سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله اندیشه سیاسی امام سجاد(ع) 👉 https://b2n.ir/a26244
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: رشید رکابیان؛
پرسش مقاله این است که بحران سامان سیاسی جامعه امام سجاد (ع) چه بوده است وبرای برون رقت از آن وجود مبارک امام سجاد ع چه تجویز آرمانی ارائه داده اند؟ فرضیه پژوهش بر اساس الگوی جستاری اسپریگنز چنین است: «در اندیشه مبارک امام سجاد (ع) بحران، انحطاط، استبداد ، بدعت و فساد بوده است دلیل بروز آن جدایی ملت از ولایت؛ آرمان، پیوند ملت و زمامداران با ولایت ؛و راه حل، نیز بازسازی حکومت حکیمانه معصوم (ع) می باشد».
برای بررسی جنبه زوایای پنهان جامعه زمان امام سجاد در قالب مشکل سیاسی، دلیل شناسی، آرمان شناسی و راه حل شناسی با روش پژوهش تاریخی- توصیفی ( تحلیل محتوا) تجزیه و تحلیل شده است. روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است.
👉 https://b2n.ir/a26244
@sokhanetarikh
#مقاله
نگاهی به کارنامه مبارزات سیدعلی اندرزگو در امتداد سه قرن جنبش اسلامی شیعه
👉 https://b2n.ir/h08594
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله نگاهی به کارنامه مبارزات سیدعلی اندرزگو در امتداد سه قرن جنبش اسلامی شیعه 👉 h
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: فرزاد زادمحسن
از شیخ عباس تهرانی تا سید حسن حسینی، از ابوالقاسم واسعی تا عبدالکریم سپهری نیا، از ابوالحسن نحوی تا آقای جوادی و... از خروس بازی و بورس و تجارت تا بساز و بفروشی، از طبابت تا بقالی و از تکدی گری تا فرش فروشی و... و از پاکستان تا لبنان و از افغانستان تا عراق، هر نام و هر شغلی که سید علی اندرزگو برگزید و هر جا که رفت تا مبارزات مخفیانه و مسلحانه خود را با هوشمندی و رعایت تمامی تدابیر امنیتی و مقتضیات زندگی چریکی، قدم به قدم و مرحله به مرحله با تکامل روند مبارزه تحقق بخشید.
آن هم در سیاه ترین خفقان پر خوف و خون و سرشار از ترس و تهدید و تردید به نتیجه بخش و مفید بودن و ثمر دادن مبارزه علیه رژیمی که هیچ امیدی به فروپاشی اش نبود و در اوج اقتدار و ارعاب پایه های تسلط قاهره خویش را بر ذهن و باور همگان استوار می داشت.
👉 https://b2n.ir/h08594
@sokhanetarikh
به دنبال ديدارهای سفير صربستان، آقای دکتر دراگان تودورويچ، با مدير حوزههای علميهی سراسر کشور و رييس جامعه المصطفی(ص) العالميه، وزارت امور خارجهی جمهوری صربستان دو خبر ويژه را به محتوای اين ديدارها اختصاص داده و در وبگاه رسمی اين وزارتخانه به صورت عمومی، به زبانهای صربی و انگليسی منتشر کرده است.
