📌شفافیت آرا آقای کامران غضنفری نماینده مردم تهران در مجلس و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها
👈آقای غضنفری به این وزرا رای مخالف و عدم اعتماد داده است:
🔹️آقای ظفرقندی (وزیر بهداشت و درمان)
🔹️آقای میدری (وزیر کار و تعاون)
🔹️خانم فرزانه صادق (وزیر راه و شهرسازی)
🔹️آقای صالحی امیری (وزیر میراث فرهنگی و گردشگری)
🔹️آقای پاکنژاد (وزیر نفت)
🔹️آقای سیمایی صراف ( وزیر علوم و تحقیقات)
🔹️آقای همتی (وزیر اقتصاد)
🔹️آقای عراقچی (وزیر خارجه)
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌تصویر برگه رای اعتماد جناب آقای حمید رسایی به وزرای دولت
🔹حمید رسایی: شفافیت در آرا یکی از وعدهها و پیمانهایی بود که در زمان تبلیغات انتخاباتی اعلام کردم. این البته بار اول نیست که آرای خودم را اعلام میکنم. در دورههای قبل هم که هنوز شعار شفافیت مُد نبود، آرای خودم را در برابر دوربینها گرفتم.
👈در این باره چند نکته را یادآوری میکنم:
🔹۱. با توجه به وضعیت کشور، ویژگیهای شخصی و شخصیتی رئیسجمهور منتخب مردم و توصیههای رهبر انقلاب و با درنظر گرفتن شاخصههای اعلامی ایشان، به اکثریت کابینه رأی دادم و سختگیرانه نگاه نکردم. طبعا درغیر این ظرف زمانی به نیمی از کابینه بدلایل مختلف رأی نمیدادم.
🔸۲. ترکیب این آرا پس از مشورت با کارشناسان مختلف، متشکل از برخی همکاران نماینده و افراد بیرون از مجلس و بهویژه در هماهنگی با تصمیم فراکسیون اکثریت جمعبندی شد. داستانسرایی آقای پزشکیان هم هیچ تأثیری و تغییری در رأی من نداشت.
🔹۳. امیدوارم وزرایی که به آنها رأی ندادم با کارآمدی در تصمیمات، صداقت در رفتار، دوری از سیاسیکاری در عملکرد و جبران دلایلی که نمایندگان را از رأی به آنها منصرف کرد، در ادامه مسیر رأی ما را هم تغییر دهند.
🔸۴. وزاری محترمی که به آنها رأی دادهام، بدانند که چک سفید امضا دریافت نکردهاند. طبعا در ادامه مسیر بر عملکردشان نظارت میکنم.
🔹۵. از آنجا که کابینه، رأی اکثریت مجلس را گرفته و همه آنها وزرای جمهوری اسلامی هستند، وظیفه میدانم در راستای رفع مشکلات مردم و در چارچوب قانون کمکشان کنم.
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌واکنش امیرحسن ثابتی، نماینده مجلس نسبت به صحبت های امروز رهبر انقلاب:
🔹رهبر معظم انقلاب امروز در دیدار با رئیس جمهور و کابینه جدید رسما اعلام کردند که "تعداد بیشتری از وزرای پیشنهادی را نمیشناختند و درباره آنها نظری نداشتند" اما سخنان پزشکیان در مجلس طوری بود که انگار تکتک این افراد را رهبرانقلاب پیشنهاد دادهاند و وظیفه نمایندگان است که به همه کابینه رای بدهند.
🔹جالب اینکه برخی از نمایندگان انقلابی نیز تحت تاثیر همین حرفها، به کل کابینه رای مثبت دادند و این جو از چند روز قبل توسط برخی از نمایندگان اصولگرا در مجلس راه افتاده بود. یک نفر از همینهایی که با رای امت حزبالله در تهران وارد مجلس شده بود هفته قبل به خود من میگفت باید به همه کابینه رای مثبت بدهیم چون کل کابینه را آقا تایید کرده است!
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌ادعاهایی که دروغ بودنشان اثبات شد!
🔹جناب آقای پزشکیان در ماجرای رای اعتماد به وزرا، در تاریخ ۳۱مرداد ۱۴۰۳ اظهاراتی خلاف واقع را به رهبری نظام نسبت دادند و مدعی شدند که کل وزرای پیشنهادی را با رهبری هماهنگ کردهاند و وانمود ساختند که مقام معظم رهبری با کل اعضای کابینه موافقت کردهاند.
