🔴جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی ایران نام مجموعه جشنهایی است که به ادعای رژیم پهلوی، به مناسبت دوهزار و پانصدمین سال تاریخ مدون شاهنشاهی ایران برگزار شد. این جشن ها به مدت 5 روز در مهر 1350 در جوار منطقه باستانی موسوم به تخت جمشید(استان فارس) برگزار شد. مقدمات و تمهیدات برگزاری جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی از سال 1337 ش آغاز شد.
🔴در جریان این جشن ها، ریخت و پاش و هزینههای غیر ضرور به قدری سرسام آور و بی توجیه بود که حتی برخی میهمانان ویژه، پس از بازگشت به کشور خود، زبان به استهزاء و انتقاد از آن گشودند. در سند زیر، رقمی اولیه برای این جشنها برآورد شده است که در زمان خود نجومی به شمار میرفت و حتی اگر با احتساب قیمت هر بشکه نفت و جمعیت کشور و بودجه سالانه کشور در آن زمان محاسبهای سرانگشتی انجام گیرد، معادل امروزی این رقم، تکان دهنده خواهد بود. اعتراض افکار عمومی به برگزاری چنین جشن هایی ، آن هم در زمانی که به علت عواقب اصلاحات ارضی ، موجی از فقر و فاقه کشور را فراگرفته بود ، یکی از قضایای بسیار تاثیرگذار بر روند منجر به انقلاب اسلامی به شمار می رود. گفتنی است که رقم ذکر شده در این سند، تنها برآورد اولیه برگزاری جشنها بوده است و هزینه تمام شده نهایی بر اساس تخمین ها، بسیار یسیار بیشتر از این میزان است ( برخی گمانه زنی ها ، این رقم را تا مرز 100 میلیون دلار نیز می رساند که البته مبالغه آمیز به نظر می آید):
✅جناب آقای علم نخست وزیر
🔴راجع به تامین اعتبار برای برنامه جشنهای دوهزاروپانصد ساله شاهنشاهی شرحی بهجناب آقای مهندس اصفیا مدیر عامل سازمان برنامه نوشته شده بود. ایشان با توضیحاتی که طی نامه شماره 3234/1ط - 9/2/1342 دادهاند متذکر شدهاند تامین /200 میلیون ریال برای هزینه جشنهای شاهنشاهی ایران غیر مقدور است. پاسخ سازمان برنامه به عرض مبارک ملوکانه رسید امر فرمودند "دولت فکری برای اجرای برنامه جشنهای دوهزارو پانصد ساله بنمایند ". با ابلاغ فرمان مطاع همایونی خواهشمند است در اجرای امر مبارک زودتر اقدام فرمائید.
وزیر دربار شاهنشاهی
رونوشت بانضمام رونویس نامه شماره 3234/1ط - 9/2/42 سازمان برنامه از جهت استحضار جناب آقای جواد بوشهری نایب رئیس شورای جشنهای شاهنشاهی ایران میشود.
وزیر دربار شاهنشاهی
حسین علاء
💢روایت سفارت امریکا از نقش محمدرضا پهلوی در فسادهای اقتصادی
🔹به شهادت اسناد، بخش قابل توجهی از فسادهای دوران پهلوی، با مدیریت این خاندان صورت میگرفت. علاوه بر رضاخان که زمینخواری مهمترین ویژگی او بود، فساد در دربار محمدرضا پهلوی هم به صورت "تهوعآوری" ادامه داشت. به گزارش اسناد سفارت امریکا: «دربار شاه محل طراحی خیلی از برنامهها میباشد. در خانواده شاه یک طبقه شهوتران و از نظر مالی فاسد وجود دارد.»
🔹در سندی به تاریخ 9 شهریور 56 آمده است: «برادر شاه٬ ترابری را کنترل میکند و حمل و نقل کامیون را بر ترن ترجیح میدهد. او حاضر نمیشود که راهآهن بین اراک و اصفهان ساخته شود؛ این پروژه میتواند مقدار زیادی از خرجهای حمل و نقل بکاهد. خواهر شاه مسئول صنایع است. هیچ تصمیم اساسی بدون مشورت با او گرفته نمیشود. شهبانو مسئول خانهسازی میباشد و او وزیر فعلی مسکن را به دلیل آشناییشان در پاریس در دوران دانشجویی منصوب کرده است.»
🔹به علاوه، از دیگر مراکز فساد اقتصادی خاندان پهلوی، بنیاد پهلوی بود. براساس گزارش سفارت امریکا: «بنیاد [پهلوی] درآمد فزایندهای دارد. رقمی در حدود 20 تا 40 درصد این درآمد به اعضای خانواده سلطنتی میرسد. بنیاد بهطور مؤثری اداره نمیشود چرا که اکثرا از آن برای یافتن شغل برای دوستان و وابستگان خاندان پهلوی استفاده میشود.»
