🔰عنایت #امام_رضا (ع) به #علامه_حسن_زاده_آملی
📚علامه در جلد دوم کتاب عیون مسائل نفس می نویسد:
✅ در عنفوان جوانى و آغاز درس زندگانى كه در مسجد جامع آمل، سرگرم به صرف و تهجد، عزمى راسخ و ارادتى ثابت داشتم؛ در رؤیاى مبارك سحرى به ارض اقدس رضوى تشرف حاصل كردم و به زیارت جمال دل آراى ولى الله اعظم، ثامن الحجج، على بن موسى الرضا -علیه و على آبائه و ابنائه آلاف التحیة و الثناء- نائل شدم.
🔹در آن لیله مباركه قبل از آن كه به حضور باهر النور امام (علیه السلام) مشرف شوم، مرا به مسجدى بردند كه در آن مزار حبیبى از احباء الله بود و به من فرمودند: در كنار این تربت دو ركعت نماز حاجت بخوان و حاجت بخواه كه بر آورده است، من از روى عشق و علاقه مفرطى كه به #علم داشتم نماز خواندم و از خداوند سبحان علم خواستم.
سپس به پیشگاه والاى امام هشتم، سلطان دین رضا -روحى لتربه الفداء و خاك درش تاج سرم- رسیدم و عرض ادب نمودم، بدون اینکه سخنى بگویم، امام كه آگاه به سرّ من بود و اشتیاق و التهاب و تشنگى مرا براى تحصیل آب حیات علم مى دانست فرمود: نزدیك بیا!
💠نزدیك رفتم و چشم به روى امام گشودم، دیدم #آب_دهان ش را جمع كرد و بر لب آورد و به من اشارت فرمود كه: بنوش، امام خم شد و من زیانم را در آوردم و با تمام حرص و ولع از كوثر دهانش آن آب حیات را بوسیدم.
🌀در همان حال به قلبم خطور كرد كه امیرالمؤمنین على علیه السلام فرمود: پیغمبر اكرم (صلى الله علیه و آله) آب دهانش را به لبش آورد و من آن را بخوردم كه هزار در علم و از هر در هزار در دیگرى به روى من گشوده شد.
⚡️پس از آن امام (علیه السلام) #طى_الارض را عملا به من بنمود، كه از آن خواب نوشین شیرین كه از هزاران سال بیدارى من بهتر بود به در آمدم، به آن نوید سحرگاهى امیدوارم كه روزى به گفتار حافظ شیرین سخن به ترنم آیم كه:
🔺دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند
🔺و اندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند
🔻چه مبارك سحرى بود و چه فرخنده شبی
🔻آن شب قدر كه این تازه براتم دادند.
#کرامات_علما
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🔰عنایت #امام_رضا (ع) به #علامه_حسن_زاده_آملی 📚علامه در جلد دوم کتاب عیون مسائل نفس می نویسد: ✅ در
❓به نظر شما اگه همین الان به همه ما طلبه ها، حس و حال اجابت دعا داده بشه، چند درصدمون از خدا علم خواهیم خواست؟
❓چرا ولع و وله علم جویی در ما نیست؟
❓نکنه قدمای ما اشتباه می کردند که از خدا علم می خواستند؟
❓یا اینکه این ره که ما می رویم به ترکستان است؟
🔹به قول مرحوم کافی:
نه در مسجد دهندم ره که رندی
نه در میخانه کاین خمار خام است
میان مسجد و میخانه راهیست
غریبم بی کسم این ره کدام است؟
#خط_خطی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
🌱#معیشت_طلاب| فلسفه شهریه
🔅یک نکته درباره شیخ مفید به مناسبت سالروز ولادتشان:
🌀اولین گزارشی که درباره پرداخت #شهریه به طلاب شده، توسط #شیخ_مفید است. وی برای برترین شاگرد خود ابوجعفر محمدبن حسن #طوسی معروف به شیخ طائفه ۱۰ دینار و برای شاگرد دومش عبدالعزیز بن براج صاحب المهذب ۸ دینار معین کرده بود.
🔹از این پرداخت شهریه، معلوم میشود که هموغم شاگردان در این دوره، درسخواندن و کتابت و تدریس بودهاست؛ زیرا با آنهمه آثاری که از شیخ طوسی باقیمانده، وقتی برای انجام کارهای شخصی همچون کشاورزی و غیر آن نداشتهاست.
📚کتاب سنتهای کهن حوزه علمیه؛ ص ۲۸ و ۲۹ .(به نقل از کتاب ریحانه الأدب جلد ۲ صفحه ۲۶۰ ).
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313
سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱#معیشت_طلاب| فلسفه شهریه 🔅یک نکته درباره شیخ مفید به مناسبت سالروز ولادتشان: 🌀اولین گزارشی که درب
از این مطلب فهمیده می شود که شهریه هدیه به عموم طلاب نیست، بلکه کمک هزینه ای است برای طلابی که از فرط اشتغال به تحصیل علم، فرصت تأمین معاش ندارند. کسانی که به هر علتی؛ موجه یا غیر موجه منبع درآمدی دارند و یا از نظر مادی مستغنی هستند، نباید شهریه بگیرند. از آن طرف هم مسئولین حوزه علمیه اگر شهریه شاغلین را قطع نمی کنند، باید شهریه ویژه و مکفی برای طلابی که دائم و به طور واقعی؛ نه صوری و آماری؛ مشغول کار علمی و تحقیقاتی هستند اختصاص دهند.
#خط_خطی
🔅سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
@soada313