سخن تاریخ
@sokhanetarikh #معرفی_کتاب «مبانی نظری تمدن غرب» 👉 https://b2n.ir/w50260
@sokhanetarikh
#معرفی_کتاب «مبانی نظری تمدن غرب»
کتاب «مبانی نظری تمدن غرب» تألیف شهریار زرشناس توسط دفتر نشرمعارف منتشر شده است.
کتاب مبانی نظری تمدن غرب به روند پیدایش مدرنیسم، رشد آن و ایدئولوژیهایی که از آن تفکر، نشأت گرفته، پرداخته است. هم چنین تلاش کرده تا تحلیلی انتقادی، تحلیلی - تاریخی از مبانی و بنیان های نظری و سیر تاریخی تمدن مدرن غرب ارائه دهد. کتاب در حوزه غرب شناسی برای مخاطب غیرغربی، بسیار سودمند است که به دور از اطناب کلام، بصورت تیتروار و اختصاری، با تکیه و تاکیدات مستمر بر نقاط عطف تمدن مدرن و مبانی، ماهیت و بنیادگذاران آن، شناختی جامع، کلی و انتقادی را به خواننده عرضه می دارد.
این کتاب به صورت درس واره و به نیت استفاده جهت تدریس در محافل و کلاس های غرب شناسی به صورت مختصر و در عین حال جامع تدوین شده است. مشتمل بر 5 فصل می باشد. غرب، شرق، مدرنیته، ماهیت مدرنیته، ادوار تاریخی مدرنیته، ایدئولوژی های عالم مدرن و اشاراتی کوتاه درباره طبقات در جامعه مدرن نام فصول این کتاب است.
👉 https://b2n.ir/w50260
@sokhanetarikh
#گزارش_نشست_علمی «جایگاه ایرانیان در قرآن و روایات معصومین(ع)» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/k83778
@sokhanetarikh
#پایان_نامه
جلسه پیش دفاع رساله دکتری دانش پژوه علی قنبری مزرعه نوی با عنوان «بررسی و نقد کتاب محمد بر پایه کهن ترین منابع (اهل سنت) اثر مارتین لینگز با راهنمایی دکتر محمد دشتی و مشاوره دکتر حسین عبدالمحمدی و داوری دکتر ناصر رفیعی محمدی، دکتر سید محمود سامانی و دکتر سید حسین موسوی بیرجندی 24 خرداد 1401 در اتاق جلسات مدرسه عالی تاریخ و سیره برگزار گردید.
👉 https://b2n.ir/d64941
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله تطور مفهوم علم درگذر از عصر جاهلی به عصر نبوت 👉 https://b2n.ir/x56821
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: سید احمدرضا خضری و عبدالله فرهی؛
مهمترين نقطه عطف تطور مفهومي علم در تاريخ عرب را مي توان گذر از عصر جاهلي به عصر نبوي دانست. در واقع دين جديد که در مدينه بنيان يافت، نيازمند علم جديد بود تا به آن مشروعيت بخشد و البته اين تحول در گذر از جامعه اي بت پرست به جامعه اي توحيدي رخ داد.
از اين رو مفهوم علم نيز دقيقا در جهت همين دو ويژگي بارز اين دو جامعه قبيله گرا و ايمان ي تغيير يافت. مهمترين منابع موجود براي بررسي چنين تحولي، قرآن و اشعار منسوب به عصر جاهليت اند که ضمن بررسي محتوايي آن ها مي توان تطور مفهومي علم را در اين دو دوره تا حد زيادي تبيين کرد.
👉 https://b2n.ir/x56821
@sokhanetarikh
#گزارش_نشست_علمی «نقش امام خمینی (ره) در ایجاد زمینه های تمدن اسلامی» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/k06199
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #معرفی_کتاب «جستارهایی در فقه حکومتی (فلسفه، حکومت و تمدن)» 👉 https://b2n.ir/p35201
@sokhanetarikh
#معرفی_کتاب «جستارهایی در فقه حکومتی (فلسفه، حکومت و تمدن)»
انقلاب اسلامی در مراحل سه گانه خود، یعنی ایجاد، استقرار و توسعه با محوریت فقه حرکت کرده است. در مرحله ایجاد با استفاده از فقه سنتی، در مرحله استقرار با استفاده از فقه پویا و هم اکنون و در مرحله توسعه از کشور و دولت اسلامی به «تمدن اسلامی» نیازمند فقه حکومتی است.
کتاب «جستارهایی در فقه حکومتی (فلسفه، حکومت و تمدن)» تألیف عباسعلی مشکانی سبزواری جستارگونه ای است در راستای تبیین ظرفیتها و توانمندیهای فقه شیعی در عرصه حکومت و تمدن سازی، جریان شناسی فکری فقه شیعه و فواید آن. درآمدی بر فقه حکومتی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب، «مناسبات فقه و حکومت» و «مناسبات فقه و تمدن»، از جمله بخش های این اثر است که با بررسی زوایای مختلف فقه شیعی، به دنبال تبیین فقه مطلوب و آرمانی (فقه حکومتی) با رویکرد تمدنی است.
