eitaa logo
شیخ محسن کرمی
76 دنبال‌کننده
644 عکس
314 ویدیو
30 فایل
علوم حدیث و مطالب دینی و تبیینی
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از حکیم
سؤال: چرا به تعبیر عرفا دعای سحر مهم‌ترین دعا در میان ادعیه واصله از معصومین است؟ پاسخ: در اقبال الاعمال سيد بن طاوس رحمه الله در ابتداي اين دعا به نقل از امام باقر عليه السلام آمده است: « لَوْ قُلْتُ إِنَّ فِي هَذَا الدُّعَاءِ الِاسْمَ الْأَكْبَرَ لَصَدَقْتُ وَ لَوْ عَلِمَ النَّاسُ مَا فِيهِ مِنَ الْإِجَابَةِ لَاضْطَرَبُوا عَلَى تَعْلِيمِهِ بِالْأَيْدِي وَ أَنَا لَأُقَدِّمُهُ بَيْنَ يَدَيْ حَوَائِجِي فَيَنْجَح‏؛ اگر بگويم که در اين دعا اسم اعظم خداست، راست گفته‌ام و اگر مردم مي‌دانستند که اين دعا چه تأثيري در اجابت دارد، براي تعليم آن دچار اضطراب و عجله مي‌شدند و من پيش از درخواست حوائج و خواسته‌هايم اين دعا را مي‌خوانم و نتيجه بخش است»(1) و در روايت ديگر فرمود که آن را جز از اهلش مخفي بداريد. (2) امام خميني در مقدمه کتاب خود که شرحي بر اين دعاست آورده است: «در اين ميان، من دعاي مشهور مباهله را ـ که از ائمه اطهار، عليهم السلام، به منظور ‏‎ ‎‏توسل به حضرت نورالانوار در سحرگاهان به ما رسيده ـ از دعاهايي يافتم که قدرش بسي ‏‎ ‎‏جليل‌ و منزلتش بسي رفيع‌ است، زيرا مشتمل بر صفات حسناي الهي و امثال علياي ربوبي ‎‏است و اسم اعظم و تجلي اتمّ اقدم پروردگار در آن آمده است».(3) آيت الله حسن زاده آملي نيز در اين باره مي‌فرمايد: «ادب مع اللَّه اقتضاء مى‏كند كه از او جز او را نخواهى كه اين عبادت احباب و احرار است. اين امر از بلند همّتى عبد است. كسانى كه دون همّت‏اند به وفق دنائت خود طلب دارند. يكى از مشايخ ما- رضوان اللَّه تعالى عليه- ما را ترغيب مى‏فرمود به مثل دعاى سحر حضرت امام محمّد باقر عليه السّلام (اللّهمّ انّى أسألك من‏ بهائك‏ بأبهاه‏ و كلّ بهائك بهىّ ...) كه در آن بهاء و جمال و جلال و عظمت و نور و رحمت و علم و شرف است و حرفى از حور و غلمان نيست، اگر بهشت شيرين است بهشت‏آفرين شيرين‏تر است. چرا زاهد اندر هواى بهشت است‏ چرا بي خبر از بهشت آفرين است(4)‏ پس طبق آنچه در روايت آمده که اين دعا اسم اعظم الهي را در بر دارد، و نيز فرازهاي بلندش که در آن اسامي و صفات حضرت حق است و در خواست دنيا در آن نيست، دعايي والا با مضامين عرشي است که اهلش آن را غنيمت شمرده و مي‌شمرند. پي نوشت ها: 1. ابن طاوس، علي بن موسي، اقبال الاعمال، تهران: اسلاميه، چاپ دوم، 1409ق، ج1، ص517. 2. مجلسي، محمد باقر، بحار الانوار، بيروت: دار احياء التراث العربي، چاپ دوم، 1403ق، ج95، ص94. 3. امام خميني، شرح دعاي سحر،(ترجمه فارسي) تهران: مؤسسه نشر و تنظيم آثار امام خميني، چاپ پنجم، 1395ش، ص2 4. شيخ بهايي، منهاج النجاح، مترجم: بسطامي علي بن طيفور، محقق: حسن زاده آملي، حسن، تهران: حکمت، چاپ ششم، 1384ش، مقدمه دوم، ص80.
