@sokhanetarikh
✅ #نشست «رونمایی از ترجمۀ کتاب المراتب فی فضائل امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیهالسلام)» با حضور دکتر مجتبی سلطانی احمدی و دکتر مصطفی گوهری 25 بهمن 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/x96085
@sokhanetarikh
✅ #نشست علمی «تحلیل جایگاه و چگونگی منابع درآمد در سیره معیشتی امام علی(ع)» با ارائه حجتالاسلام و المسلمین حسن صادقی پناه 27 بهمن 1400در سالن عارف الحسینی برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/t94142
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
بازشناسی مفهومی شرطه الخمیس در زمان حکومت امام علی(ع)
👉 https://b2n.ir/n45000
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله بازشناسی مفهومی شرطه الخمیس در زمان حکومت امام علی(ع) 👉 https://b2n.ir/n4
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسندگان: نعمت الله صفری فروشانی و عباس میرزایی؛
شرطه الخمیس، واژه مرکبی است که می تواند به عنوان یکی از مصادیق تشکیلات نظامی در تمدن اسلامی، مورد توجه قرار گیرد. جایگاه و کارکرد نظامی شرطه الخمیس، در زمان حکومت امام علی، در شماری از منابع تاریخی بازتاب یافته و مورد تأیید قرار گرفته است.
اما برخی از منابع رجالی، تاریخی و حدیثی شیعه- یا متمایل به شیعه- با رویکردی متفاوت، آن را نهادی ویژه - و حتی مقدس- به شمار آورده اند و با تنگ گرفتن دایره شمول آن، تنها افراد خاصی را در درون آن جای داده اند. این مقاله می کوشد تا با سنجش و ارزیابی گزارش های منابع مختلف، و تدقیق در شواهد و قرائن هر دو سو، نتایج منقحی را به دست دهد.
👉 https://b2n.ir/n45000
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله سیره امام علی (ع) در تقسیم بیت المال 👉 https://b2n.ir/t02344
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسندگان: مجتبی گراوند و شهرام خالدی سردشتی؛
از مهم ترین مسائل تاثیرگذار در حوادث تاریخ صدر اسلام تقسیم بیت المال است. به دنبال فتوحات، غنایم بسیاری به بیت المال مسلمانان سرازیر شد. عدم مدیریت درست بیت المال، تقسیم ناعادلانه و واگذاری امتیازات بر اساس وابستگی و منافع سیاسی در این دوره، موجب تغییر ارزش های اسلامی شد.
به همین سبب فاصله طبقاتی و تضاد منافع در جامعه اسلامی ایجاد شد. امام علی (ع) برای تغییر این وضع، بر اساس قرآن و سنت پیامبر6 امتیازها را لغو و بیت المال را به صورت مساوی بین مسلمانان تقسیم کرد. سوال اصلی مقاله این است که آسیب های تقسیم بیت المال قبل از حکومت امام علی(ع) چه بود و سیره ایشان در تقسیم بیت المال چگونه بود؟
👉 https://b2n.ir/t02344
@sokhanetarikh
✅ #نشست
دومین نشست علمی «تاریخ و ماوراء» با ارائه حجت الاسلام دکتر محسن الویری 27 بهمن 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/t36572
@sokhanetarikh
✅ #نشست «جغرافیای تاریخی فلات ایران در دوران یونانیمآبی» با ارائه دکتر حمیدرضا پیغمبری 28 بهمن 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/z24028
@sokhanetarikh
✅ #نشست بررسی و نقد کتاب با عنوان «تحول سیره نگاری پیامبر (ص) نزد مورخان مسلمان تا پایان عصر عباسی» 30 بهمن 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/y15241
@sokhanetarikh
✅ #نشست «جایگاه آذربایجان در ایران عصر صفوی» با ارائه دکتر مقصودعلی صادقی 4 اسفند 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/z42358
@sokhanetarikh
✅ #پایان_نامه
