وزیر صمت: سود تولید نصف شد
«اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت:
🔹بررسی وضعیت شرکتهای بورسی نشان میدهد که درصد سود همه تولیدکنندگان در مقایسه با سال گذشته نصف شده است.
🔹بیش از آن چیزی که به صنایع تکلیف شده بود یعنی بیش از ۱۰ هزار مگاوات، نیروگاه در دست احداث است.
🔹اما متأسفانه صنایع نتوانستند از این نیروگاهها استفادهای ببرند، زیرا وقتی گاز به نیروگاه تزریق شد به شبکه اصلی داده شده و در نهایت به خود تولیدکننده نرسید.
🌐 @siasiland
کلمبیا: تعرفۀ ۲۵ درصدی بر تمام کالاهای آمریکایی اعمال میشود
🔹رئیسجمهور کلمبیا در اقدامی متقابل اعلام کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر تمامی کالاهای وارداتی از ایالات متحده وضع خواهد شد.
🔸این اقدام متقابل پس از آن صورت میگیرد که ترامپ تعرفههایی بر کلمبیا اعمال کرد.
🌐 @siasiland
جلسه غیرعلنی مجلس درباره FATF
▪️پیگیری استیضاح همتی
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس:
🔹موضوع FATF در نشست غیرعلنی مجلس در هفته آتی بررسی میشود.
🔹با توجه به این که این موضوع در گذشته و در مجلس دهم و شورای نگهبان بررسی شده و به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شده، بنابراین صرفا در مجمع مورد بررسی قرار میگیرد.
🔹موضوع استیضاح همتی وزیر اقتصاد در جلسه اخیر هیأت رئیسه بررسی شد و در دست پیگیری است.
🌐 @siasiland
رزمایش اقتدار ۱۰۰ فروند بالگرد ارتش
▪️الحاق بالگردهای جدید
🔹رزمایش اقتدار صد فروندی ناوگان بالگردی هوانیروز ارتش و الحاق چندین بالگرد به این نیرو، با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش و همزمان با برگزاری رزمایش امنیتی، تهاجمی و متحرک نزاجا در منطقه عمومی نفت شهر انجام شد.
🔹این رزمایش با اورهال و الحاق چندین فروند از بالگردهای ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۰۹ و ۲۱۴ هوانیروز به ناوگان بالگردی پایگاه یکم رزمی هوانیروز مستقر در کرمانشاه که به سبب نیاز به تولید و تامین قطعات، از چرخه عملیاتی خارج شده بودند، برگزار شد.
🌐 @siasiland
سیاست بدون خط خوردگی
#مذاکره_آری یا خیر
✅ در این روزهای اخیر بازار مذاکره ایران و آمریکا بسیار داغ شده و دوباره بر سر زبانها افتاده است، اما باید ببینیم که اینبار مذاکره بر اساس ادامه توافقات برجام صورت خواهد گرفت یا ایالات متحده شروط جدیدی را اعلام می کند. البته با روی کار آمدن ترامپ و اعتقاد وی بر خسارت بار بودن توافق برجام و خروج از آن و پیشنهاد انجام توافق جامع با ایران که مفاد آن عادی سازی روابط با اسرائیل و خروج از منطقه و قطع تولید موشک های بالستیک و کنترل تاسیسات هسته ای ایران است روی میز مذاکره با ایران قرار گرفته است.
آمریکا می خواهد با بیشتر نمودن فشار اقتصادی و تحریم های پیاپی بر جمهوری اسلامی ایران، نظام را مجبور به مذاکره کند. هدف واشنگتن این است که ایران برنامه هستهای خود را کنار بگذارد و موشکهای خود را توسعه ندهد و بر سلطه خود در منطقه و حمایت از جبهه مقاومت پایان دهد و رژیم غاصب اسرائیل را به رسمیت بشناسد. اما با همه این فشارها، احتمال اینکه حاکمیت گامی برای مذاکره بر سر منطقه و موشکی، علی الخصوص عادی سازی روابط با اسرائیل بردارد بسیار پایین و نزدیک به صفر هست. لذا آمریکا با استفاده از فشار حداکثری و استفاده از نیروهای نفوذی در داخل، تمام توان خود را برای ضربه زدن به اقتصاد کشور را در دستور کار خود قرار می دهد و با مطرح نمودن مسائل هسته ای کشور و موضوع ایران هراسی، عرصه را برای نظام جمهوری اسلامی تنگ تر خواهد نمود و با استفاده از غرب گرایان داخلی، نوسانات ارزی و طلا را بوجود خواهد آورد تا طرح فشار از پائین و چانه زنی از بالا را در ایران پیاده سازی نماید. لذا در این برهه حساس تاریخی، کشور نیاز به اتحاد و همبستگی بسیار بالایی دارد و نباید مسائل و موضوعاتی تنش آفرین و چالش برانگیز در سطح جامعه گسترش پیدا نماید، تا با تدبیر و زیرکی تمام از این زمان از تاریخ هم با عزت و سربلندی عبور نماییم.
