مهمترین رهیافتهای دیپلماسی دفاعی در چارچوب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی
#جمهوری_اسلامی_ایران
#رهبر_معظم_انقلاب
#اقتدار_دفاعی
#اقتدار_مقاومت
#قدرت_دفاعی
کشورهای منطقهای و فرامنطقهای باید این واقعیت را بپذیرند که تفاوتهای استراتژیکی، ایدئولوژیکی و ... در میان حکومتها و ملتها غیرقابل انکار است. اما در صورتی که این کشورها در برخی امور ضروری برای حل سیاسی منازعات و اختلافات، توافق نمایند میتوان امیدوار بود که امنیت مبتنی بر همکار در سطح ملی و فراملی شکل بگیرد. ارتباطات میان دولتمردان و ملاقاتهای دیپلماتیک میتواند در ایجاد اطمینان میان این کشورها در برقراری امنیت مؤثر باشد. بر این اساس و با توجه به وضعیت آینده رقابت ابرقدرتها در منطقه غرب آسیا و همچنین توجه به سیاست جهانی آمریکا در سلطه بر سایر کشورها، جمهوری اسلامی ایران باید بر اساس رویکرد دیپلماسی من جمله دیپلماسی دفاعی برای رسیدن به اهداف امنیتی خود در سطح بینالمللی، حرکت کند و در این میان از بیانات فرمانده معظم کل قوا امام خامنهای(مدظله العالی) به عنوان نمونه و سرمشق بهره گیرد. معظم له به مقوله دیپلماسی توجه ویژهای داشته و بر اساس شواهد تاریخی و مطالعه بیانات معظم له، برخی از مهمترین رویکردهای دیپلماسی دفاعی ایشان در دو سطح ملی و بینالمللی شامل؛ پایبندی به اصول و ارزشهای اسلامی، توجه به هنجارها و هویت ملی، توسعه زیرساختهای ارتباطاتی، دیجیتالی و فناورانه، حفظ استقلال دفاعی و بومیسازی تولید ابزارها و روشهای تأمین دفاع، توجه به خطوط قرمز قانون اساسی، ائتلاف و اتحاد ملتهای اسلامی و تأمین منافع دفاعی امت واحد اسلامی، حمایت از مبارزه حقطلبانه مستضعفان و توجه به چالشهای امنیتی در سطح منطقهای و بینالمللی، میباشد.
✍ مهدی فرخیان
@siasiland
🔵فقه وسیاست در ایران معاصر
#فقه_سیاست
رابطه فقه و سیاست در ایران معاصر، پیچیده و پویا بوده و از تحولات بسیاری گذشته است.
🔹این رابطه را میتوان به چند دوره اصلی تقسیم کرد که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند👇
♦️بخش اول
🔴دوره قاجار
♦️نفوذ محدود فقه در سیاست: در این دوره، قدرت سیاسی بیشتر در دست شاه و درباریان بود و فقه نقش چندان محوری در اداره کشور نداشت. علما به عنوان نهادهای اجتماعی تاثیرگذار بودند، اما نفوذ مستقیم شان در سیاست محدود بود. برخی از علما در مسائل اجتماعی و قضایی نقش ایفا میکردند، اما تصمیم گیریهای کلان سیاسی عمدتا از سوی حاکمیت انجام میشد.
♦️تضاد گاهگاهی میان فقه و مدرنیزاسیون: تلاشهای محدود برای مدرنیزاسیون در این دوره، گاهی با مقاومت روحانیون مواجه میشد، خصوصاً در مواردی که با آموزههای فقهی در تعارض بود.
