انتخاب پارلمانی عراق چه نتایج و دستاوردهایی داشت؟!
۱ ) مشارکت در این دوره از انتخابات بالای ۴۰ درصد و نسبت به دوره قبل بسیار بالاتر بوده است.
۲ ) در این انتخابات علی رغم تلاشهای آشکار و پنهان جریان غربگرا در عراق، جریانهای اسلامی و مقاومتی اکثریت کرسیهای پارلمانی را بدست آورده و پارلمان در اختیار جریانهای اسلامی خواهد بود.
۳ ) جریان دو قطبی کاذب بین جریانهای اسلامی پیروز در داخل عراق وجود نداشت.
۴ ) هر دو جریان آقایان مقتدا صدر (سائرون) و عمار حکیم (قواالدوله) جزء جریانهای اسلامی بوده و تفاوتی بین آنها و جریان فتح، دولت قانون و دیگر جریانهای مقاومتی وجود ندارد.یکی از همگرایی های جریان های اسلامی این بود که به منظور اجرایی شدن دیدگاه مرجعیت و اراده مردم اتاق تنسیقی(هماهنگی)شکل داده بودند.
۵ ) پروژه آمریکا برای رای ندادن به جریانهای اسلامی و دور کردن آنها از حاکمیت با شکست مواجه شده است. همچنین تلاشهای آمریکا برای تعویق این انتخابات به سرانجامی نرسید
۶) یکی از ابعاد این انتخابات،امنیت کامل در جریان فرایند آن با محوریت حشدالشعبی بود.
۷) برگزاری این انتخابات و پيروزی جریانهای اسلامی یک پيروزی بزرگ برای مردم، مرجعیت، جریانهای اسلامی و مقاومتی محسوب میگردد.
در آستانه مذاکرات ایران و غرب، حالا آمریکاییها میگویند: "ببینید از اول هم، <<طبق برجام>> قرار نبود تحریمها لغو شوند بلکه یک بخش کوچکی بنا بود فقط #تعلیق بشوند. آن هم موقت و هروقت خودمان خواستیم. ما طبق #برجام عمل کردیم و شما این تعهد را امضا کردید"!
آقای #ظریف؛ چه جوابی دارید؟ ما چه پاسخی داریم؟ سایر کشورها هم اذعان میکنند که آمریکا طبق برجام عمل کرد!
حرف آمریکاییها طبق برجام درست است و تعهدی به اینکه تحریمها را لغو کنند، ندارند!
پ.ن: طبق برجام، ایران حق اعتراض به طرفهای مقابل را ندارد!
دولت رئیسی در ماه اول کاری خود پایه پولی را کاهش داد
🔹در حالی که دولت روحانی در ماههای پایانی کار خود با چاپ بیسابقه پول تورمزا اقدام به رفع کسری بودجه کرده بود، دولت رئیسی در ماه اول خود توانست این روند را متوقف کند.
🔹بر اساس آمار بانک مرکزی، در پایان مردادماه امسال حجم پایه پولی نسبت به تیرماه کاهش یافت.در حالی که دولت روحانی در ۴ ماه نخست امسال نزدیک به ۵۹ هزار میلیارد تومان پول تورمزا چاپ کرده بود، دولت رئیسی در ماه اول فعالیت خود نه تنها پول جدیدی چاپ نکرد، بلکه مقداری از حجم پایه پولی را نیز از بازار جمع کرد.
🔹حجم پایه پولی در پایان تیرماه ۵۱۷۵ هزار میلیارد ریال بود که در مردادماه به ۵۱۵۹هزار میلیارد ریال کاهش یافت.
🔹دولت روحانی با چاپ پول پرقدرت و تورمزا در ماههای پایانی خود عامل تشدید تورم در کشور شد و بیسابقهترین بیانضباطی مالی تاریخ ایران را رقم زد./نوداقتصادی
مقتدی صدر، صاحب ناخن مصنوعی لاک زده و دندان لمینت شده از درون پوسیده است
سخنان مقتدى صدر بعد از پیروزی مقدماتی در انتخابات:
🔹امروز روز پیروزی بر شبه نظامیان است.
🔹از رابطه با تمام کشور ها استقبال میکنیم به شرط آنکه در امور عراق دخالت نکنند.
🔹سلاح باید فقط در انحصار دولت باشدحتی اگر جریانی ادعا کند عضو مقاومت است.
پ.ن۱: مقتدی صدر به مثابه جوگیری است که منتظر است به یک جایگاه برسد و آن لحظه که به جایگاه رسید، با لگد زیر همه میزها میزند. این هارت و پورتش برای ناخن و دندان نشان دادن است، اما غافل از این استکه دندانهایش لمینت و ناخنش مصنوعی و با لاک زنانه، رنگ و لعاب گرفته است.