✍هادی نساجان
@siasiland
#اهداف_ایالات متحده در خاورمیانه
✅ حضور پررنگ ایالات متحدهدآمریکا در چند دهه اخیر در خاورمیانه، به عنوان یک مسئله قابل بررسی مورد توجه قرار گرفته است. پس از جنگ سرد، عمدتا تمرکز ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه روی چند مسئله صورت گرفت. تثبیت حضور خود درخاورمیانه به وسیله ایجاد پایگاه های نظامی پیشرفته و کنترل کشورهایی چون چین و روسیه و ایران و ایجاد نظم منطقه ای ایده آل به وسیله کشورهای هم پیمان منطقه به نفع خود، حمایت از رژیم غاصب اسرائیل به عنوان بزرگترین هم پیمان استراتژیک خود و تسلط بر منابع انرژی در آن، که می تواند قدرت هژمونی ایالات متحده آمریکا تا سالیان دراز تثبیت نماید. لذا به بهانه های مختلف امنیتی با هم مسیر نمودن ناتو، پای جنگ را به منطقه باز نموده تا بتواند کشورهایی را که از نظر ایدئولوژی با ایران و روسیه هم پیمان هستند را تصرف نماید تا حکومتی که مد نظر آنهاست بر سر کار بیاید تا هر چه زودتر بتواند به یک منطقه امن مورد نظر خود دست پیدا نماید و برای ایچاد موازنه قدرت با چین به عنوان هژمون رقیب و قدرت نوظهور شرقی، به سمت دریای پاسیفیک تغییر مسیر داده و تهدید بالقوه چین را که جایگاه جهانی آمریکا را دچار مخاطره می نماید حرکت نماید. لذا برای دست یابی به این اهداف برنامه های متعددی را در این منطقه دنبال می نماید تا شاید بتواند به عنوان تک قطب قدرت در دنیا تا سالیان متمادی حضور پر رنگی داشته باشد.
✍هادی نساجان
@siasiland
جلسه غیرعلنی مجلس درباره FATF یکشنبه آینده برگزار میشود
نیکزاد نایب رئیس مجلس:
🔹قبلا مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان FATF را بررسی کردند و این موضوع در مجمع تشخیص بایگانی شد اخیرا رئیس جمهور نامهای خدمت رهبر انقلاب برای بررسی مجدد در مجمع نوشتند که رهبری فرمودند بررسی شود البته این به معنای نظر مثبت یا منفی ایشان نیست.
🔹قرار است مجلس شورای اسلامی یکشنبه هفته آینده در جلسه غیرعلنی موضوع FATF را مورد بحث قرار دهد لذا هر دو اخطار آقای حاجیدلیگانی وارد است منتها ما میخواهیم با تعامل و رعایت قانون، کار را پیش ببریم. ای کاش قوای دیگر هم قانون را رعایت کنند.
🌐 @siasiland
# آمریکا_و تلاش برای رسیدن به اهداف منطقه ای
✅ ایالات متحده آمریکا برای تحقق عینی رسیدن به سیاست های منطقه ای و فرا منطقه ای خود و پیاده سازی اهدافش، مجبور است چند مساله رو در منطقه دنبال کند.
۱_ طرح پروژه ابراهیم و عادی سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم غاصب اسرائیل، که با القای رشد و پیشرفت توسعه اقتصادی، مورد استقبال کشورهای عربی خصوصا امارات متحده عربی قرار گرفت و این باعث ایجاد رقابت در بین این کشورها در جهت رشد و توسعه یافتگی و ایجاد روابط با رژیم غاصب اسرائیل گردید. از آنجا که اسرائیل تنها شریک استراتژیک آمریکا در منطقه است حضور این رژیم در آینده منطقه و افزایش همکاری ها با اعراب برای آمریکا در جهت تسلط بر انرژی اهمیت ویژه ای دارد.
