آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_پر
آرد ۱.۵ کیلو
روغن ۷۵۰ گرم
پودر قند ۷۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۶عدد
وانیل کمی
طرز تهیه:
تخم و وانیل را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود. سپس روغن را اضافه کرده و هم میزنیم
سپس آرد و پودرقند را مخلوط میکنیم و داخل مواد میریزیم خمیر را ورز میدهیم تا یکدست شود
گردالی میکنیم و با انگشت پهن میکنیم
یا خمیر را صاف کرده و قالب میزنیم
خلاصه که بعدش بذارن تو #فر از قبل گرم شده رو دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۲۰ دیقه
پ.ن: میتونین نصف خمیر رو کاکائویی کنین
@shirini71
#شیرینی_مابل
یا
#شیرینی_میبل
#شیرینی_بدون_فر
#فر_دستساز_خونگی
بادستور دوست عزیزم🌸مینابانو🌸
150 گرم کره(من ۸۰ گرم جامدصاف خونگی و ۵۰ گرم کره زدم)
1 عدد تخم مرغ
2 ق غ پودر کاکائو(20 گرم)
1 پیمانه سر خالی پودر قند(150 گرم)
1 پینس نمک (بین انگشت شصت و اشاره)
آرد به میزان لازم (حدود 2 پیمانه-تقریبا 300 گرم)
🌸مواد رویه و تزیین
پودر پسته یا نارگیل به میزان لازم
100 گرم شکلات سفید یا کاکائویی حدودی
ابتدا کره را داخل ظرفی ریخته و همه مواد به غیر از آرد را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سپس آرد را کم کم اضافه کنید و ورز دهید-۲ق از آرد رو کنار نگه دارید (تا جایی آرد بریزید که خمیر لطیف بشه دقت کنید آرد زیاد نریزید)
خمیرو به شکل لوله هایی به اندازه یک انگشت دربیارید یا تکه های بزرگ جدا کنید و به شکل استوانه ای و باریک و بلند روی میز کار قرار دهید و با چاقو برش های یک اندازه بزنید و داخل سینی فری که کاغذ روغنی پهن کردید بچیند.
داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت14-15 دقیقه بپزید.(زمانش بستگی به اندازه و ضخامت شیرینی داره - برای من تقریبا استوانه ای به ضخامت ۱ سانت بود)
بعد از خارج کردن از فر و خنک شدن آن
ابتدا قسمت های سر و ته شیرینی را داخل شکلات ذوب شده و سپس داخل پودر پسته یا پودر نارگیل فرو کنید و با باقی مانده شکلات که داخل قیف ریخته و نوک آنرا سوراخ کرده اید ،روی شیرینی ها را تزیین کنید.
🌸من نیمی از خمیروبا کاتر قالب زدم
و مدت ۱۰-۱۱ دقیقه پختم و بعد از خنک شدن تزیین کردم.
🌸پرچین:: من طبق معمول همیشه بدون فر پختم.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
شیرینی پادرازی قزوین بدون فر
روغن صاف قنادی ۱۵۰ گرم
آرد گندم ۲۰۰ گرم
آرد برنج ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱۲۰ گرم
پودر هل نصف ق چ
پودر کاکائو
پودر زعفران یا زعفران دم کرده یک ق چ
تخم خرفه یا سیاه دونه برای تزیین
ابتدا روغن و پودر قند رو با همزن دستی اونقد میزنیم تا یکدست بشن بعد به ترتیب آرد هارو الک کرده و اضافه کرده و در مرحله ای که ارد اضافه میشه با دست یا قاشق حسابی هم بزنین که اینجا مواد حالت پودری میگیره که کاملا درسته حالا که پودری شد با دست قشنگ ورز میدیم تا خمیر منسجم و یکدستی بدست بیاد یک ربع ترجیحا در یخچال استراحت داده بشه،بعد به صورت لوزی درآورده و داخل تابه ی رژیمی که اون طرفش که سادس و از قبل کاغذ روغنی گذاشتیم،میچینیم ، واشر تابه رو حتما درمیاریم ،شعله پخش کن روی شعله بزرگ گاز گذاشته و شعله رو کم رو به متوسط روشن میکنیم بعد در تابه رو بسته و نیم ساعت بپزه
@shirini71
#جدول_اندازه_گیری_
🚏🚏🚏🚏🚏🚏🚏🚏🚏🚏🚏🚏
کسانی که ترازو ندارند ، می توانند تبدیل مواد را از گرم به پیمانه و بالعکس در جدول زیر داشته باشند :
یک لیوان آرد 150 گرم
یک لیوان شکر 230 گرم
یک لیوان کشمش 180 گرم