با این ادبیات آنجاست که مقتدی یا باید تن به امثال الکاظمی بدهد، یا باید بپذیرد که ائتلافی سازنده و حامی مقاومت تشکیل دهند(البته ائتلاف ضعيف).
پ.ن۲: میدان روبروی ایران در عراق سختتر شده است. بايد مواضع میدانی طرفین را به درستی رصد و بررسی کرد.
اقتصاد ترکیه در انتظار روزهای سختتر
🔸این روزها بیش از هر زمان دیگری، اقتصاد ترکیه در تنگنا و شرایط دشوار قرار گرفته است.
🔸دلار آمریکا که در دوران اعمال سیاست های تند دونالد ترامپ بر ترکیه به مرز 7 لیره رسیده بود، حالا 8 و نیم لیره را نیز پشت سر گذاشته و برای عبور از 9 لیره خیز برداشته است.
🔸بسیاری از کارشناسان اقتصادی، وضعیت موجود را به عنوان یک بحران اقتصادی جدی قلمداد می کنند که در آن، آسیب های بزرگی همچون افزایش تورم، بیکاری و فقر گریبان گیر بخش قابل توجهی از جامعه ترکیه شده است.
🔸درحالیکه اقتصاد ترکیه، برای بسیاری از تحلیلگران و فعالان اقتصادی، یک الگوی موفق معرفی میشود، اما حرکات اشتباه اردوغان و تیم او، باعث شده است که دستاوردهای اصلاحات اقتصادی در این کشور در معرض تهدید بزرگ قرار گیرد.
🔸 بررسی آمارهای اقتصادی این کشور حاکی از آن است که در سالهای اخیر، وضعیت این متغیرها عمدتا رو به وخامت بوده است.
🔸آتیلا یشیل آدا اقتصاددان و تحلیل گر مالی ترکیه، در مورد وضعیت کنونی اقتصاد کشورش، تحلیل کوتاهی نوشت که بازتاب گسترده ای در رسانه ها و فضای مجازی پیدا کرد.
🔶یشیل آدا که همواره پیش بینی های او در مورد فراز و فرودهای نرخ دلار و وضعیت بازار درست درآمده، برای وصف رویدادهای احتمالی آتی، این عبارت مشهور را به کار برد: «زمستان سختی در راه است».
🔸یشیل آدا در توضیح پیش بینی خود گفته است:«پس از کاهش نرخ بهره بانک مرکزی، زمستان بسیار سختی برای لیره ترکیه در راه است. در نتیجه، مداخلات مداوم برای حفظ ارز وجود خواهد داشت و این روند را می توان نهایتاً برای 3 تا 6 ماه ادامه داد. من بر اساس برنامه جدید ابلاغ شده از سوی دولت که به عنوان برنامه پلان میان مدت نامگذاری شده، به شما می گویم، اگر دلار از 9 لیره و حداکثر 9.25 لیره تجاوز کند، مداخله بسیار خشنی صورت خواهد گرفت. ما در زمستان، برای تامین بسیاری از اقلام مصرفی و مواد غذایی، رشد قیمت باور نکردنی را تجربه خواهیم کرد».
چای را کیلویی یک دلار صادر و ۵ دلار وارد میکنیم!
🔹در یک دهه اخیر بیتوجهی به صنعت چای کشور واردات را افزایش و تولید را سرخورده کرده است.
🔸در پنج ماه نخست سال جاری حدود ۱۰ هزار تن چای کیلویی ۹۷ سنت، یعنی زیر یک دلار صادر و از سوی دیگر حدود ۳۳ هزار و ۴۳۷ تن چای از ۲۴ کشور کیلویی ۵ دلار وارد کردیم.
⁉️در اینجا میخواهم این پرسش را از مسئولان مربوط بپرسم که صادرات چای چه مزیتی میتواند برای ما داشته باشد؟
🔹اگر هر کیلو چای ایرانی در داخل کشور مصرف شود ما حدود ۴ دلار به اقتصاد در شرایط بحران کمک کردهایم.
🔸به گفته فعالان بازار، گردش مالی صنعت چای در ایران حدود ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان است که به دلیل نبود ارتباط پویا بین ارکان تولید و بازار بیشترین سود این صنعت نصیب تجار میشود.
🔹 در این گردش مالی چایکار حدود ۹۰ میلیارد تومان و کارخانهدار هم ۶۰ میلیارد تومان سود میبرد که کمترین سهم متعلق به چایکار و کارخانهدار است و همین مسئله سبب شده برخی کارخانهها تعطیل یا باغهای چایکاری رها شوند.
🔸 قاچاق یکی دیگر از مشکلات صنعت چای است که در دو دهه گذشته همتی برای رفع آن وجود نداشته است.
