🍪🍪🍪 #نان_خرمایی
#کلوچه_خرمایی 🍪🍪🍪
مواد لازم 👇
2 و 1/2 پیمانه آرد
1 ق غ بکینگ پودر
1 ق غ خمیر مایه فوری
1/2 پیمانه ماست
1/2 پیمانه شیر
1/4 پیمانه روغن مایع
1/2 ق چ نمک
1 ق غ شکر
✅ طرز تهیه :
🌱۱- کره را روی حرارت بخار قرار دهید تا آب شود، ماست را به کره آب شده اضافه نمایید ، پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و 3 دقیقه ورز دهید ( فقط تا حدی ورز دهید که خمیر یکدست شود ).
🌱۲- خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت 2 ساعت کناری قرار دهید ؛ در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید سپس بهمراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید ( در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق چایخوری پودر دارچین یا رازیانه اضافه کنید ).
🌱۳- پس از 2 ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید ( تمام شیرینی ها را به همین صورت اماده کنید ).
🌱۴- نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با زرده تخم مرغ بمالید سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.
🌱۵- پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این شیرینی ها بسیار ترد و شکننده میباشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
🌱۶- میتوانید بسته به سلیقه تان انواع مدل های این شیرینی خوشمزه را آماده کنید ، در صورت تمایل میتوانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید و یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.
شمیم مهر 🌷
@sofrebanovanbeheshti
🍃🍃🍃🍃🏡🏡🍃🍃🍃🍃
#کباب_دورنگ 👇👇👇
گوشت چرخ کرده مرغ نمک و فلفل زعفران کمی پودر سیر با پیاز رنده شده ورز میدید
🌺
گوشت گوسفند پیاز رنده شده نمک و فلفل زنجبیل پودر سیر پودر آویشن همه رو وزر میدید و بعد مثل عکس ردیف ردیف کنار هم قرار میدید
البته روی گاز هم میشه مثل #کباب_تابه_ای درست کنید
ولی توی فر با درجه ۱۸۰ به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدید بعد بیرون میارید برش میزنید دوباره ۲۰ الی ۲۵ دقیقه داخل فر قرار میدید
بعد که بیرون آوردید کمی کره روش میدید
شمیم مهر🌷
@sofrebanovanbeheshti
#سبزی_فسنجون
گردوی چرخ شده: برای هر نفر یک قاشق غذاخوری
سبزی :شامل گشنیز و جعفری و نعناع ، گشنیز از دو برابر نعناع کمی هم بیشتر(کاملا سرخ کنید)برای هر نفر ۱۰۰گرم سرخ کرده
مرغ :به میزان دلخواه ( قدیمی تر ها در شمال ایران برای فسنجان و سبزی فسنجان بجای مرغ بیشتر از بوقلمون ، غاز، اردک، مرغابی استفاده می کردند)
نمک، زردچوبه= به مقدار کافی
رب انار یا آب انار به میزان دلخواه – رب انار بهتر است.
سیر : به میزان دلخواه مثلا چند حبه .البته من نزدم
طرز تهیه:
سیر و سبزی را باهم خوب میکس کرده باید حسابی میکس شود. گردو را هم خوب میکس کرده بعد ابتدا گردو را در قابلمه کمی بدون روغن تفت می دهیم فقط تفت نه سرخ اینکار باعث می شود گردو زودتر و بیشترروغن بیندازد. ترشی وزردچوبه راهم با آن مخلوط کرده آب به اندازهای که روی مواد را بگیرد داخل قابلمه می ریزیم ( آب را زیاد نریزید چون چند بار در فواصل پخت بایداز تکه های کوچک یخ استفاده کنید در قابلمه اطراف آن تکه های یخ را بیندازید این شوک باعث روغن انداختن بیشتر گردو می شود چند بار تکرار کنید خیلی بهتر است چون خوب روغن میاندازد ( می توانید کمی با حرات ملایم تاب دهید گردو وپیاز میکس شده را بعد اب اضافه کنید)و با حرارت ملایم روی شعله بگذارید تا گردو کمی جا بیفتد بعد مرغ را اضافه می کنید با حرارت ملایم بپزد تا به روغن بیفتد.بعد سبزی سرخ کرده و به خورشت اضافه میکنیم .می گذاریم تا طعم سبزی را بخودش بگیرد .این خورشت فقط باید باحرارت ملایم آماده شود،تا خوب جا بیفتد و ته نگیرد. گاهی هم حتما هم بزنید وگرنه ته می گیرد.
