سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله انعکاس و مقایسة مؤلفههای هویّت شیعی در محتوای سیرهها و رسالههای تاریخی ـ
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: فرهاد پروانه، مجتبی گراوند، داریوش نظری و سید علاءالدین شاهرخی؛
فاطمیان، ازدولتهای بزرگ شیعیاست که در اواخر قرن سوم هجری در شمال آفریقا شکلگرفت، ایندولت در گسترش فرهنگ و تمدناسلامی، تعالیم شیعی، آشکارکردن مظاهر و مؤلفههای هویّت شیعه در مغرب ومصر، نقش غیرقابل انکاری ایفا کرد. یکی از راههای، پیبردن به میزان توجه به مؤلفههای هویّت شیعی این دولت، بررسی محتوایی منابع اصلی تاریخی است که در آن زمان به نگارش درآمده است.
درمیان منابع تاریخی اسماعیلی فاطمیان، سیرهها و رسالهها دارای اهمّیّت زیادی است و از منابع اصلی به شمار میروند.مسئلة اصلی پژوهش پاسخ به این سؤال بوده است: در محتوای سیرههاورسالههای نگاشته شده در دولت فاطمیان به چه میزان مؤلفههای هویّت شیعه انعکاس داشتهاست؟
👉 https://b2n.ir/e27415
@sokhanetarikh
#نشست معرفی و نقد کتاب «هرات؛ بررسی آثار باستانی و تاریخی از دوره تیموریان تا تشکیل کشور مستقل افغانستان» با ارائه سید محمد کاظم سجادپور، مریم مهدوی اصل، مژده محمدی و الهام ملکزاده 15 تیر 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/k83281
@sokhanetarikh
#نشست
درس گفتار «مورخ شناسی و متن پژوهی تاریخی» با ارائه دکتر علیرضا ملائی توانی 20 الی 22 تیر 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/f03673
سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب شیعیان کنیا (وضعیت دینی، فرهنگی و اجتماعی) 👉 https://b2n.ir/b16351
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب شیعیان کنیا (وضعیت دینی، فرهنگی و اجتماعی)
کتاب شیعیان کنیا (وضعیت دینی، فرهنگی و اجتماعی) بقلم سید احمد سیدمرادی توسط انتشارات سیمرغ خراسان منتشر شده است.
این کتاب از معدود آثار در باره کنیا و شیعیان آن کشور است که بر پایه پژوهش های علمی، تحقیقات میدانی و مشاهدات عینی نویسنده استوار می باشد.
کتاب شیعیان کنیا ده فصل دارد و موضوعات: جغرافیا، تاریخ، سیاست و فرهنگ در کنیا، روابط ایران و کنیا، ادیان و مذاهب و فرق، شیعیان خوجه اثنی عشری، شیعیان بومی آفریقایی تبار، جریان شیرازی ها، شیعیان اسماعیلیه آقاخانیه و بهره های داوودی و همچنین فرصت ها و تهدیدهای پیش روی شیعیان را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده است. علاوه بر این که مجموعه ای از تصاویر دیدنی در بخش پایانی کتاب گنجانده شده است.
👉 https://b2n.ir/b16351
@sokhanetarikh
#مقاله
تحلیل علل عدم شکلگیری گفتمان علمی ایران با اروپا در دوره صفویه
👉 https://b2n.ir/x09512
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله تحلیل علل عدم شکلگیری گفتمان علمی ایران با اروپا در دوره صفویه 👉 https://b2n
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: محمدباقر خزائیلی نجف آبادی؛
عصر صفوی با تحولات انقلاب علمی اروپا از کوپرنیک تا نیوتن تقریباً منطبق است. در این دوره با وجود آنکه اروپائیان زیادی در قالب نمایندگان دولتی، تاجر، میسیونرهای مذهبی و جهانگرد به ایران رهسپار شدند؛ اما گفتمان علمی بین اروپائیان و دانشمندان ایران صورت نگرفت.
این پژوهش در پی پاسخ به چرایی این موضوع است. برای پاسخ به این پرسش به نظر میرسد که حدود 150 سال ابتدای دوره صفوی که مقارن با دهههای آغازین قرن هفدهم میلادی از یک سو برخی از مهمترین نظریههای علمی جدید حتی در اروپا مورد قبول همگان نبود.
👉 https://b2n.ir/x09512
@sokhanetarikh
#نشست_علمی «رحلت یا شهادت پیامبر اعظم(ص) بر اساس منافع و منابع فریقین» با ارائه حسین مصطفوی زاده 15 تیر 1401 در سالن شهید عارف الحسینی برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/d12905
@sokhanetarikh
#کارگاه
گزارش کارگاه «علم سنجی و استاندارد سازی شاخص های پژوهشی در مجتمع آموزش عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/x90759
@sokhanetarikh
#مقاله
زمینهها و عوامل فروپاشی سلسلهی آل اینجو در جنگ با مظفریان
👉 https://b2n.ir/n46263
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله زمینهها و عوامل فروپاشی سلسلهی آل اینجو در جنگ با مظفریان 👉 https://b2n.ir/
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: محمد کشاورز بیضایی؛
سلسلهی آل اینجو، از زمرهی سلسلههای محلی، هنرپرور و مستعجل قرن هشتم هجری به شمار میرود. زمینهها و عوامل فروپاشی این سلسله در رویارویی با آل مظفر، بررسی جنگهای فیمابین، نیز انگیزهها و نحوهی کنشمندی عاملان آن، موضوع شایستهی درنگی است که چندان به آن پرداخته نشده است.
این جستار با روشی توصیفیـ تحلیلی، درصدد پاسخگویی به این سوالات است که زمینهها و عوامل شکست و فروپاشی سلسلهی آل اینجو در جنگ با مظفریان چه بوده است؟
👉 https://b2n.ir/n46263