🟥دوره پهلوی
♦️تضاد شدیدتر فقه و سیاست: در این دوره، به خصوص در دوران پهلوی دوم، تلاش برای ایجاد یک حکومت سکولار و مدرن، منجر به تضاد فزایندهای با روحانیت شد. رضاشاه با محدودیت فعالیتهای مذهبی و تلاش برای کنترل روحانیت، به مقابله با نفوذ فقه در سیاست پرداخت. محمدرضا پهلوی نیز به رغم تلاش برای ایجاد اصلاحات، همچنان با مقاومت روحانیون در برابر سیاستهایش روبرو بود. انقلاب سفید و برخی دیگر از سیاستهای پهلوی، مخالفت شدید روحانیون را به همراه داشت.
♦️ظهور گفتمانهای ضد استبدادی در میان برخی روحانیون: برخی از روحانیون با اتکا به فقه، علیه دیکتاتوری و استبداد پهلوی موضع گیری کردند.
✍علیرضا ابوطالب
@siasiland
#پیروزی_حماس
#شکست_اسرائیل
✅ توافق آتش بس و مبادله اسرا با حماس به معنای شکست اطلاعاتی اسرائیل است. آنها یک سال و نیم زمین و زمان را گشتند، اما نتوانستند اسرای خود را در غزه ۴۰ کیلومتری پیدا کنند.فرضیه شکست ناپذیری اسرائیل برای دومین بار پس از ۷ اکتبر فرو ریختت.
به گفته کارشناسان شبکههای رژیم صهیونیستی که اعتراف به شکست اسرائیل در جنگ با غزه کردند و صراحتا میگویند: بند به بند این توافق شکستی برای اسرائیل است؛ این آتشبس تصویری از پیروزی حماس را به ما نشان میدهد!
✍سجادی
@siasiland
سوگیری شناختی در تحلیل تحولات به چه معناست؟
#عملیات_روانی
#جنگ_شناختی
#جنگ_ادراکی
#سوگیری_شناختی
قسمت اول
خطاهای شناختی بر بسیاری از ابعاد و جنبههای زندگی افراد تاثیرات مخربی دارند. در حوزه فردی این خطاها و تاثیرات با جلسات درمانی رفتاری شناختی، شناسایی و ریشهکن میگردد. در دیدگاه شناختی رفتاری، بسیاری از مشکلات و آسیبهای روانی در طرز فکر افراد ریشه دارند و این خطاهای شناختی هستند که افراد را به سمت تفکرات مخرب میکشانند. خطاهای شناختی راههایی برای حفظ و تأیید و قوانین و فرضیات غلط ذهن افراد در مورد خود، دیگران و دنیا هستند. فرد علیرغم این که شواهد متناقض با فرضیات خود را مشاهده میکند اما همچنان بر خطاهای شناختی خود وفادار میماند. «تحریف شناختی» و «سوگیری شناختی» از انواع خطاهای شناختی محسوب میشوند. در تحریف شناختی واقعیتها به گونهای دیگر ادراک میشوند. مغز فرد، او را متقاعد میکند به چیزی باور داشته باشد که حقیقت ندارد.
