آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#ته_چین
برنج 4 پیمانه
ماست غلیظ کم آب 3 لیوان
◀من از ماست سون استفاده کردم
زرده تخم مرغ 4 عدد
◀در صورت کوچک بودن تخم مرغها از 5 عدد زرده استفاده کنید
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران به مقدار زیااااد
✔اول از همه مرغ رو با پیاز نگینی شده و نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری زعفران میپزیم و تکه تکه و یا ریش ریش میکنیم.
✔.برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس میکنیم.
۳.زرده های تخم مرغ را جدا میکنیم و در کاسه میریزیم و فلفل سیاه و زعفران سائیده رو بهش اضافه میکنیم و خوب مخلوط و هم میزنیم تا بوی زرده کامل گرفته بشه(من همیشه این کارو میکنم و هیچ وقت هم تهچینم بوی بد تخم مرغ نمیگیره)
◀اگر از زعفران دمکرده استفاده کردید میزان آب نباید بیشتر از 1 قاشق بشه
۴.حالا ماست سفت و پرچرب رو اضافه کنید.
۵.در پایان نمک اضافه و مواد رو هم بزنید و روی ظرف رو بپوشانید و حداقل برای ۲ ساعت در یخچال قرار بدید تا زعفران خوب رنگ بندازه و طعم مواد به خورد هم بره
◀اگر از زعفران دمکرده استفاده کنید نیازی به استراحت دادن نیست
۶.حالا برنج رو آبکش کنید و بعد به مواد ماست اضافه و مخلوط کنید.
۷.مخلوط ماست و برنج را به دو قسمت تقسیم کنید .
۸.کف قالب یا قابلمه مورد نظرتون رو با روغن خوب چرب کنید،دست و دلبازانه روغن بریزید(استثنا😉😝)چون در طلایی شدن تهچین خیلی نقش داره...
۹.نیمی از مواد ماست و برنج روکف قابلمه بریزید وخوب پرس کنید و بعد مرغهای تکه شده رو روی اون بچینید.
در این مرحله بعد از چیدن مرغها با پشت قاشق کمی روی آنها فشار دهید تا به لایه برنج بچسبند در غیر این صورت بعد از پخت دولایه تهچین از هم جدا میشن... لایه مرغ را کمی با فاصله از دیواره قابلمه بچینید در غیر اینصورت مرغها میسوزن و نمایی زشتی تهچین پیدا میکنه!!!
بعد بقیه برنج رو روی مرغها بریزید و صاف کنید.
🍴اگر تهچین رو در قابلمه درست کردید زیرقابلمه شعله پخش کن بذارید و بگذارید روی حرارت تا تهچین طلایی بشه.این حجم تهچین روی گاز معمولا 1 ساعت زمان لازم داره تا طلایی بشه.
🍴اگه توی قالب ریختید و خواستید در فر اون رو بپزید ،روی قالب رو با فویل بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید تا بخار برنج در زمان پخت خارج بشه و برنج شفته و نمدار نشه.
قالب را در فر200 درجه قرار بدید برای حداقل یک ساعت یا تا زمانی که تهچین طلایی بشه(قالب 30×40)
✔میتونید تهچین رو در تابه دو طرفه هم تهیه کنید.
✔بهتره کف قالب روغن مخصوص سرخ کردنی بریزید. .
🍔 @shirini71
#رژیم_لاغری_بهاره💓
دهم خرداد 1402
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : چای+1 قاشق غذا خوری عسل+1 کف دست نان سنگک(150کالری)
🍏 #میان_وعده :یک فنجان قهوه+یک عدد میوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید + 5 قاشق عدس پلو+یک لیوان ماست کم چرب (300کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک فنجان قهوه + شش عدد مغز
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +4قاشق غذاخوری کشک بادمجان یا میرزاقاسمی+یک کف دست نان سنگک(270 کالری)
@shirini71
هدایت شده از مجله علمی و پزشکی
سیگاری ها بیشتر پیاز بخورند
🔸استفاده منظم پیاز از بروز سرطان پیشگیری میکند؛ کوئرستین موجود در پیاز لخته شدن خون را مهار و مانع بیماری قلبی میشود.
🔹كوئرستین فیتونوترینت موجود در پیاز است كه همچون ویتامین A و C خاصیت آنتیاكسیدانی قوی دارد.
