هدایت شده از رویای امت
بالای سرش را با تعجب نگاه میکرد چند دقیقهای هست که از این مسیر میرویم ، با تردید پرسید :
_اون بالا هم ماشین حرکت میکنه مثل ما که از این زیر میریم ؟!
_اره از بالا سر ماهم ماشین داره میره این بزرگراه دو طبقه است ...
به ساختمان های بلند مرتبه نگاه میکرد گاهی سرش میچرخید تا در هنگام عبور ما برج بلند رو خوب دیده باشه ...
_ایران خیلی پیشرفت کرده ...
_چطور؟
_ این همه ساختمان های بلند ، جاده ها و امکانات ...
_تازه از افغانستان اومدی ؟
_بله تازه امدم.
_ برادر این. ها پیشرفت نیست اینها حماقت های جاهلان مدرنه ...
_نه دیگه پس این همه امکانات چیسته ؟!
_ نه عزیزم اهن و بتن و برج و بارو پیشرفت نیست ...
پشت سرت رو نگاه کن اون بنده خدا با گونیه بزرگ زرد رنگ رو میبینی که داره آشغال ها رو بهم میزنه
_ کدوم ،،، اها ،،، بله بله
_ هروقت در شهر چنین تصویری ندیدی ، هروقت در شهر گرسنه نبود اونوقت پیشرفت کردیم ، میدونی چقدر هزینه میشه برای همین راه ها و تقاطع های طبقاتی برای پل ها تونل ها ، قطار شهری ها و ... مگر زمین خدارا از ما گرفته اند که در یک نقطه طبقاتی روی سر هم سوار شویم و اونوقت هزاران میلیارد پول مردم فقیر را برای رفت و امد شهرهای بی دروپیکر سرمایه دارهای ضد فرهنگ و عدالت خرج کنیم ، این چه افتخار و پیشرفتیست ...
شهری که نزدیک سه میلیون افغانی مهاجر و مجرد و برده سرمایه دار دارد .
توکه میدونی جای مجردها کجاست ؟
_نه کجاست ؟
_ پس این ملاهای طالبان چکار میکنن مگه نگفته اند جهنم از عزب ها پرمیشه ؟
_ چرا شنیدم...
_ هه هه ... پس به شهر جهنمی ها خوش امدی !
_برادر افغانی سرتان کلاه نرود اینها پیشرفت نیست همانطور که سرما رفت ؟
با خود میگویم کاش میدانستی این شهر بالا و پایین دارد کاش میدانستی مولای ما گفت هیچ کاخی علم نشد مگر کوخ هایی ویرانه شد ، کاش میدانستی این ها ظاهر شهر است باطن شهر وحشتناکتر از آن چیزیست که به تصور بیاد ... کاش ما هم میفهمیدیم ... .
#قصه_شهر
✍️ مهدی اخلاقی
@ommat_Dream
هدایت شده از جانفدا برای ایران
⁉️ تفاوت انسانِ در شرایط و «انسانِ شرایطساز» در چیست؟
✅ هدف از تشکیل حکومت و طراحی ساختارهای اجتماعی، تسهیل تحقق مطلوبیتهاست.
✅ آنچه فرهنگهای مختلف، از علوم و فناوریهای کاربردی، مطالبه میکنند آن است که فضای اجتماعی را به گونهای طراحی کنند تا مطلوبیتهای مدنظر آن فرهنگ، به شکل آسانتری محقق شود.
===============================
🔸 ممکن است گفته شود: اگر فردی در شرایط نامناسب بتواند به اهداف خود دست پیدا کند، ارزش بیشتری نسبت به فردی که تمام شرایط برای او مهیاء بوده است، دارد.
1⃣ یکی از اساتید فلسفه اینطور بیان میکرد که اگر کسی در شهر نیویورک با موازین اسلامی زندگی کند، ارزشی به مراتب بیشتراز کسی دارد که در شهر قم به همان شکل زندگی کرده است.
2⃣ همچنین یکی دیگر از اساتید اخلاق اینطور بیان میکرد که اگر انسان به شکل صحیحی تربیت شود در فاضلاب هم میتواند به بهترین شکل زندگی کند و نیازی به اینهمه طراحی شهر اسلامی و ساختارها و نظامات اجتماعیِ سازگار نیست!
3⃣ یکی دیگر از بزرگان فقه میفرمودند که اگر یک مسلمان به نیویورک هم برود، چون احکام فقهی در همه جا ثابت است، آنجا هم موظف است چشم خود را از گناه نگاه دارد و نماز خود را هم به جای آورد.