👉 https://b2n.ir/r07768
@sokhanetarikh
#نشست
درس گفتار «سیره عبادی و نظامی امام حسین (علیه السلام)» با ارائه حجت الاسلام علی اکبر ذاکری 2 و 3 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/w42433
@sokhanetarikh
#کارگاه «مبانی نظری و روش شناسی تاریخ شفاهی با تکیه بر کارآفرینی» با ارائه با ارائه دکتر فائزه توکلی 14، 16 و 18 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/q02789
@sokhanetarikh
#مقاله
نقش علمای ایرانی عتبات عالیات در روابط ایران و عثمانی از آغاز دوره قاجار تا پایان عصر ناصری(1210-1312ق)-(1795-1896م)
👉 https://b2n.ir/j69563
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله نقش علمای ایرانی عتبات عالیات در روابط ایران و عثمانی از آغاز دوره قاجار تا
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: حمید حاجیان پور و بهمن شجاعی نسب؛
سقوط صفویه و به دنبال آن حاکمیت افغان ها بر ایران، مهاجرت علمای شیعه از ایران به طرف عتبات عالیات را به همراه داشت و در این فاصله(از سقوط صفویه تا دوره زندیه) بسیاری از آنان به عتبات مهاجرت نمودند. هم زمان با روی کار آمدن دولت قاجار و نیاز به کسب مشروعیت از جانب علماء از یک طرف و تکاپوی دولت عثمانی برای حل اختلافات خود با ایران و اجرای سیاست پان اسلامیسم از طرف دیگر، این علما به دلایلی که ذکر آنها خواهد رفت از جایگاه مهمی در روابط ایران و عثمانی برخوردار گردیدند.
هدف این پژوهش بررسی جایگاه علمای ایرانی عتبات عالیات در روابط ایران و عثمانی از آغاز دوره قاجار تا پایان عصر ناصری(1210-1312ق)-(1795-1896م) با پاسخگویی به این پرسش که چه زمینه ها و عللی موجبات شکل گیری قدرت علمای ایرانی ساکن در عتبات گردید و این علما چه نقشی در روابط ایران و عثمانی در دوره مورد بحث، ایفا کردند، می باشد. لذا این پژوهش با رجوع به منابع و ماخذ تاریخی، مذهبی و تحقیقات جدید و به شیوه توصیفی و تحلیلی به تحقیق پرداخته است.
👉 https://b2n.ir/j69563
@sokhanetarikh
#پایان_نامه
جلسه دفاع از رساله دکتری با عنوان «بررسی و نقد کتاب محمد بر پایه کهن ترین منابع (اهل سنت) اثر مارتین لینگز» با راهنمایی دکتر محمد دشتی و مشاوره دکتر حسین عبدالمحمدی و داوری دکتر ناصر رفیعی محمدی، دکتر سید محمود سامانی و دکتر سید حسین موسوی بیرجندی 7 شهریور 1401 در سالن شهید صدر برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/s64350
@sokhanetarikh
#نشست «نقش تجار در توسعه تهران» با ارائه دکتر منصوره اتحادیه 5 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/a03467
@sokhanetarikh
#مقاله
تقابل جریانهای فکری جهان اسلام مبتنی بر گونهشناسی ردیه های کلامی الفهرست ندیم
👉 https://b2n.ir/h20188
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله تقابل جریانهای فکری جهان اسلام مبتنی بر گونهشناسی ردیه های کلامی الفهرست ن
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: سعید طاوسی مسرور، مهدیه پاکروان و زهرا سالاریان؛
مناظرات و مباحث فکری، از مدارس نخبگانی گرفته تا سطح عرصۀ سیاسی، همواره بخش مهمی از جریانهای فکری جامعه بوده است. بخشی از بازتاب این مباحث، از کتابها و رسائل هر دوره درخور درک و دریافت است. ردیهنویسی، گونهای نوشتار است که مضمون اصلی آن اثباتِ بطلان عقیده یا مدعایی ویژه است.
مسئلۀ این پژوهش بررسی ردیههای معرفیشده در فهرست ندیم است؛ ردیههایی که بیشتر آنها از بین رفتهاند؛ ولی تحلیل نام و گونههای آنها حامل اطلاعات ذیقیمتی، در تحلیل تقابلهای جریانهای فکری جامعۀ متقدم اسلامی تا سال 377ق/987م است. این پژوهش براساس تکنیک گونهشناسی، ردیههای کلامی را به سه بخش تقسیم کرده است: ردیههای گروهمحور (بر ادیان، آیینهای التقاطی، فرق و مذاهب)، ردیههای فردمحور (افراد یا آثار آنها) و ردیههای موضوعمحور.
