حماسه اربعین، مضیف و معماری خانههای عراقی
🔹به خانههای عراقیها دقت کردهاید؟ اگر تجربه پیادهروی ابعین و تجربه یک شب مهمان شدن در خانه عراقیها را داشته باشید حتما متوجه شدهاید که فضای پذیرایی از مهمان در چنین خانههایی به کلی از سایر فضاهای خانه جداست. مضیف به معنای محل ضیافت یا مهمانی، نام فضایی است که تقریبا در همه خانههای عراقی چه خانههای اعیانی و بزرگ و چه حتی خانههای کوچک و محقّر به چشم میخورد. در فرهنگ ایرانی هم مهمان جایگاه ویژهای داشته است و در معماری سنتی ما از فضاهایی همچون مهمانخانه برای حضور مهمان استفاده میشده است.
🔹نکته مشترک فرهنگ ایرانی و فرهنگ عراقی این بوده که هم مهمانخانه ایرانیها و هم مضیف عراقیها، به کلی از فضاهای خصوصی خانه نظیر اتاقها و مطبخ و غیره جدا بوده و مهمان به رغم ارج و منزلت بسیار، اجازه هیچ نوع دسترسی و یا دید به اندرونی و حریم خصوصی صاحبخانه را نداشته است. این نوع معماری، دقیقا منطبق با همان چیزی است که از فرهنگ قرآنی استنتاج میشود: "هلْ أَتاک حديثُ ضَيْفِ إِبْراهِيم الْمُکْرَمِين إِذْ دخلُوا عَلَيْه فَقَالوا سلَامًا قَال سَلَامٌ قَوْمٌ مُّنکَرُون، فَرَاغَ إِلَى أَهْلِهِ فَجاء بِعِجْلٍ سَمِين: آيا خبر مهمانان ارجمند و بزرگوار ابراهيم به تو رسيده است؟ زمانی که بر او وارد شدند، پس سلام گفتند؛ گفت: سلام، مردمی ناشناسيد؛ پس به سوی خانوادهاش بازگشت و گوسالهای فربه [و بريان شده] آورد"(ذاریات/۲۶-۲۴). طبق این آیات، فضای مهمانداری بایستی از آشپزخانه کاملاً جدا باشد زیرا معنای «روغ» که ریشه فعل راغ در آیه "فَرَاغَ إِلَى أَهْلِه" است ايـن است كه انسان طورى برود كه نفهمند براى چه میرود و فی الواقع به معناى پنهانى رفتن است. پس قاعدتا طبق این آیه، مطبخ نباید در دسترس و حتی دید مهمانان باشد زیرا در غیر این صورت، استفاده از فعل «راغ» در این آیات که به معنای رفتن پنهانی ابراهیم(ع) به سوی همسرش جهت تدارک غذا برای مهمانان است هیچ توجیهی نمییابد.
🔹آنچه جای تاسف دارد این است که معماری معاصر چنان فرهنگ ما را تحت تاثیر قرار داده که دیگر، نسلهای جدید و فرزندان ما هیچ درکی از چنین معانی و مفاهیمی ندارند. انواع آشپزخانههای اپن و جزیرهای که کاملا در دسترس و دید فضای پذیرایی هستند نه شانی برای بانوی خانه باقی گذاشته و نه حفظ منزلت مهمان را چنان که باید و شاید میسر میسازد. آنچه جای سوال جدی دارد این است که به رغم گسسته شدن ریشههای فرهنگیِ معماری ایرانی و انقراض پدیدارهایی همچون مهمانخانه در معماری ایرانی، چرا هنوز مضیفها در خانههای عراقی با قدرت به کارکرد خود ادامه میدهند؟! به بیان دیگر، چرا در مقایسه با معماری ما، معماری عراقی هنوز ریشههای هویتی و تمدنی خود را حفظ کرده است؟ دلیل این تفاوت در چیست؟ سستی و کاهلی ما؟ و یا برنامهریزی و تمرکز بیشتر غربیها برای زدودن فرهنگ ایرانی در مقایسه با فرهنگ عراقی؟ و یا ...؟
🔹جالب آنکه ریشه لغوی واژه مهمان هم مویدی است بر تایید لزوم جدایی فضای مهمان از سایر فضاهای خانه؛ زیرا مهمان ترکیبی از دو کلمه «مه» به معنای بزرگ (از کلمه مهتر یا بزرگتر) و کلمه «مان» است که فعلی امری به معنای بمان است؛ لذا مهمان یعنی «بزرگ بمان». حالا سوالی که مطرح میشود این است که اساسا این نوع آپارتمانهای عریان و بدون حریمی که این روزها به اسم خانه به ما قالب میکنند که در آنها هیچ حد و مرزی میان فضاهای خصوصی و عمومی خانه باقی نمانده است چقدر با معنای واژه مهمان سنخیت دارد و اساسا بیتوته و ماندن مهمان یا بزرگ در چنین خانهای که فضای پذیرایی آن دائما مسلط بر فضاهای خصوصی نظیر اتاقها و آشپزخانه و غیره است چقدر میسر است؟ اکنون به این میاندیشم که معماری خانههای عراقی، سهمی انکارناپذیر در شکلگیری حماسه باشکوه اربعین در کشور عراق دارد چراکه اگر آنها هم میراث تمدنی خود را همچون ما با این آپارتمانهای عریان و قوطی کبریتی عوض کرده بودند به احتمال قریب به یقین، توانایی مهمانداری همچون آنچه این روزها شاهدش هستیم را نداشتند.