✅ نکات هر سه استاد صحیح است اما باید به این نکته توجه داشت که مباحث میتواند در دوساحت مختلف مطرح شود؛ یکی ساحت «انسانِ در شرایط» و دیگری ساحت «انسانِ شرایطساز».
🔸اگر ساحت بحث، «انسانِ در شرایط» باشد مواردی که در بالا ذکر شد کاملاً صحیح است و هر فرد در هر شرایطی موظف است تمام تلاشش را در راستای تحقق میل محوری خود مبذول دارد. او باید همچون آسیه در کاخ فرعون، پاکدامن و باتقوا باقی بماند.
🔸 اما اگر ساحت بحث، «انسانِ شرایطساز» باشد مباحث کاملاً متفاوت خواهد بود؛ مثلاً گروهی از افراد، سرمایههای خود را جمع کرده و با همکاری هم یک مزرعه را طراحی و بذرپاشی میکنند. سپس یکی از خودشان را بهعنوان مدیر مزرعه انتخاب کرده و روز بعد که به مزرعه مراجعه میکنند، با این صحنه مواجه شوند که مدیر مزرعه تمام زمین را آسفالت کرده و غلطک سنگینی هم بر روی آن کشیده است و وقتی از او علت این کار را میپرسند و به او اعتراض میکنند که چرا سرمایهی ما را به هدر دادی؟، او در پاسخ میگوید: بذری خوب است که بتواند از پس شرایط سخت برآمده و از زیر آسفالت هم جوانه زند! اگر مخاطب شما بذر باشد حرف شما درست است چون بذر موظف است هرآنچه از سختیها بر سر راه اوست را کنار زده و رشد کند! اما وقتی مخاطب شما مدیر مزرعه است مسئله کاملاً برعکس خواهد بود؛ زیرا او موظف است شرایطی را فراهم کند که ضعیفترین بذر هم شرایط رشد را داشته و بهبهترین شکل شکوفا شود؛ زیرا بذرِ قوی، نیاز چندانی به تسهیل شرایط ندارد و حتی اگر زیر آسفالت هم قرار گیرد، میتواند رشد نماید. به عبارت دیگر، اگر تمام بذرهای ما، قوی و مقاوم باشند، دیگر نیازی به مدیریت و سازماندهی و حکومت خاصی نخواهد بود.
✅ بنابراین هدف از تشکیل حکومت و طراحی ساختارهای اجتماعی، تسهیلِ تحقق مطلوبیتهاست. آنچه فرهنگهای مختلف، از علوم و فناوریهای کاربردی مطالبه میکنند آن است که فضای اجتماعی را به گونهای طراحی کنند تا مطلوبیتهای مدنظر آن فرهنگ به شکل آسانتری محقق شود.
💡رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۲۳ دیماه ۱۳۹۲ در جمع شهردار و اعضای شورای شهر تهران دقیقا به همین نکته مهم اشاره فرمودند: «باید هرچه ممکن است، محیط زندگی شهر، به گونهای طراحی و ساخته شود که تحقق سبک زندگی اسلامی، راحتتر امکانپذیر باشد.»
📕مبانی نظری زیستشهر
👤دکتر عباس جهانبخش
#انتزاعی_نگری
#انسان_شرایطساز
#بهینهسازی
#تسهیل_تحقق
#ساختارسازی
#نظامهای_اجتماعی
#ساخت_بستر_پرورش_مهمتر_از_درس_اخلاق
#مهمتر_از_تقویت_اعتقادات
#مهمتر_از_بیان_احکام
🆔@Asre_jadid_57
پل ساموئلسون حرفی تاریخی دارد که شاید بازخوانیاش برای اذهان منتظر تحول خالی از لطف نباشد: "اگر بتوانم کتب درسی اقتصاد را برای یک ملت بنویسم، دیگر مهم نیست قوانین آن ملت را چه کسی بنویسد"؛ و باید اضافه کرد که مهم نیست دین و دیدگاه سیاسی مدیران و کارگزارانشان نیز چه باشد...
👤جبرائیلی
پی نوشت 1: بله! این اقتصاد (آنطور که آن زمان آن را می شناختند: اقتصاد سیاسی) بود که سرمشق علوم اجتماعی مدرن را از حکمت عملی قدیم جدا کرد.
پی نوشت 2: نکته مورد اشاره سامولیسن خیلی مهم است و در کشور ما حدود یک قرن پیاده شده و بدون رقیب، یکه تازی غرب گراها را تضمین کرد. یعنی در حالی که بقیه غربگراها در حال پیپ کشیدن و لذت بردن از مدرنیته ایرانی بودند، و اسلام گرایان در حال مبارزه و جنگ با مظالم، این کارشناسان اقتصادی بودند که بار مدرنیزاسیون ایران را بر دوش می کشیدند.
