@sokhanetarikh
#نشست_علمی «بررسی جریانهای فکری شیعه در پاکستان» با ارائه حجتالاسلام دکتر فرمان علی سعیدی 1 تیر 1401 در سالن جلسات مجتمع جامع برگزار می گردد..
👉 https://b2n.ir/j23916
@sokhanetarikh
#مجله
شماره بهار 1401 نشریه علمی «علم و تمدن در اسلام» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/t36284
@sokhanetarikh
#کارگاه « آیندهپژوهی و تاریخ اکنون» با ارائه دکتر نیره دلیر از 12 تیر 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/t80465
@sokhanetarikh
#نشست_علمی
گزارش نشست علمی «سیره معیشتی اهلبیت(ع) در زمینه بهداشت و درمان» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/t98804
@sokhanetarikh
#یادداشت
دکتر مصطفی چمران در سال ۱۳۱۱ در تهران، خیابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، سرپولک متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه «انتصاریه»، نزدیک پامنار تهران، آغاز کرد و در «دارالفنون» و «البرز» دوران متوسطه را گذراند. در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۳۶ در رشته الکترومکانیک فارغالتحصیل شد و یکسال به تدریس در دانشکده فنی پرداخت...
👉 https://b2n.ir/p41166
@sokhanetarikh
آئین نکوداشت و تقدیر از دست اندرکاران و نویسندگان دو کتاب همایش بین المللی حضرت حمزه(س) با سخنرانی رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی برگزار شد.
👉 https://b2n.ir/y32781
@sokhanetarikh
#مقاله
ویژگیهای اجتماعی و اعتقادی نزد اعراب معاصر با ظهور اسلام در اشعار خنساء
👉 https://b2n.ir/r96098
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله ویژگیهای اجتماعی و اعتقادی نزد اعراب معاصر با ظهور اسلام در اشعار خنساء 👉 h
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: محمد حسین کاظمی و زهرا روح الهی امیری؛
اشعار باقی مانده از دوران معاصر با ظهور اسلام که در بستر جامعهی جاهلی سروده شده است یکی از منابع شناخت جامعهی آن دوران است.
خنساء به عنوان یکی از مشهورترین شاعران آن عصر در اشعارش به برخی از ویژگیهای آن جامعه توجه داشته است. این پژوهش درصدد بیان ویژگیهای اجتماعی و اعتقادی نزد اعراب معاصر با ظهور اسلام در اشعار خنساء است و که در این مسیر از منابع کهن و پژوهشهای جدید و روش توصیفی ـ تحلیلی استفاده شده است.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که خنسا در اشعار خود برخی ویژگیهای اجتماعی مانند شجاعت و جنگاوری، پرچمداری لشکر، خونخواهی و انتقام جویی، غارتگری، فتوت و جوانمردی، سخاوت و کرم، مهمان نوازی، خطابه و سخنوری و عفت و پاکدامنی را بیان کرده است.
👉 https://b2n.ir/r96098
@sokhanetarikh
#مقاله
توسل و زيارت در منابع اهل سنت و نقد ديدگاه وهابيت با تاکيد بر زيارت امام رضا (عليه السلام)
👉 https://b2n.ir/q91595
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله توسل و زيارت در منابع اهل سنت و نقد ديدگاه وهابيت با تاکيد بر زيارت امام رضا
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: حسین حبیبی تبار و محمد محسن مروجی طبسی؛
بارگاه رضوي از سده سوم هجري قمري تاکنون، کانون توجه امت اسلامي اعم از شيعه و سني بوده است، به ويژه علماي اهل سنت و پيروان آنان، پيوسته جهت عرض ارادت و طلب حاجت و شفاي امراض به زيارت آن حضرت شتافته و به آن پيشوا توسل مي جستند.
اين در حالي است که با بيان تفکرات و فتاواي ابن تيميه و پيروانش چون محمد بن عبدالوهاب، زيارت قبور انبيا و صالحين و توسل به آنان حرام و شرک دانسته شده و زيارت کنندگان و متوسلين به آنان را قبريون و حجريون ناميدند و با جلوه دادن زيارت و توسل از اختصاصات شيعه، و ادعاي فقدان چنين اعتقادي در ميان اهل سنت و يا وجود چنين اعتقادي در عوام اهل سنت و نه علما، سعي در ايجاد دوگانگي اعتقادي و رفتاري ميان شيعه و سني دارند.
پژوهش حاضر در صدد تبيين فضيلت زيارت امام رضا در منابع اهل سنت و تبيين گزارش ها و نصوص تاريخي، بر سيره مستمره علماي اهل سنت و پيروان آنان و نيز نقد تفکرات و باورهاي وهابيت در مساله زيارت و توسل، بر اساس منابع معتبر و درجه اول اهل سنت است که نتيجه آن اتحاد بيش از پيش مسلمين خواهد شد.
👉 https://b2n.ir/q91595