🔹 براساس آمار بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تن در سال، چای به کشور قاچاق میشود .درحال حاضر تعرفه واردات ۳۰ درصد است و نیمی از نیاز کشور (۵۰ هزار تن) رسماً وارد و نیمی دیگر از طریق قاچاق تأمین میشود و این در صورتی است که کشوری مانند ترکیه برای حمایت از تولید داخلی خود ۱۴۶ درصد تعرفه گمرگی برای واردات چای اعمال میکند.
🔸بالابودن هزینههای تولید و پایین بودن درآمد و کوچکبودن قطعات سطح زیر کشت از مشکلات دیگر این صنعت است.
🔹اقتصادی نبودن کشت چای در ایران موجب تبدیل باغات چای به ویلا شده است؛ چراکه پولی که از فروش ویلا عاید چایکار میشود، چندین برابر سود سالانه کشت چای است.
🔸 متأسفانه در یک دهه اخیر با گران شدن قیمت زمین و ویلا به ویژه در شهرهای شمالی کشور و عدم توجه دولت به این موضوع باغات چای به تدریج از بین رفتند، به طوری که به گفته یکی از فعالان اقتصادی صنعت چای ۵۰ درصد باغات چای در طول این سالها به ویلا تبدیل شده است و اگر سیاستگذاران بخش کشاورزی تصمیم عاجلی برای توقف این روند نگیرند، قطعاً ویلاسازی به زمینهای کشت برنج نیز کشیده خواهد شد.
طعنه سیدحسن نصرالله به غربگرایانِ لبنانی
🔹پیشنهادهایی از شرق و غرب برای حل مشکل و تأمین برق لبنان داده شده و موضوع باید حل شود. اگر آمریکا مانع شده و وتو آمریکایی در میان است، اعلام کنید تا بر اساس آن تصمیم لازم گرفته شود.
🔹ایران هم از قدیم پیشنهاد داده و در سفر اخیر وزیر امور خارجه ایران نیز دوباره مطرح شد و باید پاسخ این پیشنهاد را داد. از آمریکا بخواهید که لبنان را [از تحریم ایران] مستثنی کند مثل برخی کشورهای دیگر.آمریکا که دشمن است اما برای شما که دوست است، برای شما که آمریکا دوست و حبیب و مونس است. چرا از آمریکا نمیخواهید که لبنان را [از تحریم مرتبط با ایران] مستثنی کند؟
🔹 ایران دیگر بیشتر از این چه کند؟ سوخت داده و گفته آماده ساخت دو نیروگاه یا احداث مترو است. از دولت میخواهم این پیشنهاد را بپذیرد. شما سیاسیون و دولت لبنان هستید که کاری نمیکنید. بیم آن میرود که عامدانه کاری برای شبکه برق لبنان نمیکنید تا فرو بپاشد و بهانهای برای خصوصیسازی آن شود.
دولت قوی و لزوم فعال سازی مرکز بررسیها
🔹 مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری از جمله دستگاههایی است که از ابتدای تشکیل تا به امروز به جز جذب بودجههای قابل توجه و ارائه متونی غیرکاربردی و عمدتا نظری، کار چشمگیری انجام نداده و گرهی از مشکلات کشور را باز نکرده است و شاید به همین علت به چشم آقای رئیسی نیامده و هنوز امنیتیترین مهره اصلاحات ریاست آن را بر عهده دارد. این مرکز تا امروز پاتوق امنیتیهای اصلاحات بوده تا با خیال راحت در آن بنشینند و از بودجههای آن برای پیشبرد جنگ روانی قدرتطلبانه و بازیهای سیاسیکارانه استفاده کنند.
🔹 اما این مجموعه میتواند و باید چراغ راه "دولت قوی" باشد و محل پیوند متخصصین انقلابی دانشگاه با هسته مرکزی دولت قرار گیرد.
🔹دولت رئیسی در سالهای پیش رو با انبوهی از کارهای برزمین مانده دولتهای قبل و مشکلات جدید روبرو خواهد شد. (ادامه خشکسالی و بیکاری و مهاجرت ناشی از آن و تبعات امنیتی اجتماعی آنها، فتنهانگیزیها و شورشهای قومیتی هدایت شده از خارج مرزها، ایجاد تنشهای پی در پی با همسایگان بواسطه دخالت قدرتهای فرامنطقهای و ...) که هدف تمامی آنها متوقف کردن این دولت در مسیر خدمترسانی و حل معضلات مردم است.
🔹شناخت و رصد این رویدادها و ارائه راهکار برای مهار این حرکات از جمله وظایف مرکز "بررسیها" است و به همین علت شایسته است رئیس جمهور بدون تعلل و در اولین فرصت ممکن با انتصاب فردی چیره دست در پژوهشهای کاربردی و میدانی و صاحب دغدغهها و انگیزههای انقلابی به مدیریت این مرکز، آن را به کانونی فعال برای طراحی و انجام پژوهشهای ریشهای (مانند آمایش جمعیت، مهار بحران آب، مدیریت مطالبات قومیتی، فعالسازی دیپلماسی اقتصادی، سیاستگذاری کلان اشتغال و ...) تبدیل کند و با تهیه و ارائه گزارشها و پیشنهادات کاربردی، رئیس جمهور را در شناخت دقیق مسائل و هماهنگی دولت برای غلبه بر آنها یاری دهد.