🔹ایشان با این ادعای خلاف واقع و کذبی که مطرح کردند، بخشی از نمایندگان را فریب دادند و توانستند برای همه وزرای پیشنهادی رای اعتماد بگیرند.
🔹اما رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۶ شهریور ۱۴۰۳، در بیان چگونگی مشورت رئیسجمهور با ایشان درباره کابینه فرمودند: «بنده تعدادی را که میشناختم و یا در مورد صلاحیت آنها از منابع مورد وثوق مطمئن شده بودم، تأیید و بر برخی اسامی تأکید کردم، اما درباره تعداد بیشتری که نمیشناختم گفتم نظری ندارم.»
🔹یعنی مقام معظم رهبری در مورد اکثر اعضای کابینه هیچ اظهارنظری نکرده بودند و این یعنی اثبات خلافگویی و دروغ بودن ادعاهای جناب پزشکیان در مجلس شورای اسلامی.
🔹آیا با دروغ گفتن، میتوان ادعای خدمت کرد؟
✍️کامران غضنفری نماینده مجلس شورای اسلامی
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌رهبر انقلاب: آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم.
🔹این بیانات رهبر انقلاب اولا به معنای آن است که رئیسجمهور کابینه را انتخاب کردهاند و بعد با رهبر انقلاب درباره انتخاب خود مشورت کردهاند و رهبر انقلاب، در مقام مشورت، انتخاب وی را تأیید یا تأکید کردهاند. این یعنی اگر گزینههای دیگری مورد مشورت قرار میگرفت شاید آنها را تایید یا تأکید میکردند. به هر صورت این انتخاب شخص رئیس دولت است.
🔸ثانیا وقتی ایشان میفرمایند تعداد زیادی را نمیشناختم یعنی از میان ۱۹ وزیر، بیش از نیمی از آنها اساسا برای ایشان شناخته شده نبوده.
🔹متأسفانه آقای پزشکیان در مجلس طوری داستانپردازی کرد تا به مخاطب القا شود که همگی توسط رهبری انتخاب شدهاند! و متأسفانه علیرغم اینکه مطابق ضربالمثل ایرانی "شنونده باید عاقل باشد" تعداد زیادی از نمایندگان بدون تأمل در سیره عملی و نظرات اعلامی رهبر انقلاب که تاکید کردهاند در تعیین مديران دخالت نمیکنند، با این استدلال که تمام کابینه مورد تایید رهبری است به همه کابینه رأی دادند!
💠@sobh_iran
📌حجتالاسلام سیدمحمود نبویان:
🔹جناب آقای پزشکیان، آیا جمعشدن اغتشاشگران و حامیان آنها در دولت شما، خبر از برنامهریزی برای اغتشاش گسترده و بههم ریختن نظم عمومی و آرامش مردم میدهد؟
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌احسان عظیمیراد سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی:
🔹منتظر خبرهای خوب لغو تأثیر قطعی معدل در کنکور باشید. انشاءالله
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌حاجیدلیگانی: بانکهای پایکار تسهیلات کلان در پرداخت وام ازدواج بهانهجویی میکنند
🔹عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:
بانکهایی که به بنگاههای سفارششده و افراد خاص، وامهای کلان میدهند، نمیتوانند ادعا کنند که در پرداخت وامهای خُرد مسکن و ازدواج مشکل مالی دارند.
🔹مجلس بعد از مراحل مقدماتی که طی کرد و هیئت دولت تشکیل شد باید پای نظارت بایستد، خوشبختانه برای مهیا شدن مجلس از بعد نظارتی کارهای خوبی صورت گرفته است.
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره ششم)
🔹مجلس ششم، حال و هوا و کنشی که این روزها نیز در انتخاب برخی از وزرای کابینهی دولت چهاردهم، دوباره زنده شد.
🔹مجلسی با درونمایههای اصلاحطلبی در دهه ۷۰ و مقارن با دور دوم ریاستجمهوری دولت اصلاحات. علاوه بر اینکه یکدستی به لحاظ جریانی و گفتمانی را اولین بار باید در این مجلس و دولت هشتم سراغ گرفت، حضور یکرنگ احزاب با هدف در دست گرفتن تمام یک قوه از این برهه نیز، رقم میخورد. انتخابات مجلس ششم با مشارکتی بالغ بر ۶۷ درصد برگزار و این در حالی بود که آراء قریب به ۳۱ صندوق از سوی شورای نگهبان ابطال میشود. این دوره از مجلس مبتنی بر خروجیهایی که ارائه داد، میرفت تا همهی آنچه در چنته دارد را در مصاف با نظام بکار برد. از تحصن نمایندگان مجلس ششم تا نامهای موسوم به جام زهر و ...
