#کیک_انگلیسی👇🎂🎂🎂
این کیک تو قالب ۲۲ سانت درست شده
که تا لب قالب پف میکنه
مناسب خامه کشی هم هست
و بنظر من بهتر از کیک شیفون و اسفنجیه
چهار تا تخم مرغ زرده و سفیده جدا شود
شکر ۱۸۰ گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
زنجبیل یا هل یا رنده پوست پرتقال یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر یک و نیم قاشق چایخوری
شیر ۸۵ گرم
آرد ۲۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
سفیده رو بزنید تا پف کنه یک سوم شکر رو بهش اضافه کنید و اینقد بزنید تا سفت بشه( زدن سفیده خیلی مهمه) بعد بزارید داخل یخچال.
زرده و بقیه شکر و وانیل و زنجبیل یا ... رو پنج دقیقه بزنید بعد روغن رو اضافه کنید.
شیر رو ولرم کنید
اول کمی شیر اضافه کنید بعد یک سوم آرد و بکینگ پودر و باز شیر و آرد تا تمام شود
با دور کند همزن بزنید( زیادی نزنید فقط در حد مخلوط شدن)
حالا سفیده رو بهش اضافه کنید و با لیسک بصورت دورانی مخلوط کنید تا یکدست بشه.
کف قالب کاغذ روغنی بزارید ( دیواره رو چرب نکنید) مواد رو یکنواخت داخل قالب بریزید.
داخل فر از قبل گرم شده بمدت ۴۵ تا یک ساعت قرار بدین تا بپزه..
دما ۱۸۰درجه.
اگه همه نکات رعایت بشه این کیک کاملا یکدست پف میکنه🌺🌺
@sofrebanovanbeheshti
#فلافل_با_سس_ارده 👇
نخود ها را از دوشب قبل خیس کرده وچرخ میکنیم .
یک عدد پیاز بزرگ رو رنده کرده واب پیاز را گرفته و با دوعدد سیر رنده شده به نخود چرخ کرده اضافه میکنیم .
👈سبزیجات معطر (برگ جعفری وگشنیز وبرگ چغندر) ➕فلفل سیاه ➕دانه ی گشنیز پودرشده ➕نمک دریا➕زرچوبه ➕کمی زعفران ➕یک عدد تخم مرغ محلی
موارد بالا 👆را به مواداضافه کرده ومخلوط میکنیم .
واز مواد برداشته ودرروغن زیتون ودنبه سرخ میکنیم وروی فلافل ها را کنجد میریزیم .
🔴🔴🔴طرزتهیه سس ارده
روغن زیتون نصف لیوان ➕ارده ۳قاشق غذاخوری ➕سرکه سیب ۳قاشق غذاخوری ➕آبلیمو ۱قاشق غذاخوری ➕سیر۱عدد➕فلفل قرمز ونمک دریا وپونه ونعناع ➕نخودپخته ۵قاشق غذاخوری
همه ی مواد را درمخلوط کن ریخته وبعداز اماده شدن به عنوان سس روی فلافل ،کتلت ،سالاد و...
مورد استفاده است .
@sofrebanovanbeheshti
#آش_بلغور_گندم 👇
کمی گندم رو مولینکس کردم.
لوبیا کشاورزی و خیلی کم جو پرک،خیسوندمشون.
بعد چند ساعت، گذاشتم بپزه.
سبزی هم از باغچه خودم بود به لطف خدا
سیر داغ پیاز داغ نعنا داغ درست کردم.
هم توی آش ریختم و هم برا تزیین.
آخرش هم نمک و فلفل زدم و رشته ریختم.
رشته که نیم پخت شد،شعله رو خاموش کردم درشو گذاشتم تا دَم بکشه و بعد تو ظرف کشیدم.
جای همه ی هم گروهی هام سبز
@sofrebanovanbeheshti
🔴 نمک شناس باشیم تا سالم بمانیم
🔷آیا تاکنون توجه کرده اید که نمک قادر است به اعماق وجود شخص نفوذ کند و چرا اشک چشم و عرق انسان شوری دارد ؟!
♦️ آیا میدانید فقط شورکردن دهان هنگام خواب و قبل و بعد از هر وعده غذایی از تخمیر آن و فساد دندان جلوگیری میکند و حتی میکروب معده را هم از بین میبرد!
