طرز تهیه #کوفته_تبریزی اصل
مواد لازم:
خود کوفته:
گوشت چرخ کرده (بهتر است مخلوطی از گوشت گوساله و گوسفندی باشد،دو برابر گوشت گوساله) 1 کیلو
لپه دو لیوان
برنج 1 فنجان
سبزی شامل تره و کمی مرزه تازه یا خشک ریز خرد شده 1 لیوان(یادم رفته توی عکس سبزی رو بگذارم)
پیاز یک عدد
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و زعفران و زیره سیاه کمی
برای پر کردنش:
پیاز داغ، گردو،تخم مرغ آبپز
وهر کدوم از اینها رو که دوست داشتین شامل زرشک ،غوره غوره،آلو خشک، گردو ، زرشک و البته من آلبالو خشک دوست دارم اما باعرض شرمندگی نداشتم که بریزم.
برای سسش هم:
رب یک قاشق
پیاز یک عدد
گوجه فرنگی یک عدد
زعفران دم کرده یک قاشق
روغن و صد البته آب
گوشت رو یک بار به تنهایی و یک بار با لپه چرخ کنید.البته لپه رو از قبل یک ساعت خیس کنید و بپزید. (باید آب لپه کاملا کشیده بشه تا کوفته رو شل نکنه)
پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید و به گوشت اضافه کنید.
اگه از غذاساز یا 123 استفاده میکنید،بعد از اینکه گوشت رو یک بار چرخ کردید،گوشت رو به همراه لپه و پیاز داخلش بریزید و کاملا میکس کنید.
در این صورت نیازی به گرفتن آب پیاز نیست.
برنج رو با کمی زردچوبه و بدون روغن کته کنید و اون رو به گوشت اضافه کنید، برنج نباید میکس بشه.
نمک و ادویه ها رو اضافه کنید.
سبزی رو که خرد کنید و بگذارید تا کاملا آبش گرفته بشه. (میتونید از قبل سبزی را آماده کنید و بگذارید تا به صورت نیمه خشک در بیاد.)
تو این مرحله کوفته باید خوب ورز داده بشه.
و نکته حساس برای وا نرفتن کوفته ورز دادن حسابی اونه.
اگه نمیتونید ورز بدید مایع کوفته رو توی دست جمع کنید و اون رو به ظرف بکوبید این کار رو 20،30 بار بکنید،تا بافت کوفته کاملا منسجم بشه.
بعضی ها داخل مواد کوفته از تخم مرغ استفاده می کنند ولی اگه مقدار مواد گفته شد دقیقا رعایت بشه و خوب ورز داده بشه نیازی به تخم مرغ نداره.
به اندازه دلخواه از مواد برداشته و در دست گرد کنید و وسطش رو باز کنید و از مواد میانی داخلش قرار بدید.
برای مواد داخلی پیاز داغ کنید و زرشک رو روش بریزید، داخلش از گردو و آلبالو ( آلبالو رو میتونیم فریز کنیم و در زمانی که آلبالوی تازه نیست از اون داخل کوفته استفاده کنیم.)
میتوانیم تعدادی از کوفته ها رو فریز کنیم ولی توی اونها تخم مرغ آبپز نگذارید.
اینطوری اندازه اونها کوچیک و تک نفره میشه.
اونهایی رو که میخواهید همون موقع بخورید بزرگ میگیریم و توش از بقیه مخلفات داخل کوفته و تخم مرغ آبپز میگذاریم.
کوفته در دست کاملا گرد کنید.
در این موقع کنار دستتون یک ظرف آب بگذارید و دستتون رو با اون خیس کنید و کوفته رو توی دستتون کاملا منسجم کنید،دقت کنید که نباید هیچگونه ترکی رو کوفته باشد چون در این صورت موقع پخت باز میشود.
اطراف کوفته رو توی روغن کمی سرخ کنید.
برای درست کردن آب کوفته پیاز داغ درست کنید.
