🌸سلسله بحث آفت زبان بیهوده گویى🌸
جلسه دوم
۳ – سخن نابجا
سخن کافى و به اندازه درباره موضوع سودمند و مفید، اگر بیرون از جایگاه مناسبش گفته شود، از اقسام کلام بى فایده شمرده مى شود. نابجایى سخن ، گاه از عدم تناسب سخن با مخاطب پدید مى آید؛ ماننده اقامه برهان هاى غامض و دشوار براى عوام ، و گاه از نبود تناسب زمانى ، مکانى و…مخاطب حاصل مى شود؛ مانند سخن گفتن با افرادى که از فرط خستگى ، توان گوش سپردن به سخنان گوینده را ندارند.
پرسش بى فایده را هم مى توان از اقسام کلام بیهوده به شمار آورد که در این قسم نیز گاه از امرى بى فایده ، پرسیده مى شود؛ مانند آن شخص که پس از کلام امیر مؤ منان على (علیه السلام ): سلونى قبل ان تفقدونى ؛ از من بپرسید پیش از آن که مرا در میان خود نیابید، از تعداد موهاى سر و صورت خویش پرسید و گاه از کسى مى پرسد که به پاسخ گفتن قدرت یا رغبت ندارد.
همه این ها افزون بر این که وقت پرسش کننده را از بین مى برد، وقت پاسخ دهنده را نیز هدر مى دهد و او را به زحمت مى اندازد.این در صورتى است که آفتى متوجه آن دو نشود و طرح پرسش براى اظهار فضل ، فخر فروشى و تحقیر طرف مقابل نباشد؛ وگرنه افزون بر نابودى عمر، انسان را به وادى گناه نیز مى کشاند و بى مقدار مى کند. براى پاسخ دهنده نیز ممکن است پیامد زشتى را به همراه داشته باشد؛ براى نمونه ؛ آن گاه که روزه دارى را نا آگاهانه به خوردن و آشامیدن فرا مى خوانند و او مى پرهیزد، از او مى پرسند: ((روزه هستى ؟)) با این پرسش ، چند مشکل براى پاسخ دهنده پدید مى آید. اگر بگوید روزه نیستم ، دروغ گفته است . اگر بگوید روزه هستم ، از پاداش عبادت پنهانى او کاسته شده است .
اگر پاسخ مثبت دهد و از این پاسخ ، انگیزه لذت و غرور داشته باشد، به ورطه((ریا)) افتاده و اگر پاسخ ندهد، به پرسش کننده توهین کرده است .
همچنین اگر از شخصى چیزى بپرسد که او نمى خواهد در آن مورد پاسخى دهد و دوست دارد مساءله از دید پرسش کننده یا دیگران پنهان بماند، در این جا پرسش کننده نه تنها وقت پربار خود را هدر داده ، بلکه وقت طرف مقابل خود را نیز گرفته و تباه کرده است بدون این که نتیجه خاصى از گفتار خود گرفته باشد. به این ترتیب ، پرسش بى فایده ، از بدترین نوع کلام بى فایده است .
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
پیامبر اکرم(صلیالله علیه و آله و سلم):
«خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، بندگان خود را از آتش جهنم آزاد نمیکند.»
🔶اعمال روز عرفه:
۱. غسل
۲. نماز (طبق مفاتیح)
۳. دعای امام حسین علیهالسلام
۴. روزه (اگر به مناجات و دعا آسیب نمیزند)
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌸 اعمال مهم در در روز عرفه 🌸
در روز عرفه اعمالی وارد شده است که سه چهار تا از آن خیلی مهم است. ازجمله : غسل و روزه و دعا و زیارت امام حسین (علیه السلام)
مومینین بز رگوار دوچیز خیلی مهم رو باید مدنظر شون داشته باشند .
❶ دعاء
❷ زیارت امام حسین علیه السلام
✅ نکته ی اول که دعاست ، روز عرفه روز دعا و نیایش هست. که مرحوم ملک تبریزی عارف بزرگوار در کتاب المراقبات می فرماید: با این که روزه ی امروز در روایت دارد کفارهّ ی روزه ی 90ساله است. اما گفتن روزه اگر باعث ضعف کسی می شود که نمی تواند دعا بخواند، روزه را نگیرد بلکه دعا بخواند. چون آن دعا مهم تراست.
جوانی که سابقه ی خوبی هم نداشت و مکّه نصیبش شده بود وقتی که وارد مسجد الحرام شد و دید سیل مردم را که دور خانه ی خدا می چرخند ؛ بغض گلویش را گرفت و با خدا خواست حرف بزند گفت: خدایا! وقتی نخود و لوبیا رو می خریم ؛ اونها رو با آشغال و درهم می خریم تو هم ما رو با این حاجی های خوب در هم قبول کن.
✅ یکی از بهترین دعا های امروز؛ دعای اباعبدالله الحسین است ، که در صحرای عرفات امام حسین به همراه یادانشان در آنجا بودند ؛یاران می گویند: امام حسین : اشک می ریختند از اول تا آخر دعا با اینکه خیلی طولانی هست.
بنا بر این دعای امام حسین ؛ یک دوره ی توحید است ،اگر کسی این دعا رو در روز عرفه بخواند وبه ترجمه ی آن توجه بکند ؛یک دوره ی خدا شناسی را گذرانده است .
