✨
🔴 کمترین نتیجه توهین به علما در همین دنیا چیست؟
✍ آیت الله بهجت: ائمۀ ما علیهمالسلام به علما و فقها و راویان احادیث احترام میگذاشتند؛ ولی ما بیحرمتی میکنیم، بدگویی میکنیم و…؛ غافل از اینکه کمترین سزای بیاحترامی به آنها، بلاهایی است که در این دنیا بر انسان وارد میشود؛ از قبیل کوتاهی عمر، سوء عاقبت و…
زمانی، شخصی با صاحب جواهر به مجادله پرداخت؛ صاحبجواهر به او نفرین کرد و خطاب به امیرالمؤمنین علیهالسلام عرض کرد و فرمود: اگر غَرَض این شخص از این مجادله، مطلب دیگری است، از نجف بیرونش کن! و آن آقا مجبور شد پانزده سال در جای دیگر با دربهدری اقامت کند.
شاید بعضی از اهل علم گمان کنند که اگر علما و اهل علم همدیگر را تنقیص کنند، اشکال ندارد، ولی چنین نیست؛ بلکه خطر خردهگرفتن بر اهل علم، بیشتر از ایراد و اعتراض به دیگران است؛ لذا انسان حتی در موارد تشخیص عدم اهلیت علما باید احتیاط کند؛ زیرا تنقیص علما خیلی مشکل است.
📗 در محضر بهجت ، جلد ۳ ، صفحه ۲۶۳ .
https://eitaa.com/solok114
🏴 راوى مى گويد:
نظر يكى از نوادگان امام حسن مجتبى (علیه السلام) را نسبت به ابوبكر و عمر پرسيدم
او گفت: اتفاقا كسى از جدم عبداللّه بن حسن همين سؤال را پرسيد و او در جواب گفت:
مادرمان زنى راستگو و دختر پيامبر خدا (صلى الله عليه وآله) بود كه در حال خشم بر عدهاى از دنيا رفت و ما نيز به خاطر خشم او همچنان در خشم هستيم.
📚 شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج:6، ص:49
https://eitaa.com/solok114
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅آیت الله مظاهری
🔻ذکر خاص پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) در دل شب
https://eitaa.com/solok114
حکایاتی در باب فضائل و کرامات حضرت سیدالشهداء (صلواتاللهعلیه)
شخصی در مورد سیادت سید عبدالغفار مازندرانی که از علمای نجف بود تشکیک میکند بدین سان که وقتی پولی که مربوط به سادات بوده به او حواله میشود آن شخص میگوید از کجا معلوم که او سید است؟
سید عبدالغفار میگوید با شنیدن این سخن گویا آسمان بر سرم خراب شد از این رو یک راست رفتم کربلا و خدمت امام حسین(علیهالسلام) عرض کردم سه حاجت دارم حاجت اول خانه مسکونی، حاجت دوم اثبات سیادت، حاجت سوم را هم گفتم.
امام حسین (علیهالسلام) را در عالم رؤیا دیدم فرمودند: حاجت سوم را دادم خانه را بگذار برای آخرتت در بهشت و اما سیادت تو سید هستی این عمامه سیاه را بر سرت میگذارم.
وی در شب وفاتش از شخصی که صوتی زیبا داشت خواست که برای او قدری قرآن بخواند. سپس رفت و خوابید.
اما طبق عادت که دو ساعت به اذان صبح بیدار میشد. بیدار نشد. آمدند و دیدند که از دنیا رفته است.
پس از آن آقازاده ایشان برای همشیره اش در تهران نامه نوشت که پدر وفات کرده است ولی قبل از رسیدن نامه او همشیرهاش برای آن آقازاده تسلیت فرستاد.
زیرا هم زمان با وفات او همین دخترش که در تهران زندگی میکرد بدون آنکه از مرگ پدر باخبر شود پدر را خواب دید که با سيدالشهداء (صلوات الله علیه) در باغی ایستاده بودند.
او خطاب به آن حضرت عرض کرد: هل أنا مَيْتٌ؟» (آيا من مرده ام؟).