👉https://b2n.ir/h20188
@sokhanetarikh
#مقاله
راهکارهای امام سجاد(ع) برای حفظ حماسه عاشورا و دستاوردهای آن
👉 https://b2n.ir/j94867
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله راهکارهای امام سجاد(ع) برای حفظ حماسه عاشورا و دستاوردهای آن 👉 https://b2n.ir
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: علی فارسی مدان؛
امام سجاد(ع) بعد از شهادت امام حسین(ع) در حساس ترین دوره مسئولیت سنگین امامت و رهبری جهان تشیع را برعهده گرفت و سعی نمود دستاوردهای عاشورا را از گزند تحریف و نابودی حفظ کند.
امام سجاد(ع) در حفظ دستاوردها عاشورا و تبلیغ آن از روش ها مختلف بهره برد، ایشان در روش "حکمت" با راهکارهای برهان و استدلال، مخاطب شناسی و رعایت مقتضیات حال توانست حقایق عاشورا را برملا کند.
👉 https://b2n.ir/j94867
@sokhanetarikh
#کارگاه
گزارش کارگاه تخصصی «تاریخ شفاهی در مازندران» منتشر شد.
👉 https://b2n.ir/k53820
@sokhanetarikh
#نشست
دکتر موسی حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر: دکتر مصدق خودش به بنبست رسیده بود و وقتی به بنبست رسیده است، نمیتواند بنبستشکنی کند.
👉 https://b2n.ir/z54036
@sokhanetarikh
#نشست
دکتر مجید تفرشی، سندپژوه و پژوهشگر تاریخ معاصر: کودتای ۲۸ مرداد یک زخم ترمیمنشده و بخشی از یک نبرد نیابتی تاریخی است و پایانیافته نیست.
👉 https://b2n.ir/u41849
@sokhanetarikh
#مقاله
رابطه ایجاد تمدن نوین و تاریخ در اندیشه آیت الله خامنه ای
👉 https://b2n.ir/r99792
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله رابطه ایجاد تمدن نوین و تاریخ در اندیشه آیت الله خامنه ای 👉 https://b2n.ir/r
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: عباس صفری؛
مقام معظم رهبری برای توسعه تمدن اسلامی، نظریه جدید «تمدن نوین اسلامی» را مطرح کردهاند؛ و با توجه به اینکه در منظومهی فکری رهبر انقلاب اسلامی نگاه دقیق و تحلیلی به تاریخ و رخدادهای آن برای درک درستِ تحولات بشری و روشن شدن وضعیت موجود و برنامه ریزی برای آینده از جایگاهی مهم و بنیادینی برخوردار است.
به همین دلیل ایشان برای تحقق تمدن نوین اسلامی توجه ویژهای به تاریخ دارند. سوال اصلی تحقیق این است که «بر اساس اندیشه رهبری چگونه میتوان از تاریخ برای ایجاد تمدن نوین اسلامی بهره برد؟» برای پاسخگویی به این پرسش به بررسی و بازخوانی نظاممند دیدگاههای آیت الله خامنهای در خصوص تمدن نوین اسلامی، با تکیه بر تأثیرات تاریخی پرداخته و با روش توصیفی – تحلیلی نحوه بهره برداری ایشان از تاریخ در ایجاد و مفهوم سازی تمدن نوین اسلامی استخراج و توصیف شده است.
👉 https://b2n.ir/r99792
@sokhanetarikh
#مقاله
سیر تاریخی ذکر رجزهای شهدای کربلا در منابع تاریخی قرن دوم تا ششم هجری
👉 https://b2n.ir/a41207
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله سیر تاریخی ذکر رجزهای شهدای کربلا در منابع تاریخی قرن دوم تا ششم هجری 👉 https
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: رمضان محمدی و محمد محمدیفر؛
«رجز»، به عنوان یک گونه ادبی و سادهترین نوع نظم، دارای مضامین و کاربردهای مختلفی بوده است. رجز که در شکلهای ابتدایی خود برای راندن شتر، بیان نیکیها و توصیههای اخلاقی به کار میرفت، بهتدریج جهت بیان: مفاخره، هجو، دشنام، جنگ و نزاع، فخرفروشی و آوازهای کوتاه حماسی مورد استفاده قرار گرفت.