✳️ مدیر دولت قوی به مرکزی قوی برای مشاوره و شناخت مسائل کلان کشور نیاز دارد و چرا این مجموعه "مرکز بررسیهای راهبردی ریاست جمهوری" نباشد؟
شاهراه ترانزیتی بین سه کشور ایران ، روسیه و هند
🔻کریدور شمال جنوب جز ده کریدور ریلی ترکیبی جهان است که در نشست کشورهای عضو اتحادیه اروپا بعنوان شاهراه ترانزیتی بین سه کشور ایران ، روسیه و هند به تصویب رسیده است تا اروپا و آسیا را به هم پیوند دهد . حمل کالا از مسیر بمبئی کانال سوئز مسکو ۴٠ روز طول می کشد که با تکمیل این کریدور فقط ١۴ روز زمان نیاز است و هزینه ها ٣٠ درصد کاهش میابد . محور ریلی قزوین رشت آستارا تنها گسستگی این مسیر و مانع سود سرشار ایران است .
🔹راه ها نقش بسیار زیادی در درآمدزایی و و همچنین توسعه ی یک کشور دارند.
🔹موقعیت فوق العاده ی ایران یک مزیت بزرگ برای درآمدزایی ترانزیتی است.
🔹آیا شایسته است که ما از شاهراه ترانزیتی شمال جنوب بخاطر حلقه ی مفقوده ی ریلی قزوین رشت انزلی آستارا، بهره ی کافی را نبریم؟
رئیسی دوم!
*بعد از حضور و انتخاب حجتالاسلام رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، برخی دلسوزان نظام نگران مدیریت آینده قوه قضائیه و ادامه روند مبارزه با فساد شدند. اکنونکه بیش از صد روز از انتصاب حجتالاسلام اژهای بر ریاست این قوه میگذرد، میتوان عملکرد صدروزه وی در این قوه را مورد بررسی قرار داد.
👈 گزاره تحلیلی
1️⃣ ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب، ریاست حجتالاسلام محسنیاژهای در مدت ۱۰۰ روزه بر دستگاه قضا را مثبت ارزیابی میکند و معتقد است: «طی این مدت شاهد اقدامات اصلاحی آقای محسنی اژهای در قوه قضائیه در مسیر تحول و تعالی این قوه بودیم. مجموعه برنامههای آقای محسنی اژهای مانند بازدید از زندانها، تأکید بر مبارزه با فساد و نگاه به رونق تولید در این مدت کوتاه که از ریاستشان در قوه قضائیه میگذرد، سازنده و مثبت بوده است».
2️⃣ روحالله نجابت، عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به عملکرد دستگاه قضا در ۱۰۰ روز اول دوره «تحول و تعالی»، اظهار داشت: «به جهت عملکرد مثبت آیتالله رئیسی در دوران تصدیشان بر ریاست قوه قضاییه، عملکرد حجتالاسلام اژهای محل دقت نظر کارشناسان و دردمندان انقلاب بود که تداوم فعالیتهای قوه قضاییه به چه صورت پیش خواهد رفت. بحمدالله با درایتی که حجتالاسلام محسنی اژهای در قوه قضاییه و در صد روز گذشته از خود نشان دادند، به نظر میرسد نهتنها روند گذشته کند نشده بلکه به یک معنی، شتاب و سرعت گرفته است».
👈 گزاره تحلیلی
قوه قضائیه مسئولیت سنگینی در گام دوم انقلاب بر عهده دارد؛ مردمی بودن، اجرای عدالت، فسادستیزی، احیای اعتماد مردم تنها بخشی از مطالبات مقام معظم رهبری از قوه قضائیه انقلابی است که منصوبین قضایی برای تحقق آن باید تلاش کنند. بااینوجود بررسی عملکرد آقای اژهای در این مدت کوتاه نشان از اثرگذاری، راهگشا و تحولآفرین بودن این قوه در مسیر ترسیم شده پیش رو دارد. اژهای در این مدت بیش از نه دستورالعمل اجرایی مختلف ابلاغ کرده است؛ ارائه خدمت قضائی ارزانتر، توصیه به بانکها برای حمایت از تولید، اشاره به شفافسازی مراکز مربوط به وزارت رفاه، اهتمام ویژه به رفع مشکلات مراجعان به دستگاه قضایی، اعلام عدم ممنوعالورود بودن ایرانیان خارج و شرکت فعال در عرصه میدان ازجمله دیگر دستاوردهای صدروزه رئیس قوه قضائیه میباشد. ادامه این روند و فعالیتها میتواند نویدبخش دورانی درخشان برای اجرای عدالت در عرصه قضایی باشد.