✍ فرهاد افتخاری
@siasiland
1_16491132289.mp3
4.62M
#پادکست | آخرین سفر شاه
⭕️قسمت دوم
🔊 هر روز یه قسمت براتون میزاریم همراهمون باشین
🌐 @siasiland
سازمان همکاری شانگهای و نقش آن در تحولات افغانستان
سازمان همکاری شانگهاي این ظرفیت و قابلیت را در خود میبیند که بهطور کارآمد از امکانات سرمایهگذاری خود و اعضایش بر مبنای اشتراکهای منافع کشورهاي عضو سازمان شانگهاي و افغانستان همچون مرزهاي مشترک، وجود سيستم مشترک آبياري، اشتراک در شیوههای پيشبرد کشاورزي، منافع در عرصههای اجتماعي، فرهنگي، مذهبي و داشتن تجربۀ فعالیتهای مشترک اقتصادي برای کمک به افغانستان استفاده کند. چنين رویکردی از نظر منافع ملي کشورهاي همسايۀ افغانستان و از نظر منافع اقتصادي خود افغانستان بسیار مؤثر است. راهبرد سازمان همکاری شانگهاي در حلوفصل مسائل داخلي افغانستان و همکاری اقتصادي با این کشور بر عرصۀ سرمایهگذاری مبتني بر برنامهای مشخص احياي اقتصاد افغانستان و نه بر حجم مبالغ سرمایههای تخصيص داده شده، تمرکز دارد. این سازمان میخواهد چارچوب و برنامۀ ويژۀ خود را در مورد همکاري با افغانستان تدوين کند. بهنظر میرسد در عرصۀ روابط اقتصادی با افغانستان جدید، تعامل برای احياي اقتصاد آن کشور نسبت به درنظرداشتن منافع تجاري و سياسي اولویت بیشتری دارد. استدلال این است که تنها اقتصاد سالم میتواند مشکلاتی مانند تروريسم و قاچاق مواد مخدر را حلوفصل کند. منافع بهدستآمده از حلوفصل اینگونه مسائل میتواند چندين برابر سود ناشي از هرگونه مبادلۀ تجاری باشد. اقدامها و مواضع واحد کشورهاي عضو سازمان همکاری شانگهاي بهصورت ماهوي ظرفیت و قابلیت سازماندهي را این نهاد را افزايش میدهد و وزن سياسي زیادی به آن میبخشد.
✍ میثم رحیمی
@siasiland
📌نقش تجربه جهانی در حکمرانی فضای مجازی
🔸کشورهای مختلف در مواجهه با چالشهای فضای مجازی راهبردهای متنوعی اتخاذ کردهاند که میتواند الگویی برای ایران در این زمینه باشد. برای مثال، کشورهای اروپایی نظیر آلمان و فرانسه با تدوین قوانین سختگیرانه برای مقابله با اطلاعات کاذب و جرایم سایبری، تلاش کرده اند این فضا را قانونمند کنند. همچنین، به عنوان نمونه های بارز از حکمرانی متمرکز در فضای مجازی، موفق به توسعه زیرساختهای بومی و ایجاد بستری امن برای کاربران داخلی شده است. این تجربه ها نشان می دهد که حکمرانی فضای مجازی صرفا به معنای فیلترینگ یا محدودیت دسترسی نیست. بلکه این مفهوم شامل ابعاد گستردهای از قانونگذاری، توسعه فناوریهای بومی، و آموزش شهروندان برای استفاده مسئولانه از فضای مجازی است. استفاده از این تجربیات جهانی در کنار توجه به نیازها و ویژگیهای بومی ایران میتواند گامی مؤثر در جهت تدوین سیاستهای کارآمد باشد.
✍️رضانظری زاده
🌐 @siasiland
🔶با نگاهی به جنگهای دوران معاصر میتوان دریافت که دفاع مقدس ملت ایران نقطهی عطفی در تاریخ معاصر به شمار میرود که یکی از ویژگیهای برجستهی آن حضور همهی اقشار و طبقات اجتماعی در دفاع از میهن است. بنابراین برای نگارش دقیق تاریخ دفاع مقدس باید به سراغ شاهدان عینی این رخداد در سطوح مختلف رفت. این امر نیز تنها با رعایت دقیق اصول و فرایندهای تدوین تاریخ شفاهی میسر میشود.🌷
🔸قسمت دوم👇
@siasiland
آغاز بازداشت مهاجران غیرقانونی در آمریکا
🔹متصدی امنیت مرزی در دولت دونالد ترامپ: اداره مهاجرت و گمرک آمریکا(ICE) عملیاتی را برای بازداشت مهاجران غیرقانونی در سراسر این کشور، به منظور اخراج آنها آغاز کرده است.
🔹توماس هومان: اولویت، دستگیری مهاجران غیرقانونی دارای سوابق جنایی و کسانی است که امنیت عمومی را تهدید میکنند.
🌐 @siasiland