@sokhanetarikh
✅ #مقاله
تلاش دشمنان در مخدوش کردن شخصیت حضرت حمزه علیه السلام
👉 https://b2n.ir/588625
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله تلاش دشمنان در مخدوش کردن شخصیت حضرت حمزه علیه السلام 👉 https://b2n.ir/588
@sokhanetarikh
✅#مقاله
نویسنده: محمدصادق نجمى؛
حضرت حمزه، عموی پیامبر صلی الله علیه و آله ، از شخصیت های بزرگ در تاریخ اسلام است، که در دفاع از اسلام تا پای جان ایستاد و آنگاه که توحید در مقابل شرک و خداپرستی در برابر بت پرستی قرار گرفت و رسول اللّه نیاز به یاران صدیق و حامیان مخلص داشت، به یاری آن حضرت شتافت.
او در جنگ اُحد، در سخت ترین و خطرناک ترین وضعیت، که حتی بعضی از یاران نزدیک پیامبر میدان نبرد را ترک کرده، به قلّه های کوه ها و پشت سنگ ها پناه می بردند، دلیرانه مقاومت کرد و با سپر قرار دادن خویش و نبرد با دو شمشیر، از رسول اللّه دفاع کرد و حملات پیاپی دشمن را، که متوجه جان پیامبر بود، درهم شکست و سرانجام جان خویش را در طبق اخلاص گذاشت و با دشمنان به قتال و جهاد پرداخت و به خیل شهدای صدر اسلام پیوست و در تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین سرداران و مجاهدان شجاع و با اخلاص و از مدافعان و شهدای نامی اسلام و به صورت عالی ترین الگو و سرمشق متجلّی گردید و مدال پرافتخار «سید الشهدا» از سوی رسول اللّه نصیبش شد و لقب زیبای «اسداللّه » و «اسدالرسول» را به خود اختصاص داد...
👉 https://b2n.ir/588625
@sokhanetarikh
✅ #کتاب «میثاق داران صبح: مدافعان علوی در بارگاه اموی» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/813972
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #کتاب «میثاق داران صبح: مدافعان علوی در بارگاه اموی» منتشر شد. 👉 https://b2n.ir/81
@sokhanetarikh
✅#کتاب «میثاق داران صبح: مدافعان علوی در بارگاه اموی» منتشر شد.
دو کتاب «اخبار الوافدات من النساء من اهل البصره و الکوفه علی معاویه بن ابیسفیان» و «اخبار الوافدات من الرجال من اهل الکوفه و البصره علی معاویه بن ابیسفیان» متعلق به عباس بن بکّار ضَبّی درگذشته به سال ۲۲۲ قمری به همت مصطفی گوهری فخرآباد و مجتبی سلطانی احمدی در قالب یک کتاب تحت عنوان «میثاقدارانِ صبح: مدافعان علوی در بارگاه اموی» ازعربی به فارسی ترجمه و در ۱۲۷ صفحه و در قطع رقعی توسط انتشارات کتابخانه تخصصی امیرالمؤمنین علی (ع) مشهد منتشر شد.
این دو کتاب درباره ۱۶ تَن از زنان و ۱۰ تَن از مردان شیعهای است که اغلب از کوفه و بصره به احضار معاویه یا به انگیزه دادخواهی به دربار او آمده اند و مورد پرس و جو قرار گرفته اند.
هر خبر اختصاص به یکی از این زنان و مردان دارد. معمولاً موضوعات گفتوگو حول محور شخصیت امیرالمؤمنین علی (ع) و نقش این افراد در نبرد صفّین و حمایتشان از امام می گردد...
👉 https://b2n.ir/813972
@sokhanetarikh
✅ #نشست نقد و بررسی کتاب «نگین سبز زاگرس (گهواره)» 21 خرداد 99 در دانشگاه رازی برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/971745
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #کتاب «جستارهایی دینی و فلسفی در تاریخ و تمدن» منتشر شد. 👉 https://b2n.ir/019493
@sokhanetarikh
✅#کتاب «جستارهایی دینی و فلسفی در تاریخ و تمدن» منتشر شد.
این کتاب که در گروه پژوهشی تاریخ و تمدن اسلامی دانشگاه معارف اسلامی و به قلم دکتر سید ضیاء الدین میرمحمدی سامان یافته به همت این دانشگاه و دفتر نشر معارف در ۲۱۶صفحه و در قطع وزیری منتشر شد.
بخشی از ناآزمودگی و ناپختگی در تحلیل کلان در باب تاریخ و تمدن به خلأ مطالعاتی در عرصه فلسفه تاریخ و تمدن باز می گردد. فقدان مطالعات کیفی در نگرش کلی و نظری به فلسفه تاریخ و تمدن و تمرکز انحصاری بر دیگر مباحث این عرصه مطالعاتی حصاری برای کاویدن در عرصه تاریخ و تمدن فراهم آورده که ذهن را از پویایی و درک پارهای از افقهای برتر و عمیق تر باز میدارد. بر این اساس بر دوستداران این موضوع در این دیار لازم است تا اندکی از این حصار برون آیند و نگاهی مدقانه به این عرصه علمی بیفکنند...
👉 https://b2n.ir/019493
@sokhanetarikh
✅ #مصاحبه
دکتر حسین خسروی، نویسنده کتاب «ناپایداری تشیع در اندلس»: شیعیان در اندلس نسبت به باورها و عقاید خود غافل نبوده، با پایبندی به آنها خود را از دیگر نحله های فکری متمایز نمودند.
👉 https://b2n.ir/697012
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ معرفی #کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» 👉 https://b2n.ir/137738
@sokhanetarikh
✅معرفی #کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟»
کتاب «استراتژی منجی: جنگ جهانی یا صلح جهانی؟» تالیف مهدیه پاکروان در تحلیل انتقادی قرائت خشونت گرایانه درباره عملکرد مهدی موعود در آغاز ظهور توسط انتشارات پناه چاپ و وارد بازار شد.
این پژوهش در سرآغاز با مقایسه کلی میان مضامین روایات نبوی و روایاتی از دیگر ائمه مانند امام باقر (ع) و امام صادق (ع) می نویسد: "با کنار هم قراردادن روایات یادشده، ما با دو نوع تصویر یا پنداره مواجه میشویم. البته ما انتظار نداریم که امامان فقط همان روایات نبوی را بازگو کرده باشند، ولی تصویری که آنها از مهدی(ع) ارائه میدهند، نمی تواند با تصویری که پیامبر(ص) ارائه میدهد متضاد باشد، چون همۀ آنها دربارۀ یک مهدی(ع) و یک امام صحبت می کنند.
نگارنده با طرح این سوال و با تمرکز بر دو رویکرد "متن محور" و "زمینه محور" به تحلیل انتقادی روایاتی می پردازد که قرائتی خشونت گرایانه و بی رحمانه نسبت به عملکرد موعود در آغاز ظهور ارائه می دهند. این کتاب میکوشد تا گفتمان جدیدی در حوزه مهدویت براساس روایات و گزارههای خبری کمتر دیده شده دراندازد و در تأثیر بسترهای تاریخی در شکلگیری گفتمانهای خشونتگرایانه مهدوی فرضیههایی ارائه دهد.
👉 https://b2n.ir/137738
@sokhanetarikh
✅ #نشست «تاریخ ایران از منظر منابع روسی (1500میلادی تا عصر حاضر)» با ارائه لوسیانا مارچنکو 23 خرداد 99 ساعت 22 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/241750