اسلامی: انفجار در اصفهان ارتباطی به سایت هستهای نداشت
🔹رییس سازمان انرژی اتمی پس از جلسه هیات دولت: انفجار اخیر در اصفهان ارتباطی به صنعت هستهای نداشت و نزدیک سایت ما هم نبود.
✅ @Khabar_Fouri
زاکانی: انتقادات نادرست است
شهردار تهران:
🔹درخصوص پشت پرده امضاهای جمع شده در مورد شهردار تهران، قبلا توضیحات لازم را دادم و باید بگویم مبنای جمع آوری این امضاها سراسر تهمت است.
🔹رای و نظر آنان که بر علیه بنده امضاء جمع کردند محترم است اما بیش از آنها هم امضاهایی برای ماندن اینجانب در شهرداری تهران بوده است.
🔹چه آنهایی که علیه بنده امضاء جمع کردند و چه آنها که به نفع بنده این کار را کردند این امضاها مبنای قانونی ندارند.
🔹در شورای شهر یک اقلیت مخالفی وجود دارند که نظرات خود را بیان میکنند.
🔹برخی نمیخواستند بنده در انتخابات حضوری داشته باشم و پاسخ بنده به منتقدین آن است که انتقادات آنها صددرصد نادرست است.
🔹۱۳۳ پروژه افتتاح کردیم و علی رغم آنکه منتقدین خود را دعوت کردیم، هیچ کدام در افتتاحها حضور نیافتند.
✅ @Khabar_Fouri
انتقاد شریعتمداری از دعوت صداوسیما از ظریف
مدیرمسئول روزنامهٔ کیهان:
🔹️دعوت از آقای ظریف یک اقدام نامتعارف است و فاقد توجیه منطقی و قانونی است. کاش صداوسیما از جناب پزشکیان برای حضور در سیما دعوت میکرد.
🔹مخصوصاً اینکه کنفرانس خبریِ از قبل اعلامشدهٔ ایشان به تعویق افتاده و معلوم نیست چرا هنوز انجام نشده است.
🔹آقای ظریف مسئولیت رسمی ندارند و جایگاه کنونیِ ایشان یک جایگاه درونحزبی است و از این روی دعوت از آقای ظریف نمیتواند توجیه قابلقبولی داشته باشد.
🔹به اعتقاد بنده، جناب ظریف قبلاز حضور یکطرفه در تلویزیون باید به چند سؤال دربارهٔ عملکرد خود توضیح بدهند و کاش برادر عزیزمان جناب آقای جبلی قبلاز دعوت از آقای ظریف برای حضور یکطرفه، از برخی کارشناسان برای پرسش چند سؤال راهبردی از ایشان هم دعوت به عمل میآوردند.
✅ @Khabar_Fouri
ظریف: دو دلیل برای اینکه هنوز لیستهای پیشنهادی اعلام نشده
🔹اول اینکه فرایند انتخاب هنوز تمام نشده
🔹دوم اینکه برای جلوگیری از تعارض منافع اگر کسی از اعضای کمیتهها نامزد شد از کمیته کنار گذاشته میشود و شخص دیگری جایگزین میشود
✅ @Khabar_Fouri
ظریف: ما هیچ لابیگری پشت صحنه نداریم
🔹️هر نامزدی با اعضای کمیتهها خارج از جلسه دیداری کند از لیست خط میخورد
✅ @Khabar_Fouri
ظریف: این کابینه ائتلافی نخواهد بود / کابینه وحدت ملی است اما ائتلافی نیست
✅ @Khabar_Fouri
اشاره ظریف به توییت بهزاد نبوی: این نظر را تایید میکنم/ بزرگان و ریشسفیدان احزاب و سیاسیون سهمخواهی نکنند
✅ @Khabar_Fouri
ظریف: پایبندی به مبانی انقلاب اسلامی، اسناد بالادستی، پاکدستی، صداقت شجاعت و دوری از گرایش های قومی جزو شاخصه های اصلی است. فرد هرچقدر جوان باشد امتیاز بالاتری می گیرد.
🔹اگر زن باشید ده امتیاز و اگر مرد باشید هیچ امتیازی نمی گیرید.