پی نوشت 3: اما از نیمه دوم قرن بیستم، این تئوری که اقتصاد مرکز دانش های اجتماعی برای کنترل اوضاع به نفع رویای مدرن است، با پروژه ای که فروید آغاز کرد شکست و روان شناسی به حلقه مرکزی علوم اجتماعی مدرن اضافه شد.
پی نوشت3: و امروز همه کتب علوم انسانی و اجتماعی ما را غربی ها می نویسند، نه فقط اقتصاد را. حتی آنهایی را که انتشارات سمت ترجمه و تالیف و چاپ می کند!
پی نوشت 4: برادران من! با آمدن رسانه، نه فقط دانشمندان، بلکه ذهن و روح و روان ما نیز با قصه هایی که رسانه برایمان بصورت مستمر و مداوم، از تاریخ، اخبار تا رمانهای اتوپیایی می گوید، مدیریت می شود.
🆔 @social_theory
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
49.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مفهوم اقتصاد فرهنگی یا نابازار را می توان در این فیلم کوتاه به خوبی مشاهده کرد.
در نوشتارها و سخنرانی های متعدد عرض کرده ام که ایرانی ها در جایی به جز بازار، یعنی در محیط محبت و ایثار و در دل نهادهایی چون خانواده، اخوت خاص و اخوت عام بسیاری از نیازهای خود را رفع می کنند.
این همان زیربنا بودن فرهنگ برای اقتصاد است.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
بنا به روایتی نقطه شروع زن ایـــرانی معاصر، دوره قاجـــار است؛ دورهای که به دلیل همزمانی با ورود مدرنیته به زیستجهـــان ایرانیان بخش زیادی از زندگی او را متـــأثر از خود کرده است. زمانی زن ایـــرانی خواهد توانست جایگاه خود را در جهـــان پرتلاطم کنونی بیابد که روایتی واقعی و مستندتر از آنچه بر او گذشته و در طلبـــش بوده، ارائــه شود.
#دورهجامـــع
| مستـــوره (۲) |
پیــدا و پنهـــان زن ایــرانی در دوره قاجــار
سرفصـــلها
• درسگفتـــار • ارائـه و تحلیـل آثـار زننگـــار
• نقد دیــدگاه • نقد کتـــاب • نقــد فیـــلم
📌بروشـــور معرفـــی دوره
شروع دوره: ۱۲ تیـــرماه ۱۴۰۲
🎴شیوه اجرا: حضورے و مجازے
🎁 شرکتکننـــدگان بعد از اتمام دوره بصورت رایـــگان در کارگاه مهارتی روایـــتنویسی شرکت خواهند کرد.
✅ با مشــارکت
پایگاه تخصصی عصــر زنــان . دانشــگاه باقـــرالعلوم . مدرســـه فکـــرت . پژوهشـــکده باقـــرالعلوم
لینک ثبــتنــام
http://www.negahschool.ir/product/mastoore-2/
پیش از ثبتنام تخفیفها را ببینید.
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2450981038C684782fb42
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
لینک مجازی این جلسه:
https://gharar.ir/r/76b7efba
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
مدیر کل بانک Exim که در اغلب کشورهای دنیا شعبه دارد،اقتصاددانان را به فکر فرو برد زمانی که این جملات را بر زبان آورد:
یک دوچرخه سوار برای اقتصاد کشور فاجعه بار است، زیرا او ماشین نمی خرد و برای خرید ماشین هم وام نمی گیرد... پولی برای بیمه پرداخت نمی کند و سوخت هم نمی خرد. برای نگهداری و تعمیرات دوچرخه هزینه ای پرداخت نمی کند، پولی صرف پارکینگ نمی کند و منجر به تصادفات شدید هم نمی شود!
اون به بزرگ راه های چند لاینه نیاز ندارد. به باشگاه ورزشی و داروهای لاغری نیاز ندارد زیرا چاق نمی شود!
این افراد سالم، برای اقتصاد فایده ای نداشته و لازم هم نیستند، زیرا آنها پولی برای خرید انواع داروها نخواهند پرداخت... همچنین به بیمارستان و دکتر نیاز ندارند!
دوچرخه سواران هیچ چیز به تولید خالص ملی نخواهند افزود!
