عزیزمن!
هرگاه دلت به التهاب آمد بدان که جانت چیزی را طلب میکند چنانکه وقتی بچه به التهاب در میآید و گریه میکند معلوم است که چیزی میخواهد و تا آن چیز را به دست نیاورد آرام نمیشود
بسیاری از افراد اینگونه مواقع که دلشان میگیرد سعی میکنند به هر طریق ممکنی خود را از غم و اندوهی که نصیبشان شده برهانند...
ممکن است با رفتن به یک باغ و پارک و یا رفتن به خانه دوست و آشنایی آن درد به نوعی تسکین یابد. اما مطمئن باشید که هرگز از این طریق دلتان آرام نخواهد شد. در این حال، دل زمانی آرام میگیرد که به ملکوت عالم اتصال یابد
بدانکه تمام برکات نیز در قبض است نه در بسط
تا به قبض نیفتادید چیزی از ملکوت عالم نمیگیرید...
پس اولا وجود درد و فراهم آمدن قبض در نهاد آدمی لازم است. ثانیا اینکه بتوان از این درد و قبض ایجاد شده نهایت استفاده را کرده و خود را به ملکوت عالم اتصال داد
نه این که با کارهای... پیش پا افتادهای، نفس را از نیاز و احتیاج ذاتی خود به حقائق عالم، غافل ساخته و او را به امور مادون انصراف دهیم که احساس راحتی کند و خیال کند از غم در آمده است.
#استاد_صمدی_آملی
(شرح دروس معرفت نفس، ج۲، ص۱۶۸)
#غم_دل
#روزنه_ملکوت
@sooyesama
ابراهیم (ع) که وارد شد، آتش، گلستان گردید.
عجب مدار!
اگر آتشی بسیار، با ورود ولیای به خرابه جانت، خاموش شود
آیا حکایت وهب نصرانی و زهیر عثمانی را شنیدهای؟!
@sooyesama
امام صادق علیه السلام:
إنَّ السُّجُودَ عَلَى تُرْبَةِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَخْرِقُ الْحُجُبَ السَّبْع
سجده بر تربت اباعبدالله علیه السلام، حجابهای هفتگانه را میشکافد.
(وسائل الشیعة، ج۵، ص۳۳۶)
..................
به معنای «سجده» و «تربت» توجه نمایید
@sooyesama
يک گروهي از چهارمحال و بختياري خدمت مرحوم میرزای شیرازی آمده بودند. یکی از آن ها شروع كرده بود حاضرین که از روسا و خوانين چهار محال و بختياري بودند را معرفی کند.
در بین جمع پيرمرد لاغری بوده که يك عبا روي دوشش بوده و نشسته بود. به ایشان که رسیده بود گفته بود ايشان هم جناب عمان ساماني است.
مرحوم میرزا پرسيده بودند همان شاعر كه راجع به حضرت سيدالشهداء عليهالسلام شعر گفته؟ گفته بودند: بله.
ميرزا فرموده بودند: من ميخواهم در محضر آقايون يك معاملهاي با جناب عُمان ساماني بكنم.
عمان ساماني گفته بود: آقا من چيزي ندارم، فقيرم و مسكين و... ! مرحوم میرزا گفته بودند نه اينطور نیست...
مرحوم میرزا فرموده بودند: من شما را در ثواب درس و بحث هایي كه ميدهم، شريك ميكنم و شما هم ما را در ثواب يكي از آن اشعاري كه براي حضرت سيدالشهداء علیه السلام سروده اید شريك كنيد.
ايشان گفته بودند كه ما آماده هستیم. هر طور شما صلاح ميدانيد.
#استاد_جعفر_ناصری
#عمان_سامانی
@sooyesama
میرزا نورالله عمان سامانی ملقب به «تاج الشعراء» و متخلص به «عمان» از شعرای پرآوازهٔ آیینی است.
وی در سال ۱۲۵۸ ه.ق در سامان به دنیا آمد و به سال ۱۳۲۲ ه.ق در ۶۴ سالگی درگذشت.
نیاکان او همه از پارسیسرایان عصر خود بودهاند. پدرش میرزا عبدالله متخلص به «ذره» مولف «جامعالانساب» و جدش میرزا عبدالواهاب سامانی متخلص به «قطره» و عمویش میرزا لطفالله متخلص به «دریا» همگی از شاعران عهد ناصری بودهاند.
