فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌شبهه
چرا شعار مرگ بر امریکا؟؟
نخست وزیر ژاپن: مرگ امریکای ما تلفن پاناسونیکی است که روی میز رئیس جمهور امریکاست❗️
✅ پاسخ را در فیلم بیابید
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
🔞 لطفاً تصویر را باز نکنید!
🔹تصویر نه از کیهان است نه فارس. از نیویورک تایمز است!
#قحطی_یمن!
گاردین میگوید ممکن است بدترین قحطی حافظه جاری بشر بشود نه ساخت خداست نه طبیعت؛ معمارش جوانی است که زمان طراحی این قحطی تنها سی سال سن داشت: محمد بن سلمان
🔹آیا مرگ بر آل سعود و حامی اصلیاش آمریکا روا نیست؟
#مرگ_بر_امریکا
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
Hamed Zamani - Marg Bar Amrica (320).mp3
12.1M
🔹مرگ بر آمریکا با صدای حامد زمانی
✅ @shobhe_shenasi
👊 مرگ بر مرگ ناگهانی صد هزار زندگی در یکی دو ثانیه با سقوط علم از آسمان
👊مرگ بر بریدن نفس .. مرگ بر قفس .. مرگ بر شکوه خارو خس .. مرگ بر هوس .. مرگ بر حقوق بی بشر .. مرگ بر تبر شراره های شر
👊مرگ بر قطعنامه های بستن فرات … قطع آب … مرگ بر تیر مانده بر گلوی کودک رباب
مرگ بر قتل خنده های روشن علیرضا
مرگ بر گلوله ای که خط کشید روی خاطرات آرمیتا
یک کلام … #مرگ_بر_آمریکا
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌شبهه
اگر #حجاب نباشه، جذابیت بانوان عادی میشه و کسی مزاحمشون نمیشه.
✅پاسخ
این چند ثانیه فیلم #دخترامریکایی با لباس عادی برای جواب کافی است.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
❌شبهه ۳۷۵
سگی که آن گوشه" راحت نفس میکشد! مردانی که باشرافت فرض شده اند تا اتوبوس مختلط باشد و زنانی که می توانند به مردان اعتماد کنند ، همگی مدیون کتابیست که در دست آن جوان است.
✅پاسخ
هرگز از یک عکس فریب نخورید!
عکسها و مطالبی که در فضای مجازی منتشر میشود، هرگز بیانگر واقعیت بیرونی نیست.
اگر میخواهید بدانید در دنیایی که عکس فوق ادعا میکند، مردان با شرافت و مورد اعتماد زناناند، چه می گذرد به گزارش نهادهای غربی، در مورد امریکا که نقل میکند: هر دو دقیقه یک بار، یک زن مورد #آزارجنسی واقع میشود. (ویکی پدیا)
همچنین به لینک زیر مراجعه کنید تا آسایش زنان از دست مردان را ببینید👇
https://eitaa.com/shobhe_ir/1071
این را نیز میتوان گفت که چون جوانان ما از کتاب دور شدهاند براحتی مطالب #مجازی مانند عکس فوق را باور میکنند.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
#زمان_شاه
✖️توهم بزرگِ ارزانی #قبل_انقلاب!
✅ @shobhe_ir
✅ نسل امروز با شنیدن نرخ کالاهای زمان #پهلوی حسرت ارزانی آن زمان را میخورند. این در حالی است که مقایسه نسبی قیمتهای آن زمان و اکنون گواه نادرستی ادعای ارزانی قبل از انقلاب است!👇
◀️ سال ۴۹، حقوق یک کارمند در ماه ۲۰۰ تومان و حقوق یک معلم ۵۰۰ تومان و قیمت یک خودروی پیکان ۱۸۰۰۰ تومان بود. اگر کارمندی قصد خرید پیکان داشت با پسانداز حقوق ۹۰ ماه و یک معلم با پسانداز حقوق ۳۶ ماه خود قادر به خرید پیکان بود. درحالی که امروز یک کارمند با حقوق حداقل ۱.۵ میلیون تومان میتواند با پرداخت ۱۵ ماه حقوقش صاحب پراید شود .
✅ @shobhe_ir
◀️ در سال ۵۰ ، دستمزد روزانهی یک کارگر در شهری مثل فردوس در خراسان جنوبی ۲۵ تا ۳۰ ریال بود یعنی یک کارگر اگر سه روز و نیم کار میکرد میتوانست یک دلار بخرد در حالی که امروزه کارگری با مزد ۳۵ تا ۴۰ هزارتومان در روز با مزد روزانهاش قادر است ۸ دلار خریداری کند.