یکی از چیزهایی که امروز هست ؛ دعا در حق دیگران است. یکی از شاگردان امام کاظم (علیه السلام) بود که روایت آن در اصول کافی هم هست ؛ می گویند در روز عرفه خیلی گریه می کرد و مزاحمش نشدیم، تا در پایان مراسم دنبالش رفتیم و گفتیم حال خوبی داشتید ؛گفت : ابراهیم من امروز برای خودم دعا نکردم. گفتم: چطور! گفت: مولایم امام کاظم (علیه السلام ) فرمودند: هرکس برای برادر دینی اش دعا کند؛ صد هزار مثل او به خودش برمی گردد. پس بنا بر این برای یکدیگر دعا کنیم که به جای یکی، صد هزار گیرتون بیاد .
✅ و دومی زیارت امام حسین (علیه السلام) است که امام صادق (علیه السلام) فرمودند: خداوند ابتدا به زائرین امام حسین نگاه می کند بعد به صحرای عرفات. چرا؟ به دلیل اینکه: اگر مکّه ای هست وصفا، زمزم ، منا و... هست به برکت کربلاست . اگر چه ما در مکّه و کربلا نیستیم که بتوانیم زیارت کنیم، ولی همین زیارت از راه دور هم خیلی ارزش دارد؛ که در همه ی مناسبت ها (عزا و عید قدیر و قربان و شب قدر و...) اول بر امام حسین تاکید ویژه شده است .
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
-416211198_-210068.mp3
11.1M
#منبر_کامل
🎙 روز عرفه
استاد رفیعی
حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
خداوند در هیچ روزی به اندازه روزه عرفه ...
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
@ostadrafiei .mp3
9.68M
🎙 تفسیر آیه ۱۸۳ بقره
🏴شهادت حضرت مسلم بن عقیل علیه السلام
▫️#عید_عرفه
🕌حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
📆 تاریخ: ۱۳۹۹/۵/۸
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii314
🔻
🍃جا ماندگان ماه رمضان❗️
🍃ماه رمضان امسال بخشیده نشدی؟ عرفه را دریاب
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
امام حسین علیه السلام:
هرگز سخن بيهوده مگوى؛ زيرا بيم گناه براى تو دارم و نيز هرگز سخن سودمند مگوى، مگر اين كه آن سخن به جا باشد
الإمامُ الحسينُ عليه السلام ـ لابنِ عبّاسٍ ـ : لا تَتَكَلَّمَنَّ فيما لا يَعنيكَ فإنّي أخافُ علَيكَ الوِزرَ، و لا تَتكَلَّمَنَّ فيما يَعنيكَ حتّى تَرى لِلكلامِ مَوضِعا
ميزان الحكمه جلد10 صفحه190
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
🌺🌺🌺 #عید_قربان 🌺🌺🌺
💎 پیامبر اکرم (ص)فرمودند:
🍃 إنَّما جَعَلَ اللّه ُ الأضحى لِشبَعِ مَساکِینِکُم مِنَ اللَّحمِ فَأطعِمُوهُم
🍃 خداوند عید #قربان را قرار داد تا مستمندان از گوشت سیر شوند؛ پس از گوشت قربانى به ایشان بخورانید.
📖 ثواب الأعمال، ص ۵۹.
🌸🌷عاشقان #عیدتان مبارک 🌷🌸
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
#خبر #معارف
💠 انتقاد از دههسازی برای شخصیتهای مختلف
🔺 حجتالاسلام والمسلمین رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه طی سخنانی در حرم بانوی کرامت، با انتقاد از دههسازی برای شخصیتهای مختلف گفت: تجلیل و گرامیداشت بزرگان نیاز و ضروری است و ما میتوانیم در منزل خود ۱۰ روز برای یک شخصیت مراسم برگزار کنیم، اما تقویمی کردن آن و دههسازی مقابل دهه اول محرم و دهه فاطمیه کار درستی نیست.
📎 news.amfm.ir/?p=69934
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سخنرانی تصویری 🔻
✅ "حاج آقا رفیعی"
بهترین دوست انسان ✨
کانال استادرفیعی
@ostadrafieii313
🔰چه كار كنيم كه دل ما صاف شود و بتوانيم براي خود و ديگران از صميم قلب دعا كنيم؟ احساس ميكنم خيلي وقت است كه نمي توانم دل خود را صاف كنم.
پاسخ
💬گاهی بين ما كدورتهايی پيش می آيد، مثلاً مابين زن و شوهر يا بين دو برادر قهر پيش می آيد، در اين صورت راه صاف كردن دل اين است كه انسان كم كم آن قضايا را فراموش كند و به خوبی های او فكر كرد. الان ما كسانی را داريم كه از دنيا رفته اند و در زندگی آنها يك نقاط منفی بوده است، اما بازماندگان او می گويند كه خدا او را رحمت كند ولی با ما خوب برخورد نكرد، با ما بددهاني كرد، به ما خرجي نداد ؛ نه اين فرد يك خوبی هايی هم داشته است به
خوبی های او فكر كنيد، خوبی های او را برجسته كنيد، بالاخره دست او از دنيا كوتاه است. به نظر من يك راه صاف كردن قلب اين است كه فكر كنيم چقدر اين كار ثواب دارد. فكر كنيم روزقيامت يوم لا ينفع مال و لا نبون الا من اعطه اله بقلب سليم.
يك مقدار هم به تاريخ نگاه كنيم پيامبر اكرم صل الله علیه و آله و سلم با آن همه آزارها وقتی وارد مكه شد همه را بخشيد. يوسف با آن همه آزارها وقتی برادران به نزد او می آيند می فرمايد: همين الان شما را بخشيدم و هيچ چيز به دل ندارم. يكی انديشيدن به اهل گذشت ديگری تمرين صافی دل و به خوبی ها فكر كردن و آخری به آثار گذشت فكر كردن. شما اگر بدانيد صافی دل چقدر اجر و ثواب دارد يك مقداربيشتر دل خود را صاف می كنيد.
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗
کانال استاد رفیعی
@ostadrafieii313