در نقطه مقابل، هر رستوران مک دونالد علاوه بر افرادی که بطور مستقیم در آن کار می کنند، حداقل 30 شغل ایجاد می کند :
10 متخصص قلب
10 دندانپزشک و
10 متخصص تغذیه
و این مساله ای است که ارزش درنظر گرفته شدن دارد!
ضمیمه : پیاده روی و نرمش از آن هم بدتر است زیرا افراد پیاده و ورزشکار حتی همان دوچرخه را هم نمی خرند!!!
🔸🔸🔸🔸🔸
نمی دانم این حرف از مدیرعامل فلان بانک است یا نه. اما مجموعا اینکه بسیاری از بخش های تولید ناخالص ملی، از محل بیماری و جرم و ... حاصل می شود جای شک و شبهه ندارد.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔸 ثواب افطاری یک میلیون پیامبر!
🔻امیرالمؤمنین(ع): هر كس مؤمنی را در غروب روز غدیر افطار دهد، مثل این است که یک میلیون پيامبر و صدّيق و شهيد را افطار داده است. حالا اگر یک نفر، چند نفر از مؤمنین و مؤمنات را افطاری دهد دیگر چند میلیون میشود؟ و من از سوى خداى متعال، ضامنم كه از كفر و فقر، در امان باشد. (مصباح المتهجد، ج۲، ص۷۵۸)
🌀کمتر از یک هفته تا عید غدیر؛ از امروز برای شرکت در این ثواب عظیم برنامهریزی کنیم...
ـــــــــــــــــــــــــ
🔻مشارکت در #اطعام_غدیر:
Ghadir.org/etaam | 6104337302241417
@Panahian_ir
امروز 12 تیر 1402 توی مغازه میوه فروشی محل، این تکه روزنامه 18 بهمن 57 را روی جعبه آلبالوها دیدم!!!!
@social_theory
رونمایی از کتاب انسان شناسی یاریگری.mp3
3.09M
6 تیر 1402 به لطف #دکتر_مرتضی_فرهادی بزرگ، برای سخنرانی کوتاه 10 دقیقه ای در مجلس پرشور اولین رونمایی از #کتاب_انسان_شناسی_یاریگری ایشان دعوت شدم. مجلسی پر شور بود و جمع کثیری از اندیشمندانی که از بیش از نیم قرن تلاش و پژوهش فرهادی و ایده هایش بهره برده بودند یا با آن زیسته بودند حاضر بودند.
من نیز از دو نکته درباره پروژه بزرگ مرتضی فرهادی گفتم:
1- اینکه یاریگری که فرهادی در ایران کشف کرده است یک #نظریه_اجتماعی است، نه کمتر!
2- کشف او می تواند در #بنائات_عقلایی، موضع #فقه را در مقابل بناء عقلاء مدرن و بناء عقلاء دنیای قدیم یاری کند و اولا اثبات کند که عقلاء یک طرح واحد و خطی را در تاریخ دنبال نکرده اند و ثانیا بنائات عقلایی جدیدی را که طرحشان با طرح دین برای حیات اجتماعی سازگار تر و هم خوان تر است را پیشنهاد کند و این کاری بسیار بزرگ و مهم در توسعه فقاهت در عرصه های اجتماعی است.
گرچه این سخنرانی بسیار کوتاه و در 13 دقیقه بود، اما سر حلقه یکی از مهمترین نکات مغفول در توسعه علم فقه برای آینده شیعه و ایران را مدنظر قرار داده است.
امیدوارم برای اهل نظر و اندیشه دینی مفید واقع شود.