◀️ در سال ۵۴ ، یک حلب ۴.۵ کیلویی روغن نباتی ۲۹ تومان قیمت داشت که معادل مزد ۵ روز کارگری با حقوق روزانه ۶۰ ریال بود اما امروزه یک کارگر با مزد کمتر از یک روز خود یک حلب روغن میخرد.
◀️ سال ۵۴ ، مرغ منجمد کیلویی ۱۰۵ ریال فروخته میشد. یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزانهاش راپرداخت میکرد نهایتاً ۶۷۰ گرم مرغ خریداری میکرد در حالیکه امروزه یک کارگر با مزد روزانهاش حداقل ۴ کیلو مرغ میخرد.
◀️ در زمان پهلوی قیمت نان سنگک ۵ ریال بود و کارگری که در روز ۶ تومان مزد دریافت میکرد میتوانست 12 نان سنگک بخرد ولی امروزه یک کارگر با مزد ۳۵ هزارتومان قادر است ۳۵ عدد نان سنگک بخرد.
✅ @shobhe_ir
📚منبع: آرشیو روزنامه های دوره پهلوی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ (بیداری ملت)
🔹 در کنار مقایسهی فوق باید دو نکته دیگر هم اضافه کرد؛
۱. ملاک اصلی در سنجش وضعیت اقتصادی و رفاهی، قدرت خرید مردم است. اگر همه چیز ارزان باشد اما پولی در دست مردم نباشد تا خرید کنند، چه ارزشی دارد؟
۲. قدرت خرید مردم در حالی افزایش یافته که هزینههای جدیدی در زندگی مردم وارد شده که قبلاً نبوده است. مثلاً تلویزیون، مبل، اینترنت، برگزاری مجالسی چون عروسی در تالار و.... قبل از انقلاب در سبد اقتصادی مردم وجود نداشته است.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
▪️با توجه به تذکر یکی از کاربران، به توضیح در مورد پست بالا 👆توجه فرمایید.
🔹 این یک پست قدیمی است که ارقام آن با شرایط جدید اقتصادی همخوانی کاملی ندارد.
اما با توجه به توضیحات ذیل پست، ارتقاء رفاهیات در زندگی جدید و ورود هزینههای جدید در سبد اقتصادی خانواده ها قابل انکار نیست. این به این معنی نیست که مردم نباید موبایل و.... داشته باشند، بلکه منظور این است که قدرت خرید مردم آنچنان افزایش یافته که هزینههای جدید را هم تامین میکند.
ضمن اینکه درست است که ما حاضریم با حداقل امکانات زندگی کنیم ولی تن به ذلت ندهیم، اما وظیفه ذاتی مسئولین در تامین رفاه اجتماعی روشن و واضح و غیر قابل توجیه است و هرگونه کوتاهی مسئولان را محکوم میکنیم.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
خرافات ماه صفر
✅ @shobhe_ir
🔹یکی از خرافات و شایعاتی که در پایان ماه صفر در برخی نقاط کشورمان رونق گرفته، «دقالباب کردن ۷ مسجد» و «روشن کردن شمع پشت در ۷ مسجد» بعد از نماز مغرب آخرین شب صفر و قبل از اولین اذان صبح ماه ربیعالاول است.
این موضوع که با رشد شبکه های اجتماعی هم این باور در فضای مجازی به شدت افزایش پیدا کرده است به پشتوانه حدیثی منتسب به پیامبراکرم(ص) با این مضمون است: «هرکس مردم را از این دعا(سبحان الله یافارج الهمّ ویاکاشف الغم) باخبر کند، گرفتاریش گشایش میابد.»
و یا حدیث دیگری که آمده پیامبر فرمودهاند: «هر کس پایان ماه صفر را خبر دهد بهشت بر او واجب میشود.»
✅ @shobhe_ir
🔹اما ببینیم نظر علما دراین رابطه چیست؟
* نظر رهبر انقلاب
در استفتایی از رهبر معظم انقلاب در این خصوص سوال کردند که ایشان پاسخ دادند: عمل مذکور مستند روایى ندارد و شیوهاى قابل تأیید نیست. اگر چه اصل اذکار و ادعیه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسندیدهاى است، لکن اشکال در شیوه عمل به نحو یاد شده است، آقایان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنین (ایدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصیحت از رواج چنین رفتارهایى که چه بسا ممکن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگیرى نمایند.
