💠راهکاری برای نورانیت منازل و دور شدن شیاطین
🍀معمولا مردم دنبال راهی برای کسب برکت در زندگی و دور شدن شیاطین از خانه و زندگی خود هستند که از امیرالمؤمنین (علیهالسلام) روایتشده که حضرت فرمودند: آن خانهای که قرآن در آن تلاوت میشود آن خانه نورانی و با برکت میشود.
🍀با این تلاوت در خانه، خدا یاد میشود و اهل این خانه به یاد خدا هستند. البته آنهم نه اینکه انسان در این خانه پای ماهواره بنشیند و قرآن هم بخواند و بگوید یاد خدا هستم! نه این یاد خدا نیست. یاد خدا یعنی رفتار انسان با اذکار زبانی او همخوانی داشته باشد و انسان عامل به دستورات الهی و آیاتی که تلاوت میکند، باشد.
🍀در ادامه این روایت حضرت فرمودند که با تلاوت قرآن، برکت این خانه زیاد میشود و ملائکه وارد این خانه میشوند و شیاطین هم از آن خانه دور میشوند.
🍀امروزه تا یک اتفاق کوچکی میافتد میگویند که جن آمده و چه شده! چه کار کنیم!؟ پاسخش این است که در خانه قرآن زیاد بخوانید و به آن عمل کنید، تا در فضای خانه این صدا بپیچد و ملائکه حضور پیدا کنند و شیاطین هم که تاب تحمل تلاوت قرآن را ندارند، از آنجا میروند.
🍀 پس اگر دنبال برکت در خانه و زندگی خود هستید، اگر دنبال دور شدن اجنه و شیاطین از خانه و زندگی خود هستید، اگر دنبال نورانی شدن خانههای خود و ورود ملائکه هستید، در خانههای خود قرآن بخوانید.
🍀اثر این تلاوت به حدی است که هم جاذب و هم دافع است. چون وقتی در خانه قرآن میخوانید، ملائکه جذب میشوند و شیاطین هم دفع میشوند.
🍀حالا اگر در خانهای قرآن تلاوت نشود چه اتفاقی میافتد؟ مشخص است آن خانه ظلمانی و تاریک است، که در ادامه حضرت میفرماید: برکت از آن خانه میرود و فرشتگان هم از آن خانه دور میشوند و شیاطین در آن خانه حاضر میگردند.
🍀بنابراین گرفتاریهای ما همین است که با خدا و کتاب الله اُنس نداریم و خانههای ما تاریک و ظلمانی شده است. از همه چیز در این خانههایمان یاد میشود، اما یادی از خدا و تلاوت کتاب او نیست. بعد هم می گویید چرا گرفتار هستیم؟! و دنبال علت آن میگردید، در صورتی که در این روایت حضرت بهصورت شفاف علت این گرفتاریها را فرمودند.
📚 اميرمؤمنین علی عليه السلام فرمود:
«البَيْتُ الَّذي يَقْرَأ فيهِ الْقُرآنُ وَ يُذْكَرُ اللهُ عَزَّوَجَلَّ فيهِ تَكْثُرُ بَرَكَتُهُ وَ تَحْضُرُهُ الْمَلائِكَةُ وَ تَهْجُرُهُ الشَّياطينُ وَ يُضييءُ لِأهْلِ السَّماءِ كَما تُضييءُ الْكَواكِبُ لِاَهْلِ الْاَرْضِ وَ اَنَّ الْبَيْتَ الَّذي لا يُقْرَأ فيهِ القُرآنُ وَ لا يُذْكَرُ اللهُ عَزَّوَجَلَّ فيهِ تَقِلُّ بِرِكِتُهُ وَ تَهْجُرُهُ الْمَلائِكَةُ و تَحْضُرُهُ الشَّياطينُ»؛
خانهاي كه در آن قرآن خوانده شود و ذكر خداي عزوجل در آن شود، بركت بسيار گردد و فرشتگان در آن بيايند و شياطين از آن دور شوند و براي اهل آسمان ميدرخشد، آن چنان كه ستارگان براي اهل زمين ميدرخشند. و خانهاي كه در آن قرآن خوانده نشود و ذكر خداي عزوجل در آن نشود، بركت آن كاسته شود و فرشتگان از آن دور شوند و شياطين در آن حاضر گردند.
(اصول كافي، ج 2، ص 498).
