#ترشی_لیته_دودی🏺🏺🏺
از اون ترشی های خاصه که پیشنهاد میکنم اگه مثل من عاشق تندی و بو و عطر و طعم دودی هستید حتما درست کنید و از خوردنش لذت ببرید....
من برای این ترشی از هویج ، فلفل دلمه ، فلفل سبز تند، پیاز ، کلم سفید ، سیر رنده شده ، کلم قرمز ، برگ تازه نعنا و ریحان و بادمجان(مواد بدلخواه)(که همگی بعد از شستشو کاملا آبشون خشک شده باشه که باعث کپک ترشی نشه) ، سرکه سفید ، آب جوش سرد شده ، نمک ، زردچوبه و کمی شکر استفاده کردم دقیقا مثل ترشی لیته که همه رو با هم میکس میکنیم با این تفاوت که بادمجانها رو با پوست کبابی کردم و با کمی سرکه جوشوندم که حسابی طعم دار بشه (قابل توجه پوست بادمجان رو نکندم شما دوست ندارید پوستش رو جدا کنید)
کلم قرمز رو هم به همین ترتیب خرد و با کمی آب جوشوندم که بتونم از آب بنفش رنگش برای خوشرنگتر شدن ترشی استفاده کنم .
همه مواد رو با هم در دستگاه غذاساز میکس کردم و بجای پودر فلفل برای تند شدن و خوش عطر شدن از سیر رنده شده فراوان و فلفل سبز تند استفاده کردم . از سبزی ها هم فقط برگ نعنا و ریحان تازه رو با مواد ترشی میکس کردم.
(مقدار و میزان مواد به دلخواه خودتون درست کنید )
آب جوش رو به دلیل تند بودن بیش از حد سرکه اضافه کردم و شکر رو هم بخاطر اینکه طعم ملسی به ترشی بده استفاده میکنم و نکته جالبش اینه که باعث میشه زودتر ترشی بدست بیاد و آماده خوردن بشه .
بعد از این که همه مواد رو با هم میکس کردید برای مخلوط کردن همه مواد رو در ظرف بزرگی بریزید و کم کم سرکه ، آبجوش سرد شده ، نمک ، زردچوبه و شکر ( اگر نبات پودر شده باشه بهتر و گرمتره ) رو اضافه کنید و خوب هم بزنید و بچشید تا به طعم دلخواهتون برسید و سپس داخل شیشه ها بریزید و درشون رو محکم ببندید و دو سه روز بعد چک کنید اگر سرکه روش کم شده بود سرکه اضافه کنید .
این ترشی بعد از چند روز مهمان سفره های شماست.
نوش جان🌹
@shirini71💛
☕️❦┅
✵━━┅═🍒‿🍒═┅━━✵
#اشترودل_مرغ
مواد لازم برای تهیه ی خمیر اشترودل
آرد 4 لیوان (شاید بیشتر ببره)
.تخم مرغ 1 عدد
.خمیر مایه 1/2 قاشق غذاخوری
.شیر یا آب 1 لیوان سر خالی.
شکر 1 قاشق غذاخوری سرخالی
.نمک 1 قاشق چای خوری
.روغن 1/4 لیوان.
زرده ی تخم مرغ 1 عدد وکره وزعفران مخلوط و کنجدبرای رومال
مراحل تهیه ی خمیر اشترودل
در ابتدا شیر را در حدی که ولرم بشه روی حرارت بذارین و داخل یه ظرف خمیر مایه ، شیر و نصف شکر رو بریزین و 10 دقیقه وقت بدید تا عمل بیاد .در ظرفی جداگانه تخم مرغ ، باقی مانده ی شکر ، روغن و نمک رو با هم مخلوط کنید.
بعد از 10 دقیقه خمیر مایه را با کمی آرد مخلوط کنید و به مواد داخل ظرفتون اضافه کنید .برای هم زدن نیازی به همزن نیست و با قاشق میتونین این کارو انجام بدین.
