آیت الله علیدوست.mp3
13.4M
✅ #روششناسی اجتهاد #شیخ_انصاری
🔹ارائه: استاد #علیدوست
▫️برگزار شده در: مرکز فقهی ائمه اطهار(علیهم السلام) مشهد، ۲۳ مرداد ۱۴۰۲
1_6221453532.mp3
33.65M
✅ نشست کاربستهای #فقه_نظام و #روششناسی آن
🔹 با حضور: استاد #علیدوست و استاد #مبلغی
▫️مدرسه تابستانه دارالعلم مشهد، ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
💢اصول فقه و علم کلام چگونه به هم کمک میکنند؟/ استفاده شیخ انصاری از علم کلام در بحث اجرای حدود
✔️استاد ابوالقاسم علیدوست:
🔹مرحوم شیخ انصاری در کتاب البیع در بحث ولایت فقیه، بحث را به اجرای حدود میکشاند. آیا حدود باید در زمان غیبت جاری شود یا نه؟ شیخ زیر بار نمیرود و میگوید اثبات ولایت فقیه بر اجرای حدود اصطلاحا «دونه خرط القتاد» است یعنی بسیار دشوار است. این در حالی است که اجرای حدود موجب نزول رحمت است ولی ایشان پاسخ میدهد مردمی که لیاقت نداشتند امامشان را نگه دارند حقشان همین است. خب این بحث کلامی است. شاید از هزار فقیه یک فقیه پیدا شود این بحث را با بحث غیبت امام و سببیت مردم برای غیبت امام پیوند بزند و پای آن بایستد.
🔸شما چه اصولی و فقهی و چه کلامی باید متوجه باشید از عناصر دانش متقابل استفاده کنید. مثلا در بحث رابطه ولایت و محبت اهل بیت(ع) با نجات انسان یک مشکلی وجود دارد. یک روایت میگوید کسی که محبت ما را داشته باشد اهل نجات است ولو غرق گناه باشد. روایت دیگری میگوید برزختان با خودتان است قیامتتان با ما، یا حق الناس با شما، حق الله با ما. در هر صورت ضمن اینکه به اصل ارتباط توجه دارید باید در بزنگاه این مسئله را فراموش نکنید و از آن استفاده کنید.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=72682
💢گزاش تفصیلی از نشست «کاربستهای فقه نظام و روششناسی استنباط آن»
✔️استاد علیدوست: استنباط نظام، ضرورت مؤثر و خطرناکی است/ برای رسیدن به نظام سلامت یا باید به پلشتیها فتوای حرمت دهیم یا به فتوای طهارت با سرکه عمل کنیم!
🔹بعضیها میگویند ما در اطعمه و اشربه هم نظام داریم، در طهارت و نجاست نظام داریم و این خیلی حرف است، آیا نظام سلامت داریم؛ اگر آن را استنباط کنیم ممکن است به برخی از پلشتیها فتوای حرمت دهیم یا بلعکس، یا سید مرتضی میگوید با سرکه هم میشود تطهیر کرد، ممکن است اگر بخواهیم به نظام طهارت برسیم، از این دست فتوا هم داشته باشیم.
🔹استنباط فقه نظام ضرورت مؤثر ولی خطرناک است، باید حواسمان باشد و امید داریم که حرف هدر نمیرود. نمیشود این مباحث عبور کرد و اگر واقعیت دارد باید به دل حادثه زد و مراقب بود دچار ژورنالیسم نشویم و فقه را انضباط جواهری خارج نکنیم.
✔️استاد مبلغی: فقه ساختار نمیدهد چون ساختار جامعه ذیل سنن الهی عمل میکند/ خصائص الشریعه را فعال کنیم تا عقلمان نسبت به شریعت اینقدر کوچک نباشد
🔹فقه الشریعه غیرمسبوق به کلام الشریعه تضمین شده نیست که به درد جامعه بخورد تا بتواند حکم الله را استنباط کند؛ مگر اینکه کسی بگوید من اعتقادی ندارم احکام خداوند منسجم است که این کفر است.
🔹باید خصائص الشریعه بهمثابه یک فرع علمی در حوزههای علمیه فعال کنیم تا عقلمان نسبت به شریعت اینقدر کوچک نباشد که شریعت را سخت و تنگ بگیریم و احیاناً به جان زندگی بیندازیم.
