سعدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر
🌱#سین_سیاست ▫️نگاه تفریطی به مفهوم سیاست؛ زندگی در جغرافیا 💠مفهوم سیاسی بودن هیئت و سخنرانی مثل هم
🌱#سین_سیاست
▫️نگاه افراطی به مفهوم سیاست؛ سیاست زدگی
🌀از طرف دیگر برخی طلاب، ورود به سیاست و ارائه مباحث سیاسی را مطرود نمی دانند؛ اما به خاطر آن که حدود و ثغور آن را نمی دانند، بیش از آنکه اصلاح کنند، افساد می کنند. گاهی دیده می شود که تمام سخنرانی به یک همایش سیاسی تبدیل می شود؛ بدون آنکه به آیات و روایات پرداخته شود.
💠در این هیاهو، برخی از تازه به دوران رسیده ها هم، از آنجایی که می دانند مردم، مخصوصا مستضعفین در فشار اقتصادی اند و از شرایط موجود گله مند، برای به دست آوردن دل مخاطبان شان، از بالا تا پایین نظام را به باد انتقاد می گیرند. با ادامه یافتن این رویه، کم کم مخاطبان غیرانقلابی و یا ضد انقلابی دور خطیب را می گیرند و مسیر او را به ناکجا آباد می کشانند.
🔹باید حواسمان باشد، ما تحلیلگر مسائل ریز و کلان سیاسی و اقتصادی و فرهنگی نیستیم و کسی از ما توقع ندارد با یک سخنرانی تمام مشکلات دنیای اسلام را حل کنیم و آرمانشهر ایجاد کنیم. قرار است ما «هدی للناس» باشیم و مردم هم برای همین هدایت پای منبر من و شما می نشینند و ایراد سخنرانی بدون دستیابی به آن هدف هدایت، قطعا تضییع وقت مردم و حق الناس است.
▫️ادامه دارد...
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 تجربه #علامه_طباطبایی (ره) در اسفارخوانی
🎙 #شهید_مطهری (ره)
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
13.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 چشم به درد نخور !
🔻 چشماش مجروح شد
و منتقلش کردند تهـران ؛
محسن بعد از معاینه دکتر پرسید:
آقای دکتر مجرای اشک چشمم سالمه؟
میتونم دوباره با این چشم گریه کنم؟
دکتر پرسید: براچی این سوال رو
می پرسی پسر جون؟
محسن گفت: چشمی که برا امامحسین(ع)
گریه نکنه بدرد من نمیخوره ....
#شهید_محسن_درودی 🌷
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌱#دال_درس |#مدیریت_زمان|#سیره_علما
🌀شیخ محمدجواد مغنیه با همه گرفتاری ها و فقر شدید، در استفاده از وقت حریص بود.
🔹وقتی از نجف به لبنان برگشت، بعد از دو سال و نیم اقامت در روستای معرکه، در سال ۱۳۵۸ق آنجا را به قصد روستای «طیرحرفا» ترک گفت.
🔸مغنیه در «طیرحرفا» به کشاورزی پرداخت و اندکی به وضعیت نابسامان اقتصادی خود، سامان بخشید.
💠 مغنیه برای اینکه بتواند از اوقات خود بهتر استفاده کند، به وادی السروه (محلی در جنوب طیرحرفا) میرفت. آنجا بیشهزاری بود که از راهی سنگلاخی میگذشت. تپهای به ارتفاع حدود ۱۰۰ متر را درختان احاطه کرده بودند. ساکت بود و جز نوای پرندگان چیزی به گوش نمیرسید.
💢 مغنیه آنجا را اتاق مطالعه نام نهاد. قلم، کاغذ، کتاب و قوری چای تنها همراهان او بودند. مغنیه در آنجا توانست کتابهای نیچه، شوپنهاور، ولز، تولستوی، عقاد، طه حسین و توفیق الحکیم را #مطالعه کند.
◻️ او علاوه بر مطالعه، به نوشتن کتاب نیز میپرداخت؛ از آثار او که در این محل به نگارش در آمده، میتوان به کمیت و دعبل، الوضع الحاضر فی جبل عامل و تضحیه، اشاره کرد.