* نظر آیتالله مکارم شیرازی
همچنین آیت الله العظمی مکارم شیرازی نیز در پاسخ به استفتایی با چنین موضوعی اعلام کرد: این مطلب از خرافات است که در میان عده ای ترویج شده و اول ماه ربیع الاول در مساجد را می زنند تا با این کار به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم پایان ماه صفر را بشارت دهند؛ این خرافات است و مومنین و مومنات از این کار باید پرهیز کنند.
🔹گفتنی است مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی رحمةاللهعلیه در کتاب المراقبات، به مناسبت ماه صفر، به این نقل اشاره و آن را دور از عقل معرفی کردند. (المراقبات؛ میرزاجواد ملکی تبریزی، ص36
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
❌شبهه
چارلی چاپلین:
اگر شما در اسراییل به دنیا میآمدید، به احتمال زیاد یهودی میشدید!
اگر در عربستان به دنیا میآمدید، قطعا مسلمان میشدید!
اگر در اروپا به دنیا میآمدید، به احتمال زیاد مسیحی و اگر در ژاپن به دنیا میآمدید شینتو میشدید!
«دین» پدیده ای است که؛ جغرافیا برای شما تعیین میکند، پس تعصب برای چیست؟! آنچه مهم است «اخلاق و انسانیت» است که به جغرافیای زمان و مکان محدود نیست!
✅ پاسخ
✅ @shobhe_ir
🔹 همانند بسیاری از جملات شبههناک که به شخصیتهای معروف و محبوب نسبت داده میشود، در این شبهه نیز از نام چارلی چاپلین سوءاستفاده شده است. چون در دوران وی نه اسراییلی وجود داشت نه عربستان سعودی به این نام خوانده میشد!!
در متن فوق با استفاده از یک مقدمهی نسبتاً صحیح، نتیجه گیری غلط شده است.
توضیح اینکه انتخاب دین براساس جغرافیا و جامعه یا خانواده، اگرچه امری رایج است و متاسفانه اکثر مردم بدون تحقیق دین و آیین خود را انتخاب کرده اند اما، سعادت انسان و راه رسیدن به آن، تنها همان است که خدای مهربان میداند و حکمت و مهربانی آن اقتضاء میکند آن را به بشر معرفی کند، که اگر چنین نکند فلسفه خلقت او زیر سوال میرود.
✅ @shobhe_ir
خداوند با انتخاب پیامبران، این امر مهم را انجام داده و حقیقت و سعادت و کمال انسانی را به او آموزش داده است.
طبیعی است حقیقت یکی بیش نیست و راه رسیده به آن نیز یکی بیشتر نیست که در کتاب مقدس ما از آن با عنوان «صراط مستقیم» یاد شده است.
به عبارت دیگر عقلا محال است که هم پرستش بتها انسان را به مقصود خلقتش رهنمون کند و هم پرستش خدای یگانه.
پس بر ما لازم است تا از میان ادیان و آیینهای مختلف که سبک زندگی متفاوتی را ایجاب میکند، راه صحیح را شناسایی و انتخاب کنیم. دینی که اخلاق و انسانیت را به معنای واقعی به انسان نشان دهد
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراف کارشناس بیبیسی فارسی به شکست پروژه تحریم ایران، ظرفیت بزرگ ایران برای مقابله با تحریم و قدرت بی نظیر منطقهای ایران
#ایران #تحریم
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
سلام بر همراهان سنگر روشنگری!
🌺به میمنت حلول ماه ربیع المولود و با عنایات خدای سبحان و تحت توجهات حضرت حجت سلام الله علیه به اطلاع میرساند:
🔹سایت پاسخ به شبهات فضای مجازی به نشانی
Ghorbanimoghadam.ir
افتتاح شد.
🔹در این سایت شما میتوانید از شبهات پاسخ گفته شده، با نظم و ترتیب و فهرست بندی شده و با تفصیل بیشتر به همراه مطالب خواندنی دیگر از جمله داستانک های کوتاه و زیبا، استفاده کنید.
لازم به ذکر است، مطالب سایت به مرور زمان کاملتر خواهد شد.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
Ghorbanimoghadam.ir
▫️ ﷽
🔹ایام محسنیه چه زمانی است؟ آیا ترویج آن نوعی بدعت محسوب نمی شود؟
✅ @shobhe_ir
✅پاسخ:
ایام محسنیه عنوانی است كه در سال های اخیر در خصوص ایام جسارت به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها و سقط نوزاد ایشان در پایان ماه صفر و آغاز ربیع اطلاق می شود و تلاش می شود مجالس سوگواری در این رابطه برقرار گردد.