🔸این ماده میتواند رادیكالهای آزاد خطرناك را از بدن پاك كند و افراد را در برابر تغییرات سرطانی و بیماریهایی مثل آترواسكلروز محافظت نماید
@MajalePezeshki71
#خورشت_لوبیا_سبز
👩🍳موادلازم
لوبیا سبز۴۰۰گرم
گوشت۳۰۰گرم(برای هرنفر۱۰۰گرم)
پیاز۱عدد
رب ۱ق غ
۳عددگوجه پوره شده
زردچوبه،نمک،فلفل به میزان لازم
لیمو عمانی ۲عدد
#طرز_تهیه
ابتدا پیاز نگینی خرد شده را کمی تفت میدیم تا کمی سبک تر بشه(من با روغن دمبه تفت میدم)گوشت خورشتی رواضافه میکنیم وتفت میدیم زردچوبه،فلفل و پوره گوجه فرنگی را اضافه وتفت داده بعد که آب گوجه کشیده شدرب را اضافه میکنیم وتفت میدیم.آب جوش به گوشت اضافه میکنیم ومیزاریم نیم پز بشه.
لوبیا سبز را درون ماهی تابه تفت داده وبه گوشت اضافه میکنیم چون اگه از اول اضافه کنیم لوبیا سبزها له میشه. نیم ساعت مونده به آخر پخت نمک ولیمو عمانی رواضافه میکنیم وقتی خورشتون پخت وخوب جا افتاد آماده است.
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71
#خاگینه
👩🍳موادلازم
تخم مرغ۴عدد
آردسفیدقنادی۶ق غ(حدودا۱۰۰گرم)
ماست سفت ۴ق غ(حدودا۱۰۰گرم)
بیکینگ پودر۲ق م
وانیل نوک قاشق
زعفران مقداری
#طرزتهیه
اول میریم سراغ شهدش،برای شهد ۱لیوان آب رو بایک لیوان شکرداخل ظرفی ریختم وروی حرارت قرار دادم.بعد۱ق غ زعفران دم کرده اضافه کردم وبعد از۵دقیقه جوشیدن ۲ق غ گلاب اضافه کردم.میتونیدهل هم بریزید. بعداز حرارت برمیداریم ومیزاریم خنک بشه.
تخم مرغ ووانیل رو هم زدم من ازهمزن دستی استفاده کردم میتونید برقی هم استفاده کنید با دستی یکی، دو دقیقه زدم.بهش ماست وبیکینگ پودر را اضافه کردم.حالا آردروالک کرده وبه موادم اضافه کردم.میتونیدداخل مواد هم ۱ق غ زعفران هم بریزید.
حالا داخل تابه ای من درتابه به قطر۲۵ سانت استفاده کردم روی حرارت قرار دادم وروغن درحدکم یکی دوقاشق ریختم نصف ازموادرا داخل تابه ریختم درتابه را قرار دادم وقتی بست موادمغزدارداخلش ریختم.موادمغزدار هرچی بخواین سلیقه ای پودرگل محمدی،گردو خرد شده ودارچین.من ازگردو ودارچین استفاده کردم.
بعدبقیه موادروروش ریختم ودرتابه را گذاشتم ووقتی یه طرفش سرخ شدبرگردوندم تا اون طرفش هم سرخ بشه.
بعدازپخت ازحرارت برداشتم وشهدخنک روروی خاگینه داغ ریختم وبعدکه به خوردش رفت حدودا۱۰ تا۱۵ دقیقه بمونه داخل ظرف سرو قرار میدیم وبرش میزنیم.
روش هم کمی پودر گل سرخ ویا پودر پسته برای تزیین میریزیم.
برای فردردمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه اگه قالب بزرگ باشه تا ۴۰ دقیقه زمان میبره.
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71
#کیک_شکلاتی_ باروکش_موزخامه 🌸
مواد لازم :
آرد 500 گرم
شکر 200 گرم
پودر کاکائو 100 گرم
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
وانیل به میزان دلخواه
نمک یک سر انگشت
روغن 150 میلی لیتر
آب 350 میلی لیتر
شیر 200 میلی لیتر
مواد لازم برای رویه موز و خامه :
خامه زده شده 200 میلی لیتر
موز 3 یا 4 عدد
شکلات چیپسی 100 گرم
طرز تهیه :
● فر را روشن كرده و روی دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. آرد، شکر، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، وانیل و نمک را در ظرفی مخلوط کنید. روغن، آب و شیر را اضافه کرده و خوب بزنید تا خمیر یکدست شود. خمیر را در قالب مورد نظر ریخته و حدود 35 دقیقه بپزید.
● بگذارید کیک کاملا خنک شود، سپس با یک قاشق غذاخوری وسط کیک را به شکل دایره خالی کنید. حالا موزها رو درون حفره ای که ایجاد کردید بچینید و ترکیب خامه و شکلات را روی کیک پهن کنید. حالا تکه های کیک را که با قاشق درآوردید روی خامه خرد کنید.
🍔 @shirini71