حضرت فرمود: «هَذَا حَسَنٌ؟» اینگونه بمیری خوب است؟
گفت: «آری»
فرمود: «نَعَمْ أَنْتَ مَيِّت» (آری، تو مرده ای)
سپس سید عبدالغفار در همان خواب به دخترش گفت به برادرت بنویس که حاجت سوم من این بود که من از مرگ وحشت داشتم از امام حسین (علیهالسلام) خواستم به گونه ای بمیرم که نفهمم حضرت پذیرفت ولذا مرگ من بدین صورت بود من تعبداً بنا گذاشتم که مرده ام
رحمت واسعه ویراست سوم، ص ۲۵۵
https://eitaa.com/solok114
.
🔰 نباید از آثار مثبت نوافل غافل بود
✍️ نوافل (نمازهای مستحبی روزانه) نوری دارد که انسان را به انجام واجبات بلکه به ترک محرمات میکشاند، لذا از آثار مثبت آن نباید غافل بود و نباید خود را از آن محروم ساخت. ببینید یک روز که به نماز شب موفق میشوید با شبی که موفق نمیشوید چه قدر فرق دارد !!
🔹 ملاحظه نمایید شبی که به نماز شب موفق میشوید چه قدر در انجام کارهای خیر موفق هستید و کارها در آن روز برای شما روبراه است، به خلاف شبی که موفق به نماز شب نشدهاید، که به هر کاری دست میزنید و به هر چیز که رو میآورید میبینید که به بن بست میخورد.
📚 در محضر علامه طباطبائی ، صفحه 381 .
https://eitaa.com/solok114
✅ علامه طباطبایی:
▪️ايامى كه در نجف بودم و در منزل اجارهاى به سر مىبردم و هنوز در جلسه درسى شركت نكرده بودم، شنيدم درب خانه را مىزنند، درب را باز كردم، ديدم يكى از علماى بزرگ است، سلام فرمود و داخل منزل شد و در اتاق نشست و خير مقدم
فرمود، چهرهاى جذاب و نورانى داشت.
▪️با من انس گرفت و به گفتگو پرداخت و در ضمن از ترجيعات هاتف اصفهانى، قسمت اول آن را خواند كه مىگويد:
➖اى فداى تو هم دل و جان
➖اى نثار رهت همين و همان
▪️سپس فرمود: كسى كه به قصد تحصيل به نجف مىآيد خوب است علاوه بر تحصيل، به فكر تهذيب و تكميل نفس خويش نيز باشد و از نفس خود غافل نماند و پس از آن برخواست و برفت و مرا شيفته خود و گفتارش نمود و برنامه خود را دانستم و تا در نجف بودم، از محضر وى- رحمه اللَّه- استفاده مىنمودم
▪️ و آن بزرگمرد، حاج ميرزا على آقا قاضى بود.
📚برگرفته از مجموعه کلمات و احوالات عرفا، تالیف حضرت آیت الله سعادت پرور(ره)🌱
https://eitaa.com/solok114
👆👆نظر شخصی:آدمی اگر اهل طهارت باشه،خود این اولیای الهی دنبالش می آیند تا اون بنده رو به کمال برسانند .ان شا لله
🏴صلی الله علیک یا بنت رسول الله🏴
⚫️واقعیتِ توجیهناپذیر!⚫️
🔹عجيب است از ابنأبىالحديد [عالِم معتزلیِ اهلسنّت] كه پس از آنكه بعضی از اين جرياناتِ [هجوم به خانۀ وحی] را نقل میكند و سپس اعتراف ميكند كه فاطمه، در حال خشم و غضب از أبوبكر و عُمَر از دنيا رفت، میگويد: «در نزد من گناهِ عمر و أبوبكر از گناهان صغيره بود!»
🔹ما نفهميديم بنابراين گناهِ كبيره يعنى چه؟! با اين همه رواياتِ متواترى كه خودِ آنها در فَضلِ فاطمه و حُبِّ فاطمه، از رسول خدا روايت كردهاند و خودْ شهادت دادهاند كه «غضبِ فاطمه موجبِ آتش و دخول در جهنّم است.»