نتایج شوکه کننده انتخابات عراق و چند نکته
🔹انتخابات پارلمانی عراق برگزار شد و تاکنون بر خلاف پیش بینی ها جریان صدر تعداد قابل توجهی ازکرسی ها را کسب کرده و به راحتی می تواند "کتله اکبر" یا همان ائتلاف اکثریت را تشکیل دهد .
🔹در خصوص علت پیروزی مقتدی صدر چند نکته را می توان اشاره کرد.
1️⃣ مقتدی نان شجاعت ، شهامت پدرش در راه ایستادگی مقابل صدام را می خورد که پس از شهادت ایشان ، طرفدارانش به مقتدی روی آوردند.
🔹مقتدی نیز فردی نه چندان با سواد است اما کارهای تبلیغاتی و شانتاژ را بسیار خوب بلد بوده و می تواند به راحتی روی موج افکار عمومی عراق سوار شود.
🔹وی اخیرا هم اعلام کرد به زودی به شهادت می رسد و پایان عمرش فرا رسیده و همین اعلان وی طرفدارانش را به شدت تهییج کرد تا آنجایی که بسیاری او را حسین زمانه نامیدند.
🔹مقتدی از عوامل اصلی روی کار آوردن و نخست وزیری مصطفی الکاظمی بود اما بعدا در چرخشی عجیب اعلام کرد مسئولان فعلی فاسدند و در انتخابات شرکت نمی کند ولی دوباره نظرش را تغییر داد و لیستی بلندبالا را به عنوان نامزد پارلمان معرفی نمود.
2️⃣ مشارکت در انتخابات عراق کاملا پایین بود حتی بسیاری معتقدند میزان حضور در پای صندوق های رای کمتر از آمار اعلام شده رسگی است.
🔹بی شک در شرایطی که حضور عمومی در انتخابات پایین باشد ، ائتلافی که از انسجام بیشتری برخوردار است می تواند موفقیت را کسب کند و جریان صدر نیز پیوستگی بالایی برای اردوکشی های خیابانی و تبلیغات میدانی را دارا بود.
3️⃣ به نظر می رسد مقتدی با توجه به کسب ۷۳ کرسی و ائتلاف با امتداد(تشرینی ها)، تقدم (حلبوسی) ، حزب دموکرات ، عتبه عباسیه و برخی از مستقل ها و ... بتواند دولتی صدری را تشکیل دهد.
4️⃣ دولت قانون کرسی های نسبتا زیادی را کسب کرده اما سایر گروههای همفکر با آن در انتخابات عملکرد ضعیفی داشتند و با این شرایط قدرت گیری نوری مالکی بسیار بعید به نظر می رسد .
5️⃣ بدون تعارف باید گفت موفقیت جریان صدر تا این سطح در انتخابات برای اکثر تحلیلگران شوک آور و باور نکردنی بود و باید دید مقتدی که هر روز رنگ عوض می کند اینبار با دولت آتی که مسئولیت عملکرد آن مستقیما با شخص اوست چگونه رفتار خواهد کرد .
مشکل اقتصاد کشف شد!
🔹روزنامه "جمهوری اسلامی" که بر خلاف عنوانش، در خدمت طیف اشرافیت غربگرا قرار دارد، در سرمقاله ای نوشته؛ "تا وقتی تحریم را برندارید و مافیای فساد را از بین نبرید، اقتصاد درست نمی شود". این ادعا البته اعتراف به بی کفایتی مطلق دولت روحانی است.
♦️با فرض درستی این ادعا باید از مریدان روحانی و خاتمی و مرحوم هاشمی در این روزنامه پرسید ظرف هشت سال مدیریت دولت، دقیقا مشغول کدام کار بودید که تحریم ها و رانت شدت پیدا کرد تبدیل به مشکل اصلی اقتصاد شد؟!
🔹تحریم ها ، در حالی در دولت مدعی تدبیر و امید از 700 مورد به بیش از 1500 تحریم رسید که با وعده لغو تحریم ها، 95 درصد برنامه هسته ای در همان دو ماه اول اجرای برجام واگذار شده بود.
♦️اما مشکل اصلی، نه تحریم، بلکه شلختگی و بی کفایتی و سوء مدیریت حاکم بر بخش هایی از دولت بود که از یک سو منابع را بر باد می دادند و از سوی دیگر، تولید رانت و فساد نموده و در واقع با خود تحریمی، حربه کُند تحریم را تیز می کردند.
🔹گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ که بخش هایی از آن امروز در مجلس شد، نشان می دهد:
💢۱۲۴ مدیر دولت روحانی دوشغله بودند.
💢 دولت فقط ۲۸ درصد احکام قانون بودجه را رعایت کرده و در اجرای ۷۲درصد دیگر تخلف داشته است.