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠خاصیت و تأثیر اسماءالحسنی در موضوعات خاص
🍀در شب هفتم محرم در محضر استاد تقوایی (حفظهالله) بودیم که ایشان در این جلسه در ذیل تشریح مبحث عرفانی مکاشفات حدسی درباره خاصیت و اثر اسماءالحسنی الهی گفتند: خدای تبارکوتعالی اسماء و صفاتی دارد که هرکدام یک خاصیت دارد. تمام علوم از امیرالمؤمنین (ع) است، در روایتی حضرت فرمودند: اگر کسی هر اسم خدا را بعد از هر نماز واجب، ده مرتبه بگوید به حقیقت آن اسم دست پیدا میکند.
🍀مثلاً برخی میخواهند علمشان زیاد شود، بعد از هر نماز واجب ده مرتبه یا علیم بگویند، تا علمش زیاد شود و به حقیقت تمام علوم دستیابند. بعضی میخواهند به علوم حقیقی دست یابند که بعد از هر نماز واجب ده مرتبه یا حکیم بگویند. حکیم یعنی علمی که با حقیقت آن علم همراه باشد. با اسم یا علیم به علوم حقیقتی دست پیدا میکنید و با اسم یا حکیم به حقیقت آن علم دست مییابید.
🍀اگر فرد ضعیفی میخواهد قدرتش زیاد شود، بعد از هر نماز واجب ده مرتبه یا قدیر بگوید. اگر مریضی دارید بعد از هر نماز واجب ده مرتبه یا شافی بگویید. که با مداومت بر آن خدا کمکم آن بیماری را برطرف میکند.
🍀این معجزه و تأثیر اسماء و صفات خدا است. حالا ما ده مرتبه این اسماء را بعد از هر نماز میگوییم اما باید کارهای دیگری هم انجام دهیم، ازجمله اینکه اعمالمان درست باشد و در کنار آن استاد هم داشته باشید، هرچند بالاخره این اسماء کار خودش را میکند و ما را میرساند و نتیجه کار ما هزار برابر میشود، پس بدانید این اسماء اثر دارد.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آدینه_های_مهدوی
💠شرط ارتباط با حضرت صاحبالزمان علیهالسلام
🎙مواعظ: آیت الله حاج آقا مرتضی تهرانی(ره)
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
🌼آیا در این جمعه مهدوی، ظهور منجی عالم بشریت را از خداوند تمنا کردید و پاسخ هل من ناصرش را دادید...
☀️اللهم عجل لولیک الفرج(عج)☀️
#پامنبری_ها
💠 ارتباط گناهان جدید در جامعه و موجهای مرگبار کرونا
🍀آیتالله سید رحیم توکل روز گذشته در مراسم دعای ندبه در مسجد مقدس جمکران، درباره ارتباط گناهان جامعه با ادامهدار بودن ویروس کرونا گفتند: اعتقاد من این است که اگر همینالان مردم ایران تصمیم بگیرند که آنچه خدا فرمودند را بگویند چشم و گناه نکنند و خدا را اطاعت کنند، قسم میخورم که تا ظهر نشده #کرونا از ایران بیرون میرود.
🍀در روایتی آمده که هرگاه مردم گناهانی انجام بدهند که سابقاً انجام ندادند، خداوند آنها را به یک بلا مبتلا میکند که سابقاً نبوده است. گناه #جدید انجام دادید، در مقابل بلا هم جدید است.
🍀کرونا قبلاً نبود اما الآن در جامعه فراگیر شده است، باز موج دوم میآید، به موج دوم میرسند، باز موج سوم میآید و به موج سوم میرسند، باز موج چهارم میآید و همینطور این موجها ادامه دارد. البته کرونا قبلاً نبود، اما وقتی #گناه جدید رخ داد، بلا جدید هم میآید.
🍀پس درست شوید و خود را اصلاح کنید، تا این مرگومیر هم تمام شود. هر روز چند هزار نفر مبتلا میشوند و بیش از ۵۰۰ نفر هم میمیرند، اما اگر گناه نکنید این بلاها تمام میشود.
🍀تمام اوضاع دنیا دست #امام_زمان (عج) است. باید در مقابل امام زمان (عج) سر را پایین بیندازید و اطاعت کنید، در برابر فرمان امام درست شوید که اگر درست شدید، با یک اشاره امام زمان (عج) همه بلاها کنار میرود.
🍀اما #بلا در درون خود ما است! هنوز چشمان ما پاک نیست، زبان ما به گناه باز میشود، دستان ما به گناه بالا میرود، پایمان به گناه حرکت میکند؛ پس همه چیز از خود ما است اما اگر امین شدید درِ برکات را باز میکنند، اما اگر انسان امین نبود و در امانات الهی خیانت کرد، خداوند هم با او برخورد میکند.