🔹استفاده از زنان و جوانان برای ما مهم است. سعی می کنیم ۶۰ درصد کابینه جدید باشند. از وزرای سابق به عنوان مشاور استفاده خواهیم کرد.
🔹ما از دایره بسته خارج خواهیم شد و به قول رهبری از جوانان و نیروهای تازه نفس استفاده خواهیم کرد.
🔹اکثر اسامی اعلام شده در فضای مجازی بی پایه است./منیبان
✅ @Khabar_Fouri
ظریف: هر کارگروه حداقل ۳ و حداکثر ۵ نفر را به شورای راهبری معرفی می کند. شورای راهبری با متخصصین شرایط این افراد را بررسی و بعد ۳ نفر را به رییس جمهور معرفی می کنیم.
🔹من امیدوار بودم تا پایان تیر ماه اسامی نامزدها نهایی شود اما تا سوم مردادماه، افراد منتخب را به اقای رییس جمهور معرفی خواهیم کرد.
✅ @Khabar_Fouri
📸 رسانههای اصلاحات ماشین تولید دروغ علیه پزشکیان!/ حاشیهسازی رسانههای اصلاحطلب ادامه دارد
🔹 روز گذشته رسانه های زنجیره ای اصلاح طلب به صورت هماهنگ خبری را با تیتر "پزشکیان نیامده اولین قول خود را عملی کرد" منتشر کردند. در این خبر ادعا شده بود پزشکیان با رهبر انقلاب توافق کرده که دولت جدید لایحه حجاب را باز پس بگیرد و به جای آن لایحه ای با عنوان آزادی پوشش، فرهنگ و قومیت را به مجلس ارسال کند.
🔹 یک روز پس از این خبر انصاف نیوز از رسانه های نزدیک به پزشکیان نوشت: خبر منتشرشده دربارهی توافق رئیسجمهور منتخب و رهبری برای بازپسگیری لایحه حجاب کذب بوده و برای اهداف ناصوابی منتشر شده است.
🔹 انصاف نیوز در حالی مدعی است که خبر بازپس گیری لایحه حجاب بنابر اهداف ناصواب منتشر شده که رسانه های اصلاح طلب چون عصر ایران و انتخاب برای اولین بار این خبر را منتشر کردند البته پس از این خبر انصاف نیوز این رسانه ها نیز دستاوردتراشی برای پزشکیان را از خروجی خود حذف کردند.
🔹 پیش از این نیز رسانه های حامی پزشکیان مدعی بودند طرح نور فراجا متوقف شده که مشاهدات میدانی نشان می داد این خبر نیز کذب است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چگونه آزادگان عالم در خیمه حسین باشند؟
▪️کمیل خجسته نوشت: رهبر ایران مردی که در همه سخنرانیهایش یک کاغذ همراهش است که نشان میدهد برای آن صحبتها، کار کرده و وقت گذاشته است. مردی که در سخنرانیهایش، به متون قبلیاش ارجاع میدهد یعنی آنکه آنها برایش مهم بودند. ولی امری که در جایجای صحبتهایش داده، روایت و آیه مبتنی بر حوادث روز و تحلیل است.
▪️چه جوری میشود «ای رهبر آزاده آمادهایم آماده» را گفت و صحبتهایشان را دنبال نکرد؟! چگونه میشود «خونی که در رگ ماست هدیه به رهبر ماست» باشد و نخوانده و نشنیده بدانیم او به دنبال کدام مقصد است؟ اولویتش چیست؟ و از بسیجیانش چه میخواهد؟! آقا تقریبا در سال ۷۰ سخنرانی و پیام مهم دارند که میانگین کلماتش ۱۵۰۰ کلمه در هر متن میشود.
▪️فرمانده را باید دنبال کرد وگرنه کار انقلاب پیش نمیرود. بسیجی کارش کانال کشی است بین حرف ولی و مردم. همان چیزی که آقا از خودش و حزب جمهوری انتظار داشت برای امام.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥فرمانده انتظامی استان البرز از شناسایی و احضار عاملان هتک حرمت در روز عاشورای حسینی در کرج خبر داد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبل و بعد از انتخابات!
پزشکیان: من حزبی نیستم
ظریف: آقای پزشکیان نامزد حزب اصلاحات هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️دروغ، دروغ و دروغ...