👈 مطالعه گزارش + دریافت صوت: http://ijtihadnet.ir/?p=72685
فقه هنر (1400-1402) - جلسه 24.mp3
14.45M
💠 #فقه_هنر_سال_دوم
جلسه اول (24)، سال تحصیلی 1401-1402
💢 استاد علیدوست
💠💠💠💠💠
موضوع : الغنا و الموسیقی
تاریخ جلسه : 1401/07/10
#استاد_علیدوست
#فقه_هنر
#فقه_هنر_سال_دوم
#صوت_درس
#جلسه_اول
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش شبکه قرآن سیما از هم اندیشی علمی واکاوی ابعاد فقهی، حقوقی و سیاسی حکم رهبر معظم انقلاب در محکومیت قرآن سوزی
🎙با سخنرانی حضرات آیات، حجج اسلام و آقایان:
💢 علی اکبر رشاد
💢 احمــد مبلـغـــی
💢 رضـــــا رمضــــانی
💢 محمدمهدی ایمانی پور
💢 محمـــــــــــود حکمت نیــــا
📆 دوشنبه دوم مردادماه ۱۴۰۲
🔍 گزارش کامل این هم اندیشی را در صفحه آپارات پژوهشگاه مشاهده کنید👇
🌐 aparat.com/v/iU9ps
#همایش
#قرآن_سوزی
17.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #ببینید
♨️ #پیشنهاد_ویژه
📺 گزارش اختصاصی ویژه برنامه #سلام_تهران شبکه پنج سیما از حاشیه های هم اندیشی علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پیرامون "واکاوی فقهی، حقوقی و سیاسی حکم رهبر معظم انقلاب در مورد قرآن سوزی" با حضور حضرات آیات حجج اسلام و آقایان علی اکبر رشاد، احمد مبلغی، رضا رمضانی، محمدمهدی ایمانی پور و محمود حکمت نیا
فقه هنر (1400-1402) - جلسه 25.mp3
14.22M
💠 #فقه_هنر_سال_دوم
جلسه دوم (25)، سال تحصیلی 1401-1402
💢 استاد علیدوست
💠💠💠💠💠
موضوع : الغنا و الموسیقی
تاریخ جلسه : 1401/07/17
#استاد_علیدوست
#فقه_هنر
#فقه_هنر_سال_دوم
#صوت_درس
✅ گزارشی از نشست «کاربستهای فقه نظام و روششناسی آن»
💢 در نشست «کاربستهای فقه نظام و روششناسی آن» آیتالله ابوالقاسم علیدوست ضمن بررسی معانی چهارگانه فقه نظام، از امکان استنباط نظام از احکام فقهی سخن گفت و استاد احمد مبلغی پیرامون تفاوت فقه نظام روشی و رشتهای صحبت کرد.
🔹 آیتالله علیدوست: گاهی فقه نظام گفته میشود و منظور از فقه نظام، یک رویکرد است یعنی فقهی که نظاموار است و فقیه سیستماتیک فکر میکند و کل شریعت را در یک نظام میبیند. در اینجا فقه نظام صفت و موصوف است یعنی فقهی که نظاموار است حتی اگر طهارت را استنباط کند. در اینجا فقه نظام میگوییم چون مجتهد سیستماتیک فکر میکند و یک رویکرد خاص دارد. در اینجا دیگر کاری به متعلقبه نداریم.
🔸 استاد مبلغی: فقه نظام به دو دسته روشی و رشتهای قابل تقسیم است. در فقه نظام روشی مقصود فقهی است که ناظر به تهیه یک عنصر روشی است که پیشنهاد میشود در استنباط به کار گرفته شود. این عناصر روشی که فقه روی آنها اضافه میشود کم نیستند مثلا فقه مناطات یک فقه روشی است، فقه مقاصد در یک نگاه فقه روشی است. فقه نظام را هم میتوانید به معنای روشی بگیرید.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34579
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
فقه هنر (1400-1402) - جلسه 26.mp3
15.2M
💠 #فقه_هنر_سال_دوم
جلسه سوم (26)، سال تحصیلی 1401-1402
💢 استاد علیدوست
💠💠💠💠💠
موضوع : غنا و موسیقی
تاریخ جلسه : 1401/07/25
#استاد_علیدوست
#فقه_هنر
#فقه_هنر_سال_دوم
#صوت_درس