بعد از اینکه خمیر مایه ی اضافه شده رو کامل با مواد قبلی مخلوط کردین باقی مانده ی آرد رو کم کم اضافه کنید و خمیر رو مرتب هم بزنید .همه ی آرد رو یکباره نریزین چون ممکنه خمیر سفت و خشک بشه .اگه بعد از اینکه این مقدار آرد رو اضافه کردین و احساس کردین که خمیر خیسه کمی دیگه هم بهش آرد بزنید.
کم کم آرد را اضافه کنید
حدود 10 دقیقه خمیر رو کاملا ورز بدین و بعد روی ظرف رو با یه پارچه ی گرم بپوشونین و بذارین تا ور بیاد .1 ساعت برای استراحت این خمیر کافیه.
مواد لازم برای داخل اشترودل
ابتدا پیاز رو خرد کردم بعد یکم سرخش کردم بعد مرغ پخته و ریش ریش شده رو سرخ کردم بعد قارچ و فلفل دلمه همه رو جدا سرخ کردم بعد همشون رو مخلوط کردم یکم رب نمک زرد چوبه فلفل ریختم تفت دادم گذاشتم تا سرد بشه بعد یکم پنیر پیتزا ریختم
.بعدم خمیر رو به پهن و به دلخواه برش زده وموادو لای خمیر میزاریم ورومال میدیم ومیزاریم
داخل فر بادرجه 180
زیرش که طلایی شد یکم روش رو گریل کنید.
@shirini71💛
#سس_آلفردو🍝🍝🍝🍥
@shirini71❤️
سس آلفردو نوعی سس ایتالیایی است که از خامه پرچرب و پنیر پارمیزان و کره و نمک و فلفل تهیه میشود با انواع پاستا به طرق مختلف و چاشنیهای مختلف سرو میشود.
خامه 200 میلی لیتر
کره 60 گرم
نمک و فلفل و جوز هندی
پنیر پارمیزان 1 لیوان
رنده پوست لیموترش به دلخواه
جعفری خورد شده به دلخواه
کره و خامه را در تابه ای ریخته روی حرارت کم گذاشته هم میزنیم تا کره آب شود اجازه ندهید خامه بجوشد در آخر پنیر پارمیزان را اضافه کرده تا حل شود نمک و فلفل و جوزهندی را هم اضافه کنید از روی حرارت برداشته.
سالاد كرفس و زيتون مديترانه اي
سه ليوان ساقه كرفس خرد شده+يك ليوان زيتون سبز حلقه اي خرد شده+يك سوم ليوان زيتون سياه ريز خرد شده+يك سوم ليوان جعفري خرد شده+يك چهارم ليوان برگه ي زردالوي ريز خرد شده(يا خرماي خشك ريز شده)+يك سوم ليوان فلفل دلمه اي خرد شده زرد يا نارنجي+يك چهارم ليوان ريحان خرد شده :همه با هم مخلوط بشن
براي سس:چهار تارپنج قاشق روغن زيتون+آب يك ليمو ترش بزرگ+نمك،فلفل سياه،فلفل قرمز كمي،ادويه سالاد(سوپرماركتها دارن) :همه باهم مخلوط و به سالاد اضافه بشه اين سالاد بهتره يك ساعت داخل يخچال بمونه بعد سرو بشه
@shirini71💛
#کوکوی_بلغور_گندم
۳تا سیب زمینی متوسط رو اب پز کردم ورنده کردم
یه پیمانه بلغور ریز رو با ۱/۵لیوان آبجوش خیس کردم و درب ظرف رو گذاشتم ونیم ساعت گذاشتم بمونه تا بلغور خیس بخوره ونرم بشه (بلغور باید نرم نرم باشه)
اگه از بلغور معمولی استفاده میکنید با کمی اب بذارید بپزه وابشو بکشه و اصلا آب نداشته باشه و کاملا نرم بشه
یک عدد پیاز درشت هم رنده کردم
تو یه کاسه سیب زمینی رنده شده بلغور خیس خورده و پیاز رنده شده ونصف قاشق رب گوجه ونصف قاشق رب فلفل و۳ قاشق غذا خوری پر آرد و نمک و زردچوبه و فلفل و پودر سیر یک عدد تخم مرغ هم اضافه کرده خوب مخلوط کرده وبا دست ورز دادم( باید خوب ورز داده بشه ) وبعد با دست شکل دادم و مرتب دستمو به آب زدم چون مایه چسبناکه و کناره های کوکو را مرتب کردم وتو روغن داغ سرخ کردم حرارت رو کم کنید وتو ظرف کوچیک وگود با روغن نسبتا زیاد سرخ کنید تا کوکو هاتون خوشرنگتر وخوشمزه تر بشه و تا یه طرفش کاملا سرخ نشده ظرف دیگه رو برنگردانید وگرنه کوکو وا میره
حتما امتحان کنین بینظیر میشه .
