خمیر جادویی👇
مواد لازم برای۶ نفر
شکر ۴ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
روغن جامد یا مایع ۶ قاشق غذا خوری
شیر یا آب ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
خمیر مایه فوری ۳ قاشق چای خوری
آرد نان فانتزی ۳ لیوان
طرز تهیه
۱- خمیر مایه ، شیر ولرم ( شیر گرمی که دست را نسوزاند ) و 1 قاشق چایخوری شکر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس 5 – 10 دقیقه کناری قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند ( کف کند ).
۲- تخم مرغ ، باقی مانده شکر ، روغن و نمک را داخل کاسه دیگری بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شوند ، خمیر مایه را با چند قاشق آرد را مخلوط کنید و به مواد تخم مرغی اضافه کنید ، کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند سپس باقی مانده آرد را اضافه کنید.
۳- پس از مخلوط کردن مواد را با دست ترکیب کنید تا خمیر جمع شود ، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید ، خمیر را 10 دقیقه ورز دهید ( مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید ) ، آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید.
۴- داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید ، روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی 1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود ، پس از آماده شدن پف خمیر را با فشار دست بگیرید.دمای لازم این خمیر 180 تا 200 درجه سانتیگراد و زمان20-30 دقیقه هست.
۵- این خمیر بسیار خوش دست بوده و کار با آن بسیار راحت است ، بافت و ماندگاری خوبی دارد و میتوانید تا چند روز در یخچال و داخل کیسه فریزر بسته بندی و نگهداری اش کنید.
۶- نکته :این خمیر بسیار ترد و سبک است و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ،نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است ، حتی میتوانید آن را در روغن سرخ کنید ، این خمیر جادویی خمیری همه کاره است.
سایر نکات
خمیر مایه را از لوازم قنادی میتوانید تهیه کنید.
آرد بهتر هست از آرد نان فانتزی باشد.
برای تهیه شیرینی مقدار شکر خمیر رو 2-6 ق غ بیشتر اضافه میکنید
یک پیمانه معادل یک لیوان دسته دار فرانسوی میباشد.
مغز این نان بادشکلات چیپسی پر شده 👆😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#گداخته👇
(غذای سنتی نجف آباد اصفهان)
خرما خارک(خرماهای زرد که توی نخ هستن)، نارگیل خشک(ما میگیم کاسه نارگیل) روی هم یک پیمانه، نبات چند حبه، روغن٢تا٣قاشق که بهتره روغن اعلای کرمانشاهی باشه،ادویه شامل زردچوبه، دارچین، زعفران، میخک، هل، تخم گشنیز،زیره، جوز هندی، آرد گندم یک قاشق
آرد رو در قابلمه ریخته کمی حرارت میدیم تا بوی خامی آرد بره.
روغن رو اضافه میکنیم. خرما نارگیل رو که از قبل شستیم وخوب خشک شده ودر هاون سنگی کوبیدیم، به آرد وروغن اضافه می کنیم نبات هارو هم اضافه کرده ادویه هارا هم میریزیم.
حالا یک لیتر آب جوش اضافه کرده ومیخوریم با حرارت ملایم بپزه.
این غذا شاید کمی پر دردسر باشه ولی به خوشمزگی ومقوی بودنش می ارزه.
نکته ها
١این یک غذای شیرینه که طبع بسیار گرمی داره.
بیشتر برای صبحانه مصرف میشه ما حتما برای خانمی که تازه زایمان کرده این غذا رو درست میکنیم.
٢.افرادی که طبعشون گرمه میتونی ادویه جات کمتری مصرف کنن.
٣.اگه هاون دم دستتون نبود خرما ونارگیل روبعداز تمیز کردن وشستن، خشک نمیکنیم بلکه همینطور نمدار توی چرخ گوشت میریزیم.
مواظب باشین چرخ گوشتتونو نسوزونین.
۴. اگه اصفهان بیاین تو مغازه ادویه فروشی یا خرما فروشی خرما نارگیل پودر کرده آماده دارن.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#پزغاله👇
پیاز رو سرخ کردم .