✅ @shobhe_ir
فارغ از درستی یا نادرستی اضافه نمودن ایام خاص برای عزاداری اولیاء الهی به ایام مشهور و مرسوم از منظر اجتماعی و عرفی باید دانست كه این قبیل كارها را نمی توان تحت عنوان بدعت دانست و حرام معرفی نمود؛ زیرا بدعت هرچند در لغت به هر امر بدیع و جدید اطلاق می شود، اما در اصطلاح به نوعی ایجاد امری دینی و عملی دارای استناد به دین اطلاق می گردد.
در واقع بدعت حرام زمانی است كه كسی چیزی را كه در دین نیست، و دلیلی از كتاب و سنت - هر چند به نحو عموم - بر آن وجود ندارد، به عنوان بخشی از تعالیم دین معرفی نماید و یا به جای آورد. پس بدعت مصطلح و حرام چنان كه اهل لغت گفته اند یعنی ایجاد امر تازه ای در دین كه در قرآن و سنت ریشه ندارد. (۱) مثلا عملی را كه از نظر قرآن و روایات واجب یا مستحب نیست، به عنوان مستحب دینی انجام گیرد، یا چیزی كه حرام است، به عنوان مباح انجام شود.
✅ @shobhe_ir
بر این اساس انجام كارهایی نظیر عزاداری در اوقات غیر مرسوم اگر به نوعی استناد به دین و یا متون دینی داده نشود و تنها به عنوان عرض ارادت به ساحت بزرگان دین انجام شود هیچ منعی ندارد و بدعت محسوب نمی شود؛ هرچند به لحاظ عرفی جا دارد كه توده شیعیان در جوامع شیعی نسبت به ایجاد سنت های جدید و مناسبت های بی پیشینه در مورد برگزاری مراسم دینی با بزرگان و مراجع همفكری و مشورت داشته باشند تا مشكلات ثانوی و برخی پیامدهای حاشیه ای گریبان گیر این امور ارزشمند نگردد.
به خصوص كه به دلیل تنوع و تعدد مناسبت های عزاداری در ایام مختلف سال اضافه نمودن یك مناسبت جدید آن هم در آغاز ماه ربیع كه ماه سرور و میلاد پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) و در انتهای عزاداری طولانی محرم و صفر محسوب می شود چندان مناسب به نظر نمی رسد.
پی نوشت:
۱. مجمع البحرین، طریحى فخر الدین، كتابفروشى مرتضوى، تهران، ۱۳۷۵ ش، ج ۴، ص ۲۹۹.
مرکز ملی پاسخگویی
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
. ⚘﷽⚘
❌ شبهه/
نگاه حضرت امام علی(ع) به زن:
تمام زن شر است و بدتر از همه آنکه از بودنش گریزی نیست. (نهج البلاغه)
«المرأة عقرب حلوة اللسعه» زن عقربى شيرين نيش است (حكمت 58 نهج البلاغه)
✅ پاسخ
✅ @shobhe_ir
♦️ بارها گفته ایم که برای ترجمه و فهم گزارهای تاریخی از جمله احادیث که بیش از هزارسال از زمان صدور آن می گذرد، باید ادبیات رایج و فرهنگ محاوره آن زمان را در نظر گرفت و به هیچ عنوان بار معنایی کلمات در زمان حال را ملاک قضاوت قرار نداد. (به مثال مستراح و دستشویی در پستهای قبل مراجعه کنید)
♦️ ثانیا برای قضاوت در مورد دیدگاه یک شخص یا مکتب در مورد موضوعی باید تمام سخنان وی را ارزیابی کرد و گلچین کردن برخی از عبارات برای اثبات چیزی، یک نوع دروغ گویی و افتراء محسوب میشود.
♦️ به نظر می رسد این گونه تعابیر (عقربی که نیش آن شیرینه و....) تعریف هوشمندانه ای از زن، (البته مطابق با ادبیات روز خود) میباشد که به مردان آن دوره که زن را مایه زحمت و دردسر میدانستند، شیرینیها و امتیازات زن را را هم یادآوری میکند.
✅ تعبیر قرآن در این رابطه این گونه است:
👈 «وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِنْ کَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسى أَنْ تَکْرَهُوا شَیْئاً وَ یَجْعَلَ اللَّهُ فیهِ خَیْراً کَثیراً (نساء، 19) ؛ با زنان به نیکی رفتار کنید، حتی اگر به نظرتان ناپسند آیند؛ زیرا چه بسا اموری که در نگاه اول برایتان ناپسند است، اما پروردگار خیر بسیاری در آن قرار داده است.
