋شام : سالاد به هر میزان که میل دارید + یک خورشت خوری خوراک لوبیا چیتی یا عدسی
🍋بعد از شام 2 عدد انجیر خشک
🍋روزی 8 لیوان آب میل شود.
🍋نیم ساعت روز پیاده روی شود
🍋پنج دقیقه طناب یا حرکت پروانه زده شود
@shirini71
#حلوای_کرمدار
هر حلوایی دوست دارید درست کنید. بعد نصف مواد رو کف ظرف مورد نظر پخش کنید و تا دیواره ها هم ببرید یعنی دیواره های ظرف هم حلوا باشه، بعد تمام سطح حلوا رو با موز حلقه شده بپوشانید... و بعد کرمی که درست کردید رو روی موزها بریزید، اجازه دهید کمی کرم بماند و خنکتر شود سپس مابقی حلوا رو تکه تکه در دست صاف کرده و روی سطح کار قرار دهید تا کامل پرشود. بعد داخل یخچال چند ساعت قرار دهید و بعد داخل ظرف سرو برگردانید و تزئین کنید.
تهیه کرم: نصف لیوان آرد را در یک لیوان شیر سرد مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته جوش که آمد یک لیوان شکر و کمی کره انداخته و گلاب یا وانیل زده تا به غلظ برسه
@shirini71
#پيراشكي_روسي
٥٠٠گرم آرد نان و ١ق چ نمك را در كاسهء مناسبي الك كرده ميان آن را گود كنيد و ١/٣پيمانه روغن ذرت يا آفتابگردان،١عدد زرده تخم مرغ،١/٢پيمانه آب گرم ،١/٢پيمانه شير گرم و ١/٢و١ ق چ مايه
خمير خشك فوري را افزوده هم بزنيد تا خمير شود سپس به آرامي ورز دهيد تا خمير نرم و يكدستي حاصل شود.
چنانچه خمير كمي به دست مي چسبيد آرد اضافه نكنيد!خمير را در كاسه اي چرب شده قرار داده رويش را پوشانده در محل گرمي گذاشته تا حجم آن دو برابر شود.مواد مياني: پياز را خرد كرده با كمي روغن ذرت تفت دهيد ،سيب زميني پخته و پوره شده را به همراه ٢ق س برنج پختهء نرم ، گشنيز خرد شده ،فلفل قرمز تند ،نمك و فلفل سياه اضافه كرده با هم مخلوط كرده و صبر كنيد تا خنك شود.
بعد از استراحت خمير كمي آن را ورز داده سپس به ١٢ قسمت مساوي تقسيم كنيد.هر قسمت را به شكل بيضي كمي باز كنيد و از مواد مياني به اندازه ١ق س وسط خمير گذاشته و خمير را ببنديد كمي سطح آن را فشار داده و به شكل بيضي در آورديد و در سيني چرب شده قرار داده رويشان را پوشانده تا حجم آنها دو برابر شود.سپس در روغن سرخ كنيد تا بپزند و طلايي شوند
@shirini71
#ترشی_قارچ
برای ترشی قارچ من همیشه این کار میکنم قارچ که بهتره ریز باشه خوب میشورم هویج پوست میکنم حلقه حلقه میکنم .تو یه قابلمه آب جوش میارم بعد اول هویج به آب در حال جوش اضافه میکنم یه 5 دقیقه که گذشت قارچ اضافه میکنم بعد این که از اونم 5 دقیقه گذشت آبکش میکنم یعنی سر جمع باید بشه 10 دقیقه میزارم تا کامل آب قارچ خشک بشه در واقع این بلانچ کردن هست که به زودتر رسیدن ترشی هامون کمک میکنه بعد خشک شدن کامل داخل بطری میریزم و لابه لای اون از ادویه کاری،فلفل بیبر ،ترخون، کمی پونه کوهی ریختم
بعدم سرکه سفید یه حبه سیر و کمی نمک پاشیدم روش درش محکم بستم تا هوا رد بدل نشه داخل یخچال گذاشتم بعد دو روز آماده خوردن شد
@shirini71
#سینه_مرغ_شکم_پر
طرز تهیه:
ابتدا استخوان سینه های مرغ رو جدا کرده سینه های مرغ رو با پودر پیاز ، پودر سیر ، پودر فلفل دلمه ای ، پودر هویج ، پودر پاپریکا ، نمک ، فلفل سیاه ، آبلیمو و روغن زیتون مرینیت کنید و روی ظرف سلفون بکشید و دو تا سه ساعت تو یخچال قرار بدید تا مزه دار بشه یک عدد پیاز رو خلالی ریز کرده با روغن تفت بدید تا سبک بشه قارچ و فلفل دلمه ای رنگی خلالی ، نمک ، فلفل ، زردچوبه و آبلیمو اضافه کنید و تفت بدید
سینه های مرغ مرینیت شده رو از یخچال خارج کنید و یه برش داخل سینه مرغ مثل جیب با چاقو ایجاد کنید و با سبزیجات سرخ شده پر کنید و سینه های مرغ پر شده رو تو ماهی تابه با دو قاشق روغن و نصف استکان زعفران دم شده روی شعله ی کم گاز قرار بدید و در ماهی تابه رو ببندید و نیم ساعتی زمان بدید تا سینه های مرغ ، مغزپخت و سرخ بشن.
سپس با نان یا برنج زعفرانی نوش جان کنید. فوق العاده معطر و خوشمزه اس.
@shirini71