📌پزشکیان در مناظرات: جلیلی دروغ میگوید، من حزبی نیستم!
📌ظریف در اولین مصاحبه تلویزیونی: پزشکیان نامزد جبهه اصلاحات بوده
🔴 آقای پزشکیان! ریاست جمهوری را به ظریف اجاره داده اید؟!
✍حسین شریعتمداری
1⃣آقای ظریف که چهارشنبه شب، در اقدامی غیرمتعارف به صدا و سیما دعوت شده بود تا از جایگاه حزبی (و نه رسمی) رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم درباره فرایند انتخاب وزرا سخن بگوید، به نکاتی اشاره کردند که اولاً، از سوی کسی که سالهای متمادی در مسئولیتهای بلند پایه نظام اسلامی بوده است، تعجب آور و تأسفآور بود و تأسفآور تر آنکه ایشان در حالی به نمایندگی از جانب آقای پزشکیان سخن میگفت، که اظهاراتش نه فقط با قانون اساسی و مبانی صریح اسلامی در تناقض بود بلکه با آنچه از رئیس جمهور منتخب به وضوح دیده و شنیده شده است نیز یکصد و هشتاد درجه تفاوت داشت. بخوانید!
2⃣ آقای ظریف درباره معیارها و ملاک های مورد نظر برای گزینش اعضای کابینه می گوید: «از مذاهب و ادیان رسمی باشید امتیاز می گیرید، شیعه باشید امتیاز نمی گیرید»!
باید از آقای ظریف پرسید؛
▪️الف: از کِی تا به حال «شیعه بودن» در جمهوری اسلامی خصوصیت و به اصطلاح، امتیاز منفی تلقی می شود؟!
▪️ب: میفرمایيد؛ «از مذاهب و ادیان رسمی باشید امتیاز میگیرید، شیعه باشید امتیاز نمیگیرید»! آیا منظورتان این است که شیعه جزو مذاهب و ادیان رسمی نیست؟!
▪️ج: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از مذهب شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور یاد شده است. جنابعالی چه کارهاید و از کدام جایگاه، شیعه بودن را در گزینش اعضای کابینه، خصوصیت منفی تلقی کرده اید؟! چه کسی به شما چنین اجازه ای را داده است؟!
▪️د: آقای ظریف لطفا بدون سفسطه و از این شاخه به آن شاخه پریدن که عادت شناخته شده جنابعالیست بفرمایيد که این دیدگاه شما درباره شیعه با آنچه که پیوسته و بیوقفه از سوی آمریکا و صهیونیست ها تبلیغ می شود چه تفاوتی دارد؟! حتما می دانید و بارها خوانده و شنیدهاید که صهیونیستها اصلیترین مشکل خود را دیدگاه و گفتمان تشیع میدانند و بارها بر مقابله با آن به عنوان یک خط استراتژیک و غیر قابل تغییر تاکید ورزیده و میورزند.
3⃣عجیبترین و سؤال برانگیزترین نکته در اظهارات چهارشنبه شب ظریف، مغایرت و تناقض آشکار دیدگاه اعلام شده ایشان با دیدگاه رسماً اعلام شده و به وضوح دیده شده جناب دکتر پزشکیان، رئیس جمهور منتخب است. آقای پزشکیان در طول یک هفته اخیر بیشترین حضور را در مراسم عزاداری حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام داشته و در هیئتها و مراسم مختلف حضور یافته و در سوگ امام حسین بر سینه و سر زدهاند. اظهارات آقای ظریف علیه تشیع با ارادت رسماً و بارها اعلام گردیده و دیده شده جناب پزشکیان در تناقض و مخالفت آشکار است.
4⃣ اصلیترین سخن در این وجیزه پرسشی است که از رئیس جمهور محترم و منتخب در میان است و آن پرسش این که؛ آقای پزشکیان! آیا ریاست جمهوری را به آقای ظریف اجاره داده اید؟! پاسخ به یقین منفی است ولی اگر خدای نخواسته مثبت باشد! باید خاضعانه به جناب پزشکیان گفت: آقای ظریف مستأجر خوبی نیست. ریاست جمهوری را از ایشان پس بگیرید!