مشاهده می شود که مردان آن دوره چندان رضایتی از زن نداشته اند و قرآن می فرماید چه بسا شما از چیزی کراهت دارید که در آن #خیرکثیر است.
♦️در آیه زیر هم در مورد زن تعبیر #خیر به کار رفته است:
👈 هنگامی که موسای پیامبر(ع) با عبارت «رَبِّ إِنِّی لِما أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقیر» (قصص، 24) از پروردگار طلب خیر کرد، به تصریح قرآن در آیات بعد، یکی از خیرهایی که بعد از این دعا به این پیامبر رسید، همسری بود که به تنهایی و آوارگی ایشان پایان داد.
✅ @shobhe_ir
♦️ اکنون با توجه به این آیات، روایت مورد نظر را بررسی خواهیم کرد.
متن این روایت اینگونه است: «الْمَرْأَةُ شَرٌّ کُلُّهَا وَ شَرُّ مَا فِیهَا أَنَّهُ لَا بُدَّ مِنْهَا» اگر واژۀ «شر» را در این روایت به معنای بدی و زشتی گرفته و سپس آن را اینگونه معنا کنیم که «زنان سراسر آکنده از بدی و زشتی هستند و بدتر از همه آن است که ناچاریم با آنان زندگی کنیم!»، چنین معنایی با اصول اولیۀ دینی – از جمله، آیات یاد شده - همخوانی نداشته و نمیتوان چنین برداشتی را پذیرفت، و اگر معنایی جز آنچه گفته شد برای این روایت متصور نباشد، باید با قاطعیت از آن صرف نظر کرد.
✅ اما با اندکی تأمل میتوان معنای دیگری برای این روایت در نظر گرفت که مشکل چندانی ایجاد نخواهد کرد، بدین ترتیب که واژۀ «شر» را به زشتی و بدی معنا نکرده، بلکه به دردسر و افزایش مسئولیت ترجمه کنیم. چنین معنایی از «شر» در متون اسلامی بسیار به چشم میخورد، مانند این آیه از قرآن: «إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً»، یعنی انسان هر وقت که دچار دردسری شد، ناله و فریادش بلند میشود.
👈 در ضرب المثلی فارسی نیز وجود دارد که «زن و بچّه دردسرند و بى دردسر هم نمىتوان زندگى کرد» یا «زن بلا است و هیچ خانهای بدون بلا مباد»!
✅ پاسخ یابی شبهات بیشتر در👇👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
💯 #آتش_به_اختیار در رفع شبهات کمک کنید!
┈┈••✾•🌺💛🌺•✾••┈┈
🌹 ⚘﷽⚘
✨💫✨
❌ شبهه
کاش خدا جای قرآن و انجیل و زبور یه آیه میفرستاد فقط با این حرف که: «نباش در پی آزار و هرچه خواهی کن بندهی زبوننفهمِ من»
✅ پاسخ
✅ @shobhe_ir
♦️ کاش گوینده لااقل یکبار قرآن را مطالعه کرده بود تا ببیند از این دست جملات در قرآن کریم زیاد وجود دارد.
👈 به طور نمونه: قرآن کریم ضمن تاکید مقابله با دشمنانی که به جنگ ما آمده اند، سفارش می کند حق تجاوز به حقوق آنها را نداریم: وَ قاتِلُوا في سَبيلِ اللَّهِ الَّذينَ يُقاتِلُونَكُمْ وَ لا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْمُعْتَدينَ ؛ و در راه خداوند با آنان كه با شما جنگ مىكنند، جنگ كنيد اما تجاوز نكنيد كه خداوند تجاوزكاران را دوست نمىدارد. (بقره/ 190)
آری این است منش قرآن، حتی با دشمن
❇️امیر المؤمنین علی (ع) نیز در نامه 31 نهج البلاغه می فرماید : و مهربانی بر مردم را برای دل خود، پوشش گردان، مبادا همچون یک درنده خوردن آنها را غنیمت شماری! بدان مردم دو دسته اند: دسته ای برادر دینی تو و دسته دیگر انسان هایی همانند با تو در آفرینش!
♦️ کاش نویسنده احساس نمی کرد بیشتر از خدای سبحان، می داند یا دلسوز مردم است.
♦️ کاش نویسنده برای اثبات ارزشی مانند صلح و صفا، به نفی سایر ارزش ها (هرچه خواهی کن) اقدام نمی کرد.