🍀با گناه کردن درِ قلب بسته میشود. گناه اندکاندک جمع میشود و وانگهی دریا میشود. گناه، دنداندرد نیست که با یک گناه کردن سریع دنداندرد یا کمردرد بگیرید و #متوجه گناه کردن خود شوید.
🍀گناه یک #لکه سیاه به دل میاندازد و اثر محسوسی ندارد و این سیاهیها وقتی کنار هم جمع شد، دیگر انسان باخدا و امام زمان (عج) و دین خدا و قرآن کار ندارد. باید از خدا عذرخواهی کنید و از گناهان خود توبه کنید، و در محضر الهی اظهار شرم کنید، تا خدا هم ما را ببخشد.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠اسرار شب برای درک مراتب والای عرفانی و سلوکی
🍀آیتالله مظاهری(حفظهالله) درباره درک مراتب والای عرفانی گفتند: امام حسن عسکری(علیه السلام) فرمودند: «إِنَّ الْوُصُولَ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ لَا یُدْرَکُ إِلَّا بِامْتِطَاء اللَّیْلِ» رسیدن به خداوند، سفری است که جز با درهمپیچیدن شبانه حاصل نمیشود.(بحار الأنوار، ج۷۵، ص ۳۸۰).
🍀این روایت مربوط به نماز شب و تهجّد شبانه است. امام «سلاماللهعلیه» نیل به مقامها و درجات عرفانی و معنوی را وابسته به نماز شب میدانند. به بیان دیگر، اگر کسی بخواهد به مقام شهود برسد، سیروسلوک داشته باشد و به لقای پروردگار متعال نائل گردد و فانی در او شود، باید از سیر در شب بهره بگیرد.
🍀از نظر قرآن کریم و از نظر روایات، رسیدن به مقامات معنوی و عرفانی، شب بیداری و نماز شب میخواهد. اساتید اخلاق و عرفان نیز همواره به شاگردان خود برای اهتمام به نماز شب توصیه کردهاند. اساساً موفقیّت در هر رسالت معنوی و پیروزی در هر هدف متعالی، مرهون مداومت بر نماز شب و راز و نیاز با خداوند در دل شب است.
🍀هنگامی که پیامبراکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» به رسالت مبعوث شدند و از غار حرا به خانه آمدند، سورۀ مزمّل نازل شد. خداوند متعال در آن سوره، یک دستورالعمل سازنده برای پیشبرد اهداف رسالت، به رسول خویش القاء فرمود. از جملۀ آن دستورهای کاربردی، تهجّد شبانگاهی است. چنانکه میفرماید:
«یا أَیُّهَا الْمُزَّمِّلُ، قُمِ اللَّیْلَ إِلاَّ قَلیلاً، نِصْفَهُ أَوِ انْقُصْ مِنْهُ قَلیلاً، أَوْ زِدْ عَلَیْهِ وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتیلا» «ای جامه به خویشتن فروپیچیده، به پا خیز شب را مگر اندکی، نیمی از شب یا اندکی از آن را بکاه، یا بر آن [نصف] بیفزای و قرآن را شمرده شمرده بخوان.» (المزمل، ۱تا۴).
🍀ساعتهای شبانگاهی برای ثمربخشی حرکتهای معنوی، کاربرد بیشتری دارد.
مثلاً مبعث پیامبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» و اولین وحی به ایشان، در شب رخ داده است.
وحی به حضرت موسی «سلاماللهعلیه» در کوه طور نیز در شب اتفاق افتاده است. قرآن کریم در شب نازل گردیده است.
حضرت موسی «سلاماللهعلیه» سی شب به میقات رفت و بعد ده شب دیگر هم به آن افزوده شد.
🍀از این آیات شریف، معلوم میشود که سیروسلوک و طیّ مقامات معنوی مربوط به شب است. ارتباط عاطفی با خداوند متعالی و قرب به ذات باری، مختصّ شب است.
🍀در سورۀ مزمّل نیز به عنوان اولین دستور، پیامبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» را به تهجّد شبانه توصیه میفرماید. رسم پیامبرگرامی «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» چنین بوده است که شبها زود میخوابیدندو نیمه شب بیدار میشدند. از نیمه شب تا هنگام اذان صبح در چند مرحله نماز شب میخواندهاند و در بین نمازها خواب کوتاهی داشتهاند. یعنی نیمۀ دوّم شب را به چند قسمت تقسیم و در هر قسمت چند رکعت نماز میخواندهاند.
🍀باید توجه شود که این مقامهای روحانی، مختصّ به معصومین «سلاماللهعلیهم» نیست، بلکه همۀ کسانی که واقعاً اهل نماز شب هستند، میتوانند به آن دست یابند.