گوجه فرنگی را اضافه کنیدتا به همراه پیاز تفت بخوره.
معمولا توی آب کوفته نون ترید میکنن وبه همین خاطر آبش باید رقیق باشه. پس آبش رو زیاد بریزد.
وقتی آب گرم شد البته قبل از رسیدن به نقطه جوش کوفته رو داخل آب بندازید و نیم ساعت با درب نیمه باز بگذارید بجوشد
بعد درب قابلمه را بگذارید(در این صورت کوفته وا نمیرود) و اجازه دهید کوفته پخته بشه.
هر چند وقت کوفته رو برگردونید تا همه جاش یکنواخت پخته بشه.بسته به اندازه کوفته یک تا یک و نیم ساعت طول میکشد تا کوفته پخته شود.
برای فریز کردنش هم کوفته ها رو میچینیم بدون اینکه سرخ کنیم. توی یه ظرف میگذاریم تو فریزر وقتی اطرافش سفت شد توی کیسه فریزر میگذاریم و میگذاریم تو فریزر.
این کار به خاطر اینه که وقتی از اول داخل کیسه فریزر میگذاریم شکل کوفته خراب میشه.
وقتی خواستیم استفاده کنیم سس رو آماده میکنیم و کوفته رو همونطور یخ زده داخل سس می اندازیم و میگذاریم پخته بشه.
اگه میخواهید کوفته رو فریز کنید بهتره از تخم مرغ داخلش استفاده نکنید. ،
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کیک_خرمالو👇
سه عدد تخم مرغ و 270 گرم شکر و مقداری وانیل رو 5 دقیقه با همزن زده تا حجمش دوبرابر و سفید رنگ شود
بعد 1 پیمانه روغن رو اضافه کرده و باز یک دقیقه زده .
بعد دوعدد خرمالو رو با گوشت کوب برقی له کرده که پوره آن یک پیمانه میشود رو به مواد اضافه میکنیم .
ودر مرحله بعد آرد 375 گرم و بکینگ پودر 2 ق چ ،جوش شیرین 1/4ق چ و جوز هندی یا پودر دارچین 1/8 رو که باهم سه بار الک کردیم رو اضافه میکنیم .
و بالیسک مخلوط میکنیم .
و در مرحله آخر پودر پسته و گردو از هر کدوم 25 گرم اضافه کنید و مخلوط کنید .
قالب مورد نظر رو چرب و آرد پاشی کنید .
مایه کیک رو بریزید توش و میره تو فر 170 درجه 45 دقیقه.
من ریختم تو قالب وگذاشتم تو قابلمه ای که آب در حال جوش داره .
دم کنی گذاشتم .
30 دقیقه اول به هیچ عنوان در قابلمه رو برنداشتم بعدش چک کردم اگه پخته بود حرارت رو خاموش کردم .
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#رشته_پلو👇
برنج ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
رشته پلویی ۱۵۰ گرم
زعفرون
نمک و فلفل. زردچوبه
ارد سوخاری ۲ قاشق
پیاز ۲عدد
برنج رو چند دقیقه قبل از ابکش کردن رشته های خورد شده رو توش ریخته و با برنج دوتا جوش میخوره و آبکش میکنیم. .
سپس برای کوفته قلقلی هم گوشت و نمک و ادویه و زردچوبه و پودر سوخاری و پیاز رنده شده و آبشو گرفته مخلوط کرده و خوب ورز میدیم و در روغن کم که داغ شده سرخ میکنیم البته اول حرارت رو کم میکنیم تا پخته بشه و در اخر سرخ میشه .
در این پلو ،پیاز داغ فراوون هم میخواد . میتونیم با گوشت چرخ کرده یا مرغ هم درست کنیم
من از رشته محلی استفاده میکنم☺️☺️
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#مربای_کامکوات👇
پرتقال زینتی کامکوات 1 کیلوگرم .