این غذا مخصوص استان گیلان ومازندران است.- سبزی های این خورشت(سبزی های معطر گیلان ومازندران می باشد )اگر سبزی شمال نداشتید می توانید با همین۳سبزی درست کنید
این خورشت با برنج آبکش شده و زعفران تزیین شده بسیار خوشمزه و لذیذ است .نوش جانتان
@sofrebanovanbeheshti
#جامبو_شلز
به روشهای مختلفی میشه این نوع از ماکارونی(پاستا) رو تهیه کرد
روش اول👇
اینکه مثل من به مدت ۱۵دقیقه کمی بیشتر ماکارونی رو در آبی که نمک و روغن ریختیم میگذارم میپزه این نوع ماکارونی چون سفته و ضخیم بیشتر میگذاریم بپزه
فقط مراقب باشید له نشه داخلشو از سس دلخواه پر میکنیم که میتونه سس ماکارونی باشه
بعد که پر کردید کف ظرف رو چرب کنید و سیب زمینی ورقه شده بچینید به مدت ۴۵دقیقه میگذاریم تو دم بمونه
روش دوم👇
وقتی داخل ماکارونی رو پر کردید روش پنیر پیتزا بریزید کف ظرف سس بشامل بزنید
بعد بچینید که خشک نشه و بگذارید تو فر تا هم ماکارونی بپزه و هم اینکه پنیر آب شه میتونید روی ظرف فویل بکشید و چند سوراخ بزنید
روش سوم
پختن این ماکارونی به صورت لازانیاس یعنی اول کف ظرف یک لایه سس بشامل و یک لایه پنیر پیتزا بریزید و بعد ماکارونی بچینیدو به همین صورت ادامه بدید تا به اتمام برسه
در آخر هم ی لایه فراوون سس و پنیر بریزید بگذارید داخل فر تا پنیر به خورد مواد بره بعداز پخت به روش دلخواه برش بزنید بعد نوش جان
داخل این ماکارونی رو میشه با انواع سالادها شامل سالاد الویه سالاد تن ماهی سالاد ماکارونی و .... پر کرد
که من توی اینارو با الویه پر کردم😋
شمیم مهر
@sofrebanovanbeheshti
#لیمو_عمانی_خانگی👇
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
لیمو ترش: ۱ کیلو
سرکه: ۱ فنجان
نمک: به مقدار لازم
لیموترشها را بشویید سپس روی آنها نمک بپاشید و به مدت ۱ روز کناری قرار دهید. پس از ۱ روز لیموها را با آب سرد بشوئید.
درون قابلمه چند لیوان آب بریزید و سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. باید لیموها را در ۲ مرحله به آب جوش مخلوط با سرکه اضافه کنید.
در مرحله اول لیموها را داخل مخلوط آب جوش و سرکه بریزید و ۱۰ ثانیه اجازه دهید بجوشند سپس لیموها را با آب سرد آبکشی کنید.
در مرحله دوم لیموهای آبکشی شده را مجدد داخل آب جوش بریزید و این بار ۱ دقیقه اجازه دهید لیموها بجوشند سپس داخل آبکش بریزید، اما آبکشی نکنید.
پس از خنک شدن لیموها با خلال دندان سوراخ ریزی روی هر لیمو ایجاد کنید، پارچهای را در آفتاب پهن کنید و لیموها را به مدت ۱۰ روز روی پارچه قرار دهید، پس از این مدت زمان لیموها را داخل سبد بریزید و در سایه قرار دهید تا کامل خشک شوند.