✅خانۀ دختر رسول خدا و بضعۀ مصطفىٰ كه حريم اَمْن و اَمان است را در حالیكه أميرالمؤمنين و جماعتِ بنیهاشم و اصحاب بزرگوارِ رسولخدا ـ مانندِ سلمان و مقداد و أبوذر و عمّار ياسر و حذيفةبناليمان و عبّاسبنعبدالمطّلب و غير آنها ـ در آنجا به عنوان حريم و پناهگاهْ مُتحَصّن شدهاند، آتش زنند
✅ و دربِ خانه را باز نموده، در خانه بريزند
✅و مُتحَصّنين را با وضع اَسَفبارى در ميان اَنظارِ مردمِ مدينه در كوچهها و شوارِع به مسجد بَرَند،
✅ و فاطمه جنينِ خود را سِقط كند
✅و با وِلوِله و صيحه با جماعتى از نساءِ بنیهاشم و غير آنها به مسجد برود و از مُتحَصّنين و شوهرش؛ علىّبنأبیطالب، وصىِّ رسولخدا دفاع كند
✅ و صدايش در مسجد به گريۀ طولانى بلند شود؛
🔹اينها گناه كبيره نيست؟! و موجب زوالِ دوستى با شيخَين و موجبِ تبرّى و تنفّر از آنان نخواهد شد؟! اگر اينها گناه صغيره است پس گناه كبيره يعنى چه؟! آنها از آزار و اذيّت چيزى فرو گذار نكردند، تا ما آن درجه از اذيّت را گناه كبيره بدانيم؛ ﴿وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَىَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ﴾
🔹و حال آنكه اهانتْ به كفشِ پاى آن طاهرۀ مطهَّره گناهِ كبيره است، و ارتكاب جرائمى به مقدار يکهزارم از جرائم آنها موجبِ خلود در آتش و موجب تَبرّى و زوالِ تَولّى خواهد بود.
📝 علامه طهرانی قدّساللهسرّه.
📚 #رساله_مودت، ص217 و 218.
https://eitaa.com/solok114
به نقل مرحوم «سید بن طاووس»:
روزی حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام به یکی از اصحابشان به نام «عیسی»، فرمودند:
وقتی که نزدیک شهادت رسول خدا صلیاللهعلیهوآله شد، آن حضرت، انصار را فراخواندند و فرمودند:
...یا مَعَاشِرَ الْأَنْصَارِ أَلَا فَاسْمَعُوا وَ مَنْ حَضَرَ أَلَا إِنَّ فَاطِمَةَ بَابُهَا بَابِی وَ بَیْتُهَا بَیْتِی
ای گروه انصار و هرکسی که حاضر است! آگاه باشید و خوب گوش فرا دهید؛ آگاه باشید که در خانه فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، در خانه من است؛ خانهاش خانه من است.
فَمَنْ هَتَکَهُ فَقَدْ هَتَکَ حِجَابَ اللهِ
هر کس حرمت آن خانه را حفظ نکند، حجاب خدا را دریده است.
«عیسی» گوید:
فَبَکَی أَبُوالْحَسَنِ علیهالسلام طَوِیلًا وَ قَطَعَ بَقِیَّةَ حَدیثِهِ وَ أکثَرَ البُکاء.
حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام پس از بیان این حدیث، گریه سختی کردند به گونهای که از سخن بازماندند.
پس از آنکه کمی آرام شدند فرمودند:
هُتِکَ وَ اللهِ حِجَابُ اللهِ
هُتِکَ وَ اللهِ حِجَابُ اللهِ
هُتِکَ وَ اللهِ حِجَابُ اللهِ
به خدا سوگند حجاب خدا دریده شد.
به خدا سوگند حجاب خدا دریده شد.
به خدا سوگند حجاب خدا دریده شد.
یَا أُمَّهْ یَا أُمَّهْ! صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهَا
آه ای مادرجان! ای مادرجان! صلوات و درود خدا بر او باد.
📚طُرفٌ من الأنباء و المناقب،ص۱۱۵
📚بحار الأنوار، ج٢٢ ص۴٧٧
https://eitaa.com/solok114