شکر 1 کیلوگرم .
آب 3 لیوان .
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
ابتدا کامکوات ها را بشویید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.
داخل قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، کامکوات ها را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و 10 دقیقه بگذارید بجوشد
سپس با آب سرد آبکشی کنید ( این کار را 3 بار انجام دهید ) ، کامکوات ها را پس از 3 بار شوک دادن داخل ظرفی پر از آب سرد بریزید و 1 ساعت کناری قرار دهید.
داخل قابلمه شکر و 3 لیوان اب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ،
هم بزنید تا شکر حل شود سپس آبلیمو و کامکوات ها را اضافه و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.
پس از اماده شدن کامکوات ها را از روی حرارت بردارید و روی قابلمه را با پارچه ای بپوشانید و به مدت 24 ساعت کناری قرار دهید سپس داخل ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک و اماده سرو شود.
@sofrebanovanbeheshti
😳کدام چاقی؟ کدام رژیم؟
👈افراد چاق به علتهای یکسانی دچار چاقی نمیشوند و راه درمان همه آنها نیز مشابه نیست. بویژه در بانوان، چاقی علتهای جسمی روانی متنوعی دارد که فقط یکی از آنها مشکلات گوارشی است. با این حال در همین حیطه گوارشی و پرهیزهای مربوط به آن سوءتفاهمات زیادی وجود دارد.
🔸بر پایۀ نشانه شناسی مکتب طب ایرانی، کسانی که به سبب سردی و تری معده دچار چاقی میشوند ممکن است از همه یا برخی از این نشانه ها رنج ببرند:
🔻احساس سنگینی پس از غذا خوردن
🔻 زیادی آب دهان، یا آبریزش از دهان بخصوص هنگام خواب
🔻 نفخ شکم و صدای روده
🔻حالت دلآشوبه و شورش در معده
🔻 ترشی مزۀ دهان
🔻آروغ ترش
🔻 پوست نرم، مرطوب، شل و ول، و سرد
🔻کسالت و رخوت بدنی
🔻خواب آلودگی
🔻کاهش تمرکز و حافظه
✅ بنا به آموزههای مکتب طب ایرانی و با تکیه بر تجربیات بالینی، به افراد چاقی که نشانههای بالا را دارند توصیه میشود تا پایان درمان، از نوشیدنیها و خوردنیهایی مانند اینها پرهیز کنند:
🚫 آب سرد، دوغ، ماءالشعیر، ماست، خیار، گوجه، هندوانه، آلو، هلو، مرکبات ترش، کاهو، سرکه، آبغوره، سس مایونز، غذاهای خمیری مانند ماکارونی و الویه، سالاد شیرازی...
این پرهیزها بطور کلّی در مبتلایان کبد چرب نیز مشابه است.❗️
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#کوفته👇
گوشت چرخ کرده ۲۵۰گرم/
برنج خیس شده۱پیمانه/
تخم مرغ۱عدد/
سبزی کوفته ۲۵۰گرم/
نمک فلفل زردچوبه/
آرد۲غذاخوری/
رب گوجه/
پیازسرخ شده۱پیمانه/
آب۲ لیوان
ابتدا گوشت سبزی برنج تخم مرغ نمک فلفل زردچوبه آرد راریخته خوب ورز داده تا چسبندگی ایجاد شود
بعد مقداری رو برداشته در دست گرد کرده
میتوان به دلخواه وسط آن گردو آلو زرشک پیاز داغ یا تخم مرغ آبپز گذاشت بعد در سس درحال جوش گذاشته تا پخته شود .
سس باید اندازه ای باشد تا نیمی از از کوفته را بگیره .