بعد زرد چوبه و فلفل سیاه رو هم تفت دادم .
بعد گوشت چرخ کرده رو هم تفت دادم .
بعد رب رو اصافه کردم و باز کمی تفت دادم .
چند تیکه فلفل دلمه ای و چند تا آلو بهش اضافه کردم وبعد آب جوش ریختم تا بپزه .
سیب زمینی رو هم حبه ای سرخ کرده و اواخر پخت ریختم تو گوشت .
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#نون_خامه_ای👇
تخم مرغ 4 عدد
کره 50 گرم
آب 200 میلی لیتر
شکر 1/2 قاشق مربا خوری
وانیل 1/2 قاشق مرباخوری
بکینگ پودر 1/2 قاشق چای خوری
آرد ١٢۵گرم
آب و کره و روغن و شکر رو بگذارید رو گاز تا کره آب بشه و شروع به جوش زدن های ریز بکنه.
وقتی یکی دو جوش ریز زد آرد رو سریع اضافه کنید.
تند تند هم بزنید تا آرد مثل حلوا جمع بشه یک طرف ظرف.
خمیر نان خامه ای را از روی شعله بردارید.
توو ظرف دیگه بگذارید و بازش کنید تا کاملا خنک بشه.
چهار تا تخم مرغ رو تو یه ظرف دیگه بشکنید
تخم مرغ ها را کمی هم بزنید.
خمیر را از هم باز کنید تا خنک شه.
توی ۴ مرحله تخم مرغ ها را به خمیر نان خامه ای اضافه کنید.
هر مرحله اینقدر بزنید که تخم مرغ ها جذب خمیر بشن.
وقتی تخم مرغ ها جذب شد بکینگ پودر و وانیل رو اضافه کنید و خوب هم بزنید.
خمیر رو بریزید توی قیف با ماسوره شکوفه یا بامیه.
خمیر نان خامه ای براق، کشدار و چسبنده است.
کف سینی فر کاغذ روغنی بندازید و مواد رو با فاصله توی سینی بریزید.
سینی رو توی فری که از قبل داغ داغ کردین بگذارین.
با حرارت ٢٠٠ درجه به مدت ٣٠ تا ۴٠ دقیقه توی فر بمونه تا نون ها حجمشون ٣ برابر بشه و رنگشون تغییر کنه.
نون ها رو از فر در بیارید و بگذارید کاملا سرد بشن.
بافت نان خامه ای بعد از پخت پوک و تو خالی میشه.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_گل_محمدی(دانمارکی سابق😉)👇
آرد 700تا750گرم
تخم مرغ3عدد
شکر110گرم
شیرولرم1پیمانه
روغن مایع1پیمانه
وانیل نصف قاشق چایخوری
مایه خمیر فوری 1ونیم ق غ
مواد کرم میانی:
شکر220گرم
شیر1پیمانه
آرد85گرم(حدودا 8ق غ)
وانیل1قاشق چایخوری
طرز تهیه کرم:تمام مواد راباهم مخلوط کرده تا یکدست شود.
روی حرارت ملایم گذاشته مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
روش بهتر👇
برای کرمش من آرد وشکر ووانیل را تو ظرف مورد نظر مخلوط کردم وکامل هم زدم تا همه مواد باهم مخلوط بشن وبعد شیر سرد را اضافه کردم وکامل هم زدم تا هیچ خبری از گوله آرد نباشه...
وبعد از این مراحل ظرفو روی شعله گاز گذاشتم با حرارت ملایم وشروع به هم زدن کردم تا به غلظت برسه..
راستی دو قاشق گلاب هم آخرش ریختم وهم زدم وبرداشتم...
کرم یکدست وفوق العاده خوشمزه ما آمادست...
ان شاالله درست کنید ولذت ببرید🌹
خمیر:آرد،مایه خمیر و شکر و وانیل راباهم مخلوط کرده بقیه مواد رااضافه کنید
خوب ورز داده تا خمیر نرمی بدست آید.
1تا دوساعت استراحت دهید تا وربیاید.
حالا خمیر را مستطیلی باز کرده 1قاشق از کرم را ریخته خمیر را بپیچید.