💢 دولت بر خلاف برنامه توسعه، در سال گذشته ۳۵هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت کرده، بی آن که صرف حمایت از تولید شود.
💢 دولت از بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان معوقات مالیاتی، اغماض و چشم پوشی کرده است!
🔹گوشه ای از کارکرد این دولت عبارت است از:
💢تحمیل رکود به بخش های پیشران تولید از جمله مسکن،
💢تشدید بدکارکردی نظام بانکی و تورمسازی آن،
💢حذف سامانه های شفافیتساز مثل کارت سوخت و طرح ایران کد و شبنم،
💢بیمبالاتی نسبت به راهاندازی «سامانه جامع تجارت»،
💢کوتاهی در مقابل اقتصاد زیرزمینی چند صد هزار میلیاردی و فرار مالیاتی 30 هزار میلیارد تومانی،
💢فساد دهها هزار میلیارد تومانی در واگذاری ده ها شرکت و کارخانه،
💢دهها هزار میلیارد تومان اختلاس و فساد در برخی بانک ها، پتروشیمی، صندوق ذخیره فرهنگیان و...،
💢واگذاری رانت های هنگفت با حراج 60 تن طلا (سکه) و 18 میلیارد دلار ارز دولتی.
💢بیش از نُه برابر کردن حجم نقدینگی، که عمدتا به نابودی تولید و اشتغال پرداخته است.
آخرین تغییرات آرای انتخابات عراق
🔹پس از شمارش آرای دستی، تعداد کرسیهایی که جریان صدر بدست آوردند از ۷۳ کرسی به ۷۰ کرسی کاهش یافت.
🔹تعداد کرسی ائتلاف دولة القانون به رهبری نوری المالکی از ۳۴ کرسی به ۴۰ کرسی افزایش یافت.
🔹تعداد کرسی ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری از ۱۴ کرسی به ۲۰ کرسی افزایش یافت.
مجموعه کلیپ های معاونت سیاسی سپاه
🎬 قطب نما ۲۰۲ | سیاستمداری که نمک خورد و نمکدان شکست
🔻دیماه ۱۳۵۸؛ یعنی یک ماه پیش از برگزاری اولین انتخابات ریاست جمهوری در گاوصندوق اتاق رئیس پایگاه سیا در تهران، هفت سند درباره فردی که سازمان سیا از او به عنوان SD LURE نام میبرد؛ پیدا میشود.
اولین قدم مثبت برای مهار تورم!
*آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد، رشد افسارگسیخته پایه پولی در ماههای پایانی سال ۹۸ و فصل آغازین سال ۹۹ مهار شده و روند کاهشی پیدا کرده است. درحالیکه دولت سابق در ماههای پایانی کار خود با چاپ بیسابقه پول برای رفع کسری بودجه، عامل تشدید تورم در کشور و بیانضباطی مالی شده بود، دولت سیزدهم در ماه اول خود توانست این روند را متوقف کند و کاهش دهد. دولت روحانی در ۴ ماه نخست امسال نزدیک به ۵۹ هزار میلیارد تومان پول تورمزا چاپ کرده بود؛ اما دولت رئیسی در ماه اول فعالیت خود نهتنها پول جدیدی چاپ نکرد، بلکه مقداری از حجم پایه پولی را نیز از بازار جمع کرد، یعنی حجم پایه پولی در پایان تیرماه که ۵۱۷۵ هزار میلیارد ریال بود در مردادماه به ۵۱۵۹ هزار میلیارد ریال کاهش یافت.
👈 گزاره تحلیلی
1️⃣ اهمیت عدم استقراض دولت از بانک مرکزی ازاینجهت است که استقراض از بانک مرکزی و نظام بانکی، رویکردی است که درنهایت به تشدید رشد نقدینگی و بهتبع آن ایجاد تورم منجر میشود. آنچه شهریور ۱۴۰۰ شاهد بودیم، میتواند نقطه عطفی در ایجاد اصلاحات در نظام بودجهریزی کشور و تأمین درآمدهای دولت از روش اصولی باشد.
2️⃣ اگرچه رشد نقدینگی کماکان بالا بوده و به ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ اما میتوان انتظار داشت به دنبال کاهش رشد پایه پولی، روند رشد نقدینگی با سرعت کمتری اتفاق بیفتد. این روند کاهشی بستگی بسیار زیادی به عملکرد دولت و بانک مرکزی در ماههای آتی دارد. درصورتیکه دولت بتواند روند پولیسازی کسری بودجه را کاهش یا متوقف کند، اتفاق مثبتی است که درنهایت میتواند پیک تورمی در آخر سال را اندکی کاهش دهد. استفاده از منابع غیرپولی نظیر فروش اوراق و داراییهای دولت، بهترین روش تأمین منابع موردنیاز دولت برای مدیریت کشور در ماههای باقیمانده از سال است. درصورتیکه روند کاهش رشد پایه پولی طی ماههای آتی ادامه یابد، کاهش تورم به زیر ۳۵ درصد برای ماههای آینده دور از انتظار نیست.
