4001116.mp3
15.28M
🔹سخنرانی استاد ربانی گلپایگانی
درباره شخصیت حضرت امام هادی (علیه السلام)
@sokhanerfan
توصیه های رجبیه 1402.mp3
4.02M
🔹توصیه درباره ماه رجب
🎤استاد یزدان پناه
@sokhanerfan
✳️ مکاشفه حضرت علامه حسن زاده آملی در شب جمعه ماه رجب
در شب جمعه يازدهم رجب 1388 بر اثر مراقبت و حضور، التهاب و اضطراب شديدى داشتم ؛ و با برنامه عملى جناب استاد علامه طباطبائى (رضوان اللّه عليه) روزگار میگذراندم؛ تا قريب يك ساعت به اذان صبح كه به ذكر كلمه طيبه «لا اله الا اللّه» اشتغال داشتم، ديدم سرتاسر حقيقت و همه ذرات مملكت وجودم با من در اين ذكر شريف همراهند و سرگرم به گفتن «لا اله الا اللّه» اند؛ ناگهان به فضل إلهى جذبه اى دست داد كه بسيار ابتهاج به من روى آورد. مثل اين كه تندبادى سخت وزيدن گيرد آنچنان صدايى پى در پى بدون هيچ مكث و تراخى بر من احاطه كرد، و سيرى سريع پيش آمد كه هزار بار از سرعت سير جت سريع السير در فضا فزونتر بود، و رنگ عالم را بدان گونه كه ديدم از تعبير آن ناتوانم. عجب اين كه در آن اثنا گفتم: چه خوش است كه به دنيا برنگردم؛
@sokhanerfan
وقتى اين معنى در دلم خطور كرد به ياد عائله افتادم كه آنها سرپرست مى خواهند، باز گفتم : آنها خودشان صاحب دارند ، به من چه ، تا چيزى نگذشت كه از آن حال شيرين باز آمدم و خودم را در آنجا كه نشسته بودم ديدم . انّ اللّه سبحانه فتّاح القلوب و منّاح الغيوب .
از رويداد اين حالت گفته ام :
از مردم ديو و دد بريدن چه خوش است
در گوشه خلوت آرميدن چه خوش است
بی ديدن چشم و راه پيمودن پا
سير دو جهان كردن و ديدن چه خوش است
📚 منبع: انسان در عرف عرفان
@sokhanerfan
🔸لیلة الرغائب
لیلة الرغائب، اولین شب جمعه ماه رجب را مینامند. این نامگذاری (لیلة الرغائب) به این جهت است که از پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است (الإقبال بالأعمال الحسنة (ط - الحدیثة)، ج۳، ص: ۱۸۵)که فرمودند: از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید. زیرا شبی است که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» مینامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که یک سوم از شب گذشت هیچ فرشتهای در آسمانها و زمین نمیماند مگر این که در کعبه و اطراف آن جمع میشوند. آنگاه خداوند بطور غیر منتظرهای بر آنان وارد شده و میفرماید:ای فرشتگانم هر چه میخواهید از من درخواست کنید. فرشتگان عرض میکنند: حاجت ما این است که از روزهداران رجب درگذری. خداوند میفرماید: این کار را انجام دادم.
- بهتر است کسی که این حدیث را میشنود، در این شب، زیاد بر فرشتگان صلوات فرستاده تا تکلیفی را که آیه تحیت («وَ إِذا حُيِّیتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْها أَوْ رُدُّوها إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلی كُلِّ شَيْءٍ حَسیباً» نساء. آیه ۸۶) به عهده ما گذاشته باندازه توانایی انجام داده باشد - سپس رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم فرمودند:
کسی که روز پنجشنبه اول رجب را روزه گرفته و سپس بین نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز بجا آورده هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعتی سوره فاتحه یک بار،انا انزلناه فی لیلة القدر سه بار وقل هو اللّه احدرا دوازده بار خوانده، و هنگامی که نماز تمام شد، هفتاد بار بر من (با این الفاظ) صلوات بفرستد:«اللّهمّ صلّ علی محمّد النّبىّ الأمىّ و علی آله»، سپس سجده کرده و در سجده هفتاد بار بگوید:«سبّوح قدّوس ربّ الملائکة و الرّوح»، سپس سر خود را بلند کرده و بگوید:«ربّ اغفر و ارحم و تجاوز عمّا تعلّم إنّک أنت العلىّ الأعظم», آنگاه بار دیگر به سجده رفته و در سجده همان چیزی را بگوید که در سجده اول گفت، سپس حاجت خود را از خدا بخواهد، ان شاء اللّه تعالی برآورده میشود.