عمان سامانی تحصیلات ابتدائی را در مکتبخانههای محلی فرا گرفت و بعد به اصفهان عزیمت و در مدرسه «نیماورد» و «صدر» وارد شد و سالها نزد آخوند کاشی مشغول کسب علم بود.
عمان، مانند بسیاری از نیاکان خود در سلک تصوّف و عرفان بوده و در زمره ارادتمندان سعادتعلیشاه اصفهانی و ملاسلطان محمّد گنابادی (سلطانعلیشاه) از مشایخ سلسله نعمتاللهیه بود.
از آثار عمان سامانی میتوان به «گنجینة الاسرار»، «مخزن الدرّر»، «معراج نامه» و «دیوان اشعار» اشاره کرد.
در این میان، مثنوی «گنجینة الاسرار» یکی از جالبترین آثار عمان سامانی است، که به اسرار عرفانی واقعه عاشورا اشاره میکند. در این مثنوی نسبتاً کوتاه، نکتههای ظریفی از عشق و عرفان با بیانی هنرمندانه و گرم طرح شده است.
عمان را باید اولین شاعری نام برد که اشعار کربلایی را از قالب سوگ خارج کرد و در قالب حماسی آمیخته به عشق و عرفان ارائه نمود.
طبق برخی نقلها وی از مشایخ عرفان خویش دستورالعملی طلبید تا واقعه عاشورا را مشاهده نماید. پس از این شهود، داستان کربلا را از دیدگاه توحیدی به شعر سرود.
عمان سامانی در اواخر عمر به سامان بازگشت و آثار ارزندهای از خود به یادگار گذاشت. نقل است که پیکر او را در مسجد جامع سامان به خاک سپردند و بعدها بر اساس وصیتش به نجف منتقل و در وادی السلام مدفون گردیده است.
کتاب گرانقدر او «گنجینة الاسرار» با این ابیات آغاز میشود:
کیست این پنهان مرا در جان و تن
کز زبان من همیگوید سخن
این که گوید از لب من راز کیست؟
بنگرید این صاحب آواز کیست؟...
#عمان_سامانی
#سرگذشت
@sooyesama
آیتالله تحریری: استاد ما مرحوم آیت الله وجدانی فخر(ره) نقل میکردند:
بعد از ظهر عاشورایی به قبرستان... رفته بودم که دیدم مرحوم علامه طباطبایی (قدس سره) در گوشهای از قبرستان هستند.
برای عرض ارادت نزدیک شده و عرض سلام و ادب کردم. آن بزرگ (علامه طباطبایی) چند بار از سوز و گداز به من فرمودند: آقای وجدانی! میدانید امروز چه روزی است؟! عرض کردم: بله؛ امروز عاشوراست.
فرمودند: میبینی همه دنیا، موجودات، آسمان، زمین و جمادات همه در حال اشکِ خون ریختن و گریستن بر حضرت سیدالشهدا - علیه السلام - هستند؟!
متعجب شده و دانستم که ایشان خبر از حقایق هستی میدهند. در همین حال، ایشان تصرفی کردند، خم شده و سنگی از زمین برداشتند، با چشمان خودم، در زیر سنگ، خون دیدم!
سپس مرحوم علامه (قدس سره) فرمودند: نه تنها جن و انس، بلکه جمادات نیز در عزای امام حسین - علیه السلام - میگریند.
#عاشورا
#عزای_تکوینی
@sooyesama
همسر فرعون تصميم گرفت که عوض شود. یکی از زنان والاے بهشتی شد.
اما پسر نوح تصميمـی برای عوض شدن نداشت. او غرق شد و مایه عبرت آیندگان گشت.
اولی همسر يڪ طغيانگـر بود
و دومی پسر يڪ پيامبـر
ارسالی از اعضا
@sooyesama
متحيرم و در اين فكرم که چرا بعد از جريان عاشورا زياد خبري از شخصيت حضرت زينب عليها السلام نيست و نقل و گزارشات زيادي در مورد ایشان در دست نيست. تا جایی که حتي در شهادتشان و محل دفنشان هم اختلاف است؟
شايد به اين خاطر بوده كه ديگر ظرف دنيا بعد از قضايای عاشورا براي ارائه شخصيت حضرت زينب علیها السلام كوچك شده بوده كه بخواهد شخصيت حضرت را معرفي كند.
ديگر كسي دستش به گرد پای حضرت هم نرسيد. چون گاهي اين طوري ميشود؛ چنانچه برای حضرت زهرا عليها السلام هم همين طور شد.
#استاد_جعفر_ناصری
#مقام_حضرت_زینب (س)
@sooyesama