نیم ساعت اول درب قابلمه را نمیگذاریم چون وا میرود
سس:در قابلمه پیاز داغ رب گوجه را ریخته تفت داده بعد نمک فلفل زردچوبه آب ریخته گذاشته جوش بیاید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
#قالب قالبهای کمربندی یا Spring Form Pan اکثر این قالبهابه شکل گرد هستند و ویژگی اصلی این قالبه
#قالب
قالب کیک آنجل فود کیک Angel food
این قالب مخصوص کیک Angel food است که از وسط به صورت استوانهای بالا آمده است و دلیل آن این است که حجم این کیک بالاست و خیلی پف میکندو قالب آنجل فود کمک میکند که گرما به وسط این کیک نیز برسد و روند پخت به طور کامل صورت گیرد.
یک کیک فوقالعاده ابری و خوشمزه مانند کیک اسفنجی بوده با این تفاوت که پف بیشتری دارد و با طعمهای مختلف نیز پخته میشود. توصیه میشود اگر حجم مایه کیک اسفنجی شما بالاست از این قالب استفاده کنید
✍منبع :مجله اینترنتی ستاره
ادامه دارد....
🆔 @sofrebanovanbeheshti
‼️ در تولید #سفره_های_یکبارمصرف کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی این #سفره_ها تولید میشود(مخصوصاً در سفره های یکبارمصرف ارزان قیمت).
‼️ که کربنات منجر به بروز مشکلاتی در معده شده و عوارض دیگری از قبیل ریزش مو، کوتاهی قد و تبعات منفی دیگری را نیز در پی دارد.
‼️ گذاشتن نان و یا هر ماده غذایی دیگری در این سفرهها و یا تماس آن ها با دست میتواند این ماده مخرب را به بدن وارد کند.
⁉️ چرا از سنت قشنگ و #ایرانی_اسلامی خودمان یعنی گذاشتن نان در پارچه تمیز که مخصوص این کار بود و نام #سفره به آن اطلاق میشد استفاده نمیکنیم.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#خورش_داوود_پاشا👇
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
رب انار دو قاشق غذاخوری
پیاز ۳عدد
نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان لازم
نعنا خشک یک قاشق چایخوری
آب جوش یک لیوان
ابتدا یک عدد پیاز رنده شده باگوشت و نمک و فلفل و کمی زردچوبه مخلوط و ورز میدیم و به شکل قلقلی (اندازه گردو) درآورده و با کمی کره تفت داده و کنار میذاریم.
حالا در همون ماهیتابه دو عدد پیاز نگینی کرده سرخ و کمی زردچوبه زده و گوشتهای قلقلی را اضافه وسپس یک لیوان آبجوش با دو قاشق رب انار و یک قاشق نعنا مخلوط به گوشت فلقلی اضافه و میگذاریم ۳۰ تا ۴۵ دقیقه باشعله ملایم بپزه و جابیفته.
روش هم یکم دونه انار و پسته خلالی بپاشید . نوش جان😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
🔴طب اسلامی علت بیشتر احکام 🔴
🔻جالب است بدانید بیشتر احکام الهی بنابر بحث طبی پایه گذاری شده است
💎امام رضا علیه السلام میفرمایند:
🔻إنَّ اللّه تَبارَكَ وَ تَعالى لَم يُبِح أَكلاً وَ لا شُربا إِلاّ ما فيهِ المَنفَعَةُ و َالصَّلاحُ و َلَم يُحَرِّم إِلاّ ما فيهِ الضَّرَرُ و َالتَّلَفُ و َالفَسادُ،فَكُلُّ نافِعٍ مُقَوٍّ لِلجِسمِ فيهِ قُوَّةٌ لِلبَدَنِ فَهُوَ حَلالٌ؛
👈خداوند تبارك و تعالى هيچ خوردنى و نوشيدنى را حلال نكرده است مگر آن كه در آن منفعت و صلاحى بوده و هيچ خوردنى و نوشيدنى را حرام ننموده مگر آن كه در آ ن زيان و مرگ و فسادى بوده است پس هر چيز سودمندى مقوّى براى جسم، كه باعث تقويت بدن است حلال شده است.
📚مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ج16
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