🍋🍋🍋🍋
@sofrebanovanbeheshti
مواد لازم برای تهیه ی خمیر شیرینی گل محمدی( #دانمارکی ):
آرد : ۳ تا ۳٫۵ پیمانه
روغن مایع : ۱/۲ پیمانه
شیر ولرم : ۱/۲ پیمانه
پودر خمیر مایه : ۱٫۵ قاشق غذاخوری
شکر : ۱/۴ پیمانه یا ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ : ۲ عدد
وانیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
زرده ی تخم مرغ : ۱ عدد برای رومال شیرینی
مواد لازم برای تهیه ی کرم شیرینی دانمارکی :
شیر : ۱/۲ پیمانه
گلاب : ۱/۲ پیمانه
شکر : ۲/۳ پیمانه
وانیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
آرد : ۶ قاشق غذاخوری
طرز تهیه ی خمیر شیرینی دانمارکی :
ابتدا خمیر مایه را به همراه ۲ قاشق شکر و کمی شیر ولرم با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه قرار بدین تا عمل بیاد.
در این فاصله آرد و وانیل را ۳ بار الک کنید تا در نهایت خمیر پوک تری داشته باشید. در ظرفی باقی مانده ی شیر و شکر , روغن مایع , ۲عدد تخم مرغ را بریزید و با هم مخلوط کنید.
سپس خمیر مایه رو هم به مواد اضافه کنین و هم بزنین.
بعد از اینکه این مواد مخلوط شدن کم کم آرد رو اضافه کنین و با دست هم بزنین. تا جایی آرد اضافه کنین که به دست نچسبه.
اگه احساس کردید که به مقدار بیشتری آرد نیازه حتما اضافه کنید فقط این کار رو کم کم انجام بدین تا خمیر سفت و خشک نشه. بعد از آماده شدن خمیر روی اونو با پارچه بپوشونید و یه جای گرم به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه قرار بدین تا ۲ برابر حجم اولیش بشه. من ظرف خمیرمو داخل یه پتوی مسافرتی پیچوندم تا گرم بمونه و پف کنه.
حالا که خمیر این شیرینی خوشمزه رو آماده کردید بهتره که برید سراغ تهیه ی کرم. تهیه ی این کرم شاید فقط ۱۰ دقیقه طول بکشه و خیلی هم ساده است.
طرز تهیه ی کرم شیرینی دانمارکی :
گلاب و شیر را روی شعله قرار بدید تا زمانی که به جوش بیاد. در این موقع شکر رو اضافه کنید و هم بزنین تا مخلوط شه. حالا ظرف رو از روی شعله بردارین و آرد رو کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید که گوله گوله نشه و وقتی آرد خوب مخلوط شد دوباره روی حرارت کم قرار بدید و مرتب هم بزنین تا کمی سفت بشه. به همین سادگی کرم هم آماده شد.
برای کرمش
روش بهتر👇
من آرد وشکر ووانیل را تو ظرف مورد نظر مخلوط کردم وکامل هم زدم تا همه مواد باهم مخلوط بشن وبعد شیر سرد را اضافه کردم وکامل هم زدم تا هیچ خبری از گوله آرد نباشه...
وبعد از این مراحل ظرف را روی شعله گاز گذاشتم با حرارت ملایم وشروع به هم زدن کردم تا به غلظت برسه..
راستی دو قاشق گلاب هم آخرش ریختم وهم زدم وبرداشتم...
کرم یکدست وفوق العاده خوشمزه ما آمادست...
ان شاالله درست کنید ولذت ببرید🌹
بعد از ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه وقتی سراغ خمیر میرین میبینین که کاملا پف کرده و یه خمیر بسیار نرم و لطیف دارید.
ظرفی رو آرد پاشی کنید و خمیر رو روی اون باز کنید. برای اینکار میتونین از وردنه هم استفاده کنید و اگرهم نداشتین اشکالی نداره چون به کمک دست کاملا باز میشه. سعی کنید که قطر خمیر رو نازکتر بگیرین.
داخلش مقداری کرم قرار بدین و اونو به هر شکلی که دوست داشتین بپیچونین. به کمک قلم مو روی شیرینی هارو زرده ی تخم مرغ بزنید و داخل فر بذارید.
فر رو حتما از قبل روشن کنید تا گرم بشه و برای پخت شیرینی هم ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه کافیست.
شمیم مهر 🌷
@sofrebanovanbeheshti