5⃣و بالاخره سخنی نیز با دستاندرکاران برنامه در صدا و سیما در میان است. اظهارات ضد شیعی ظریف (چه عامدانه و چه نا آگاهانه) بسیار صریح بود و از مجری برنامه و سردبیر پشت گوشی مجری در برنامه انتظار میرفت که سخنان سخیف آقای ظریف را بیپاسخ نگذارند و در حالی که هنوز یک روز بیشتر از عاشورای حسینی علیهالسلام نگذشته بود از کنار این اهانت بیتفاوت عبور نکنند.
🔰روز تلخ در شورای شهر تهران که به کام جریان اصلاحات شد
🔸جلسۀ یکشنبه ۲۴ تیر شورای شهر تنش بالاگرفت بهطوری که نادعلی سخنگوی شورا این روز را تلخترین روز شورا نامید.
🔹در این میان استقبال فعالین و رسانههای اصلاحطلب و حتی بسیاری از رسانههای ضدانقلاب خارجنشین از تنشهای اخیر در شورای شهر تهران قابل توجه و تامل بود.
🔹سروری، عضو با سابقه و نائبرئیس شورای شهر تهران دربارۀ استقبال جریان اصلاحات از برخی تنشهای اخیر در شورای شهر به فارس گفت: اصلاحطلبان دورهای از بیثباتی مدیریتی در شهر تهران را تجربه کردند و عوض شدن چند شهردار در مدت زمان ۴ سالۀ دوره پنجم شورای شهر یک افتضاح سیاسی و مدیریتی برای این جریان محسوب میشود، بههمین دلیل ادامۀ ثبات مدیریتی جبهۀ انقلاب در تهران را تکمیلکنندۀ تصویر ناکارآمدی مدیریتی خود در گذشته میدانند.
🔹یکی از عناصر تابلودار و افراطی این جریان که وقت ویژهای را برای تشویق و برجسته کردن اختلاف در شورای شهر گذاشته، تصریح کرده که حتی با انتخاب یک شهردار جدید انقلابی بعد از زاکانی، مشکلی ندارند! یعنی در این مقطع هدفی دیگر برایشان موضوعیت دارد و همانطور که گفته شد مهمترین هدف آنها در مقطع فعلی این است که جبهۀ انقلاب نیز در تهران، انتخاب حداقل ۲ شهردار را تجربه کند و از افتضاح تغییر ۳ شهردار در ۴ سال دوره مدیریت اصلاحطلبان در دورۀ پنجم کاسته شود.
🔹دربارۀ میزان موفقیت عملکرد زاکانی در شهردار ممکن هست که اقلیتی در شورای شهر با محاسبات اکثریت برآورد متفاوتی داشته باشند ولی قطعا او بسیار جلوتر از مجموعۀ شهرداران جبهۀ اصلاحات در دورۀ پنجم عمل کرده است.
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰تلاش پهلوی برای محو عزادارای حسینی
🔹در دوره رضاخان براى پیشبرد این هدف، هم از تبلیغات و کارهاى فرهنگى استفاده مىشد، هم از نیروهاى قهریه. برخى نویسندگان غربزده، همچون آخوندف و آقاخان کرمانى، با قلم به میدان مبارزه مىآمدند و رضاخان با مامور و سرباز.
🔹آخوندف (آخوندزاده) مىنویسد: «هر جا مىرود تعزیه برپاست، مگر مصیبت و درد خود آدم کم است که با نقل گزارش هزار ساله، اوقات خود را دائما تلخ کند و به جهت عمل بیفایده از کسب و کار باز بماند؟...».
🔹میرزا آقاخان کرمانى هم مىنویسد: «آئینعزادارى و ماتمگرى روح شادى و کامرانى را از میان این ملت برانداخته، روزشان را چون شب، تار ساخته است. ایرانیان با حبیب بن مظاهر هیچ قرابت و خویشى ندارند، روز سوگوارى هزار سال پیش را برپا مىکنند و بر مظلومان آن زمان مىگریند»
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
امام جمعه تهران: پهپاد اقتدار آفرینی که به اسرائیل حمله کرده بود، در نزدیکی سفارت آمریکا فرود آمد
سید محمدحسن ابوترابی فرد گفت:
🔹در ساعتهای نخست امروز سخنگوی نیروهای مسلح یمن از اصابت پهپاد یافا که به دست توانای نوجوانان عالم هوشمند و پرانگیزه یمن ساخته شده است قلب تلآویو را مورد هدف قرار داد.