🔷 آیا میدانید که چرا به یکباره نمک یددار وارد سفره ایرانیها شد و تمام نمک سنگ ها ونمک های دریا از بازار جمع شد
🔷 آیا میدانید نمک طبیعی و دست نخورده بشر ،فشار خون را تنظیم میکند و حتی فشار بالا را پایین میاورد ،امتحان کنید !
🔷 آیا هرگز آزمایش کرده اید که اگر فقط 5 قاشق غذاخوری نمک یددار را درآخور گوسفندانی که بچه دار هستند بریزید بعد از 48 ساعت تمام گوسفندان بچه خود را سقط میکنند
🔷 آیا هرگز به این همه سقط خانمها درماه سوم تانهم دقت کرده اید !
🔷 آیا می دانید نمک تصفیه شده یددار عامل فشار خون است و نمک دستکاری نشده فشار را تنظیم میکند؟
🔷 آیا میدانید که با حذف نمک طبیعی ، پرکاری و کم کاری تیرویید بسیار زیاد شده است.
🔷 من تعجب کردم از مریضی که میگفت مدت 20 سال است قرص لووتیروکسین میخورم.
🔷 سوال این است آیا تمام کسانی که تیروئید پرکار و کمکار دارند اگر فقط هرکدام 10 سال و هر روز روزی دوتا قرص مصرف کنند سرانه فروش این قرص سر به آمار و ارقام نجومی میگذارد
🔷 چرامدت 35 سال پیش کسی نه تیروئید کمکار داشت و نه تیروئید پرکار و همه نمک طبیعی (بدون اضافه کردن ید شیمیایی ) مصرف میکردند
🔷 سوال مهم و اساسی دیگر :
چرا بسیاری از افراد از تیروئید کم کار رنج میبرند ، فریب این مسئله اینگونه است که چون ید بدن شما کم است به بیماری تیروئید مبتلا شده اید .
🔷درمدت 40 سال اخیر که غذاهای مردم به سمت طبع سرد و تر و سرد و خشک ( کارخانه ای ، فست فودی ، فریزی ، کنسروی ، پاستوریزه ، هموژنیزه و ...) سوق داده شده است آمار تیروئید در ایران غوغا کرده است
🔷 توصیه ویژه به خانمهایی که سقط دارند : یکی از عوامل سقط نمک ید دار است .
🔷 اگر نمک طبیعی را در پوست گوسفند بریزید آن را از فساد حفظ میکند و این خاصیت گند زدایی نمک است. چرا نمک تصفیه شده باعث سوراخ شدن و کرم افتان پوست می شود؟ این چه نمکی است؟
♦️ رابطه نمک و دندان چیست ؟
🔷تمام کسانی که جهت دندانهای خوداز نمک استفاده میکنند و کرده اند نه دندان خرابی دارند نه مشکل معده دارند و نه مشکل تیروئید
🔷 نمک را بشناسید بهترین نوع نمک نمک سیلیتک است که همان نمک سنگ یا نمک دریاست و نمک هرچه سفیدتر باشد شیمایی تر است
🌹مراقب باشید:
با مصرف ( آب و نمک و روغن ) فاسد، ملت درحالت خودکشی تدریجی است.
🌹جالب است قرص لووتیروکسین چه قرصی است که هم جهت تیروئید کم کار و هم جهت تیروئید پرکار توصیه میشود
🌹 مگرنه اینکه کم کاری تیروئید از سردی است و پرکای تیروئید از گرمی.
این چه قرصی است که مزاجش هم گرم است و هم سرد وااسفا!!!!!!!!!!!!!
🌹 تمام کسانی که از قرص لووتیروکسین استفاده میکنند درهمین لحظه قرص را بیرون ریخته و .... بروش زیر عمل کنند :👇
🌸 درمان تیروئید 🌸
🌹 سوره عبس ( آیه 24 تا 32 )
🌹 خداوند هرچه دراین آیات فرموده فقط غذایتان همینها باشد (خام گیاهخواری)
کم کاری تیرویید یک ماه
پر کاری تیرویید دو ماه
بعد بروید آزمایش بدهید ، این روش را بیش صد نفر انجام دادند و نتیجه گرفتند
این درمان تیرویید با طب قرآنی است .
♻️آیا تا به حال فکر کردید که چرا به کسی که قدردان زحمات و تلاش دیگری نباشد نمک نشناس میگویند؟؟؟
یا تعبیر نمک پرورده را بکار میبردند؟
علت این است که نمک طبیعی در قدیم الایام در نزد مردم آن زمان آنقدر فایده و سود و منفعت و تاثیر در درمان داشته که این الفاظ را در موردش بکار میبردند.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
🔷#نمک
✅انواع
1- بهترین نمک، نمک دریا است. (درمان 70 یا 360 بیماری)
👈نمک دریاچه قم (از مطلوب ترین نمک ها)
👈نمک دریاچه ارومیه و نجف نیز مفید هستند.