#سالروز_ارتحال
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
💢تظاهر به انتظار فرج
🌀 آیتالله مرتضی تهرانی (ره)
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
بانگ بنیّ ، روضه ے گودال قتلگاه
مادر رسید با قد خم ... آه ڪربلا
#شب_جمعه |#دوخط_روضه
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
16.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰یادی از شیخ محمدحسین زاهد به مناسبت #سالروز_ارتحال:
🌀 ایشان فقط تا #مغنی را خوانده بودند؛ اما همان را هم خوب خوانده بودند. صبح تا ظهر در بالاخانه مسجد جامع تهران به نوجوانان جوانان ادبیات عرب، قرآن و احکام و عقائد درس می دادند.
💢 روزهای #جمعه از هر کدام از طلبه ها یک تومان می گرفتند و همه را پیاده به شهر ری می بردند. همان جا ناهار درست می کردند و تا شب برنامه و کلاس و صحبت و اقامه نماز بود. همه را زیر نظر داشتند و آنها را می ساختند و غروب همه پیاده بر می گشتند.
💠اگر می دید که طلبه ای وضع و قیافه ظاهری اش عوض شده، او را پدرانه نصیحت می کردند. اجازه نمی دادند کسی پیراهنش را زیر شلوارش قرار دهد و می فرمود: داداش جون! پیراهنت را از داخل شلوار بیرون بیاور، روی شلوار بینداز.
🔅ایشان به هر کسی درس نمی دادند و می فرمودند: ما حربه به دست دشمن نمی دهیم و از قیافه شخص می فهمیدند که به درد #طلبگی می خورد یا نه. چون واقعا قیافه شناس بودند.
⚡️ایشان می فرمود: ما کتب قر و ما حفظ فر؛ آنچه نوشته شده ثابت است و آنچه حفظ شده فراری است.
🔥یک بار یکی از شاگردانش که در بازار هم دست فروشی می کرد، به خاطر کسادی کسب می خواست به ده برود. آمد نزد ایشان استخاره کند. فرمودند: باز هوس ده کردی. ده مرو! ده مرد را #احمق می کند. چرا که در ده انسان از درس و بحث و محفوظات و مکتوبات خود دور می ماند؛ در حالی که انسان باید همیشه در یادگیری علم و دانش و به حافظه سپردن و نوشتن مطالب مهم بکوشد.
#سیره_علما
📚 کتاب آداب الطلاب: صفحات 73-84.
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313
🌀به بهانه #سالروز_ارتحال شیخ طوسی:
💢از مهمترین خصوصیات شیخ طوسی، #عمق_آموزش بود. ایشان در ۲۳ سالگی با اینکه خیلی از دروس متداول را در حوزه خراسان خوانده بود، وارد حوزه بغداد می شود.
🔺پنج سال در خدمت شیخ مفید، ۲۰ جلد از آثار او را می خواند و بعد از ارتحال ایشان، با ۲۳ سال شاگردی در خدمت سید مرتضی اکثر آثار ۳۸ گانه او را تلمذ می کند و بعد از ارتحال ایشان، جانشین استاد می شود.
🔹امروزه متاسفانه اکثر طلاب، خیلی زود خود را از آموزش بی نیاز می بینند و تبدیل به رودخانه های با عمق یک سانتی متر می شوند و با طریقه آزمون و خطا روزگار می گذرانند.
🔸به همین علت امروزه، با وجود آمار دهان پر کن طلاب حوزه های علمیه، غالب شهرستانها از وجود عالمان مهذب درس خوانده جریان ساز بی بهره اند.
◻️باید باور کنیم به حکم کریمه "أَوَلَمۡ يَرَوۡاْ أَنَّا نَأۡتِي ٱلۡأَرۡضَ نَنقُصُهَا مِنۡ أَطۡرَافِهَاۚ " محکوم به نقص هستیم و باید #اضطرار_به_اجتهاد را جدی بگیریم و اگر این دیوار کج با بازگشت به اجتهاد اصلاح نشود، #انزوای_حوزه_علمیه قطعی خواهد بود.
#خط_خطی
🔅سعَدا؛ روزنه ای به طلبگی بهتر (ایتا و بله)
🆔@soada313