هدف مقاله حاضر، کشف و وصف چگونگی تطور ذکر رجزهای شهدای کربلا به عنوان یکی از مهمترین و کمنظیرترین رجزهای مربوط به رویدادهای تاریخ صدر اسلام در گونههای مختلف منابع تاریخی از قرن دوم تا قرن ششم هجری با استفاده از روش مطالعات اسنادی و تحلیلی است.
یافتههای این پژوهش، نشانگر آن است که حجم این رجزها در یک رویکرد داستانی، بهمرور افزایش یافته است و به همین جهت، باور به درستی صدور رجزهای فراوانی که برخی منابع نقل کردهاند، با چالشهای جدی روبهروست. ازاینرو، این احتمال قوت مییابد که بخش عمده آنها، زبان حالهایی است که بعد از واقعه کربلا، از سوی برخی افراد به شکل رجز در آمده و به رجزهای پیشین افزوده شده است.
👉 https://b2n.ir/a41207
@sokhanetarikh
#یادداشت
پیمان اسحاقی: مسئله «حج» و «زیارت» در آکادمیهای بینالملل یعنی در پژوهشهای ارائه شده به زبان انگلیسی و زبانهای اروپای غربی رشد قابل ملاحظهای داشته است اما اغلب پژوهشها مربوط به مسئله حج است و مسئله زیارت به آن معنایی که در ذهن ما وجود دارد، در حاشیه مباحث مربوط به مطالعات حج قرار میگیرد.
👉 https://b2n.ir/n06373
@sokhanetarikh
#یادداشت
نوزدهم اوت، سالروز درگذشت واسیلی ولادیمیرویچ بارتولد، مستشرق بزرگ است. بارتولد شرقشناس برجسته سده نوزدهم و اوایل سده بیستم روسیه، مطالعات شرقشناسی در روسیه را از حوزههای تنگ و نازایِ لغتشناسی و قومشناسی فراتر برد و تمدن را به جای قوم و زبان، مبنای تاریخپژوهی قرار داد.
👉 https://b2n.ir/j37944
@sokhanetarikh
#نشست های «چیستی و چرایی قیام امام حسین (علیه السلام)» با ارائه حجت الاسلام دکتر حامد منتظری مقدم از 5 تا 10 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/t20273
@sokhanetarikh
#نشست «هجوم متفقین به ایران در جنگ جهانی دوم و نقش ارتش ایران» با ارائه دکتر عباش پناهی، دکتر رضا جهانفر و کارن جمال امیدی 7 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/y67000
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله سیر تاریخی ورود شیعیان در بدخشان 👉 https://b2n.ir/r45753
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: سید نورالله موسوی؛
شناسایی و شناخت شیعیان افغانستان به ویژه تاریخ تشیع در بدخشان یک امر مهم برای همه پیروان اهلبیت(ع) به شمار میرود، با شناخت پیروان تشیع در این گوشه ای از سرزمین ما میتوانیم به شناخت بخش مهمی از هویت دینی و مذهبی آنان دست یابیم، نگاه ما در این نوشتار نوع خاصی از تشیع نیست بلکه کلیت و تمامیت تشیع با اقوام مختلف را شامل میشود که در بدخشان زندگی میکنند.
اسناد تاریخی نشان میدهد که تشیع در بدخشان با ورود قبایل عرب به ویژه پیران امام علی(ع)، در نخستین سالهای ظهور اسلام صورت گرفته و در حوزه بلخ و سرزمینهای همجوار آن نفوذ و گسترش یافته و در آن جا تثبیت و ماندگار شده است.
👉 https://b2n.ir/r45753