👉 https://b2n.ir/p35201
@sokhanetarikh
مراسم تقدیر از دکتر نعمت الله صفری فروشانی استاد و عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی با حضور ریاست مجتمع برگزار شد.
👉 https://b2n.ir/q62400
@sokhanetarikh
#پایان_نامه کارشناسی ارشد رشته تاریخ اهل بیت(ع) با عنوان: گردشگری در سیره معصومان(ع) توسط طلبه: سید احمد شجاعی دفاع گردیده و با نمره 19 پذیرفته شد. استاد راهنمای این پایان نامه استاد ناصر باقری بیدهندی و استاد داور آن نیز استاد سید علی غضنفری بوده اند.
👉 https://b2n.ir/b02855
@sokhanetarikh
#پایان_نامه
رساله دکتری رشته تاریخ اهل بیت(ع) با عنوان «تحلیل و نقد دیدگاه سید علی شرف الدین درباره خلافت وامامت ائمه(ع) توسط طلبه محمدباقر عباس برگزار گردیده و با نمره هیجده و نیم پذیرفته شد.
👉 https://b2n.ir/t16315
@sokhanetarikh
#مقاله
بررسی استنادات قرآنیِ وقایع تاریخی و شیوه های کاربرد آن در تاریخ طبری (از بعثت تا سال 40 هجری)
👉 https://b2n.ir/g55015
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله بررسی استنادات قرآنیِ وقایع تاریخی و شیوه های کاربرد آن در تاریخ طبری (از بعث
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: لیلی عبدی، خسرو کمالی سروستانی و محمدجعفر اشکواری؛
از دلایل اهمیت تاریخی قرآن را میتوان موضوع نزول تدریجی آیات و پیوند آن با حوادث مختلف تاریخی که بعدها شأن نزول آیات نامیده شد، دانست. به همین دلیل تاریخنگاری مسلمانان در ابتدا پیوندهای زیادی با آیات قرآنی داشت، به این صورت که مورخ سعی میکرد در گزارش رویدادها، از آیات قرآنی استفاده کند.
طبری از مورخانی است که در نگارش تاریخ بسیار از آیات قرآن بهره برده است؛ چنانکه میتوان گفت استنادات قرآنی از خصیصههای بارز تاریخ طبری است. این پژوهش به شیوه توصیفی - تحلیلی ابتدا میزان استنادات قرآنی از بعثت تا سال 40 هجری در تاریخ طبری را بررسی کرده و سپس به این پرسش پاسخ داده که استنادات قرآنی چه کاربردی در تاریخ طبری داشته است؟
👉 https://b2n.ir/g55015
@sokhanetarikh
#همایش «تاریخ و تاریخ نگاری هورامان» 29 خرداد 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/x56471
@sokhanetarikh
#مقاله
بازیابی زمینه های تحدید قبا و عبا به روحانیت شیعه در عصر قاجار
👉 https://b2n.ir/f11572
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله بازیابی زمینه های تحدید قبا و عبا به روحانیت شیعه در عصر قاجار 👉 https://b2n.
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: هادی یعقوب زاده و آمنه مافی تبار
در بازه طولانیِ فرمانروایی قاجاریان، سردمداران حکومتی با نگاه به غرب در پوشش جامعه تغییراتی ایجاد کردند که عامه مردم را تحت تأثیر قرار داد. در این بین، علمای دینی شیعه با حفظ پوشش تاریخی خود از دیگران متمایز شدند. هدف این مقاله، واکاوی زمینه های انحصار قبا و عبا ـ به عنوان اصلی ترین اجزای تنپوش ـ به این قشر از جامعه است.
بدین قرار پرسش این خواهد بود که چرا و چگونه قبا و عبا بهعنوان تنپوش روحانیت شیعه در ایران شناخته شد؟ فرضیه آنکه برای بازیابی این چگونگی باید به تحولات رسمی و غیررسمی جامگانی عصر قاجار رجوع کرد. نتیجه بررسیها به شیوه توصیفی ـ تحلیلی نشان میدهد با تغییر پوشش رسمی دربار و تبعیت قشر متوسط جامعه شهری از ایشان، صورت ظاهری جامه مردم دگرگون شد. در این بین، روحانیون دینی با ممارست در سبقه فرهنگی و حفظ تنپوش قبا و عبا، از دیگران متمایز شدند و وجه نمادین کسوت ایشان در ایران تقویت شد.
👉 https://b2n.ir/f11572
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #معرفی_کتاب «عرفان سیاسی و تمدنسازی اسلامی» 👉 https://b2n.ir/a25673
@sokhanetarikh
#معرفی_کتاب «عرفان سیاسی و تمدنسازی اسلامی»
کتاب «عرفان سیاسی و تمدنسازی اسلامی» به قلم سید محمدحسین متولی امامی از سوی انتشارات کتاب فردا منتشر شد.