👈 نکته راهبردی
دولت سه راهکار کلیدی برای مهار تورم پیش رو دارد؛ استمرار کاهش پایه پولی و کاهش استقراض از نظام بانکی، جلوگیری از ورود نقدینگی خلقشده بانکها به بازارهای غیرمولد و هدایت به بخشهای مولد مثل تولید مسکن از طریق بازار سرمایه و ... و نظارت بر بانکهای خصوصی و جلوگیری از خلق نقدینگی توسط این بانکها در جهت کمک به بخشهای تولیدی کشور.
لاریجانی از مسئولیت در پرونده چین استعفا داد/ مخبر جایگزین لاریجانی شد!
🔹روزنامه فرهیختگان نوشت: علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و مجری توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین طبق شنیدهها با روی کارآمدن دولت سیزدهم از سمت خود در راهبری این توافقنامه استعفا داده تا پیگیری فرآیندهای مربوط به این سند راهبردی ۲۵ ساله به دست تیم دولت و معاون اول رئیسجمهور سپرده شود
🔹 سنگ بنای قرارداد راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین به سفر سال ۹۴ شی جینگ پی به ایران بازمیگردد. دراین سفر ضمن انعقاد ۱۷ سند همکاری میان دو کشور مقرر شد طرفین پیگیر انعقاد قراردادی استراتژیک و طولانیمدت باشند.
اینا اسپشال افکت هالیوودی نیستند. قایقهای پرندۀ باور۲ #ایران هستند که امنیت خلیج فارس، دریای عمان، و اقیانوس هند را تضمین خواهند کرد.
جزییات جدیدی از توافق ایران و عربستان؛ سعودیها فهمیدند بشار اسد ماندنی است، توافق کردند
حسن هانیزاده کارشناس مسائل منطقه:
🔹مساله بازگشایی سفارتخانههای دو کشور، به نقطه نهایی رسیده و ظرف یکماه آینده روند بازگشاییها آغاز خواهد شد.
🔹عربستانسعودی به این جمعبندی رسیده که دولت بشار اسد پایدار خواهد ماند و همین جمعبندی، باعث شده براساس رخدادهای میدانی بهسمت برقراری تعاملی مثبت با دولت سوریه قدم بردارند.
🔹عربستان سعودی برای نخستین بار درطول ٨٠ سال گذشته، با کسری بودجه مواجه است و در نتیجه این بحران ناچار شده سهام خود را در شرکت آرامکو بفروشد تا بتواند کسری بودجه خود را جبران کند.
🔹طرفین هنوز درباره یمن توافق نکردهاند./فرهیختگان
پرچم اعتراضات به نتایج انتخابات در عراق همچنان بالاست
*با گذشت چند روز از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق همچنان اعتراضات به نتایج اعلام شده رو به افزایش است.
👈نکات تحلیلی:
⬅️ منتقدان به نتایج انتخابات در عراق در دو قالب سخت افزاری ونرم افزاری به نتایج اعلام شده معترضند. این اعتراضات از عملکرد غیر دقیق برخی سیستم های رایانه ای تا آرایی که از عدم انطباق میان خروجی های الکترونیکی با شمارش های دستی حکایت می کند، را شامل می شود. حجم این دست از شکایت ها به حدی بوده که مواردی چون خرید و فروش کارتهای انتخاباتی، استفاده از کارتهای افراد اخیرا فوت شده و مواردی از این دست کمتر محملی برای استدلال بر عدم شفافیت انتخابات قرارمی گیرند.
⬅️ معترضان می گویند در سیستم رای گیری الکترونیکی بعضا ارتباط کامپیوترها با ماهواره قطع شده، در برخی موارد اساسا اطلاعات در سیستمها ذخیره نشده و بلاخره در پاره ای موارد اساسا هیچ گونه رای گیری الکترونیکی صورت نپذیرفته است. به همین خاطر هم هست که آنان برای حصول اطمینان از نتایج و استیفای حقوق احیانا ضایع شده، خواهان بازشماری آرا به شکل دستی شده اند. البته چالش و اختلاف اخیر در این شرایط اختلاف نظر معترضان با کمیساریای انتخابات بر سر تعداد حوزه هایی است که باید بازشماری شوند.