🔹اینکه ۱۳ نماینده زن در این دوره، کجای این مجلس جنجالی بودند قطعا پیچیده نیست، آنان نیز همراه و همسو با نمایندگان مرد به تلقی برگرفته از باورهای خود ایام نمایندگی سپری میکردند. در این دوره از مجلس برای نخستین بار علاوه بر شکلگیری فراکسیون زنان، سهیلاجلودارزاده به عنوان منشی، به هیئترئیسه راه مییابد. اساساً تفاوتهای جریانی منبعث از تلقیهای متفاوت گفتمانی را باید در تمرکز مسئولین بر موضوعات و مسائل مورد پیگیری، جستجو نمود. به بیانی دیگر رویکرد زنان اصلاحطلب بر موضوع زن به ما هو زن استوار است. این مهم یعنی تعقیب اموری که تنها متوجه خود زنان است؛ موضوعاتی از قبیل اشتغال زنان، مشارکت سیاسی با تاکید بر محتوای افزایش تصدیگریهای زنانه در عرصههای مختلف حاکمیتی و ... . بگذریم که به زعم رهبری، "مساله زن از خانواده قابل تفکیک نیست، اگر کسی بخواهد جدای از اینها کار کند دچار اختلال در فهم و تشخیص علاج خواهد شد با اینکه دو مساله است".
🔹الهه کولایی در مقالهای با عنوان مجلس ششم و حقوق زنان بصورت مبسوط به عملکرد خود و همکارانش در حوزه زنان، در این دوره از مجلس میپردازد.
🔹شیرین عبادی برنده جایزه نوبل، از بازماندگان رژیم منحوس پهلوی، مرجع مشورتی نمایندگان در این دوره بود. تو خود بخوان حدیث مُفصل از این مُجمَل...
مواردی از عملکرد فراکسیون زنان به شرح زیر:
🔹او بیان میکند نخستین گام نمادین فراکسیون زنان در مجلس ششم، تمرکز بر رفع محرومیت دختران از ادامه تحصیل در خارج از کشور با استفاده از بورسهای دولتی بود. اتفاقی که در مسیر خود اصلاح قانون را به بار آورد، زیرا تحصیل دختران در خارج از کشور تنها بعد از ازدواج ممکن بود.
🔹معافیت زنان از پرداخت مالیات بر مهریه، اصلاح قانون نقل و انتقال قضات، رفع تبعیض از زنان در قوانین استخدامی، پرداخت تسهیلات به ورثه جانبازان و آزادگان متوفی، اهدای جنین به زوجین نابارور، استفاده فرزندان زنان بیمه شده از مستمری پس از فوت آنها، قانون سقط درمانی، طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، تغییر سن ازدواج دختر از ۹ به ۱۳ سال، افزودن پنج مورد به مصادیق عسر و حرج برای صدور حکم طلاق به تقاضای زنان، گسترش نفقه زنان، اصلاح قانون حضانت، افزایش سهمالارث زنان و اعمال نگاه جنسیتی به چهارمین برنامه توسعه.
🔹اما این همهی برونداد مجلس ششم در حوزه زنان نبود. "کنوانسیون مَحو کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان" موضوعی پرتنش و جنجالی که در دو نوبت در کشور مطرح شد.
🔹دور اول در فاصله سالهای ۷۴ تا ۷۶ از سوی وزارت امورخارجه طرح و در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شد. الحاقِ ایران به معاهده، همزمان با دولت سازندگی بود که مورد بررسیهای کارشناسیِ فقهی و ... قرار گرفت. سند کنفرانس پکن با نام «کار پایه عمل» که در ۳۶۱ بند تنظیم شد. برنامه اجرایی برای دستیابی به برابری و حذف نگرشهای مبتنی بر جنسیت و در حقیقت برنامه اجرایی کنوانسیون مَحو کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان. الحاق ج.ا به کنوانسیون در پی مخالفت و انتقادات گسترده شورای عالی انقلاب فرهنگی و ... از دستور کار جهت پیگیری خارج شد.
