طرز تهیه بولانی
بولانی نوعی نان مسطح است که درون آن با سبزیجاتی چون سیب زمینی، تره فرنگی،تره، عدس یا کدو حلوایی پر شده و به صورت پخته شده یا سرخکرده خورده می شود.
بولانی غذایی آسانپز و ارزان قیمت است که در افغانستان محبوبیت زیادی دارد. افغان ها بولانی را در تنور می پزند و معمولا آن را هنگام افطار با ترشی های مختلف می خورند. بولانی غذایی است که مواد اولیه آن در همه جا پیدا می شود و طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف افغانستان به آسانی می توان به آن دسترسی داشت. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بولانی همراه ما باشید.
مواد لازم بولانی:👇
آرد ۳ پیمانه
نمک ۲ قاشق چای خوری
آب ۱ پیمانه
فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
سیر ۲ حبه
فلفل قرمز تند ۱ عدد
روغن۴ قاشق غذا خوری
پیازچه ۱۰۰ گرم
اسفناج یا تره ۱۰۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
تره ۱۰۰ گرم
طرز تهیه بولانی👇
مرحله اول
برای تهیه غذای خوشمزه افغانستانی بولانی در ابتدای کار، آرد را به همراه نمک و آب داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس مواد را با هم مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم تا خمیری یکدست و منسجم به دست بیاید.
مرحله دوم
در ادامه خمیر تهیه شده را بعد از ورز دادن ۲۰ دقیقه استراحت می دهیم. سبزیها را شسته و ساطوری می کنیم و سیر و فلفل قرمز خرد شده را با سایر ادویه ها و روغن به سبزی ها اضافه می کنیم و هم می زنیم.
مرحله سوم
در این مرحله خمیر را روی سطح تمیزی به صورت یکدست با وردنه به قطر نیم سانتی متر باز میکنیم و گلوله های کوچکی از آن برمی داریم و پهن می کنیم. مقداری از ترکیبات سبزی را به صورت دایره ای روی خمیر می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس لبه خمیر را برمی گردانیم. یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس نان ها را داخل تابه روغن سرخ می کنیم. بعد از این که سرخ شد از تابه خارج کرده و در ظرف مناسب سرو می کنیم.
بولانی
مواد لازم خمیر
آرد ۱.۵ پیمانه
آب ۱.۵ پیمانه
نمک ۱ قاشق غذا خوری
مواد لازم میانی
تره ۱ کیلوگرم
سیب زمینی متوسط سه عدد
فلفل قرمز یافلفل سبزتند به مقدار لازم
نمک و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه بولانی
۱. تره ها را پاک کرده و به صورت نگینی خرد میکنیم، سپس می شوییم و کنار می گذاریم تا آب آن کامل برود.
۲. سیب زمینی ها را آب پز کرده و آن را له می کنیم.
۳. سیب زمینی های له شده ، نمک و فلفل قرمز یا فلفل سبز تند را به تره ها اضافه میکنیم و با دست آن را مخلوط میکنیم و کنار می گذاریم.
۴. داخل یک کاسه بزرگ آب را ریخته و نمک را اضافه کرده و بهم می زنیم.
۵. آرد را کم کم به آب اضافه کرده و با قاشق بهم می زنیم تا خمیر در کاسه جمع شود.
۶. خمیر را به یک سطح بزرگتر منتقل می کنیم و با کف دست به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه خوب ورز می دهیم و روی آن را می پوشانیم و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت می دهیم.
۷. خمیر را به اندازه نارنگی های متوسط چانه گیری می کنیم و روی آن ها را می پوشانیم .
۸ چانه ها را با وردنه باز می کنیم. در حین باز کردن خمیر کمی به آن آرد می زنیم تا به وردنه نچسبد و راحت تر باز شود.سطح خمیر باید یکسان باشد.
۹. نصف خمیر را با مواد پر می کنیم. و لبه های خمیر را محکم می کنیم.
۱۰ و در آخر بولانی ها را در روغن داغ سرخ می کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️💢⭕️
☑️اعتراف خشن یک برانداز از شکست در قبال ایران غیرتمند
▪️زبان حال آمریکایی ها و اروپایی ها از زبان یک ضد انقلاب خارج نشین و زبان حال ضدانقلاب داخلی پساز شکست در جنگ ترکیبی علیه نظام جمهوری اسلامی!
▪️ببینید چقدر زود به غلط کردن می افتند!!