🍃🌺🍃
🍃🌸🌺🍃
🍃🌼🌸🌺🍃@shirini71💛
#ترکیب_ادویه_ها
1_پلویی:گل سرخ یاگل محمدی،زیره،دارچین،میخک،هل
2_آبگوشت:زردچوبه،دارچین،فلفل سیاه،جوزهندی،بادیان،میخک
3_ترشی:نعناخشک،گلپر،تخم گشنیز،سیاهدانه،زیره سیاه وزیره سبز،کاری،زردچوبه
4_ترشی بادمجان:فلفل سیاه ،گلپر،زردچوبه
5_ماست وخیار:فلفل سیاه ،نعنا،ترخون،ریحان،مرزه،پودرگل سرخ
6_فلافل:زیره سبز،کاری،زنجبیل،فلفل قرمز،گشنیز،شنبلیله
7_کوکوسبزی_پودرگل محمدی،کاری،دارچین،فلفل سیاه
8_لوبیاپلو/کلم پلو/هویج پلو:ادویه پلویی ومقداری دارچین
9_مرغ وماهی:بهترین ادویه زعفران،زنجبیل،برگ بو،پودرسیر
10_کباب تابه ای:فلفل سیاه،پودرلیموعمانی،زردچوبه،سماق
11_گوشت:پودرپیاز،دانه کرفس،فلفل قرمز،فلفل سیاه ،فلفل سفید،نمک(جعفری،رزماری،ریحان،پونه)خشک
12_سوپ:پودرآویشن،یکیادوعددبرگ بو
13_قیمه پلو:هل،دارچین،پودرگل محمدی
@shirini71💛
🥘آشپزی
🔷 #ته_چین_میرزا_قاسمی
3پيمانه برنج
2 عدد تخممرغ
1 پيمانه ماست چكيده (ترجیحا موسیر)
4 حبه سير
4 عدد بادمجان بزرگ
3 عدد گوجه فرنگي درشت
2 /1 پيمانه روغن براي تهچين
4 قس زعفران دم كرده
به ميزان لازم نمك و فلفل وزردچوبه
بادمجانها را باشعله کم كباب كنيد و پوست و دمشان را جدا كنيد. آنها را ساطوري خرد كنيد.
كمي روغن در تابهاي مناسب بريزيد سیر رنده شده را اضافه کنید کمی زردچوبه ونمک بریزید بعد بادمجانهاي خردشده را اضافه کنید وکمی سرخ کنید بعد گوجهفرنگيهای رنده شده را اضافه كنيد. وقتي ميرزاقاسمي بدون آب و سبك شد و به اصطلاح به روغن افتاد، تابه را از روي حرارت برداريد.
برنج را طبق روش معمول ته چین آبكش كنيد. در كاسهاي بزرگ تخممرغها را بشكنيد و با چنگال بزنيد. ماست، زعفران دمكرده، روغن و كمي نمك و فلفل را به كاسه تخممرغها را اضافه بيفزاييد و خوب مخلوط كنيد.
حالا برنج را به مخلوط زعفراني اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.