2- سنگ نمک یا نمک معدنی در درجه دوم هستند.
✔️نکته 1: نمک تصفیهشده (یددار شیمیایی) مضر است.
✔️نکته 2: نمک طبیعی ازنظر ظاهر دارای دانههای ریز و درشت و زبر است و کمی چسبندگی دارند و رنگ آنهم کدر دارد.
✔️نکته 3: مقدار استفاده جهت خوراکی سه لقمه است و حتی خوردن نان و نمک هم جایز است (مانند خوراک حضرت امیرالمؤمنین (ع)).
✅فواید و خواص
👈آماده سازی بدن برای پذیرش غذا بوسیله استفاده از نمک برای شروع غذا (بدلیل تندی با تحریک ترشحات مانند بزاق مانند هشدار عمل میکند).
👈موثر در درمان #جنون بوسیله خوردن نمک در اول و پایان غذا.
👈 درمان #خونریزی، #رخم_چرکی و گسترش یافته جهت #پانسمان زخم بوسیله پر کردن زخم با ترکیب روغن زیتون و نمک
👈 درمان #پف_زیر_چشم (اگر علت آن مشکل در تیروئید باشد که باعث چاقی کل بدن میشود).
👈 موثر در درمان کم کاری یا پر کاری #تیروئید بوسیله استفاده از نمک دریا و سنگ نمک بجای نمک ید دار است.
👈درمان #پلیپ_رحم (گوشت اضافی در رحم) به طریقه نشستن در اب نمک دریا.
👈 درمان #پلیپ_بینی بوسیله قرقره کردن آب و نمک یا استفاده از قسط و نمک.
👈 درمان #گواتر کم کار بوسیله مصرف نمک دریا.
👈 درمان گرفتگی قلب و باز کردن رگ های بسته بوسیله مصرف آویشن و نمک.
👈 رفع زردی دندان بوسیله مسواک زدن با چوب اراک و نمک دریا.
👈 درمان #کیست و عفونت لثه بوسیله قرقره کردن نمک.
👈 درمان #سستی_لثه (جهت تقویت لثه) بوسیله مزمزه کردن آب نمک اندرانی و مالیدن نمک به لثه و دندان (اگر نمک اندرانی با کف دریا همراه باشد دندان را سفید هم می کند).
👈 درمان #گل_مژه (شبیه #ورم_چشم) بوسیله مالیدن نمک.
👈 موثر در درمان #غلبه_بلغم بوسیله استفاده از مخلوط آویشن و نمک.
👈 موثر در درمان عمومی #مسمومیتها (مسمومیت غذایی، مسمومیت با زهر، مارگزدگی و عقربگزیدگی، مسمومیت داخلی براثر کمکاری و اختلال کلیه یا طحال و...) بوسیله مالیدن #نمک_دریا بر محل (یا مخلوط کردن نمک دریا با آب و خواندن سوره حمد و معوذتین بر آب و خوردن یک جرعه سپس مالیدن نمک بر محل؛ مثلا در عقرب گزیدگی).
👈 زیاد کردن آب منی و پشت (تقویت قوه جنسی) بوسیله استفاده از ترکیب مرزه و نمک و آویشن.
🔵توضیحات
🔴اینکه امروزه تأکید میشود نمک خورده نشود از طرفی درست است زیرا نمک تصفیهشده خاصیتی ندارد بلکه ضرر هم دارد ولی در مورد نمکهای طبیعی مانند #نمک_دریا درست نیست زیرا این نمک مفید است و برای فشارخون ضرر ندارد. نمک تصفیه ی صنعتی، موجبِ #فشارخون، و افراط در آن #پوکی_استخوان، بیماری معده و بیماری کلیه را به عمل می آورد. ید شیمیایی داخل نمک های صنعتی، #سرطان زاست و اختلالات عصبی می آورد. بیماری #تیروئید این نکته را مشخص میکند که نمک تصفیهشده ی #یددار نتوانسته مشکل کمبود ید را برطرف کند. (در زمان پیامبر این نمک نبوده که بخواهیم طبق روایات این نمک را رد کنیم ولی نمک تصفیه شده فقط کلر و سدیم دارد در حالیکه نمک دریا کلسیم، منیزیم و منگنز نیز دارد همچنین ید هم به آن میزنند ریسک آن را بالا میبرد)
✔️آلودگی دریا به قدری نیست که نمک را آلوده کند، بعلاوه خود نمک آلودگی را برطرف میکند.