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ
💬 آیا می توان سه وطن شرعی داشت؟!
✅ پاسخ:
طبق نظر آیت الله خامنه ای داشتن دو یا سه وطن بالفعل اشکال ندارد؛ به این صورت که در هر یک خانه و زندگی دارد و در طول سال چند ماه در آن مکانها زندگی می کند.
💠 نکته:
بطور کلی کسی که قصد دارد برای همیشه یا سالیان متمادی سالی سه چهار ماه (مانند تابستان و ایام تعطیل) در مکانی زندگی کند، چنانچه وسائل زندگی مانند خانه و امثال آن را فراهم کند، آنجا از نظر عرف وطن دوم او محسوب می شود، اما اگر صرفا برای ییلاق و مانند آن، بدون قصد توطن و بدون فراهم آوردن لوازم زندگی آنجا برود، تحقق وطن بعید است.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای/ شماره استفتاء: ym9z27p
9.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥👆🏻 معرفی چند نرم افزارِ کنترل فرزندان در فضای مجازی
⚜سلامت در روزه داری
🌃 بعد از سحری
🍉 بعد از سحری به هیچ عنوان نباید میوه مصرف کرد چون باعث فساد هضم و مشکلات گوارشی میشود
💧همچنین مصرف آب زیاد بعد از سحری باعث ایجاد مشکلات گوارش و افزایش حجم ادرار و از دست دادن آب از بدن میشود
◀️ لذا بعد از سحری نباید مقدار زیادی آب مصرف کرد. اگر غذای سحری مناسب باشد و بین افطار تا سحر به مقدار کافی آب و مایعات دریافت کرده باشیم نباید نگران تشنگی روز بود
🛏 حداقل دوساعت بعد از سحری نباید خوابید چون غذا در معده هضم نشده میماند و فاسد میگردد و در طول روز احساس ضعف خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حوصله و نشاط دعا کردن
✏️ حضرت آیتالله خامنهای: گاهی حال دعا از انسان گرفته میشود.
این، علامتِ بدی است.
اگر دیدیم در وقت دعا، در وقت تضرّع و در وقت توجه و تقرّب، هیچ نشاط و حوصله دعا نداریم، علامتِ خوبی نیست.
البته درستش هم میشود کرد.
انسان میتواند با توجّه، با التماس و با خواستن، حالِ دعا را به طور جدّی از خدا بگیرد.
⭐️ #بهار_معنویت
🔴رهبر معظم انقلاب به استفتائاتی پیرامون «زمان امساک روزه و وقت نماز صبح» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان می گردد.
❓ زمان امساک روزه و وقت نماز صبح
♦️سؤال: در ماه شریف و مبارک رمضان و با توجه به توسعه شهرها وعدم امکان تشخیص دقیق لحظه طلوع فجر، خواهشمند است نظر شریف خود را در مورد زمان امساک برای روزه و اقامه نماز صبح اعلام فرمایید.
♦️جواب: مقتضی است که مؤمنین محترم جهت رعایت احتیاط در مورد امساک روزه و وقت نماز صبح، همزمان با شروع اذان صبح از رسانه ها برای روزه امساک نمایند و حدود پنج الی شش دقیقه بعد از اذان (حدود ده دقیقه از اوّل اذان صبح)، شروع به ادای فریضه صبح نمایند
🔰اشتباهات روزه داری
☕ مصرف چای و آبِ زیاد بعد از سحری
👈 خیلی از افراد برای غلبه بر تشنگیِ روز، بعد از سحری مقدار زیادی آب مصرف میکنند؛ بعضی افراد هم به مصرف چای بعد از سحری عادت دارند که هر دو عادت اشتباه است
♻️ چای یک داروی مدرّ (ادرار آور) بوده و باعث افزایش ادرار و کاهش آب بدن میشود. اینکه بعضی افراد با مصرف چای در سحری، در طول روز احساس تشنگی نمیکنند، به خاطر شسته شدن بلغم شور از گوارش آنهاست که با خوردن آب جوش همین نتیجه را خواهند دید
💧همچنین مصرف آب فراوان بعد از سحری علاوه بر اینکه هضم غذا را دچار مشکل میکند، باعث ایجاد فشار به مثانه و دفع زیاد ادرار میشودکه نتیجهی آن از دست دادن آب و خشکی بدن است
◀️ بنابراین باید بین افطار تا سحر به مقدار کافی از مایعات مصرف کرد تا نیازی به مصرف زیاد آب بعد از سحری نباشد.