هدایت شده از بی تاب قدم های مولا
✅ اولین‌ها در زندگی سلام الله علیها 1. حضرت خدیجه نخستین بانویی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله با او ازدواج کرد.(1) 2. وی نخستین بانویی است که به رسالت پیامبر ایمان آورد و نام خود را با خطوطی زرین بر تارک صفحات تاریخ ثبت کرد.(2) 3. وی نخستین بانوی نمازگزار است که مدتها تنها وی و حضرت علی علیه السلام در کنار کعبه با پیامبر خدا صلی الله علیه و آله نماز برپا داشتند تا بعدها جعفر طیار نیز به آنها پیوست.(3) 4. وی نخستین بانوی معتقد به ولایت امیرمومنان بود که پیامبر در شب ارتحالش فرمود: «باید به ولایت علی بن ابی طالب شهادت دهی». خدیجه گفت:«به ولایت او ایمان آوردم و بیعت کردم».(4) 5. او نخستین بانویی بود که از دست پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از انگور بهشتی تناول فرمود.(5) 📚پی‌نوشت: (1)فتح الباری، ابن حجر، ج7، ص134. (2)الامالی،شیخ صدوق، ص259، مجلس10، ح476. (3)بحارالانوار، ج35، ص80. (4)بحارالانوار، ج18، ص233. (5)مجمع الزاوائد، هیثمی، ج9، ص225.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از حکیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از افسران جوان جنگ نرم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما میگیم علی (ع) امام ماست؟! چطور مامومین این امام هستیم؟ #امام_موسی_صدر 💬 #qomirib2 @insta_enghelabi
بسم‌الله الرحمن الرحیم ▶️ امشب چنان ایتام کوفه بی قرارم اندازه‌ی سی سال میخواهم ببارم چشمم به در مانده مگر زهرا بیاید من به وصال فاطمه امیدوارم هستند دورم بچه ها! پس محسنم کو تا که بیاید لحظه ها را می‌شمارم نه سنگ قبری خواستم نه سایبانی مانند زهرا بی نشان باشد مزارم امشب برایم روضه‌ی زهرا بخوانید باید بمیرم از غم روی نگارم عباس تو بیرون نرو باید بمانی اصلا من امشب با تو خیلی حرف دارم جان تو و جان زنان این قبیله عباس زینب را بدستت می‌سپارم در پای او، هم سر بده، هم دست، هم چشم او چادرش سِرّ است سِرّ کردگارم امشب بفکر ناقه ی بی محملم من گریه کن آن رنگ و روی پُر غبارم تو روی نیزه چشمهایت غرق اشک است من در نجف از داغ زینب سوگوارم وقتی صدایت می‌کند ! ای محرم من... جای تو دارد شمر می آید کنارم.. جای تمام بچه ها شلاق خوردم.. دارم کبودی تنم را می‌شمارم .. بانوی یثرب بودم و حالا اسیرم دستان خود را برروی سر می‌گذارم بی اختیار از هر طرف بردند من را گرچه همه عالم بُود در اختیارم @babollharam
فضیلت و ثواب قرائت سوره عنکبوت و روم در شب ۲۳ ماه مبارک رمضان ❇️دلیل قرائت سوره روم و عنکبوت در شب قدر، روایتی است که از امام معصوم(ع) در فضیلت تلاوت این سوره‌ها در شب قدر نقل شده است: ❇️ «... عَنْ أَبِی بَصِیرٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ: مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْعَنْکَبُوتِ وَ الرُّومِ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَیْلَةَ ثَلَاثَةٍ وَ عِشْرِینَ فَهُوَ وَ اللَّهِ یَا أَبَا مُحَمَّدٍ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ لَا أَسْتَثْنِی فِیهِ أَبَداً وَ لَا أَخَافُ أَنْ یَکْتُبَ اللَّهُ عَلَیَّ فِی یَمِینِی إِثْماً وَ إِنَّ لِهَاتَیْنِ السُّورَتَیْنِ مِنَ اللَّهِ مَکَاناً»؛[1]  ❇️ابو بصیر مى‏‌گوید: امام صادق(علیه السلام) فرمود: هر کس در شب بیست و سوم ماه رمضان سوره عنکبوت و روم را بخواند، به خدا سوگند که او از اهل بهشت خواهد بود، و من هرگز کسى را از این حکم استثنا نمى‌‏کنم و بیم آن ندارم که در این سوگند خداوند گناهى بر من بنویسد، این دو سوره نزد خدا جایگاهى عظیم دارند.   [1]. ابن بابویه، محمد بن على،‏ ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 109، دار الشریف الرضی للنشر، قم، چاپ دوم، 1406ق.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از منتظرالحجه:)
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 طلبه‌ها چکار می‌کنند؟ 🌐 داوطلبان گرامی می‌توانند جهت ثبت نام و یا کسب اطلاعات بیشتر به سایت پذیرش حوزه های علمیه به نشانی paziresh.ismc.ir و یا به مدیریتهای استانی و مدارس علمیه سراسر کشور مراجعه نمایند. ◻️ لیست مراکز مدیریت استانها و مدارس در سایت پذیرش موجود است. ⏱ آزمون ورودی: جمعه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۰، رأس ساعت ۹ صبح @HawzahNews | ‌خبرگزاری‌حوزه‌