✅ @shobhe_ir
👈 این روزها این مغالطه در فضای مجازی رایج شده است: «نفی برخی ارزش ها برای اثبات برخی دیگر یا اثبات برخی با نفی دیگر ارزش ها» به تعبیر دیگر: "می بخور منبر بسوزان مردم آزاری نکن"
✅ منطق صحیح این است: نه به دیگران آزار برسانیم (حق الناس) و نه حدود الهی را زیر پابگذاریم (حق الله)
ــــــــــــــــ
✅پاسخ شبهات فضای مجازی👇👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
ـــــــــــــــــــــ
💯در نشر این مطلب، آتش به اختیاااار
🌹 ⚘﷽⚘
✨💫✨
❌ شبهه
ایرانیان باستان شادترین مردم جهان بودند ، درایران باستان بیش از۶۵ جشن همگانی درسال گرفته میشد و ازاین حیث شادترین مردم جهان بودند!
امروز دومین کشور افسرده و اولین کشور عصبانی جهانیم!
✅ پاسخ
✅ @shobhe_ir
♦️ واژهٔ جشن فارسی گرفته شده از «یسن» (Yasna) اوستایی است، به معنی ستایش و پرستش. این واژهٔ که امروزه بجای عید و ایام خوشی بکار میرود، در قدیم برای برگزاری آیینهای دینی و مذهبی به کار میرفته است.
♦️ در کنار جشنهای مذهبی که بیشتر با شادی همراه بود، عزاداری¬های عمومی نیز وجود داشته است. مثلا در هنگام ایزدِ گیاهیِ شهید شونده، سینهزنی، زنجیرزنی، زخم زدن به خویشتن و زاریها، معمول بوده است، به ویژه زنان در گریستن و زار زدن عهدهدار وظایف مشخصی بودند.
♦️ همینطور قبل از نوروز برای مرگ سیاوش به عزاداری می¬پرداختند. آثار متعددی به صورت نقش بر دیوار در پنجکینت در درهٔ رود زرافشان در تاجیکستان یافت شده است که عزاداریهای سیاوشی را میرساند. (📚 مهرداد بهار، از اسطوره تا تاریخ، ص 70. نشر چشمه، ۱۳۷۶.)
❇️ در اسلام علاوه بر امضا و تایید جشن¬های مردمی مانند نوروز، جشن¬هایی اضافه کرد. غیر از سالروز میلاد پیشوایان دین، 4 عید بزرگ در اسلام معرفی شده که یکی از آنها (جمعه) هر هفته تکرار می¬شود و سفارش شده که با خرید هدایا، لباس نو، مصرف خوراکی¬های خوب و متفاوت و...، فضای پرنشاطی برای خانواده ایجاد نماییم. (📚 مفاتیح الجنان)
♦️👈 امروزه بسیاری از دین ستیزان با جعل آمار و بدون ارائه مستند معتبر و واقعی، سعی می کنند افسردگی و غمزدگی را جامعه ایرانی نسبت دهند و با القاء و تلقین مکررِ این دروغ، دین را مقصر آن جلوه دهند.
✅ @shobhe_ir
✅ طبق روایات متعدد، ایجاد شادمانی (اِدخالُ السُرُورِ) از بزرگترین اعمال صالح به شمار می رود و در معرفی مومن واقعی در نهج البلاغه آمده است: مومن حتی اگر ناراحت باشد، باید ظاهری خندان و شادمان داشته باشد. (حکمت 333)
ــــــــــــــــــــــــ
پاسخ یابی شبهات بیشتر در👇👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
❌شبهه ۳۷۶
ما که فارس هستیم چرا باید نماز را عربی بخونیم؟ تازه فارسی بخونیم میفهمیم چی داریم میگیم
✅پاسخ
✅ @shobhe_ir
🔹جواب به این شبهه را با یک داستان آغاز می کنم:
زمان مرحوم جهانگیرخان قشقایی، عده ای از جوانان تصمیم می گیرند نمازهاشون را فارسی بخونند. کسی به آنها توصیه می کند، تصمیم خود را ابتدا با مرحوم جهانگیر خان در میان بگذارند. وقتی خدمت ایشان می رسند و تصمیم خود را مطرح می کنند، ایشان با روی باز از تصمیم آنها استقبال کرده و می گوید:
«خب اول ترجمه سوره حمد را بگید ببینم چی می شه؟
جوان ها، ترجمه ای که در ذهن داشتند را بیان می کنند. ایشان از همان اول بسم الله اشکالات ترجمه را بیان می کنند و هر کلمه یا جمله ای را به جای ترجمه قبلی می گویند، با اشکالات متعدد جدیدی مواجه می شود.» به این نحو آنها قانع می شوند که ترجمه دقیق و کاملی نمی توانند از سوره ارائه کنند و تصمیم خود را تغییر می دهند.