✔️نمکی که در روایات توصیه شده، همان نمک دریاست (#الملح_الجریش)
✔️نمک دریا؛ کلسیم، منیزیم، منگنز و سدیم و کلرید دارد. ولی نمک تصفیه شده فقط کلر و سدیم دارد.
✔️پیامبر (ص) میفرمایند: «بر شما باد خوردن نمک، زیرا درمان هفتاد بیماری است که کمترین آن جذام و برص و جنون است.» (عيون أخبار الرضا (ع)، الشيخ الصدوق، ج۱،ص۴۶.)
✔️پیامبر (ص) میفرمایند: «سه لقمه با نمک قبل از غذا، هفتادودو نوع بلا را از بنیآدم برطرف میکند.» (طب النبي، ابو العباس جعفر بن محمد المستغفري، ص۲۲.)
✔️امام صادق (ع) میفرمایند: «بر شما باد این دو سفید، نان و نمک، زیرا در نمک ایمنی از جذام و پیسی و جنون است.» (دانشنامه احاديث پزشكي، محمد محمدی ری شهری، ج۱، ص۴۸۰.)
✔️رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم: پنج چیز است که منع آنها از دیگران حلال نیست: آب، نمک، مرتع، آتش، دانش. (مستدرک الوسائل،ج3،ص150)
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
ته چین مرغ👇
موادلازم برای دو نفر:
۱یک عدد سینه مرغ یا ران کامل مرغ
۲پیاز متوسط
۳کره یک ق غ
۴زعفران دم کرده
۵ماست ۶ ق غ
۶تخم مرغ ۲ عدد
۷زرشک به میزان دلخواه
۸فلفل سیاه
۹نمک
۱۰دارچین
۱۱روغن سرخ کردنی
۱۲زرزچوبه
۱۳برنج ۳ پیمانه
اول مرغ را بانمک و فلفل سیاه و زردچوبه پختم
بعد مرغ را تکه تکه کردم(ریش ریش)
بعد برنج رادر آب بانمک و روغن روی شعله گذاشتم تا آبش تبخیر بشه و در این فاصله:
در ظرفی جداگانه ۲عدد تخم مرغ را خوب زدم و ۶ ق غ ماست را بهش اضافه کردم و خوب هم زدم بعد زعفران دم کرده و کره ذوب شده و نمک و فلفل سیاه و چند ق آب مرغ را به شرط،این که مایه خیلی شل نشوداضافه کردم و خوب هم زدم
بعد از تمام شدن آب برنج در ظرفی که این مواد را آماده کردم برنج را داخل این مواد کردم و هم زدم تا مایه نه خیلی شل باشد نه خیلی سفت
کف قابلمه روغن سرخ کردنی ریختم نه خیلی کم تا ته چین خشک نشود وخوب طلایی شود و با فرچه یا دستمال کاغذی دیواره قابلمه را تا اندازه ای که مایه ته چین بالا میاد چرب کردم
نصف مایه ته چین را در قابلمه ریختم و رویش را با قاشق صاف کردم
مرغ هارا روی مایه صاف شده ریختم و مقداری دارچین روی مرغ ها ریختم که این کار طعم خوبی بهش میده .
زرشک را با کمی شکر و روغن تفت دادم و روی مرغ ها ریختم و باز خیلی کم دارچین
بقیه مایه ته چین را روی مرغ و زرشک ریختم و با قاشق صاف کردم
چهار طرف مایه صاف شده را با قاشق سوراخ کردم ودر هر سوراخ یک ق غ روغن سرخ کردنی ریختم
به در قابلمه دمکنی انداختم و تا۴۵ تایک ساعت زمان برد تا بپزد
یک ظرف یا سینی مناسب با اندازه قابلمه را برای برگرداندن ته چین انتخاب کردم و شعله را خاموش کردم با چاقو آهسته دیواره های قابلمه را با ته چین فاصله دادم و سینی را مثل درب روی قابلمه گذاشتم و ظرف را برگرداندم و با آب مرغ سرو کردیم
جای همگی خالی
@sofrebanovanbeheshti
#حلوای_زنجفیلی👇
آرد ۲۵۰گرم
پودر قند ۲۰۰گرم
بادام یا گردوی پودر شده۸۵گرم
زنجفیل۲قاشق سوپخوری
کره یا مخلوط کره و روغن جامد۱۳۰گرم
هل نرم سابیده شده۲قاشق سوپخوری
ابتدا آرد را روی حرارت کم به خوبی تفت میدیم طوری که بوی خامیش بره اما تغییر رنگ نده( نکته ی مهم این حلوا همین تفت دادنه)، بعد آرد رو الک میکنیم و دوباره به قابلمه برمیگردونیم و کره یا روغن رو اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم وتفت میدیم از روی حرارت برمیداریم و وقتی خنک شد هل وزنجفیل رو روش الک میکنیم ( آرد بایدنسبتا خنک شده باشه وگرنه نهایتا بافت خوب وپوکی بهمون نمیده )
بعد بادام یا گردو رو اضافه میکنیم و بعد پودر قند رو روش الک میکنیم.