🔹 بنابر اسناد لانه جاسوسی، محمدرضا پهلوی از فسادهای مالی دربار کاملا آگاه بود و در بسیاری از موارد دستور عدم پیگیری پرونده فسادهای اقتصادی خاندان پهلوی را صادر میکرد. به گزارش سفارت امریکا در تاریخ 12 اسفند 57: «...دکتر ناصر میناچی گفت که دولت وی مدرکی دال بر فساد در سطح وسیعی "در بالاترین سطوح رژیم پهلوی و منجمله خانواده شاه" دارد. سپس او پروندهای را نشان داد و گفت این در وزارت دادگستری به دست آمده و شرح یک تحقیق است که چندین سال قبل توسط دادستان انجام شده بود. طبق گفته میناچی کشفیات دادستان به دستور شخص شاه بایگانی شده بود.»
📲مشروح در: http://l1l.ir/47z0
بسم الله .
.
هزینه ها و فساد مالی در دوران پهلوی به اندازه ای بود که رییس دفتر اطلاعات ویژه دربار "حسین فردوست" در خاطراتش می نویسد :طی سالها حضور در دفتر ویژه اطلاعات و بازرسی شاهنشاهی با هزار مورد اختلاس و ارتشاء در سطح عالیرتبه کشور آشنا شدم که متاسفانه یادآوری همه آنها برایم دشوار است.
همچنین در کتاب اسناد و مدارک درباریان آمده است :
ردیف هزینه های دربار نامحدود بود و سعی میشد برای هر کاری بیشترین مبالغ پرداخت شود تا اسراف شاهانه هرچه بیشتر رخ نماید!
به طور مثال به نمونه زیر که اسناد آن موجود می باشد ملاحظه فرمایید :
جناب آقای شاهرخ سرپرست محترم امور مالی دربار شاهنشاهی
بنا به فرموده علیا حضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران ، خواهشمند است دستور فرمایید مبلغ ۶۴۰ / ۳۵۵ ریال بابت هزینه تزیین دستشویی و توالت زیرزمین کاخ اختصاصی ، طبق اوراق پیوست و وجه آقای مهندس صفاری پرداخت نماید.
.
.
پی نوشت : شاید عده ای به وجود اختلاس و فساد های مالی بعد از انقلاب انتقاد کنند که ضمن انتقاد خود ما از وجود این اختلاس ها و محکوم کردن آن با اندکی مطالعه و جستار در منابع و اسناد موجود به یاد این ضرب المثل می افتیم :
دانه ي فلفل سياه و خال مهرويان سياه هر دو جانسوزند اما اين کجا و آن کجا !
.
.
منبع :کتاب ظهور و سقوط پهلوی / جلد اول / مولف :عبدلله شهبازی / صفحه ۲۶۶ _ کتاب زنان دربار به روایت اسناد / صفحه ۳۰
به نام خدا
فساد فرح.قسمت اول
فرح به منظور رسیدگی به امور مورد علاقه ی خود دفتر ویژه ای به نام دفتر مخصوص ملکه ایجاد کرده بود که بالغ بر ششصد نفر کارمند داشت و در مسائل گوناگون فرهنگی،هنری و اقتصادی فعالیت می کرد.در بخشی از این دفتر که کارشناسان و ارزیابان هنری فعالیت داشتند،مبالغ هنگفتی اختلاس می شد.قضیه از این قرار بود که در کارشناسی بناهای قدیمی که فرح علاقه خاصی به مرمت و نگهداری آنان داشت ،این افراد غالبا قیمت بنا را دو تا سه برابر ارزش واقعی آن قیمت گذاری می نمودند و پس از خرید ساختمان با یک سوم قیمت اعلام شده،مابقی پول را اختلاس می کردند،موارد این چنینی در دفتر ملکه بسیار زیاد بود.
هزینه هنگفت این امور از بودجه ی کشور پرداخت میشد و آن هم برای "سرگرمی و دلخوشی فرح"
منبع: کتاب ظهور و سقوط پهلوی.حسین فردوست.ص313-315
—---------------------------------------------------
بودجه ی مربوط به دفتر مخصوص ملکه در سال به چندین میلیارد ریال می رسید بر اساس اسناد به جای مانده از سال چهل و نه تا سال پنجاه و هفت فقط شرکت ملی نفت ایران مبلغ شش میلیارد ریال به این دفتر پرداخت کرده است.
منبع:آرشیو مرکز اسناد.سند شماره 00557020-00557019
بسم الله
.