✅ @Khabar_Fouri
خبرنگار رسانه آمریکایی خبر داد: حضور انریکه مورا معاون مسئول کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف پزشکیان/ یک مقام ارشد اروپایی: پزشکیان فردی کاملا معقول است
لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت:
🔹یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اظهار داشت انریکه مورا، [معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا] در مراسم تحلیف دکتر پزشکیان رئیس جمهور آینده ایران شرکت خواهد کرد. این مقام اروپایی گفت روی کار آمدن «رئیس جمهور اصلاح طلب» امری مهم است.
🔹لارنس نورمن در ادامه نوشت، ایران جوزپ بورل را [برای مراسم تحلیف] دعوت کرده است.
🔹یک مقام ارشد اتحادیه اروپا در توضیح تصمیمشان مبنی بر اینکه مورا را به جای بورل به تهران می فرستند، گفت روابط اتحادیه اروپا با ایران «در پایینترین نقطهای است که تاکنون بوده است... ما فکر میکنیم که این وظیفه نماینده عالی نیست که به آنجا برود.»
🔹این مقام ارشد اروپایی، پزشکیان را فردی «کاملاً معقول» توصیف کرد و بر اظهارات او در جریان تبلیغات انتخاباتی درباره لغو تحریمها تأکید کرد./ انتخاب
✅ @Khabar_Fouri
اتحادیه اروپا دوشنبه روابط با ایران را بررسی میکند
🔹یک دیپلمات اروپایی اعلام کرد وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه روابط با ایران را پس از انتخاب رئیس جمهور جدید بررسی میکنند.
✅ @Khabar_Fouri
حمله نبویان به ظریف:
برای کسی که پوست، گوشت و خونش در دیار کفر شکل گرفته، بدیهی است که شیعه بودن امتیازی محسوب نشود، شاید یهودی بودن برای اینها مهمترین امتیاز باشد
🔹پس از حضور ظریف در صداوسیما حمله چهره های نزدیک به جلیلی علیه او شروع شد. محمود نبویان با حمله به ظریف نوشت: «برای بزرگ شدهی آمریکا که پوست و گوشت و خونش در دیار کفر شکل گرفته، بدیهی است که شیعه بودن یا مسلمان بودن در نظرش امتیازی محسوب نشود، بلکه شاید به تبع اربابان آمریکایی، یهودی بودن برای اینها مهمترین امتیاز باشد.»
✅ @Khabar_Fouri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️شوکه شدن تحلیلگر اسرائیلی شبکه اینترنشنال از حمله پهپادی یمنیها به تلآویو؛ این یکی از شدیدترین حملاتی است که تاکنون رخ داده!
اسرائیل آماده حمله به یمن می شود
🔹منابع اسرائیلی می گویند که اسرائیل در پی حمله پهپادی به تل آویو در حال بررسی اقدام نظامی علیه حوثی ها در یمن است.
🔹نخست وزیر در حال مشورت با روسای دفاعی خود است و به زودی تصمیم گیری خواهد شد. منابع اسرائیلی می گویند که قطعا پاسخی از سوی اسرائیل خواهد بود.
✅ @Khabar_Fouri
جلیلی: دولت سایه را با قوت و جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹مسیر دولت سایه که آغاز شده است، قوی تر از گذشته دنبال خواهد شد.
🔹ما همواره تلاشمان این بود که به مسیر با صلابت و عزتمند کشور در هر برهه ای کمک کنیم.
🔹تفاوتی هم نمی کند اینکه یک دولت رقیب ما یا دولت همراه جریان ما باشد.
🔹بارها تاکید کردیم که دولت سایه یک دکان نیست بلکه یک گفتمان است.
🔹ما در دولت شهید رئیسی هر جایی که احساس شد و ضرورت دیدیم ورود می کردیم و با رویکرد حل مسائل به کمک دولت می آمدیم.
🔹با تمام ظرفیت ها و توان خود باید دولت فعلی را همراهی و کمک کرد.