.
♨️ سخنگوی سپاه پاسداران هم اکنون: رژیم صهیونیستی و شهرک نشینانش فعلا باید تلخی انتظار پاسخ ایران و محور مقاومت را بچشند، زمان در اختیار ماست و هیچکس نمیتواند پیش بینی کند که خونخواهی شهید هنیه چگونه است و ممکن است اینبار پاسخ ما متفاوت با گذشته باشد
🔹پاسخ ایران رژیم صهیونیستی را ادب خواهد کرد.
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 سخنگوی سپاه: صهیونیست ها باید منتظر ضربات حساب شده و دقیق باشند
سردار نائینی در پاسخ به سوالی در خصوص «ابعاد خونخواهی شهید هنیه»:
🔸رژیم صهیونیستی در دو میدان لبنان و غزه شکست را پذیرفته است
🔸فرماندهان سطوح عالی نیروهای مسلح تصمیم گیری در مورد «جنگ، اقدام و پاسخ» همه شرایط را میسنجند و تصمیم دقیق و حسابشده میگیرند
🔸زمان در اختیار ماست و ممکن است دوره انتظار از پاسخ طولانیتر شود
🔸فعلاً صهیونیستها باید در ترس ناشی از دوره انتظار و ابعاد حمله احتمالی ایران و جبهه مقاومت در بی تعادلی به سر ببرند
🔸ممکن است پاسخ ایران هم تکرار عملیاتهای گذشته نباشد
🔸کیفیت پاسخ، سناریوها و ابزارها همیشه یکسان نیست
🔸فرماندهان شجاع جمهوری اسلامی اهل هیچ اقدام شتاب زدهای نیستند
🔸در گذشته هم هیچ تعرضی به اهداف و منافع ایران بدون پاسخ گذاشته نشده است
🔸باید منتظر ضربات حساب شده و دقیق در زمان خودش باشند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه ایده جذابی👏
🔘بدلهای شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در حال خدمت به زائران اباعبدالله در پیاده روی اربعین
#روز_هفتم بر بال ملائک
#سیدکاظم_روحبخش #سفرنامه #خدام_الحسین
@seyyed_kazem_roohbakhsh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔍 بررسي دقیق دکتر محمد علي انصاري مفسر قران درباره واژه #جلباب در قرآن
💥توییت جالب رانیا العسال روزنامه نگار مصری:
💥مهم نیست از چه مذهبی است و عمامه اش چه رنگی دارد؛ همین که آمریکا زیر پاهایش درحال نابود شدن است و کرامت اسلام زنده شده است، کفایت میکند.
26.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽تصاویر کمتر دیده شده از زندگی شخصی امام خمینی
📍ضبط شده توسط خانم #فاطمه_طباطبایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ اگر تا الان تصمیم به سفر اربعین نگرفتید، دل را بزنید به دریای خروشان حسینیان و عزم سفر کنید. این سفر عادی نیست... اگر همچنان تردید دارید به سخنان امیلی گرت ویل، مستندساز انگلیسی گوش کنید و یا علی را بگویید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 کودکان عراقی، از زیباییهای مسیر اربعین
عراقیها به شکل غیرقابل وصفی در ایام اربعین برای خدمترسانی به زوار حسینی از یکدیگر سبقت میگیرند. بین خودشان مشهور است که حتی آدم خسیس، در اربعین مشتش باز میشود و خرج میکند. خمیرمایه اصلی تحقق این خصلت در آنها بیشک حب الحسین است. اما این حب، چگونه میتوانست بدون فرهنگسازی از دوره کودکی مثل شیر مادر با گوشت، پوست و استخوان آنها عجین شود؟
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻دکتر سهیلا سامی هستن از شاگردان پرفسور سمیعی؛
+جراح نخبه مغز و اعصاب؛
+که حدود ۱۰۰۰ عمل جراحی موفق تو آلمان انجام داده؛
+توی ۳۵۰۰ جراحی هم بعنوان دستیار و جراح حضور داشته
+حافظ بخشی از قرآن
+به ۴ زبان مسلطه
+و توی آلمان جایگاه مهمی داشته و یک پزشک معروف و حاذق بوده
دکتر سامی بعد از سالها کسب تجربه به ایران برگشت تا تو ایران خدمت کنه.
وطنپرست این شکلیه دوستان 🤌