⬅️ صرف نظر از اعتراضات، نتایج اعلامی گروه صدر را درصدر، پس از آن لیست حلبوسی رییس پارلمان و لیست مالکی را به ترتیب گروه های پیشرو و پیروز در این انتخابات معرفی می کند این درحالی است که به فرض بقای نتایج به همین ترتیب، هریک از دو گروه سائرون و قانون برای حصول اکثریت در پارلمان و تعیین نخست وزیر حتما مجبور به ائتلاف با دیگر گروه ها هستند. هرچند حسب لیست های منتخب و صف بندی های پیش از انتخابات، هریک از دو گروه شیعی مذکور از قابلیت و امکان تشکیل کتله اکبر در پارلمان بهرمند هستند اما به نظر می رسد نگاه و ترجیح رای دهندگان شیعی عراقی به اجماعی است که مجددا و با حضور همه گروه های شیعی و در بیت شیعی صورت تحقق بخود بگیرد. بدیهی است به هرمیزان این اجماع از ذهنیت به عينيت و عملیاتی شدن نزدیکتر شود دولتی قوی تر و در خدمت اصلاح و اعمار عراق خلق خواهد شد.
✅بصیرت
کنایه رئیسی به شیوه مدیریت حسن روحانی
🔹 رییس جمهور: مدیر در میدان میتواند کار کند نه در اتاق کارش یک فیلمی برایش بگذارند که نمیداند چه خبر است.
🔹 عده ای می گویند سفرهای استانی هزینه دارد، من به آن ها می گویم اگر من به کارخانه ای که ۸ سال منتظر تسهیلات مانده سر نزنم چگونه مشکل حل خواهد شد مصمم به حضور در بین مردم هستیم و رفع مشکلات را در این حضور میبینیم.🔴رئیسی: گشایشهایی برای جمهوریاسلامی در راه است
🔹 رییس جمهور: آینده کشور را بسیار روشن میبینم و گشایشهایی برای کشور در حال اتفاق افتادن است.
🔹 در دیدار هفتگی با مقام معظم رهبری به این موضوع اشاره کردم و ایشان فرمودند که به این نگاه (آینده روشن کشور) عمیقا اعتقاد دارم.
طرح آمریکایی که لبنان نباید آرامش ببینید/تیراندازی به سمت تظاهراتکنندگان لبنانی
🔹همزمان با تظاهرات طرفداران حزبالله و جنبش امل در نزدیکی کاخ دادگستری لبنان علیه عملکرد «طارق بیطار» بازپرس پرونده انفجار بندر بیروت، برخی رسانهها از تیراندازی به سمت آنها خبر دادند. برخی منابع، میگویند حملهکنندگان از نیروهای سمیر جعجع هستند.
🔸روسیاالیوم مدعی شد چهار نفر در حوادث بیروت جان باختهاند
🔹شبکه اسکای نیوز از شلیک راکتهای B۷ در بیروت خبر داده است.
🔸نخستوزیر لبنان مردم را به آرامش دعوت کرد. «نجیب میقاتی» همچنین خواهان برگزاری نشستفوقالعاده شورای امنیت مرکزی لبنان شده است.
🔹ارتش لبنان اعلام کرد تظاهراتکنندگان حین حرکت به سمت کاخ دادگستری هدف حمله قرار گرفتهاند. ارتش به سرعت منطقه «الطیونه» را محاصره کرد و در ورودهای شهر و محلهها مستقر شد. ارتش لبنان هشدار داد به سوی هر فرد مسلحی که در جادهها رویت شود، تیراندازی خواهد کرد. فرماندهی ارتش لبنان از غیرنظامیان خواست که هر چه سریعتر از خیابانها خارج شوند. بررسی علت و عامل ناآرامی های بیروت و تیراندازی به معترضان مقابل دادگستری؛
خامه یار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت: این رخداد آشکارا یک توطئه برای فتنه انگیزی علیه مقاومت است.
🔸معاون وزیر امور خارجه امریکا دیشب وارد لبنان شد و با شخصیت های مختلف دیدار کرد. این ناآرامی ها با مدیریت سفارت امریکا انجام می شود.
🔹خویشتن داری حزب الله، جنبش امل و هواداران آنها بوده است که مانع به وقوع پیوستن جنگ داخلی در لبنان شده است، وگرنه مخالفان، همه راه ها را برای ایجاد جنگ داخلی و تضعیف مقاومت رفته اند.
استفاده مجدد از نیروهای سمیر جعجع و سپردن ماموریت تیراندازی به مردم به آنها، آخرین تلاش امریکا برای فتنه انگیزی علیه حزب الله است.
تشکیل ائتلاف جدید با ۸۵ کرسی در پارلمان عراق به رهبری نوری المالکی
🔹 منابع خبری عراق از تشکیل ائتلافی جدید و همپیمانی ائتلاف دوله القانون به ریاست نوری المالکی با ائتلاف الفتح و سایر گروههای سیاسی و تشکیل یک ائتلاف جدید با ۸۵ کرسی پارلمانی خبر دادند.
🔺ائتلاف «دوله القانون» به ریاست «نوری المالکی» بنا بر جدیدترین آمار منتشر شده از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق در انتخابات پارلمانی اخیر این کشور ۴۰ کرسی کسب کرده است.