درسینی فر که کاغذ روغنی دارد قرار دهید.
روی شیرینی ها زرده تخم مرغ زده کنجد یا شکر درشت بپاشید.
درفر باحرارت 170به مدت 20دقیقه قرار دهید.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
💦💧آب #فاتر
✅⇦با استناد به طب الرضا(ع) و سخن امام رضا علیه السلام؛
⇦جوشیدن آب باعث میشود سنگینی ها و املاح مخفی آب از آن کسر شود.
اما املاح موجود در آب نجوشیده باعثگرفتگی عروق قلب،مغز و باعث سکته می شود.😱
⇦همچنین اگر آب بدن، آب سبک باشد پوست بدن براق و با طراوت جلوه می نماید.😍
◀️صبح ناشتا یک لیوان آب فاطر (آب جوشیده ولرم شده)؛ تقویت گوارش، پاکسازی خون و کبد را به همراه دارد که در طب اسلامی خیلی به آن سفارش شده....
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#آش_دوغ👇
محلی اردبیل
نخود پخته یک پیمانه
یک پیمانه برنج شسته شده
یک عدد تخم مرغ
دوغ 4تا پنج کیلو
گوشت چرخی که بهش پیاز رنده کردین
سبزی برای این مقدار 300 گرم(تره گشنیز شوید )
سیر خام به دلخواه
تخم مرغ رو تو برنج می شکنیم هم میزنیم میریزیم توی دوغ که ریختیم تو قابلمه.
هم میزنیم روی شعله گاز تا بجوشه تا جوشیدن هم میزنیم ول کنیم میبره
بعد سبزی شسته شده خورد شده رو بهش اضافه میکنیم .
بعد نخود پخته و گوشت قلقلی رو بهش اضافه میکنیم .
بیست دقیقه میگذاریم تا کامل بپزه
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کیک_به👇
آرد 3لیوان دسته دار.
شکر 1لیوان دسته دار
تخم مرغ 3عدد
به رنده شده 2عددمتوسط
وانیل، هل به میدارلازم
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
گلاب یک چهارم پیمانه
دارچین 1غذاخوری
شیر نصف لیوان
روغن نصف لیوان
ابتدا تخم مرغ ها رو با وانیل وشکر به مدت 3الی 4دقیقه هم میزنیم
بعد شیر و روغن رو اضافه کرده وهم میزنیم وهمچنین هل که من از عرق هل استفاده کردم و گلاب رو هم اضافه میکنیم.
بعد آرد و بیکینگ پودر و دارچین رو الک میکنیم ودر چند مرحله اضافه میکنیم .
ودر آخر به رنده شده رو اضافه میکنیم .
من این کیک رو توی قابلمه درست کردم .به این ترتیب که قابلمه رو ابتدا روی
حرارت ملایم 10دقیقه گرم میکنیم .
بعد کفش رو چرب کرده مایع کیک رو ریخته .
سه، چهار دقیقه حرارت متوسط
بعد شعله پخش کن گذاشته حرارت رو کم کرده و در قابلمه دم کنی گذاشته به
مدت 50 دقیقه بپزد.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کُبه👇
3 لیوان برنج نیم دونه رو با نمک و فلفل و زردچوبه میگذاریم کته بشه.
کته در حد له له ! بعدم یه کم به هم میزنیم تا له تر و خمیری تر بشه.
بعد برا مواد میانیش گوشت و لپه و عدس پخته شده و پیازداغ و گردو و کشمش و زرشک و سیب زمینی و سیر و جعفری رو تفت میدیم با نمک فلفل و زردچوبه و روغن کم.
وقتی هم برنجمون هم مواد میانی از حرارت افتادن.
یه کاسه آب میگذاریم کنار دستمون. دستمونو میرنیم تو آب انداره یه نارنگی برنج بر میداریم مواد میانی رو میگذاریم و گلوله می کنیم و یه کم پهنش میکنیم.
آخر که گلوله کردن کپه ها تموم شد، یه دفعه میگذاریم تو تخم مرغ بعدش تو آرد سوخاری و توی روغن داغ با حرارت بالا سرخ میکنیم
@sofrebanovanbeheshti