🔹درهشت سال از دولت های یازدهم و دوازدهم ما بارها برنامه می دادیم.
✅ @Khabar_Fouri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید رئیسی به مثابۀ یک پهلوان سیاسی
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰آقای پزشکیان! ریاستجمهوری را به ظریف اجاره دادهاید؟!
🔹شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامهٔ کیهان: آقای ظریف که چهارشنبهشب، در اقدامی غیرمتعارف به صداوسیما دعوت شده بود تا از جایگاه حزبی (و نه رسمی) رئیس شورای راهبری دولت چهاردهم دربارۀ فرآیند انتخاب وزرا سخن بگوید، به نکاتی اشاره کردند که اولاً، از سوی کسی که سالهای متمادی در مسئولیتهای بلندپایه نظام اسلامی بوده، تعجبآور و تأسفآور بود و تأسفآورتر آنکه ایشان در حالی به نمایندگی از آقای پزشکیان سخن میگفت که اظهاراتش نه فقط با قانون اساسی و مبانی صریح اسلامی در تناقض بود بلکه با آنچه از رئیسجمهور منتخب به وضوح دیده و شنیده شده نیز ۱۸۰ درجه تفاوت داشت.
🔹آقای ظریف دربارۀ معیارها و ملاکهای مورد نظر برای گزینش اعضای کابینه میگوید: «از مذاهب و ادیان رسمی باشید امتیاز میگیرید، شیعه باشید امتیاز نمیگیرید»! از کِی تا به حال «شیعه بودن» در جمهوری اسلامی خصوصیت و به اصطلاح، امتیاز منفی تلقی میشود؟!
🔹اصلیترین پرسش از رئیسجمهور محترم منتخب این است: آقای پزشکیان! آیا ریاستجمهوری را به آقای ظریف اجاره دادهاید؟! پاسخ به یقین منفی است ولی اگر خدای نخواسته مثبت باشد! باید خاضعانه به جناب پزشکیان گفت: آقای ظریف مستأجر خوبی نیست؛ ریاستجمهوری را از ایشان پس بگیرید!
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰خانه مقاومت
نشانهشناسی پیام منتخب ملت به دبیر کل حزبالله لبنان
🔹معمولاً در نظامهای سیاسی دنیا، آمد و شد دولتها در اصول سیاست خارجی کشورها تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و تغییرات عمدتاً در تاکتیکها و نحوه اجرای سیاستهای مشخص شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال، یک حقیقت نیز وجود دارد و آن، اینکه نوع نگاه و نگرش مجریان سیاست خارجی به تحولات و بازیگران روابط بینالملل در تحقق اهداف سیاست خارجی نقش تعیینکنندهای ایفا میکند.
اهمیت نقش سیاست داخلی در سیاست خارجی تا آن حد است که گفته میشود هیچ پروژهای در سیاست خارجی موفق نخواهد شد، مگر آنکه پیش از آن در درون یک نظام سیاسی، اجماع نظر قاطع پدید آید و محاسبات و اقدامات صحیح طراحی و اجرایی شود.
🔹با وجود برخی اختلافات، همه دولتهای پس از انقلاب اسلامی در موضوعات مهم و اصلی سیاست خارجی در یک مسیر و چارچوب حرکت میکردند. برای نمونه، درباره آمریکا اقتضائات زمان و مکان و ذائقه دولتها همواره در نظر گرفته شده است، اما هیچ گاه از خطوط ثابت تخطی نشده است. جبهه مقاومت نیز همواره مورد توجه دولتهای جمهوری اسلامی بوده است؛ چرا که رؤسای دولتها خود وقتی بر سر کار میآمدند، از نزدیک آگاه میشدند که همکاریهای منطقهای چگونه و تا چه میزان برای کشور «امنیت»، «قدرت» و «فرصت» تولید کرده است. همچنین توازنگرایی در سیاست خارجی و رویکرد کلی به روابط روسیه و چین با وجود نگاهها و سلایق گوناگون همواره در یک چارچوب کلی طراحی و عملیاتی شده است.