🆔 @social_theory
هدایت شده از School.fara3d.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوره جدید آموزش مقدماتی انیمیشن
مدرسین: عوامل تولید فیلم سینمایی لوپتو
همایش افتتاحیه:
⏰شنبه 17 تیرماه، ساعت 17
📌کرمان، چهارراه طهماسب آباد، ساختمان سابق ارشاد
دورهها:
🔸مدلسازی مقدماتی
🔹متحرکسازی مقدماتی
👆آموزش مجازی، رفع اشکال و تمرین حضوری
♦️نویسندگی مقدماتی
👆آموزش حضوری
📍درصورت تکمیل ظرفیت، برای افراد خارج از کرمان، کل آموزش بصورت مجازی هم برگزار خواهید شد
🔻جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
پیام به ادمین در ایتا و تلگرام
@foad_askari
پیامک:
0992 946 0416
مدرسه انیمیشن موسسه فرهنگی هنری فراسوی ابعاد
@school_fara3d
هدایت شده از تلک الایام
#دلم_تنگ_است_می_دانی_برادر؟
از وقتی که یادم می آید
ما مردم بفرما زدن هستیم
مردم نه امکان ندارد، اول شما
مردم تقسیم آش نذری بین همسایه ها
هل دادن ماشین خراب
برداشتن زنبیل پیرزن توی کوچه
تنظیم باد صلواتی
فندک رایگان
شکلات به بچه دادن
رد کردن نابینا از خیابان
گذاشتن کلمن آب یخ جلوی مغازه
توقف، با دیدن کاپوت بالا زده توی جاده
گذاشتن خوراکی اضافی توی کیف برای بغل دستی
مردم آدرس دادن به غریبه ها
مردم، منزل خودتان است
مردم حالا تشریف داشتید
مردم شام جایی قول نده
چندوقتی است اما نمی دانم چی شده که همه جا پر شده از آگهی های عجیب و غریب
آگهی های هنر فروشی و مهارت فروشی
کسب درآمد از توانایی ها
نه اینکه اینها قبلاً نبوده اما این روزها رقابت عجیبی بین ماافتاده برای فروختن
برای کاسبی
برای بازاری شدن
انواع کارگاه ها و کلاس های آنلاین و آفلاین
مهارت های جدایی
فوت و فن شعر گفتن
رازهای موفقیت
شگردهای کسب درآمد
فلان چیز خلاق
چندصد مدل بستن روسری
اسرار تا کردن ملافه
بافندگی تضمینی موی سر
فلسفه برای کودک
و...
طنز تلخ ماجرا اینجاست:
ظرفیت محدود
بیست درصد تخفیف
جلسه ی اول رایگان
تمدید مهلت ثبت نام
و...
می دانم که فشارهای معیشتی خیلی از قبل بیشتر شده
اما هر چی فکر می کنم این ادا و اطوارها مال ما نیست
این کارها به ما نمی آید
مشورت کردن چرا باید پولی باشد؟
مهربانی کردن چرا باید بیست درصد تخفیف داشته باشد؟
ظرفیت محدود یعنی چی؟
دیگر چیزی نمانده است که شتاب دهنده ها آن را تبدیل به کسب و کار نکرده باشند
کم مانده برای برداشتن زنبیل پیرزن ها هم اپلیکیشن درست کنند
این حرف ها را امروز زدم چون روز غدیر است
ما مردم غدیر هستیم
از اعمال امروز عهد اخوت است
پیمان برادری
اصلاَ همین اطعام و اعمال فراوانی که برای امروز وارد شده از جلوه های برادری است.
قشنگی امروز به این است که بازار تعطیل است.
شیطان با همه ی اعوان و انصارش می خواهد که از ما انسانِ بازار بسازد
الشیطان یعدکم الفقر
شیطان شما را از فقیر شدن می ترساند
ولی غدیر آمده است که جامعه ی دیگری بسازد
جامعه ای که رابطه ها بر اساس بازار نیست
بر اساس ولایت است و برادری
ولایت در طول و برادری در عرض
من شاید عقل معاش درست و حسابی نداشته باشم
شاید با این طرز فکر توی دنیای امروز جایی نداشته باشم
اما دلم روشن است که دنیای فردا دنیای برادری است
#عهد_اخوت
@telkalayyam
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
آقای دکتر امروز در مراسم ده کیلومتری غدیر حضور داشتید؟ موکب ها انرژی مصرف کردند. غذا تولید کردند. اما نفروختند و در gdp نيامد. حجم بسیار زیادی از انرژی ایران در نابازارها مصرف می شود. تولید می کند اما در شاخص تولید وارد نمی شود. شاخص شدت انرژی هیچ گویایی در ایران ندارد.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
عبارتهای #انسان_بازار و #انسان_نابازار کم کم در حال جا افتادن است. شاید به همین زودی ها #علوم_انسانی_نابازار سر و کله اش پیدا شود و کم کم ادبیات و رمان و فرهنگ و مدافعان آگاهش را پیدا کند.
آن وقت دور نخواهد بود که سیاست مدارانی پیدا شوند که نه مدافع #دولت_بزرگ و نه #بازار_آزاد هستند، بلکه مدافع نابازارهای برادرانه و مومنانه و ولایی خواهند بود.
روزی خواهد آمد که دوباره اجازه پیدا خواهیم کرد که بدون #تازیانه_سلوک gdp زندگی کنیم و جامعه ای که بازار نیست را توسعه دهیم...
الحمدلله.... الحمدلله...!
#الحمدلله_الذی_جعلنا_من_المتمسک_ن_بولایه_امیرالمؤمنین_و_الائمه_المعصومین
🆔 @social_theory