🍀 آنان که در سیر و سلوک به جایی رسیدهاند و مقام شهود را درک کردهاند، کسانی که از دانستن عبور کرده و به یافتن حقایق عرفانی رسیدهاند، این مقامها را به خوبی درک میکنند.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
امسا| احمدی مروج
💠اسرار شب برای درک مراتب والای عرفانی و سلوکی 🍀آیتالله مظاهری(حفظهالله) درباره درک مراتب والای عر
💠رابطه نماز شب در عاشقی با خداوند
🍀آیتالله مظاهری(حفظهالله) در ادامه مبحث درک مراتب والای عرفانی و اهمیت نماز شب گفتند: آن کسانی که عاشق حقیقی خداوند متعال هستند، نماز شب را از دنیا و محتویات آن افضل میدانند.
🍀اگر کسی از این حرفها شگفتزده میشود و باور آن را سخت میداند، به خاطر آن است که به این مقامها نرسیده و بهطور طبیعی درک آن را ندارد. یک «الله اکبر» یا یک «لاالهالاالله» در نماز، مکالمه با خداست و شیفتگان نیایش الهی آن را با هیچ چیز معاوضه نمیکنند.
🍀اگر آدمی به مقام شهود برسد و نماز شب برایش به مکالمۀ با حق تعالی مبدّل گردد و در نماز با خدا معاشقه کند، هنگام خواندن حمد و سوره، توجه پیدا میکند که خداوند در حال حرفزدن با اوست و با زبان خودش با او مکالمه دارد. این توجه، عرضی هم نیست، بلکه واقعی است و از مقام شهود ناشی میشود.
🍀اهمیّت نماز شب به قدری است که در برخی کتب روایتی از قول پیامبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» نقل شده که میفرمایند: اگر نماز شب برای عموم مردم سخت نبود، آن را واجب میکردم.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
امسا| احمدی مروج
💠رابطه نماز شب در عاشقی با خداوند 🍀آیتالله مظاهری(حفظهالله) در ادامه مبحث درک مراتب والای عرفا
💠اثر تهجد شبانه و نماز شب در همین دنیا
🍀آیتالله مظاهری(حفظهالله) در ادامه مبحث درک مراتب والای عرفانی و اهمیت نماز شب گفتند: این مقامها مختصّ قیامت هم نیست، بلکه در همین دنیا نیز نمازشبخوانها عالمی دارند، سیری دارند و حالات و مقمات والایی کسب میکنند. تمام لذّت شبانهروز آنها در مداومت بر نماز شب است. اگر در روز گرفتاری و غم و غصه دارند، اگر دچار بلا و مصیبت هستند و زندگی را به سختی میگذرانند، صبر میکنند تا آن ساعت نیمه شب یا آخر شب فرا برسد و تمام گرفتاری و غم و نگرانی خود را با نماز شب رفع کنند.
🍀افراد با تقوا، هنگام سحر، با خداوند راز و نیاز و مناجات دارند و از او طلب مغفرت میکنند. در آیۀ دیگر، علامت مؤمن را تقیّد به عبارت و ارتباط شبانه با خدا میداند. میفرماید:
«تَتَجافی جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضاجِعِ یَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفاً وَ طَمَعاً وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ یُنْفِقُونَ، فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِیَ لَهُمْ مِنْ قُرَّهِ أَعْیُنٍ جَزاءً بِما کانُوا یَعْمَلُونَ».
السجده، ۱۶و۱۷: «پهلوهایشان از خوابگاهها جدا میگردد [و] پروردگارشان را از روی بیم و طمع میخوانند، و از آنچه روزیشان دادهایم انفاق میکنند. هیچ کس نمیداند چه چیز از آنچه روشنیبخش دیدگان است به [پاداش] آنچه انجام میدادند برای آنان پنهان شده است.»
🍀نزد اهل دل و در پیش اولیای الهی، دو رکعت نماز در دل شب، از دنیا و همۀ آنچه در دنیاست، ارزشمندتر و عزیزتر است. پیامبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» میفرمایند:
«لَرَکْعَتَانِ فِی جَوْفِ اللَّیْلِ أَحَبُ إِلَیَ مِنَ الدُّنْیَا وَ مَا فِیهَا» [علل الشرائع، ج ۲، ص ۳۶۳.]
🍀اهمیّت نماز شب به قدری است که در برخی کتب روایتی از قول پیامبر اکرم «صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم» نقل شده که میفرمایند: اگر نماز شب برای عموم مردم سخت نبود، آن را واجب میکردم. ( احیاء العلوم، ج ۴، ص ۴۴؛ تهذیب الاسرار، ص ۴۴۴.) یعنی اقتضای وجوب دارد، مصلحت تامّۀ ملزمه را دارد و به خاطر رفع مشقّت از امّت، وجوب آن برداشته شده، وگرنه مثل نماز صبح واجب بود.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠سریع از کنار قبر اموات نروید!