🔹دور دوم با پیگیری مجدانه مرکز امور مشارکت زنان دولت اصلاحات طی نامهای به رییسجمهور وقت مبنی بر تجدیدنظر در راستای مخالفت الحاق ایران به معاهده، ترتیب داده شد.
🔹رئیسجمهور در رابطه با این پیشنهاد، خطاب به معاون اول خود علیرغم رد آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز عِلم به ماهیت سیاسی آن دستور بررسی میدهد و این در حالی بود که به اذعان مراجع، کارشناسان و حتی برخی وزارتخانهها، این معاهده در مغایرت با اُصول و احکام اسلامی قرار داشت.
صٌبح ایران
📌بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره ششم) 🔹مجلس ششم، حال و هوا و کنشی که این روزها نیز در
🔹حق تحفظ به معنی عدم پذیرش شروطی که در مغایرت با مبانی، قواعد و اُصول حاکمیتی هر کشوری است، مرکز ثقل همهی کسانی بود که در این چارچوب اصرار به الحاق ایران داشتند. و این در حالی بود که پس از پیوستن کشورها به این معاهده، آنان توسط کنوانسیون در راستای بازپسگیری شروط تحفظ خود، تحت فشار قرار میگرفتند.
🔹این معاهده در پی اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان، به مجمع تشخیص مصلحت سپرده میشود. اما این پایان حِقد مریدانی از جنس تقیزاده نبود. و این در حالی است که همانها که روزی در صِرافت اتصال به کنوانسیون بودند با تجربهای بسیط و در زمانی دیگر با بازگشت به صندلیهای پیشین خود، درصدد تحقق سند ۲۰۳۰ قرار میگیرند.
🔹"خب، عرض کردیم گفتمان اسلام "زنِ حقیقی" است؛ این گفتمان را همانطور که اشاره کردم، بایستی ما به صورت تهاجمی مطرح کنیم. مطلقاً در موضع دفاعی قرار نگیرید. گفتند بعضی از خانمها که آن کسانی که دنبال مثلاً کنوانسیون زنان یا مؤسّسات وابسته به سازمان ملل هستند، تهدید میکنند که اگر چنین کنید، اگر چنان کنید ممکن است علیه شما قطعنامه صادر کنیم! خب به دَرَک! قطعنامه صادر کنند. گفتمان اسلامی در مورد زن را بایست با روحیّهی تهاجم، طلبکارانه مطرح کرد."
بیانات رهبری در دیدار جمعی از بانوان حوزوی و دانشگاهی، ۱۳۹۲/۲/۱۲
🔹به هر رو، این پایان اصلاحات نیست که مبتنی بر جریانشناسی سیاسی در حوزه زنان، آنان در مقاطع زمامداری خود با اتحاد برخاسته از آن نشان دادهاند که همواره به عنوان سرسپردگانی از نُسخ غربی، پیروزمندانه موضوعسازی نموده و پیشرو بودهاند. این در حالی است که علیرغم همه نقدهای بجا، اما در دایره انصاف، اصلاح برخی قوانین از جمله تحصیل دختران در خارج از کشور و هموار ساختن آن و رفع تبعیض و گره نزدن همهی اُمور دختران به ازدواج، اتفاقی مثبت قلمداد میشود. اگرچه در همین مورد طی بررسیها، شگفتی آنجاست که شیرین عبادی در مصاحبهای با رادیو بیبیسی، از اصلاح قوانین در این چارچوب صحبت نمود. به اذعان یکی از اساتید برجسته حوزه زنان، ما همواره در زمین مسالهسازی غرب به نمایندگی از جریان اصلاحات قرار داریم. اما به زعم ما مهم آن است که مساله را از کدام سو بنگریم.
جهت رجوع گستردهتر از منابع زیر استفاده شود:
شوالیه اُناث(مرکز اسناد انقلاب اسلامی)
کنوانسیون محَو کلیه اَشکال تبعیض علیه زنان(دفتر مطالعات و تحقیقات زنان)
✍️نجوا
👈#یادداشت
👈بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره اول)
👈بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (بخش دوم)
👈بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره سوم)
👈بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره چهارم)
👈بررسی کنشگری زنان در مجلس شورای اسلامی (شماره پنجم)
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
🔹شهادت پیامبراکرم (صلیاللهعلیهوآله) و شهادت امام حسنمجتبی (علیهالسلام) تسلیتباد.
💠@sobh_iran