۲_ تضعیف یا محو جبهه مقاومت به عنوان یکی از بزرگترین مزاحمان ایجاد طرح پروژه ابراهیم و عادی سازی روابط با رژیم و حفظ امنیت آن و پاکسازی منطقه و شبه جزیره عرب از نفوذ پر قدرت ایران در منطقه با فعال کردن مکانیسم ماشه و اجرای توافق جامع با ایران
۳_ افزایش همکاریهای اقتصادی ،امنیتی و سیاسی با کشورهای عربی من جمله عربستان سعودی برای مقابله با حضور اقتصادی چین در منطقه و بستن پیمان نامه دفاعی با عربستان به عنوان ایجاد تثبیت کشورهای عربی در برابر ایران و ترغیب کاهش همکاری های اعراب با چین در خصوص کاهش نفوذ چینی ها در بین کشورهای منطقه و عدم دست یابی به منابع انرژی آنها
✍هادی نساجان
@siasiland
💠رشد ۱۸ درصدی صادرات غیرنفتی بدون FATF
🔹«بدون پیوستن به FATF امکان افزایش صادرات نفت و تعامل با بانکهای دنیا وجود ندارد.» این ادعایی است که در روزهای گذشته و پس از انتشار اخباری در رابطه با بررسی پالرمو و cft در مجمع تشخیص مصلحت نظام بارها از سوی حامیان FATF و برخی دولتمردان شنیده شد.
🔹با این حال امروز همتی در پیامی در شبکۀ ایکس از دستاوردهای دولت در صادرات نفتی و غیرنفتی خبر داد و گفت صادرات غیرنفتی به ۴۷.۸ میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد رشد داشته است.
🔹اظهارات وزیر اقتصاد دربارۀ افزایش صادرات و بهبود تراز تجاری ایران نشان میدهد که بدون پیوستن به FATF و برخلاف برخی ادعاها میتوان با دیپلماسی فعال و مدیریت داخلی تحریمها را بیاثر کرد و اقتصاد کشور را به حرکت درآورد.
🔹منتقدان FATF بارها تاکید کردهاند که تجربۀ دولت روحانی در اجرای ۳۷ بند از ۴۱ بند برنامۀ اقدام FATF نشان داد که این توافق نه تنها منجر به رفع تحریمها نمیشود بلکه فشارهای اقتصادی را تشدید میکند.
🔍امید رضایی
———————
با ما همراه باشید! 👇🏻
🌐 @SIASILAND
سیاست بدون خط خوردگی
🔺️مذاکرات احتمالی
🔹ایران در تمام این سالها موفق شده با استفاده از دو ترفند کار خود را تا اینجایی که اکنون هستیم پیش ببرد و برای خود فرصت های بی نظیری ایجاد نماید.
🔹اما آن دو ترفند چیست؟ اولی ورود به مذاکره و به درازا کشاندن آن، و دومی پیشرفت هسته ای و تقویت تدریجی توان نظامی در کنار تاثیرگذاری بر تحولات منطقه و حتی جهان است. این دو مکمل یکدیگر اند. باید به این دقت کنیم که در سایه این مذاکرات جمهوری اسلامی به بازدارندگی تدریجی قابل اعتنایی رسیده و این بازدارندگی در مقاطع مختلفی باعث ترس دشمن و جلوگیری از جنگ با ایران شده است. آمریکا چون نمیتواند بجنگد مجبور است مذاکره کند، و چون نمیتواند در مذاکرات ایران را تسلیم نماید باز حرف از تنبیه ایران میزند و این چرخه ادامه دارد، اما آنچه مسلم است دیگر برای آمریکا هزینه زیاد نمی صرفد.
🔹ترامپ و تیمش به نسبت بایدن و کابینه اش باهوش ترند؛ در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ متوجه این مسئله شدند که ایران با زیرکی توام با استقامت به خوبی کارش را پیش میبرد، لذا از برجام خارج شد تا بازی را به هم بزند؛ اما ایران با زیرکی در توافق باقی ماند! آمریکا اگر امروز در موقعیت ۲۰ یا ۲۵ سال پیش بود، شاید گزینه نظامی را برمیگزید، لیکن در موقعیت فعلی با وجود اینکه ترامپ ذاتا با امتیاز دادن به ایران مخالف است، اما باز هم ممکن است در پازل ایران قرار بگیرد. از اینرو سیگنال مذاکره از سوی ایران در موقعیت کنونی یک اقدام هوشمندانه است اگر که سایر مولفه های یک مذاکره شرافتمندانه فارغ از اینکه این مذاکره به سرانجام برسد یا نرسد نیز رعایت گردد. اگر آمریکا مجبور به دادن امتیاز شد [که بعید است] خیلی هم خوب؛ اما اگر نشد نیز ما چیزی را از دست که نداده ایم هیچ، بلکه توانسته ایم برای عبور از آخرین موانع زمان بخریم.ترامپ به دلیل خالی بودن دستش احتمالا مجبور است باز به همان سیاست فشار اقتصادی برگردد؛ لذا برای کاهش فشارهای حداکثری، جلوگیری از اجماع جهانی و کاهش احتمال تقابل سخت که البته هردو طرف از آن پرهیز میکنند، مذاکره میتواند گزینه خوبی باشد!
✍سید مجید موسوی
@siasiland