جلسه دفاع از رساله دکتری با عنوان «تحلیل گزارش های سیره اخلاق اجتماعی ائمه (علیهم السلام) بر اساس اصول اخلاق اجتماعی مطلوب در قرآن کریم (با تاکید بر منابع امامیه تا نیمه اول قرن پنجم هجری)» با راهنمایی دکتر نعمت الله صفری و مشاوره حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی محمدی 30 بهمن 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/e57272
@sokhanetarikh
✅ #نشست «اهمیت کاربرد اسناد مالی در مطالعات تاریخی» با ارائه دکتر امین محمدی 2 اسفند 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/f67226
@sokhanetarikh
✅ #مجله
شماره 527 هفته نامه الکترونیکی «تاریخ شفاهی» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/j29498
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
بررسی رابطه فرهنگ وتوسعه سیاسی با تحلیلی بر چگونگی تحولات سیاسی جامعه حجاز در عصر پیامبر اکرم(ص)
👉 https://b2n.ir/y87061
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله بررسی رابطه فرهنگ وتوسعه سیاسی با تحلیلی بر چگونگی تحولات سیاسی جامعه حجاز
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسندگان: حسین عبدالمحمدی، روح الله توحیدی نیا و سید علی غضنفری؛
توسعه سیاسی به یک معنا فرآیندی است که در آن برای دولتسازی،کارآمدی نظام سیاسی، ایجاد امنیت پایدار، برقراری عدالت اجتماعی، بردباری در برابر مخالفان، حاکمیت قانون وگسترش امکانات آموزشی تلاش میشود؛ این امور رابطه مستقیم با فرهنگ به عنوان هویتدهنده انسان در زندگی اجتماعی دارد.
رابطه فرهنگ با سیاست آنچنان عمیق است که هرگونه تحول بنیادین در امور سیاسیِ در یک جامعه، وابسته به فرهنگ مردمان آن دیار است.
بهترین نمونه برای نشان دادن نقش فرهنگ در توسعه سیاسی شیوه پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) درنهضت مقدس اسلامی است؛ پیامبر خاتم(صلی الله علیه و آله) برای اصلاح وضعیت سیاسی حجاز، مهمترین و اولین کاری که انجام داد این بود که باورها و ارزشهای آن جامعه را اصلاح کرد و از این راه، توانست گروهی متحد، همفکر و همگرا ایجاد کند و زمینه تأسیس دولت را فراهم نماید. و با توزیع عادلانه قدرت و ثروت، شایستهسالاری، اصولگرایی و قانونمداری، دیپلماسی فعّال و توجه به نیازهای مادّی و معنوی، تحول گستردهای را در حجاز ایجاد کند.
👉 https://b2n.ir/y87061
@sokhanetarikh
✅ #مصاحبه
جواد کامور بخشایش، محقق: تاریخنگاری انقلاب اسلامی به طور کل از حوزههای مظلوم و مغفول است. اگر بخواهیم تاریخنگاری انقلاب اسلامی را با تاریخنگاری دفاع مقدس مقایسه کنیم، میبینیم که تاریخنگاری دفاع مقدس جلوتر است.
👉 https://b2n.ir/z92189
@sokhanetarikh
✅ #مصاحبه
دکتر علیرضا جوادزاده، استادیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره): نهضت تنباکو موجب شد نقش حوزه علمیه و عالمان در حوادث و تحوّلات ایران گسترش یابد و زمینه آشنایی طلاب و علما با حوادث ایران و جهان بیشتر شود.
👉 https://b2n.ir/k06651
@sokhanetarikh
✅ #پایان_نامه
جلسه پیش دفاع از رساله دکتری با عنوان «تبیین و نقد نظریه تمدنی شیخ محمد عبده» با راهنمایی دکتر علی بیات و مشاوره دکتر علیرضا عالمی 5 اسفند 1400 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/y69233
@sokhanetarikh
✅ #مصاحبه
دکتر محمدحسین رجبیدوانی، عضو هیئتعلمی دانشگاه جامع امام حسین(ع): در زمان تشکیل دولت اسلامی در مدینه به خاطر وضعیت جامعه و وجود فقر، بیت المال و بودجهای که در اختیار دولت نبوی باشد و حقوق به مدیران بدهد، وجود نداشت و اساساً چنین حقوقی موضوعیت نداشته است.