سپس رسول خدا فرمودند: قسم به کسی که جانم در دست اوست، هیچ بنده یا کنیزی - از بندگان و کنیزان خدا - این نماز را بجا نمیآورد، مگر این که خداوند گناهان او را میبخشد گرچه گناهان او مثل کف دریا و بعدد شن و بوزن کوهها و بعدد برگهای درختان باشد و روز قیامت هفتصد نفر از خویشان خود را که همگی سزاوار آتش باشند شفاعت میکند. و در شب اول قبر خداوند ثواب آن را به بهترین صورت، با روی گشاده و خندان و زبان فصیح برای او میفرستد که میگوید: ای محبوب من مژده بده، از هر سختی نجات پیدا کردی. میپرسد: تو کیستی؟ رویی بهتر از روی تو ندیده و بویی به خوشبویی تو مشامم نرسیده. جواب میدهد: ای محبوب من من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب، فلان منطقه، فلان ماه و فلان سال بجا آوردی، امشب آمدهام تا حقت را ادا کرده، مونس تنهایی تو بوده و وحشتت را از بین ببرم، و زمانی که در شیپور دمیده شود، در عرصه قیامت بر سرت سایه افکنم. و تو هرگز هیچ خیری را از جانب مولایت از دست نخواهی داد.
📗 المراقبات، عارف بالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
✳️ جهت عضویت در کانال سخن عرفان 👇
@sokhanerfan
جوادی_آملی_تعبیر_شب_آرزوها_برای_لیله_الرغائب_غلط_است_و_شب_رغبت_است.mp3
2.91M
🔰 تعبیر «شب آرزوها» برای «لیلهالرغائب» غلط است و این «شب رغبت» است
🎤 #آیت_الله_جوادی_آملی
@sokhanerfan
🔹رفتار ما در سایه محبت و ولایت اهل بیت علیهم السلام
آیا شایسته است که ما دم از ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام بزنیم، دم از ولایت امام زمان عجل الله فرجه الشریف بزنیم، دم از عشق و محبت به ایشان بزنیم، آنگاه کاری بکنیم که دل ایشان را به رنج بیاوریم؟ هر چه که انتساب انسان به امامان معصوم علیهم السلام بیشتر باشد، هرچه که ارتباط انسان بیشتر باشد، باید شخصیت خودش را بیشتر از پیش متناسب با آن ذوات مقدسه بکند. لذا مواظب باشیم که محبتهای ما تخیل محبت نباشد، تصور محبت نباشد، تصور محبت غیر از محب بودن است، غیر از خود محبت است. سعی کنیم مصداق محبت در قلب ما باشد. خود ما مصداق محبت باشیم برای ائمه علیهمالسلام، برای امام زمان سلام الله علیها. نمیشود که انسان بگوید من امام زمان را دوست میدارم ولی کاری کند که ایشان ناراحت شود.
🔹 استاد مهندسی (ره)
✳️ جهت عضویت در کانال سخن عرفان 👇
@sokhanerfan
🔸حدیث عشق
یادنامه استاد عارف؛ محمدمهدی مهندسی (رضوان الله علیه)
به همراه نکات ناب اخلاقی و عرفانی
بزودی منتشر می شود.
@sokhanerfan
🟢 پاسخ شنیدنی به یک اشکال درباره امیرالمؤمنین علی(ع)
🔹یکی از علمای فارس به تهران آمده و در یکی از مسافرخانههای تهران ساکن شده بود. در اینجا پولش را دزد میزند. مرد محترمی بوده. هیچ کس را هم نمیشناخته که از او کمک بگیرد. میآید فرمان امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر را روی یک کاغذ اعلا با یک خط بسیار عالی مینویسد که آن را به صدر اعظم وقت اهدا کند. (طبق معمول، آنها هم در مقابل پولی میدادند).
🔸خیلی روی آن زحمت میکشد. بعد وقت میگیرد و نزد آن آقای صدراعظم میرود. او نگاه میکند و میپرسد چیست؟ میگوید فرمان امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر است. میفهمد که این برای دریافت کمک آمده. وقتی که همه مراجعهکنندگان رفتند، به فرّاش میگوید در را ببند، هیچ کس داخل نیاید.