محتوای این کتاب، خروجی یکدهه تأملات نویسنده در باب نسبت عرفان و تمدن است. با توجه به اینکه کمتر کسی در این باب قلم زده و نسبت به ارتقای علم عرفان و ورود به مطالعات عرفانی از پایگاه بینش تمدنی توجه داشته، این کتاب از نوآوریهای خوبی برخوردار است. عرفان سیاسی را حداقل میتوان در دو معنا درک کرد. سطح اول، گزارههای سیاسی عرفان است که یا در قالب متون عرفانی و یا توصیهها و بیانات عارفان به جامعه منتقل میشود. سطح دوم، نگاه سیاسی به همه ابعاد علم عرفان و مطالعات عرفانی است.
👉 https://b2n.ir/a25673
@sokhanetarikh
#مقاله
بررسی و نقد خوانش کتاب مکتب در فرایند تکامل از روش تاریخی؛ مورد، علم غیب ائمه (علیهم السلام)
👉 https://b2n.ir/e41795
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله بررسی و نقد خوانش کتاب مکتب در فرایند تکامل از روش تاریخی؛ مورد، علم غیب ائمه
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: حسین عبدالمحمدی و اسدالله رحیمی؛
از چند دهه به اینسو، نوع جدیدی از مطالعات با عنوان «تاریخ فکر» در دنیای غرب مطرح گردیده که با بهرهگیری از روش نوین تاریخی، به بررسی چگونگی شکلگیری و روند تطور اندیشههای جریانهای فکری جهان اسلام در قرنهای نخستین، اهتمام ورزیده است. برخی از نویسندگان مسلمان نیز، همین شیوه را در زمینهی نحوهی نگرش شیعیان اولیه نسبت به مسألهی امامت و اوصاف امامان (علیهم السلام)، بهکارگرفتهاند که کتاب مکتب در فرآیند تکامل نمونهی بارز آنهاست.
براساس تلقّی این کتاب – که در حوزهی تاریخ فکر اصحاب ائمه(علیهم السلام) پدید آمده است -، آموزهی علم غیب (= علم لدنی) و دیگر ویژگیهای قدسی امامان(علیهم السلام) در اندیشهی اصحاب ائمه (علیهم السلام) جایگاهی نداشته و از مجعولات غلات و مفوضه به شمار میآیند.
👉 https://b2n.ir/e41795
@sokhanetarikh
#کرسی_ترویجی «بررسی انتقادی روش تاریخ نگاری مارتین لینگز در کتاب محمد (ص)» با ارائه حجت الاسلام حسین عبدالمحمدی و نقد حجج اسلام باقری بیدهندی و حسن احمدیان دلاویز 30 خرداد 1401 در مجتمع امین برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/x47990
@sokhanetarikh
#پایان_نامه
جلسه دفاع از رساله سطح چهار دانش پژوه سید معراج مهدی رضوی با عنوان «گونه شناسی اندیشه مهدویت در میان اهل سنت هندوستان» با راهنمایی دکتر خدامراد سلیمیان و مشاوره دکتر مهدی خواجه پیری و داوری استاد ناصر باقری بیدهندی، دکتر مهدی یوسفیان و دکتر محمد رضا جباری 30 خرداد 1401 در اتاق جلسات مدرسه عالی تاریخ و سیره برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/e79902
@sokhanetarikh
معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی و دبیرخانه همایش بین المللی حضرت حمزه سلام الله علیه 30 خرداد 1401 آئین نکوداشت و تقدیر از دستاندرکاران و نویسندگان دو کتاب همایش بینالمللی حضرت حمزه(س) را برگزار میکند.
👉 https://b2n.ir/t14596
@sokhanetarikh
🔶 سخن تاریخ را در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
🔰 سخن تاریخ در سروش:
sapp.ir/sokhanetarikh
🔰 سخن تاریخ در ایتا:
eitaa.com/sokhanetarikh
🔰 سخن تاریخ در تلگرام:
https://t.me/sokhanetarikh
🔰 سخن تاریخ در اینستاگرام:
sokhanetarikh1399
@sokhanetarikh
#نشست_علمی «بررسی جریانهای فکری شیعه در پاکستان» با ارائه حجتالاسلام دکتر فرمان علی سعیدی 1 تیر 1401 در سالن جلسات مجتمع جامع برگزار می گردد..
👉 https://b2n.ir/j23916
@sokhanetarikh
#مجله
شماره بهار 1401 نشریه علمی «علم و تمدن در اسلام» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/t36284
@sokhanetarikh
#کارگاه « آیندهپژوهی و تاریخ اکنون» با ارائه دکتر نیره دلیر از 12 تیر 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/t80465
@sokhanetarikh
#نشست_علمی
گزارش نشست علمی «سیره معیشتی اهلبیت(ع) در زمینه بهداشت و درمان» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/t98804