👉 https://b2n.ir/h94188
@sokhanetarikh
✅ #نشست
آئین رونمایی از «دانشنامه جواد الائمه(ع)، شرح جامعی از تاریخ و سیره امام جواد(ع)» برگزار شد.
👉 https://b2n.ir/j74679
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
واکاوی سبک زندگی علمی حضرت زینب (س) با رویکردی به قرآن و حدیث
👉 https://b2n.ir/m36689
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله واکاوی سبک زندگی علمی حضرت زینب (س) با رویکردی به قرآن و حدیث 👉 https://b2
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسندگان: سهراب مروتی و زهرا منصورزاده؛
آیات تطهیر، مباهله، مودّت، تبلیغ و... به نوعی جلوه گر تقدیر خداوند از اهل بیت (ع) است. زندگی علمی حضرت زینب (س) زاویه ای است که نیاز به واکاوی و تحلیل دقیق تری دارد؛ زیرا دربارة این خاندان گفته شده: «إِنَّ هَؤلاَء وَرَثُوا العِلمَ وَ الفَصَاحَةَ زُقُّوا العِلمَ زُقّاً». حضرت زینب(س) علاوه بر علم لدّنی، تمام شرایط یک راوی موثّق را در حدّ کمال داراست.
بدین لحاظ، به او (س) عالمه گفته اند. همچنین علم پیشگویی حوادث را نیز دارا می باشد، چنان که کیفیّت شهادت خود را پیشگویی کرد. صفت دیگر ایشان (ع) عقیله است که ابن عبّاس به او داده است. همچنین مفسّری بی بدلیل است؛ زیرا خطبه های آن حضرت(س) آکنده از آیات قرآنی است.
👉 https://b2n.ir/m36689
@sokhanetarikh
✅ #نشست «گفتمان تمدنی شهید مطهری(ره)؛ راهکارهای خروج از بحران انحطاط» با ارائه حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی الهیتبار 4 بهمن 1400 در سالن عارف الحسینی برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/a02886
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
تحلیل ناکامی و بحران سازی ملیگرایی عربی و بازتابهای کنونی آن در جهان اسلام
👉 https://b2n.ir/x03252
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله تحلیل ناکامی و بحران سازی ملیگرایی عربی و بازتابهای کنونی آن در جهان اسلا
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسندگان: علی الهی تبار و محسن الویری
ناسیونالیسم یا ملیگرایی عربی مقولهای تاریخی، در بخشی از جهان اسلام میباشد که بر بنیان «خودی و بیگانه» شکل گرفته است. ملیگرایی عربی واکنشی در برابر استبداد داخلی، استعمار خارجی و اشغالگری بود. اندیشهای وارداتی که تلاش کرد هویت ملی عربها را در ابعاد اجتماعی، تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، دینی، میراث فرهنگی، زبان و ادب احیا کند و از ایشان ملتی یکپارچه بسازد.
این حرکت که از نیمه دوم قرن نوزدهم به آرامی شکل گرفت در نهایت توانست پس از جنگ جهانی دوم به حرکت غالب در جهان عرب تبدیل شود؛ اما نشانههای سستی و ضعف این جریان از دهه هفتاد میلادی به مرور بروز کرد و ناکامیها و بحرانهایی را در جهان عرب پدیدار ساخت که بازتابهای آن در تحولات جاری قابل پیگیری و مشاهده است. اما چرایی و چگونگی این ناکامی، ابعاد آن و بازتابهای کنونیاش با توجه به بستر تاریخی و عوامل انسان موثر در این جریان چنانچه بایسته است مورد توجه قرار نگرفته است.
👉 https://b2n.ir/x03252