@sokhanetarikh
✅ #جلسه دفاع از رساله دکتری با موضوع «تحلیل و بررسی دلالتی - تحلیلی جریان های فکری در افغانستان معاصر(چپ گرایی، اسلام سیاسی لیبرالیسم) » با راهنمایی دکتر عبدالوهاب فراتی و مشاوره دکتر محمد شفق خواتی 12 شهریور 99 در مدرسه عالی تاریخ و سیره برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/635103
@sokhanetarikh
✅ #مصاحبه
استاد قاسم تبریزی، پژوهشگر: با جنگ جهانی دوم و سیاست انگلیس در برداشتن رضاخان، رضاخان دوباره به فروغی پناهنده میشود...
👉 https://b2n.ir/443099
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله تطور شناسی رویکردها در تدفین شهدای کربلا 👉 https://b2n.ir/542202
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسندگان: حسین حسینیان مقدم و ابراهیم گودرزی
خبر دفن سیدالشهدا علیه السلام و یاران ایشان یک روز پس از شهادتشان، توسط قبیلة بنی اسد از ساکنان منطقة غاضریه، از طریق گزارش ابومخنف به منابع معتبر تاریخی شیعه و سنی راه یافته و منابع پسین از آن استقبال کرده اند. گذر زمان این خبر را با نوعی تحوّل و شهرتی متفاوت مواجه کرده است. قرن یازدهم نقطة عطف این تحولات و آغاز رویکرد کلامی و شروعِ فاصله گرفتن موضوع دفن امام علیه السلام از یک حادثة تاریخی به یک اصلِ اعتقادی است؛ اصلی که ریشه در برخی احادیث شیعی دارد و تجهیز هر امام توسط امام بعدی را لازم می شمارد.
قرن سیزدهم لایه ای درون رویکرد کلامی شکل گرفت که به زودی رایج شد و جایگزین رویکردهای قبلی گردید. رویکرد جدید با تکیه بر آمدن امام سجاد علیه السلام برای تجهیز پدر، آثار عاشورایی را چنان تحت تأثیر قرار داد که بیشتر آنها تا زمان حاضر، ضمن پذیرش این رویکرد، آن را گسترش داده و در برابر رویکرد قبلی مقاومت کرده اند. مقالة حاضر با روش «توصیفی تحلیلی»، ضمن بیان سیر تاریخی اخبار و آرای گوناگون دربارة دفن شهدای کربلا و نیز تبیین چگونگی تغییر گزارش دفن امام علیه السلام از یک واقعة تاریخی به یک اصل کلامی درون مذهبی و پس از آن به خبری داستانی، به سه پرسشِ عاملان دفن، زمان دفن، و چگونگی دفن، بر اساس منابع شیعه و سنی پاسخ داده، خاستگاه رویکرد جدید را تبیین می نماید.
👉 https://b2n.ir/542202
@sokhanetarikh
✅ #مجله
شماره 456 هفته نامه الکترونیکی «تاریخ شفاهی» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/562163
@sokhanetarikh
✅ #یادداشت
حجت الاسلام رسول جعفریان: ندانستن تاریخ، اشکال بسیاری از پژوهشگران ما در حوزه های مختلف و مرتبط با تاریخ است
👉 https://b2n.ir/071958
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #مقاله تجهیزات جنگی امام حسین(ع) و یارانش در واقعة عاشورا 👉 https://b2n.ir/530228
@sokhanetarikh
✅ #مقاله
نویسنده: حجت الاسلام دکتر مصطفی صادقی؛
واقعۀ عاشورا از جنبههای مختلفی بررسی و مطالعه شده و با این حال زوایای مبهمی از آن دغدغة پژوهشگران این عرصه است. از جملة این جنبهها واکاوی هدف و فلسفة قیام حسینی است و ردّ یا اثبات آرای مطرح در این مسئله نیازمندِفهمِ چگونگی این رویداد مهم خواهد بود. بخشی از این چگونگی به شناخت تجهیزاتِ بهکاررفته در این رخداد خونبار مربوط میشود و دستیابی به کمّیت و کیفیت جنگافزارهای موجود در اردوی حسینی میتواند شاهدی بر مقصد و مقصود جنگاوران باشد.
این مقاله با بهرهمندی از دادههای تاریخی و با تکیه بر منابع دست اول تلاش میکند ابعاد تازهای از این مسئله را برّرسی کند و نشان دهد امام حسین(ع) و همراهان او از مدینه تا کربلا تنها تجهیزاتی چون شمشیر با خود داشتند که آن زمان برای استفاده در سفرها معمول بود. دیگر سلاحهای بهکاررفته را کسانی که بعداً به آن حضرت پیوستند، با خود آوردند...
👉 https://b2n.ir/530228
سخن تاریخ
@sokhanetarikh ✅ #کتاب «فلسفه تحلیلی تاریخ» منتشر شد. 👉 https://b2n.ir/353083
@sokhanetarikh
✅ #کتاب «فلسفه تحلیلی تاریخ» منتشر شد.
کتاب «فلسفه تحلیلی تاریخ» نوشته مجید کافی در زمینه تحلیل فلسفی معرفتهای تاریخی به ویترین انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه شد.
نگارنده در این کتاب می کوشد به این موضوع بپردازد که فلسفه تحلیلی یا نقدی تاریخ در واقع تحلیل فلسفی معرفتهای تاریخی است که به توصیف، تبیین و بیان سازوکار منطقی و عقلانی آنچه مورخان انجام دادهاند، میپردازد.
منظور از فلسفه تحلیلی یا نقدی تاریخ در این کتاب عبارت است از: 1. بررسی صورتبندیها و پارادایمهای حاکم بر معرفتها و مطالعات تاریخی گذشته و معاصر؛ 2. تأثیر پیشفرضها و مفروضات مورخان بر معرفت تاریخی؛ 3. معرفتشناسی و روششناسی علم تاریخ؛ 4. فهم و بیان همگراییها و واگراییهای علم تاریخ و سایر علوم هممرز و نزدیک که ناشی از همگراییها و واگراییها در مبانی فلسفی آنها است؛ البته معنای پنجمی نیز فلسفه علم دارد، یعنی تحلیل و تشریح مفاهیم مورد استفاده در نظریههای علمی که چون علم تاریخ فاقد نظریه است، در این اثر نمیتواند مورد نظر قرار گیرد...
👉 https://b2n.ir/353083
@sokhanetarikh
✅ #مصاحبه
دکتر محمدحسین رجبی دوانی: فرزندان زبیر نهتنها در ماجرای کربلا به یاری امام حسین علیه السلام نرفتند، بلکه حتی در برابر قیامهای خونخواهانه آن حضرت ایستادگی میکردند.
👉 https://b2n.ir/311113
@sokhanetarikh
✅ #نشست
کرسی «ضرورت اصول ثابت در تاریخ و سیره اهل بیت (ع) با رویکرد آسیب شناسانه» با ارائه دکتر علی غلامی دهقی و نقد دکتر اصغر منتظر القائم 17 شهریور 99 درقم برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/103158