تهیه انواع و اقسام کالا از اقصی نقاط جهان از دل مشغولی های فرح بود. برای مثال چند نمونه آن را در ذیل ذکر می شود:
۱.ارسال نمونه انگشتر نقره برای سفیر ایران در آنکارا جهت تهیه حلقه طلا به همان شکل از جواهرسازی ترک
۲.سفارش کرم و صابون خاص به سفارتخانه ایران در واشنگتن
۳.سفارش نوع خاصی ادکلن به سفارتخانه ایران در پاریس
۴.سفارش خمیر دندان! به سفارتخانه ایران در سوییس
۵.سفارش نوع خاصی جاسیگاری از جنس مرمر از تاج محل هندوستان
۶.تهیه انواع پارچه از سفارتخانه ایران در بانکوک و تاج محل هندوستان
۷.سفارش تهیه سبد گل به سفارتخانه ایران در پاریس
۸.تهیه اقلامی از جمله دارو_سشوار از پاریس
۹.جعبه پلاستیکی! برای دندان های مصنوعی!!!
۱۰.سفارش موتور سیکلت برای فرح از وین و اتریش
۱۱.سفارش تهیه گوشت از لاهه هلند
۱۲.سفارش تهیه کیف حصیری و گردنبند طلا از واشنگتن و لندن برای خودش
نمونه هایی از این دست که مختصری از آن آمد.
پ ن : مورد ۹ خیلی حیاتی بود از خارج آورد شود!!!
.
منبع:زنان دربار به روایت اسناد ساواک ، فرح پهلوی ، جلد ۲ ، ص ۴
بسم الله
.
فرح دیبا متولد ۱۳۱۷ در سن چهار سالگی پدر خود را که مبتلا به سرطان بود از دست داد و همراه مادر خود زندگی معمولی داشتند.وی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و پس از بازگشت توسط دختر همسر اول محمدرضا ،با شاه آشنا و با وی ازدواج کرد. در ادامه گوشه ای از مخارج عروسی سوم شاه اسبق ایران را از زبان مادر فرح میخوانید:
برای تدارک مراسم عروسی به پاریس رفتیم.و بعد از دو هفته به تهران بازگشتیم. از فرانسه چند نفر به عنوان طراح مجلس عروسی و مشاور جشن به ایران آمده بودند که یکی از آنها به نام "کلود بلموند" شهرت جهانی داشت.
خیاطخانه معروف "کریستین دیور " در پاریس اندازه فرح را گرفته بود و دو نفررا به تهران برای دوخت لباس فرستاده بود.
آرایشگر هم از "کارتیه" پاریس آمده بود. دو آرایشگر مخصوص عروس و دو آرایشگر مخصوص همراهان عروس.
بعضی از جواهرات نیز از خزانه بانک مرکزی بیرون آورده شده بود.
هواپیمای اختصاصی پیاپی میان تهران و پاریس پرواز میکرد تا لوازم مورد نیاز مجلس جشن را به تهران بیاورد.
گاهی اوقات خیاط فرانسوی که فراموش کرده بود یک نوار یا چیزی را بیاورد هواپیما را به فرانسه برمیگرداند تا برای او یک قطعه نوار بیاورد.
احمد علی انصاری(پسر خاله فرح) در خاطرات خود مینویسد:
شمس پهلوی برای رفت و آمد سگ های خود به پاریس و انگلیس برای واکس زدن و نشان دادن به دامپزشک از هواپیمای نیروی هوایی استفاده میکرد.
"خرج که از کیسه مهمان بود
حاتم طایی شدن آسان بود"
منبع:کتاب "دخترم فرح" خاطرات فریده دیبا ، صفحه ۵۷ _ ۶۰
#شاه #فرح #فرح_دیبا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه با مردم زلزله زده طبس سال۵۷
دولت شاه برای ما هیچ کار نکرد، آیت الله خمینی و نمایندههایش به داد ما رسیدند!
دست به دست کنید برسه به دست سلطنت طلبهایی که آلزایمر گرفتن!
10.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_گرافیک | شاه شاد
⚠️ چرا در دوران پهلوی ایران شاد بود؟!
👑 روایت حقیقت شادی مردم در زمان پهلوی!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش تلویزیون ملی ایران در سال ۱۳۵۵
سالی که مردم از شدت گرانی پرتقال و سیب نمیخوردند.
12.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعتراضات گسترده مردم نسبت به گرانی اجناس در دوره پهلوی از قیمت میوه تا قیمت ماشین!
چرا این مطالب از شبکه های من و تو پخش نمی شود؟
⛔️ پاسخ شایعه: مخالفت روحانیون با شناسنامه در زمان #رضاشاه بدلیل افشای نام همسر و دختران!👆
✅مخالفتهای مردمی گسترده بود
✅آنرا ابزار کنترل دولت میدیدند👍
✅روحانیون مزبور معدود بودند