و خوب مخلوط میکنیم.
حلوای بدست آمده پودری است وباید کاملا فشرده شود.
برای سرو میتونید توی سینی فشرده ش کنید و بعد قالب بزنید یا برش
میتونید تو قالب سیلیکونی طرح بدید و یا مثل من با اسکوپ قالب بزنید.
بعد داخل یخچال بگذارید تا خوب خودشو بگیره.
میشه با پسته هم درست کرد در اون صورت همین اندازه ی بادام یا گردو از خلال پسته استفاده کنید زنجفیل هم حذف کنید.
نوش جون.
نصر
@sofrebanovanbeheshti
#علت_خرابی_کیکها👇
نکات مهم در مورد اشکالاتی که ممکنه در کیکی که می پزید با آن مواجه شوید:
1- اولین و مهمترین نکته، اندازه گیری درست هست. اندازه گیری اشتباه، چه به خاطر نداشتن ترازو یا پیمانه استاندارد باشه یا به خاطر کم حوصلگی و بی خیالی یا به خاطر بی دقتی کاملا ناخودآگاه، باعث میشه که نتیجه کار دچار مشکل بشه. بعضی وقتا این سوال رو میپرسید که من همه اندازه گیری هام کاملا درست بوده و کاملا طبق رسپی کارو انجام دادم اما کیکم خوب نشد. در حالی که خیلی های دیگه همون رسپی رو درست کردن و از نتیجه هم کاملا راضی بودن. خودم هم که بر اساس همون رسپی کار کردم و نتیجه کار رو توی عکس میتونید ببینید. پس به این نتیجه باید رسید که یه جای کار ایراد داره که یکی ش همین اندازه گیری هاست. گاهی حتی وقتی با ترازو کار میکنیم، به خاطر مشغولیت فکری و مسائل دیگه، اندازه ای که باید 300 گرم باشه رو 200 گرم وزن میکنیم و یا اشتباهاتی از این قبیل.
2- بعد از اندازه گیری میرسیم به رسپی. اگه رسپی یا دستورالعمل کیکی که دارید درست میکنید خوب و درست نباشه، مطمئنا هر قدر هم دقت کنید نتیجه کار خوب نخواهد شد. پس اول از همه، باید رسپی قابل اعتماد رو پیدا کنید. رسپی ای که امتحان نشده و فقط بر اساس موارد تئوریک نوشته شده، رسپی خوبی نیست. رسپی ای خوبه که حتما یه متخصص اونو امتحان کرده و اشکالات احتمالی رو بر طرف کرده باشه.
پس اگه از رسپی ای استفاده میکنید که با دقت کمی توضیح داده یا کامل توضیح نداده یا حتی کامل توضیح داده اما امتحان نشده، نتیجه کارتون غیر قابل تضمینه.
بهترین کار اینه که اول از همه رسپی امتحان شده رو انتخاب کنید. و بعد هم رسپی از کسی باشه که بهش اعتماد دارید و با رسپی هاش راحت هستید.
این روند رو تا اونجایی باید ادامه بدید که بر اساس دانش و تجربه تون، خودتون بتونید یه رسپی جدید تولید کنید یا اینکه حتی اگه رسپی غیر قابل اعتمادی دیدید، اشکالاتش رو خودتون بر طرف کنید.
3- اگه رسپی شما سالم و امتحان شده باشه، حالا نوبت شماست که کاملا بر اساس اون عمل کنید.
اینکه بگید اینجا با همزن دستی زده، من که همزن برقی دارم نمیشه. یا برعکسش. یا مثلا اگه توی رسپی گفته یه مرحله رو روی بخار آب انجام بدید، اگه حذفش کنید، مطمئنا نتیجه به اون خوبی که باید، نمیشه.