🔹به آن آقا میگوید بیا جلو. او را خوب نزدیکش آورد و به آرامی گفت: من از خودت یک چیزی میپرسم. خود علی به این عمل میکرد یا نمیکرد؟ بله، عمل میکرد. گفت: خودش که عمل کرد چه نتیجهای گرفت؟ آیا جز شکست چیزی نصیبش شد که تو حالا این را برای من آوردهای؟
🔸عالم گفت: جوابت را همین جا به تو میدهم. تو چرا این را جلو مردم به من نگفتی؟ صبر کردی مردم بروند. مردم هم که رفتند چرا جلوی نوکرهای خودت نگفتی؟ تازه نوکرهایت را بیرون کردی و آرام به گوشم میگویی. از که میترسی؟ از این مردم میترسی. از چه چیزِ مردم میترسی؟ غیر از همین علی(ع) است که الآن در همین مردم حلول کرده؟
🔹معاویه که مثل تو عمل میکرد الآن کجاست؟ تو خودت هم مجبوری که حالا معاویه را لعنت کنی. ولی علی(ع) به دلیل همین منطقش اکنون زنده است. پس علی(ع) شکست نخورده است. باز هم امروز منطق اوست که طرفدار دارد، پس باز هم حق پیروز است.
📝 استاد مطهری، فلسفه تاریخ، ج۴، ص۲۹۶-۲۹۵ (با تلخیص)
🔻عضویت در کانال سخن عرفان 👇
@sokhanerfan
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸 پدر معنوی
🔸جهت عضویت در کانال سخن عرفان 👇
@sokhanerfan
🌸درجه اهمیت وحی
استاد حسن رمضانی می فرمود:
درجه حساسيت علامه حسن زاده آملی با همه تخصص هاي فلسفي، عرفاني و علوم مربوطه اي كه دارند نسبت به وحي و تعالیم وحی بسیار بالاست و این را بيشتر براي افرادي عرض مي كنم كه گمان مي كنند كساني كه به طرف فلسفه و عرفان و تخصص هاي مربوطه رفتند ديگر مسائل مربوط به وحي و شرع و مكتب ولايت و اين موارد در اينگونه افراد كمرنگ جلوه مي كند.
علامه ميفرمود اگر ما فرض كنيم تمام بني نوع انسان بشوند فارابي، تمام بني نوع انسان بشوند بوعلي، تمام بني نوع انسان بشوند ملاصدرا و ميرداماد و انيشتين و افلاطون و سقراط، در اين فضا اگر پيامبر بيايد و مبعوث شود اين آيه باز صادق است كه «هو الذي بعث في الأميين رسولاً.»
هر چه هستند و هر كه هستند در برابر آن كسي كه وحي مي آورد امي و بي سواد هستند.
اين چه ارزيابي دقیق و حسّاس نسبت به وحی است که یک فيلسوف و يك عارف دارد؟!
چقدر بي معرفت هستند و چقدر كم معرفت هستند كساني كه مي گويند اگر شخص به طرف عرفان و فلسفه برود ديگر تعالیم وحی در ذهنشان ضعيف و كمرنگ جلوه مي كند.
اتفاقاً قضیه برعکس است چون حقایق برای چنین کسی روشن تر مي شود . حقايق را كه بر اساس حق و صدق بهدست ما رسيده است بهتر مي گيرند و بهتر مي فهمند.
اصلاً اينگونه علوم براي تقويت هاضمه من و شما است. براي توسعه دين من و شما است. هر چه دين ما توسعه اش بيشتر شود و هاضمه ما قوي تر شود اين لقمه هاي وحياني را بهتر مي گيريم و بهتر هضم مي كنيم و بهتر مي فهميم.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
🍀 برنامه انبیای الهی
کار انبیا بیدارکردن فطرت پاک انسان است تا متوجه فطرت کمالطلب خود شود و به لذایذ مادی و حیات حیوانی بسنده نکند و خود را زندانی قیدوبندهای نفسانی نکند.
انبیا انسانها را دعوت به حقایق، لذتها و حیات برتر میکنند؛ حیاتی که پاسخگوی روحیه کمالجو و رشدطلب و مایل به تعالی و ترقی انسان است؛ اما این دعوت به احیای فطرت بدین معنا نیست که انبیا قصد نابودکردن طبیعت انسان را داشته باشند.
هیچ پیامبری نمیگوید: طبیعت را محو و نابود کن؛ بلکه پیامبران با توجهدادن به فطرت و احیای آن میخواهند که طبیعت نیز رنگ فطرت بگیرد. در این راه نیاز نیست که شهوت و غضب نابود و گرایشهای طبیعی ریشهکن شود؛ بلکه باید این گرایشها نیز تبدیل به ابزاری برای تعالی و بالی برای پرواز به سمت ملکوت و حقیقت هستی شوند.
در منطق انبیا اگر تن پروری جانت بمیرد و اگر جان پروری تن پر بگیرد.
🔹 استاد محمدمهدی مهندسی (ره)
💢 سخن عرفان
@sokhanerfan