✅ @shobhe_ir
🔹آری، نه تنها قرآن بلکه عمق مفاهیم هر زبانی را نمی توان به طور کامل به زبان دیگر برگردادند، مخصوصاً آنکه کلام مبدآ یک کلام متعالی باشد.
مثلاً حتی اشعار حافظ را نمی توان به طور کامل به عربی یا زبان دیگری ترجمه نمود. روح، لطافت و مفاهیم کنایی مستتر در آن، چنان است که گاه یک استاد ادبیات باید ساعت ها در مورد آن توضیح دهد.
خب منطقی آن است که اگر کسی می خواهد حس عمیقی از اشعار حافظ ببرد، او زبان فارسی را یاد بگیرد نه اینکه به دنبال ترجمه آن باشد، زیرا از ترجمه نمی توان حظ و بهره کافی برد.
✅ @shobhe_ir
🔹با این توضیح معلوم می شود اینکه برخی می گویند: « فارسی بخوانیم و بفهمیم در نماز چه می گوییم، بهتر است» توجیه خوبی نیست، زیرا راه حل بهتر و منطقی آن است که ما عربی را فرا بگیریم یا حداقل نسبت به جملات کمی که در نماز بر زبان جاری می کنیم، مطالعه داشته باشیم. مطمئناً زمان زیادی از ما نمی گیرد.
البته برخی دلایل دیگر برای لزوم عربی خواندن قرآن و نماز گفته شده مانند: اتحاد زبانی با مسلمانان (همانطور که انگلیسی زبان مشترک دنیاست) و... اما اصل مطلب آن است که گفته شد.
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
نظر آیت الله سیدکاظم حائری از مراجع تقلید نجف در پاسخ به استفتایی در خصوص اعزام به سوریه برای دفاع از مقدسات:
مساله سوریه تنها دفاع از حرم حضرت زینب و حضرت رقیه(سلاماللهعلیهما) نیست بلکه دفاع از اسلام است به شرط آنکه تحت لوای آیتالله خامنهای باشد.
✅ @shobhe_ir
🔹 متن این استفتا بدین شرح است:
من قصد دارم براي دفاع از مقدسات به سوريه بروم نظر جنابعالي چیست؟
پاسخ:
مسئله فقط مربوط به کشور سوريه نيست؛ و مسالهی دفاع از حرم حضرت زینب و حضرت رقیه (سلاماللهعلیهما) هم نیست. بلکه مواجهه با جبهه متحد کفر است. و کفر اساس اسلام را مورد تهاجم قرار داده است. و دفاع از اصل اسلام واجب است بشرط اینکه تحت فرماندهی شخص فاسدی نباشد. و پیوستن به هر راهی که به ولایت ولی امر مسلمین امام خامنهای منتهی شود، مشروع است.
نجف اشرف
دفتر آیت الله العظمی سيد كاظم حائری
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حماس فیلمی از لحظه اصابت دقیق موشک مقاومت به اتوبوس حامل نظامیان رژیم صهیونیستی را منتشر کرد
👌👌
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
۲۴ آبان سالروز شهادت اوست. کسی که درآمد دهها میلیارد دلاری سالیانه و مالکیت کارخانجات مازراتی و فراری و فیات و مالکیت باشگاه یوونتوس و....را با محبت اهل بیت عوض کرد.
#شهید_ادواردو_آنیلی(۱۹۵۴_۲۰۰۰)
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
🔘 عبدالحسین زرینکوب :
🔻فردوسی از کودکی چنانکه خودش همه جا می گفت، به مهر حیدر پرورش یافته بود، و مثل هر شیعه اخلاص کیش دوست داشت تا پایان عمر این دوستی و
خاکباشی را نسبت به علی و خاندان او در درون جانش حفظ کند .علی برای وی قهرمان رؤیاها بود: دلاوری، عدالت، دوستی و پارسایی او نمونه یی بود که او می پنداشت.
