آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
کیک پرتقالی(رسپی نجمه جون)
مواد لازم 👇
تخم مرغ 5 عدد
ارد دو لیوان فرانسوی و نصف
بکینگ پودر 2 ق م
روغن مایع نصف لیوان فرانسوی
اب پرتقال طبیعی یا صنعتی 1 لیوان فرانسوی
شکر ۱ لیوان فرانسوی
زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و زرده رو داخل ظرفی بریزین و با لیسک هم بزنید
بعد سفیده رو فرم بدید ، شکر را به صورت بارانی به سفیده اضافه کنید تا مثل خامه فرم بگیرد و سفت شود ،
بعد زرده رو به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید ،
سپس اب پرتقال را به مواد اضافه کنید و هم بزنید در حین ، همزدن روغن رو به مواد اضافه کنید و به همزدن خود ادامه دهید ، سپس دور گیری کنید و بالیسک کمی هم بزنید تا بوی نامطبوع تخم مرغ گرفته شود.
حالا ارد را در چند مرحله به مواد اضافه کنید و الک کنید و بالیسک به حالت زیر و رو هم بزنید
در مرحله سوم (پایانی) بکینگ پودر رو اضافه کنید و هم بزنید به صورت دورانی تا گلوله های ارد در ان باقی نماند
سپس قالب مورد نظر را چرب کنید ، برای قالب. ها شارلوت ، میان تهی ، کیک عصرونه میتونید از روغن جداکننده یا ارده استفاده کنید .
حالا مواد رو داخل قالب مورد نظر ریخته و سریعا درون فر از قبل گرم شده میگذاریم به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه
سپس کیک را از قالب در میاریم و میگذاریم در دمای محیط سرد شود و یک پارچه نازک روی کیک میزاریم تا خشک نشود ،
سپس سس را آماده میکنیم سس باید ولرم باشه ، یعنی طوری که انگشتمون رو داخلش بزنیم نسوزه ولی داغی ش احساس بشود.
سپس روی کیک میریزیم
نوش جان🌹
@shirini71
نان فتیر
شیر ۱ لیوان
روغن مایع ۱/۳لیوان
(مایه خمیر ۱ق غذاخوری
شکر ۱ق غذاخوری،باهم مخلوط بشه با ۳/۴لیوان آب گرم تو ظرف دربسته میذاریم بمدت ۷دقیقه تا فعال بشه )
زردچوبه ۱ ق چایخوری
نمک ۱ ق مرباخوری
زرده و کنجد واسه رومال
یه زرده کافیه واسه این مقدار
آرد ۴ونیم پیمانه (البته مقدار آرد تقریبیه
ممکنه بیشتر لازم باشه)
شیر، روغن ، نمک ، و زردچوبه رو خوب باهم مخلوط میکنیم .ومقداری از آرد رو اضافه کرده هم میزنیم
وقتی مایه خمیرمون فعال شد به موادمون اضافه میکنیم
و تاجایی آرد اضافه میکنیم تا یه خمیر لطیف داشته باشیم
چسبندگی خمیر رو باورز دادن بگیرین ارد اضافه سفت میکنه خمیرو
از خمیر چونه های دلخواه میگیریم
و استراحت میدیم تا حجم بگیره
بعد یه مقدار بادست تخت میکنیم رومال میزنیم نقش دلخواهو میندازیم(من به زردم ی مقدار گلاب هم میزنم میتونید بار هم بزنید *
و بعد تو فر بادمای ۱۶۰درجه به مدت ۱۰دقیقه تا یه ربع اجازه میدیم پخت بشه درآخر گیریل هم میزنیم ک رویه ش خوشرنگ بشه
✾࿐ᭂ༅•❥🥘🥗🍕❥•༅ᭂ࿐✾
@shirini71
#آب_زرشک 🍷 😋
🔸به ازای یک کیلو زرشک، یک و نیم لیتر آب بریزید و بیست و چهار ساعت در یخچال بذارید و بعد توی مخلوط کن بریزید
بعد از ریختن توی مخلوط کن، سه بار از صافی عبور بدید و کمی نمک اضافه کنید و حداقل یکساعت تو یخچال بذارید
♦️در صورت تمایل علاوه بر نمک از گلپر هم می تونید استفاده کنید.
(وقتی تو یخچال میره شفاف تر و خوشرنگ تر هم میشه)
اگه بخواید مدت طولانی نگهداری کنید بعد از صاف کردن بجوشونید
♥ღ꧁ @shirini71ღ♥
#كوفته_برنجی
#طرز_تهیه
يك پيمانه لپه و يك پيمانه برنج رو از قبل خيس و نيم پز كرده كنار ميزارم چهار صد گرم گوشت چرخ شده رو با دو ق غ پياز داغ دويست گرم سبزي معطر(گشنيز،نعنا،جعفري و ترخون)نمك و فلفل و زرچوبه و يدونه تخم مرغ خوب حدود چهار دقيقه ورز ميديم و لپه و برنج نيم پز رو هم اضافه ميكنيم و دوباره خوب مواد رو ورز ميديم تا حالت چسبندگي پيدا كنه به اندازه نارنگي بر ميداريم داخلش رو با آلو و كشمش پر ميكنيم و دوباره گلولش ميكنيم و داخل ظرف ميچينيم،دو ق غ پياز داغ و رب گوجه و ادويه خوب تفت ميديم و آب رو اضافه ميكنيم تا خوب به جوش بياد و وقتي از جوش بودن سس مطمئن شديم سس رو كنار كوفته ها اضافه ميكنيم تا بپزه و جا بيفته.
@shirini71
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
#جوجه_پفکی
👩🍳موادلازم
_تکه های مرغ ۴ الی ۵ عدد
_فلفل قرمز ۱ق چ
_فلفل سیاه ۱ ق چ
_نمک ۱ ق چ
_سیر ۱ حبه
_تخم مرغ ۱ عدد
_آب گاز دار (یا دلستر بدون طعم ) ۱ لیوان
_آرد ۵ ق غ
_بکینگ پودر ۲ ق چ
_روغن مایع به اندازه لازم
#طرز_تهیه
در ابتدا مرغها را به ضخامتهای دلخواه برش بزنید و همه مواد ( آرد ، تخم مرغ ،بکینگ پودر ، فلفل و سیر ) کاملا مخلوط کنید. آب را کم کم اضافه کنید تا جایی که به غلظت ماست هم زده برسد . در انتها مرغ های خرد شده را اضافه کرده و به مدت نیم تا یک ساعت در یخچال استراحت داده و بعد از آن با روغن سرخ کردنی که از قبل داغ شده سرخ میکنیم.
@shirini71
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