دقت کنید که کوچکترین نکته هایی که توی رسپی گفته میشه، دلیل خاصی داره. اگه شما به هر دلیلی یکی از اون کارها رو انجام ندید، میتونید انتظار داشته باشید که کیک خوبی نداشته باشید.
4- انتخاب قالب مناسب، یکی از مهمترین عوامل داشتن کیک خوب هست. بهترین قالب برای پخت انواع کیک، قالب های فلزی سنگین (با دیواره و کف کلفت) هستن. به این دلیل که حرارت رو خوب منتقل میکنن و ضمن اینکه به خاطر کلفت بودن دیواره و کف، انتقال حرارت یکدست و متناسبی دارن که همین از سوختن کف و کناره های کیک جلوگیری میکنه. پس اگه از اون دسته هستید که کف کیک هاتون میسوزه، بهتره که در مورد قالب کیکتون تجدید نظر کنید.تجربه شخصی من به من ثابت کرده که قالب های سیلیکونی یا ظروف پیرکس گزینه خوبی برای درست کردن کیک نیستن. اگه احیانا از اون دسته هستید که سالی یکی دو بار میخواید کیک درست کنید، مشکلی نداره اگه از پیرکس استفاده کنید. اما اگه عاشق این کار هستید و هر هفته توی خونه تون عطر خوب کیک میپیچه، بهتره که برای خرید قالب فلزی سنگین برنامه ریزی داشته باشید. واسه این میگم برنامه ریزی، چون متاسفانه قیمت قالب های خوب خیلی گرون شده.
بهترین قالب برای کیک، قالب گرد هست و بهترین و مناسب ترین اندازه، قطر 22 سانت. پس اگه کلا میخواید یه قالب کیک تهیه کنید، بهترین قطر رو الان میدونید.
و تجربه شخصی دیگه من، اینه که بهتره قالب کمربندی داشته باشید. اینجوری دیگه استرس ندارید که آیا کیکم از قالب جدا میشه یا نه. میتونید خیلی به راحتی کناره های رو از قالب به کمک چاقو آزاد کنید. بعد کمربند رو باز کنید و دیواره رو در بیارید. و در نهایت روی ظرف سرو برگردونید و کف قالب که قبلا کاغذ روغنی انداختید به راحتی جدا میشه.
ضمن اینکه میتونید کف قالب رو چرب کنید و کمی آرد هم روی اون الک کنید تا حتی بدون کاغذ روغنی هم کیک راحت از قالب جدا بشه. استفاده از این روش یا استفاده از کاغذ روغنی به عهده شماست. مهم اینه که نتیجه ش این نمیشه که نصف کیک به کف قالب بچسبه.
🌹🌹🌹
مشکلات احتمالی و نکات مفید برای پخت کیک
#علت_پف_نکردن_کیک:👇
بیشترین مشکل کیک پز ها پف نکردن کیک هست خیل وقتا کیک حالت شیرینی به خودش میگیره و موادش به هم میچسبن و اصلا حالت پف دار ندارن چون:
1)تخم مرغ مستقیم از یخچال خارج شده و داخل کیک استفاده شده(حتما باید برای همه نوع کیک تخم مرغ نیم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
2)مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست ،دوغ و ...دقیق نبوده یا مایع خیلی خیلی رقیق شده یا غلیظ.
3)میزان هم زدن خیلی کم بوده ولی در اواخر که نباید مواد هم بخوره زیاد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دورانی در هم زدن رعایت نشده.
4)دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم(اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه)
5)فر از قبل گرم نشده(اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابه.
6)مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط کردید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید ریختیداین موضوع خیلی زیاد پیش میاد و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره.
7)از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده کردید یا خیلی داغش کردید و به مواد اضافش کردید.
8)بیکینگ پودر یا جوش شیرین به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه بوده.
9)روغن یا کره رو بیشتر از حد معمول ریختید یا ظرف رو زیاد چرب کردید.
10)اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک بوده.
11)مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده.
-چسبنده بودن روی کیک:
1)کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود خارج شده.
2)وقتی کیک داغ بوده روش چیزی قرار گرفته (مثلا بشقاب برای برگرداندن)
3)مایعات شما خیلی رقیق بوده یا زیادی از مایعات استفاده کردید.
4)زمان پخت کم و حرارت فر زیاد بوده.
instagram: @najmeh_shariat