☑️نامورنامه،انتشاراتسخن،صفحه ۴۹_۵۰
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
▫️ ﷽
پرسش و پاسخ
آنجایی که امر به معروف و نهی از منکر اثر نمیکند، وظیفه چیست؟
✅ @shobhe_ir
پاسخ : اولا اگر شخص دیگری با بیان بهتری بگوید اثر میکند، از او بخواهید که این کار را انجام دهد. هنگامی که خداوند به حضرت موسی دستور داد نزد فرعون برود و او را ارشاد کند، موسی ( علیه السلام) از خداوند خواست که برادرش هارون که بیان بهتری دارد را همراه او بفرستد. و اخی هارون هو افصح منی لسانا فارسله معی ( سوره قصص، آیه 34. )
ثانیا گاهی یکبار اثر نمیکند، اما با تکرار اثر میکند، آن هم با بیانهای گوناگون. چنانکه چوب سخت با یک ضربه تبر شکسته نمیشود، تکرار لازم است. قرآن میفرماید: ما مطالب خود را در قالبهای گوناگون بیان کردیم تا شاید اثر کند. لقد صرفنا فی هذا القرآن ( سوره اسراء، آیه 41. )
ثالثا ممکن است شیوه ما صحیح نبوده که اثر نکرده است.
چون امر به معروف و نهی از منکر شرایط و اصولی دارد و با هر منکر باید به گونهای متناسب برخورد کرد؛
گاهی گرد و غبار روی لباس شما مینشیند و گاهی دوده. غبار با ضربه محکمی که بر لباس میزنید بر طرف میشود، اما اگر همین ضربه را به دوده بزنید، هم دستتان سیاه میشود و هم دوده به لباس فرو میرود. بر طرف کردن دوده با فوت است و بر طرف کردن غبار با ضربه.
پس هر منکری را باید به گونهای خاص برطرف کرد.
چنانکه قرآن میفرماید: و اتو البیوت من ابوابها ( سوره بقره، آیه 189.)
یعنی هر خانهای را باید از راهش وارد شد.
رابعا برای بازداشتن مردم از فساد باید راههای حلال را به روی آنان باز کرد. حضرت لوط (علیه السلام) هنگامی که دید مردم به مهمانانش، سوء قصد دارند فرمود: من حاضرم دخترانم را به ازدواج شما در آوردم تا شما دست از مهمانان من بردارید. من راه حلال را برای شما باز میکنم تا شما به گناه گرفتار نشوید. هولاء بناتی هن اطهر لکم فاتقوا الله و لا تخزونی فی ضیفی ( سوره هود، آیه 78. )
ــــــــــــــــ
☑️ پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir
🌹 ⚘﷽⚘
✨💫✨
❌ شبهه
"حدیث شریف از امام حسین (ع):
ما از تبار قریش هستیم , هواخواهان ما عرب و دشمنان ما ایرانیان هستند. روشن است که هر عربی از هر ایرانی بهتر و بالاتر و هر ایرانی از بدترین دشمنان ما بدتر است. ایرانیها را باید دستگیر کرد و به مدینه آورد, زنانشان را به کنیزی اعراب به فروش رسانید و مردانشان را به غلامی و بردگی اعراب گماشت.... از بیانات امام حسین(ع) امام سوم شیعیان.
«سفینه البحار و مدینه الاحکام و الاثار ترجمه ی شیخ عباس قمی صفحه ۱۶۴» "
#امام_حسین ع
✅پاسخ
✅ @shobhe_ir
♦️اولا این روایت به امام صادق(ع) منتسب است نه به امام حسین(ع)
ثانیا بعضی از راویان این حدیث ضعیف اند و درنتیجه این روایت قابل اعتماد نیست.
رجوع کنید به 📚معجم الرجال ج۴، ص۹ و بحارالانوار ج۴۴، ص۳۲۹
♦️ثالثا در روایت کلمه #عجم آمده و نه ایرانی. «عجم» در لغت یعنی غیر عرب، چ ایرانی باشد چه غیر ایرانی.
👈ضمنا بخش دوم روایت گزارشی است از رفتار خلیفه دوم نه متن روایت. طبعا شبهه افکن، با به هم آمیختن این دوقسمت به دنبال مقاصد پلید خودبوده است
✅ نه تنها در هیچ روایتی نکوهش ایرانیان نیامده است که با قرآن و روح تعالیم پیامبر(ص) که فرمود: «هیچ عربی را بر عجم فخر نمی باشد و گرامی ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست»، سازگار نیست!
"سوریه حجرات، ایه ۱۳"
♦️در روایات فراوانی پیامبر و امامان علیهم السلام، از ایرانیان تمجید کرده. مانند روایتی که پیامبر با دست زدن بر شانه سلمان فارسی، ایرانیان را مصداق آیهٔ «یحبهم و یحبونه؛ خدا آنها را دوست دارد و آنها نیز خدا را دوست دارند»، معرفی کرده اند.
(تفسیر کشاف، ج ۲، ص ۴۳)
ــــــــــــــــــــــ
✅ کانال پاسخ شبهات فضای مجازی👇
✅ @shobhe_ir
✅ @shobhe_ir