🍀یکی از آدابی که امروزه در فاتحهخوانی و رفتن به قبرستان مرسوم است، این است که وقتی فردی کنار قبری میرود، سریع فاتحهای خوانده و از کنار قبر میرود، در صورتی که به ما توصیه کردهاند که سریع قبر رو ترک نکنید بلکه مدتی کنار قبر بنشینید، زیرا مرده وجود شما رو حس میکند و از بودن شما آرامش میگیرد.
🍀شخصی از امام موسی کاظم علیه السلام سؤال کرد:
مؤمنی که مرده باشد، آیا کسی که قبر او را زیارت می کند، آگاه بدان است؟ امام فرمود: بله و تا زمانی که بر سر قبر او هست، مرده با او مأنوس گشته و آرامش می یابد.
و زمانی که بلند شده و از کنار قبر میرود، از رفتن او وحشتی به مرده وارد میشود.
📚«عَنْ أَبِی الْحَسَنِ (ع) قَالَ: قُلْتُ لَهُ الْمُؤْمِنُ یَعْلَمُ بِمَنْ یَزُورُ قَبْرَهُ قَالَ نَعَمْ وَ لَا یَزَالُ مُسْتَأْنِساً بِهِ مَا دَامَ عِنْدَ قَبْرِهِ فَإِذَا قَامَ وَ انْصَرَفَ مِنْ قَبْرِهِ دَخَلَهُ مِنِ انْصِرَافِهِ عَنْ قَبْرِهِ وَحْشَةٌ»؛ الکافی، ج ۳، ص ۲۲۸٫.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠امام بیمار یا پیروز نهضت حسینی!
🍀جای تأسف است که جامعه وقتی میخواهد چهرهای از #امامـسجاد(علیهالسلام) در ذهن خود تصور کند، یک فرد بیمار را میبیند! درصورتیکه خطبهای که حضرت در شام خواندند کاخ یزید را به لرزه درآوردند و نهضت حسینی را به پیروزی رساندند.
🏴 شهادت وارث کربلا حضرت سجاد علیه السلام بر عموم شیعیان و دوستان اهل بیت علیهم السلام تسلیت باد. هدیه به روح مطهرشان صلوات.
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
در محضر #بهجت_القلوب
💠اهمیت محاسبه در بیداری و نجات انسان
🍀مرحوم آیت الله بهجت(ره) فرمودند: ما باید اهل #محاسبه باشیم، هرچند اهل #توبه نباشیم و تدارک نکنیم، خود محاسبه مطلوب است.
🍀 اگر بدانیم فلان روز حسینی و فلان روز یزیدی هستیم، بهتر از این است که اصلاً ندانیم یزیدی هستیم یا حسینی.
🍀#سرانجام ممکن است روزی به خود بیاییم و بخواهیم تدارک(جبران) کنیم.
📚در محضر بهجت، ج٢، ص۴٢٧
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir
💠شیوه محاسبه نفس
🍀محاسبه به معنی حسابرسی و بازنگری نسبت به گذشته است که باید هفت مورد در آن مراعات گردد:
1- تقدیر و اندازهگیری؛ 2. اصل مسئولیتپذیری؛ 3. اصل بقای عمل؛ 4. اصل ثبت اعمال؛ 5. اصل حسابرسی و بازخواست؛ 6. اصل مجازات و بازتاب عمل؛ 7. اصل توبه و جبران. که قرآن کریم نیز این مراحل را بیان کرده است.
🍀مرحوم نراقی در جامع السعادات آورده است:
«محاسبه عبارت است از این که انسان در هر شبانه روز یک وقتی را معین کند که به حساب نفس خویش برسد که چه اعمالی را انجام داده وطاعاتها و گناهانش را موازنه و سنجش نماید
و نفس خویش را سرزنش کند اگر در طاعت الهی تقصیر نموده یا مرتکب معصیبت شده، و شکر نماید خداوند را اگر واجبات را انجام داده و معصیتی از او صادر نشده
و شکر زیادتری نماید اگر موفق به بعضی اعمال خیر و مستحبی شده است.
🍀و مراقبه آن است که همیشه ملاحظه کند ظاهر و باطن خود را تا این که اقدام به معاصی نکند و واجبات از او ترک نشود تا اینکه در موقع محاسبه ملامت و ندامت متوجه او نشود».
✍️امیرمحسن سلطان احمدی
🆔 @soltanahmadi_ir