قالب را چرب و در كف قالب مايه ميرزاقاسمي را بريزيد و پهن كنيد تا همه سطح را بپوشاند. برنج مخلوط با مايه تهچين را روي ميرزاقاسمي بريزيد و خوب فشرده كنيد
فر را با حرارت 180 درجه سانتيگراد روشن كنيد. بعد از گرم شدن فر قالب را در طبقه وسط به مدت 45 دقيقه تا يك ساعت حرارت دهيد. بعد از اين مدت تهچين را بيرون آوريد و پس از خنك شدن برش بزنيد.
اگه دوست داشتید به مایه میرزاقاسمی یک عددتخم مرغ هم اضافه کنید یا جدا نیمرو درست کنید وموقع سرو کنار ته چین بذارید.
@shirini71💛
#ساندویج_مرغ_پنیری ⛱
🔴مواد لازم🔻🥕
▫️سینه مرغ ۱ عدد متوسط
▫️هویج ۱ عدد رنده شده
▫️پیاز یک عدد متوسط نگینی شده
▫️فلفل دلمه ای نصف، نگینی شده
▫️قارچ اسلایس شده ۸ عدد
▫️کاری نصف قاشق چایخوری،
▫️زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
▫️فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
▫️نمک یک قاشق مرباخوری سر خالی
🔴طرز تهیه🔻🌯
🔸اول از همه مرغ ها را با روغن تفت میدهیم تا تغیر رنگ دهد و اب مرغ کشیده شود. بعد فلفل دلمه و پیاز و هویج را اضافه میکنیم. با هم تفت میدهیم تا نرم بشن (حدودا ۵ دقیقه) بعد ادویه ها رو اضافه میکنیم، کمی تفت میدهیم تا بوی ادویه ها خرج بشه و خاموش میکنیم.
🔴سس مخصوص🔻🍾
🔸برای تهیه سس مخصوص اول از همه ۲ قاشق عذاخوری پر سس مایونز و یک قاشق غداخوری سس خردل و گوجه، و یک قاشق مرباخوری آبلیمو، نصف قاشق چاخوری فلفل سیاه و پودر پاپریکا، یک قاشق چایخوری نمک را ترکیب میکنیم و روی دو طرف نان ها رومال میکنیم.
🔸از ترکیب مرغ بین نان ها قرار میدهیم و خیارشور میزاریم و در طرف پیرکس کنار هم میچینیم و در آخر روی آن را با پنیر پیتزا پر میکنیم. ۱۵ دقیقه با حرارت پایین و ۵ دقیقه شعله بالا. فر روی دمای ۱۸۰ درجه و از ۱۰ دقیقه قبل گرم شود. فویل فراموش نشه در غیر اینصورت نون خشک میشه
☕️❦┅ @shirini71💛
✵━━┅═🍒‿🍒═┅━━✵
#کلوچه_زعفرونی_کشمشی
👩🍳مواد لازم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 1 پیمانه
آرد 2 پیمانه
روغن نصف پیمانه
زعفرون دم کرده غلیظ و گلاب یک سوم پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
وانیل کمی
کشمش نصف پیمانه
شیر نصف پیمانه
#طرز_تهیه
آرد و بیکینگ پودر و سه بار الک میکنیم و میذاریم کنار تخم مرغ هارو به همراه وانیل و شکر حدود پنج دیقه ای با دور تند همزن میزنیم تا پف کنه بعد روغن رو اضافه میکنیم و یک دقیقه هم میزنیم بعدم مخلوط گلاب و زعفرون شیر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم . همزن و میزاریم کنار و تو سه مرحله آرد رو به مواد اضافه میکنیم و ب صورتی دورانی با لیسک هم میزنیم. کشمش و که از یک ربع قبلش خیس کرده و بعد توی آرد غلتونیم و به مواد کیک اضافه کرده سینی دستگاه چرب کرده یک ملاقه کوچیک از مواد ریخته تو هر قالبش و بعد درشو بسته بعد ۴ دیقه آمادس.
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71💛