🔹انتخاب «مسعود پزشکیان» به عنوان رئیسجمهور منتخب و تعیین و اجرای موضوعات سیاست خارجی با گذشته از حیث راهبردی تفاوت چندانی ندارد. با این حال، پیامهای او به دبیر کل حزبالله لبنان و نیز رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس فلسطین پیش از شروع به کار رسمی دولتش حامل معانی و پیامهای خاص است. بسته شدن باب تحلیل و تفسیرهای نادرست درباره ماهیت سیاستخارجی دکتر پزشکیان و دولتش از یکسو و آشکار شدن ابعاد و مختصات آن از سوی دیگر، احتمالاً یکی از دلایل کنشگریهای زودهنگام وی در این عرصه است.
🔹هر چند درباره آینده سخن گفتن سخت است، اما میتوان گفت پزشکیان در گام اول به دنبال جا انداختن این انگاره است که سبد و کیک سیاستش در حوزه بینالملل یک سبد متنوع است. ارتباط با شرق، مذاکره با غرب، حمایت از مقاومت و دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، هر یک بخشی از این سبد را تشکیل خواهند داد. همانگونه که در تماس پوتین، وی بر این نکته تأکید کرد که منتظر اجلاس بریکس و امضای توافقنامه همکاری جامع ایران و روسیه است؛ همچنین وی در پیام و تماس با چهرههای مؤثر مقاومت در لبنان، فلسطین و سوریه بر این نکته صحه گذاشت که مقاومت یکی از اضلاع سهگانه اوست.
🔹اینگونه نگاه کردن به عرصه سیاست خارجی میتواند دست دولت را در مسیر آینده باز بگذارد؛ اولاً گزینههای دولت و نظام را تنوع میبخشد و ثانیاً در صورت خلف وعدههای مجدد غرب در مذاکرات قدرت عملیات و بالانس دولت را افزایش داده است و دچار خلأ رفتاری یا نظری نخواهد شد. همانگونه که ما در مقاطعی مانند سال ۱۳۹۷ شاهد فروپاشی یکباره محاسبات ذهنی دولتمردان، زمانبر بودن بازگشت به محاسبه جدید و درگیر شدن در فرآیند آزمون و خطا از سوی آنها بودیم.
🔹آنچه تا به این قسمت نگاشته شد، ناظر به تأثیرات و پیامهای این مواضع در سطح خارجی بود، اما پیامها و تماسها افزون بر اینکه فضای پیرامونی را نشانه گرفته است، نگاهی هم به داخل دارد. برای فهم پیام داخلی باید به تجربه گذشته تورقی زد و سیاستی را که در دهه ۹۰ اتخاذ شد، مرور کرد. اصل اساسی و راهبردی در سیاست خارجی و دیپلماسی دهه ۹۰ بر توسعه برونگرا و بروننگر گذاشته شد. نگاه ایدهآلیستی که در دهه ۹۰ حکمفرما شد، این بود که با شروع همکاری در حوزه هستهای و تسری آن بر سایر حوزهها میتوان همه اختلافات موجود میان آمریکا و ایران را تلطیف و یا رفع کرده و از مزایای چنین راهبردی در شکوفایی اقتصاد استفاده کرد.
🔹حاصل چنین رویکردی و عدم توازنبخشی به سبد سیاست خارجی کشور و سیاست اقتصادی داخلی، موجب رکود یکباره در شرایط داخلی و انسداد در مسیر تعامل با غرب شد. رشد ۱۰۰۰ درصدی حجم نقدینگی کشور، نرخ تورم بیش از ۵۰ درصدی، کاهش تولید ناخالص ملی کشور، جهش ۸۰۰ درصدی قیمت مسکن و... بخشی از تأثیرات منفی این نگاه بر نماگرهای کلان اقتصادی کشور در دهه ۹۰ است. این تجربه موجب مستولی شدن ترس مبنی بر تکرار مسیر گذشته در بخشی از جامعه است. به نظر میرسد، منتخب ملت به درستی این موضوع را فهم کرده و به داخل این پیام را منتقل کرد که نباید دو بار یک مسیر اشتباه را برای گزیدن و عبرت گرفتن انتخاب کرد.
✍🏼#عزیز_غضنفری
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شوکه شدن تحلیلگر اسرائیلی شبکه اینترنشنال از حمله پهپادی یمنیها به تلآویو؛ این یکی از شدیدترین حملاتی است که تاکنون رخ داده!
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh