eitaa logo
سید جعفر دزفولیان
596 دنبال‌کننده
623 عکس
154 ویدیو
115 فایل
اینجا حیاط خلوت دلم است که یادداشت ها و برداشت ها و تجربه های شخصی م رو می نویسم. من #سید_جعفر_دزفولیان هستم خوشحال میشم در کنارم باشید و با هم رشد کنیم. @Sjdezfoulian
مشاهده در ایتا
دانلود
📚هشت پیام کوتاه تربیتی قرآنی 1. اگر قصد راهنمایی و تربیت کسی را دارید، در قدم اول از گفتار نرم و با محبت بهره گیرید; حتی اگر مخاطب شما فرعون سرکش یا سران لجوج کفار جاهلی باشند; (طه/44 و شعرا/215) . 2 . الف) گفتار رفتار آدمی در هر زمان و مکان، در حافظه الهی محفوظ است ; مراقب باشید; (لقمان/16 و کهف/30) . 3. نسبت به انسان های اطرافت، احساس مسئولیت کن و آنها را از کارهای بد بازدار و به کارهای خوب تشویق کن . این لازمه استحکام یک پیکر است و بنی آدم اعضای یکدیگرند; (لقمان/17) . 4. در رفتارهای اجتماعی دقت کن! مبادا با غرور رویت را از دیگران برگردانی یا مثل متبکران راه بروی ; مبادا تندرو و کندرو شوی ; میانه روی، بهترین روش است ; مراقب باش صدایت را بر سر کسی بلند نکنی و خلاصه در یک کلام، آدم باش ; (لقمان/18و19) . 5 . قرآن کریم به شدت با پیروی از جمع (خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو) و حرکت به دنبال اکثریت، مخالف است . قرآن می گوید: اگر بخواهی از اکثریت مردم فقط به این خاطر که اکثریت هستند، پیروی کنی، بدون شک از راه خدا دور می شوی ; همیشه با چشمان باز تصمیم بگیر; (انعام/116 و اسراء/36) . 6 . همیشه بزرگ ترها، بهترین حرف را نمی زنند و همیشه حرف گوش کنی و اطاعت از بزرگان، انسان را به سعادت نمی رساند . این پیام تربیتی قرآن است که حتی در اطاعت از بزرگان هم گوش و چشمت را باز کن که فردا فقط و فقط خودت پاسخ گوی اعمالت خواهی بود; نه بزرگ ترهایت; (احزاب/67) .
12.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱 خدا را در قرآن ببین! 🔸 خدا را در پس کلماتش ملاقات کن! 🔸 خدا بهتر از هر دیدنی‌ای قابل فهمیدن است؛ بخاطر قرآن!
📌نوجوانی که ۲۰۰ بار قرآن را ختم کرده بود! ماه رمضانِ چند سال پیش، یک دهه مشهد مشرف بودیم. یک شب به شوق شنیدن گوشه‌‌ای از سلوک تربیتی مرحوم آیت‌الله (عین_صاد)، همراه چند تن از دوستان به دیدار آقازاده ایشان، حجت‌الاسلام موسی صفایی رفتیم که ایشان هم در آن دهه، مشهد مشرف بودند. آقا موسی در بخشی از صحبت‌های خود و در توضیح این ویژگی مرحوم پدرش که خیلی وقت‌ها نکات و تذکرات مهمش را غیرمستقیم به گوش ما می‌رساند، خاطره‌ای گفت با این مضمون: نوجوان که بودم، گاهی با جمع مرحوم پدرم و دوستانش به تفریح می‌رفتم. در یکی از همین سفرهای تفریحی، پدرم رو به یکی از حاضران، طوری که من بشنوم، گفت: این بچه‌ها قدر خودشان و وقت‌هایشان را نمی‌دانند و خیلی بازی درمی‌آورند؛ مثلاً من به سن همین موسی که بودم، ۲۰۰ بار قرآن را ختم کرده بودم. ما با تعجب به هم نگاه کردیم. یکی از ما رو به آقا موسی کرد و پرسید: شما آن زمان چند ساله بودید؟! آقا موسی گفت: حدود دوازده سیزده ساله. یک حساب سرانگشتی کردم که اگر مثلاً مرحوم صفایی از نه سالگی هم ختم قرآن را شروع کرده باشد، در طول چهار سال ۲۰۰ بار قرآن را ختم کرده است؛ یعنی به‌صورت میانگین هر ماه چهار ختم قرآن؛ یعنی هر هفته یک ختم.
🔔 پای صحبت هر کسی ننشین !! 💡 خداوند متعال در قرآن میفرمایند : « و بشّر الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه » ( بشارت ده به کسانی که وقتی قولی را می شنوند ، بعد چه کار میکنند ؟ قبول میکنند ؟ رد میکنند ؟ خیر تحلیل میکنند ، خوب را از بد جدا میکنند و قول احسن و نیکو را می پذیرند . ) 📌 اصل بحث ما نیز در همین است . اینکه خداوند متعال تعبیر به قول می آورند ، نه اینکه این فرمول فقط در قضیه ی صحبت کردن ها جاری است . خیر ، اگر کسی کاری کرد ، ما حق نداریم بدون تحلیل رفتار او ، او را تایید یا رد کنیم . اگر کسی نسبتی به کسی داد به همچنین . به طور کلی این باید جزو اخلاق و بلکه ملکه ی اخلاقی یک فرد مومن شود ، هر اتفاقی ( اعم از قول یا فعل ) در اطرافش می بیند را باید ابتدا تحلیل کند بدین معنا که اجزائش را مورد بررسی قرار دهد و خوب را از بد جدا کند و خوب را بپذیرد و بد را رها کند و یا رد کند .
🖇 دفترچه راهنما 🧐 تا حالا شده یه وسیله ی برقی بخرید و روش استفاده از اون رو بلد نباشید ؟ خوب چی کار می کنید ؟ هر تولید کننده ای یه دفترچه ی راهنما هم کنار وسیله ای که تولید کرده میذاره تا همه روش استفاده از اون رو به خوبی یاد بگیرن . 🔗 یه سوال دیگه ، پیچیده ترین وسیله ای که تا کنون دیدید چی بوده ؟ من میخوام پیچیده ترین وسیله ای که دیدم رو بهتون معرفی کنم ، انسان . انسان از هر چیزی که فکرش رو بکنید پیچیده تره 📌 خوب سوال بعدی اینه که راه استفاده از این وسیله ی پیچیده رو آیا تولید کننده ش که خداوند متعال باشند ، به ما یاد دادن ؟ جواب اینه که بله ، قرآن همون دفترچه ی راهنمای استفاده از انسانه ، خداوند در سورۀ نحل می فرماید :« وَنَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً وَبُشْرَىٰ لِلْمُسْلِمِينَ » یعنی من برای اینکه راه استفاده از انسان را بدانید ، کتابی برایتان فرستادم که پاسخ به تمامی نیازهای شما در آن هست و هدایتگر شماست . ✅ ما چقدر سعی کردیم که برای استفاده از انسان به دفترچه رجوع کنیم ؟
💯 🗳رای دادن کافی نیست همدیگر را به رای دادن تواصی کنید... ⭐️آیت الله حائری شیرازی: بعضی فکر می کنند همین که در انتخابات شرکت کردند، رسالتشان انجام شده است. قرآن خلاف این را می گوید. چرا؟ چون قرآن می گوید: «ان الانسان لفی خسر، الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر». می گوید ایمان و عمل صالح، انسان را از خسران نجات می دهد اما نه به تنهایی! رأی دادن، مثل ایمان و عمل صالح است. اما «تواصوا بالحق» هم لازم است. رأی دادن لازم است، اما کافی نیست. اگر کسی خانوادۀ خودش را توصیه به شرکت در انتخابات نکند، همسایه های خودش را توصیه نکند، دوستان خودش را توصیه نکند و برای این کار، تبلیغ نکند، طبق آیه قرآن از جملۀ زیانکاران است. هم آن کسی که شرکت نکند و هم آن کسی که شرکت بکند و تبلیغ نکند، زیانکار هستند.
✍ امام موسی صدر : « از این نوع آیات در قرآن بسیار به چشم می خورد. در آیه می خوانیم:«أعوذ بالله من الشيطان الرجيم،قُل ْ إِنَّما أَعِظُکُم ْ بِواحِدَۀ ٍ أَن ْ تَقُومُوا لِلَّه ِ مَثْنی و َ فُرادي» 📌 پیغمبر اکرم (ص)به امر خدا یك موعظه به مؤمنین می کند. این موعظه عبارت است از اینکه قیام لله بکنند.برای اینکه قیام لله نتیجه بخش و مفید باشد، دستورش اینگونه داده شده است که مثنا و فرادا باشد. یعنی قیام لله و انجام دادن وظیفه خدایی امّت محمد(ص) به دو گونه صورت می پذیرد: یکی قیام مثنا، یعنی قیام دسته جمعی، دوتا دوتا، متعدد، و یکی قیام فرادا، تنها تنها. 🔗 در این آیه قیام مثنا بر قیام فرادا مقدم شده است.در قرآن هر کلمه ای و هر عطفی و هر تقدم و تأخری از روی حکمتی است. پس اگر قیام مثنا مقدم شده است، شاید اینگونه فهمیده می شود که بهترین طریق و اولین طریق براي قیام در راه خدا قیام دسته جمعی است.
💠 ویژگی‌های تشکیلاتی و حرکت عمومی جهاد سازندگی ❇️ جهاد قرآنی ما از جهاتی بسیار شبیه جهاد سازندگی است ، ما قبول مردم را خواهیم ساخت ان شاء الله 💪 می سازیم تا ساخته شویم