یک لیوان پودر قند 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل 90 گرم
یک لیوان روغن مایع 220 گرم
یک لیوان ماست 200 گرم
یک قاشق سوپخوری آرد 10 گرم
یک قاشق سوپخوری شکر 12 گرم
یک قاشق سوپخوری پودر قند 10 گرم
یک قاشق سوپخوری نشاسته ذرت 7 گرم
1 پیمانه آرد 150 گرم
1 پیمانه شکر 200 گرم
1 پیمانه روغن 200 گرم
1 پیمانه شیر 250 گرم
1 قاشق سوپخوری روغن20 گرم
1 قاشق سوپخوری ماست 25 گرم
1 قاشق سوپخوری آرد 20 گرم
1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو 10 گرم
1 قاشق سوپخوری خامه 25 گرم
1 قاشق سوپخوری عسل 30 گرم
1 قاشق سوپخوری خمیر مایه 10 گرم
1 قاشق سوپخوری کره 20 گرم
1 قاشق سوپخوری پودر گردو ، نارگیل ، پسته 20 گرم
1 قاشق سوپخوری 2 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری 2 قاشق مرباخوری
1 لیوان آرد 150 گرم
1 لیوان شکر 230 گرم
1 لیوان کشمش 180 گرم
1 لیوان پودر قند 60 گرم
1 لیوان پودر نارگیل ، پسته ، گردو
100 گرم
-------------------------------
انواع اندازه گيري ، پيمانه
لیوان آرد برابر است با 150 گرم
یک لیوان شکر برابر است با 230 گرم
یک لیوان کشمش برابر است با 180 گرم
یک لیوان پودر قند برابر است با 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل برابر است با 90 گرم
یک لیوان روغن مایع برابر است با 220 گرم
یک لیوان ماست برابر است با 200 گرم
___
*قاشق غذاخوری به گرم
یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با 12 گرم
یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم شیر پاستوریزه 120 میلی لیتر ( سی سی ) معادل نصف لیوان معمولی
____*پیمانه ها
یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
یک پیمانه : 250 میلی لیتر
نصف پیمانه :125 میلی لیتر
یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
یک قاشق غذاخوری :15 میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر
__اندازه برخی مواد اولیه
5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق غذا خوری روغن:20 گرم
یک پیمانه خامه نزده : 2 پیمانه خامه زده شده است.
*یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است. یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر 3 گرم است.
___
*اندازه مواد با قاشق غذاخوری
روغن:20 گرم
ماست:25 گرم
خامه :25 گرم
شکر :20 گرم
آرد سفید:15 تا 20 گرم
پودر کاکائو : 10 گرم
پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
عسل : 30 گرم
کره :20 گرم
خمیر مایه : 10 گرم
پودر قند: 15 گرم
آرد ذرت: 15 گرم
پودر ژلاتین :15 گرم
@shirini71
#سالاد_پاستا
#سالاد_ماکارانی
روغن زیتون ..... 3قاشق غذاخوری
سوسیس90درصد ..... 400گرم
کدوسبز خردشده ..... 1عدد
فلفل دلمهای سبزیاقرمز ..... 1عدد
گوجه گیلاسی ...... 200گرم
پاستا فوسیلی ..... 340گرم
زیتون اسلایسی ..... 40گرم
پنیر فتا ..... 75گرم
ریحان تازه خردشده ..... 2قاشق غذاخوری
پیازچه ..... 2قاشق غذاخوری
سرکه بالزامیک ...... 1قاشق غذاخوری
🔸و اینطوری درستش کن👇
1️⃣ روغنو توی ماهیتابه بریز. تو دمای ملایم، سوسیسها رو بریز توش تا 8 الی 10 دقیقه بپزه
2️⃣ سوسیسها رو از ماهیتابه دربیار. کدو و فلفل دلمهای رو توش بریز و 2دقیقه تفتش بده. بعد به همراه سوسیس بریزشون توی یه ظرف بزرگ
3️⃣ پاستاهارو آبکش کن و اون رو هم بریز توی ظرف بزرگ. بعدش گوجه، زیتون، پیازچه و ریحان تازه رو بهش اضافه کن و با روغن زیتون و سرکه بالزامیک مخلوطشون کن
4️⃣ حالا وقتشه که پنیر فتا رو اضافه کنی🤩
MrPastaIran
╭┄✵🥬🥒🥕🍀✵┄╮
@shirini71