مثلا اگر بر پایه ی ریال باشد همه چیز دیگر دلار اثری ندارد و قیمت جهانی مهم نیست.مثلا خودرو ساز فولاد را ن با دلار بلکه ب قیمت تمام شده ی داخلی وبخرد بدون توجه ب قیمت جهانیش.و قیمت خودرو و.. هم همین گونه تا حقوق ودخل وخرج مردم درست شود ویا حقوق کارمندان و ... ب قیمت دلار حساب شود تا با بالا رفتن دلار این مردم نباشن که متضرر میشوند.
سلام
پرسش خوبی است
ولی باید بدانیم هر کشوری برنامه ریزی برای اداره کشور دارد اجرای این برنامه ها بوسیله بودجه مشخص میشود بودجه یعنی درآمدها و هزینه ها متاسفانه درآمدهای همه کشورها براساس ارزهای جهانی از جمله دلار مشخص میشود
سیاستهای استکبار جهانی و پیروی کردن بقیه کشورها از سیاستهای آمریکا علیه مردم ایران در 44 سال گذشته را در نظر بگیرید
حالا به اینها جنگ فتنه آشوب و اغتشاش و واسطه گری و دلال بازی و قاچاق و احتکار و رابطه و اینکه همه دنبال منافع شخصی خود هستند را اضافه کنید بعلاوه
خب درآمدهای کشور ما مقداری که در اختیار دولت است عمده آن نفت است اما در شرایط فعلی هم تحریم فروش نفت هستیم و هم تحریم برگشت دلار بنام کاتیا هستیم زمانی کشور میتواند تراز بودجه داشته باشد که عرضه و تقاضا مساوی یا عرضه بیشتر باشد یعنی شما درآمد بیشتر و هزینه کمتر داشته باشیم که از دهه 1350تا کنون کشور ما بابیماری اقتصادی و کسری بودجه و عدم تراز در بودجه مواجه است
از طرفی نقدینگی در جامعه ایران شدیداً بالاست و همه بدنبال حفظ سرمایه ریالی خود و ارزش آن هستند لذا این پولها در خودرو. ارز. طلا. مسکن وارد و یا تبدیل به دلار و شمش طلا میشود و به خارج از کشور هدایت میشوذ
امیدوارم بتوانید یک تحلیل داشته باشید که اداره کشور در این شرایط با تلاش دولت جدید فقط ماندگار شده والا دولتهای گذشته فقط با فروش نفت سعی در رد شدن از مشکل به هر قیمتی بوده آند و مشکلات عدیده ای برای این دولت مانده است
⁉️ ریشههای تلاطم اقتصادی این روزها چیست؟
💶💴 اقتصاد کشور، این روزها، در برخی حوزه ها شرایط نامطلوب و متلاطمی را تجربه میکند و همین مسئله، عاملی شده برای فشار مضاعف اقتصادی بر مردم و ایجاد سوالات و شبهات متعدد که چرا کشور در حاکمیت دولت انقلابی چنین شرایطی را سپری میکند؟!
🔰در ذیل به عمده علل و عوامل این شرایط بصورت مختصر اشاره ميشود:
1️⃣ دولت رئیسی میراث دار یک اقتصاد ویران بود
🔺 در انتهای دولت حسن روحانی، شاخصهای اقتصادی در بدترین وضعیت به دولت فعلی تحویل شد:
✖️تورم ۵۹ درصدی
✖️میانگین نرخ رشد اقتصادیِ نزدیک به صفر در دهه ۹۰
✖️ نرخ نگرانکننده تشکیل سرمایه ثابت
✖️ کاهش درآمد سرانه و یکسوم کوچکتر شدن سفره مردم
✖️افزایش میزان افراد در خط فقر مطلق و فقر نسبی.
✖️ سیاستهای مخرّب اقتصادی مانند استمرار ارز ترجیحی، استقراض از بانک مرکزی و رشد شدید پایه پولی کشور، فروش سنگین اوراق و ایجاد تعهدات بالا برای آینده، و کسری بودجه حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰، تنها بخشهایی از فاجعه اقتصادی کشور در مقطع زمانی تحویل دولت جدید بود.
👈 بدیهی است که این تبعات ناگوار اقتصادی، واقعیت هایی است که تا سالها بعد گریبان کشور و مردم را رها نخواهد کرد اما با عملکرد مثبت دولت رئیسی در ۱۶ ماه گذشته تورم از ۶۰ به ۴۴ درصد رسيد و رشد اقتصادی کشور به بالاتر از ۴ درصد به گواه نهادهای بین المللی رسید.
2️⃣ جراحیهای ضروری اما تورم زای دولت رئیسی
🔺 برای کاهش تبعات سیاستهای مخرّب اقتصادی دولت گذشته، نیاز به اتخاذ تصمیمات سخت اما حیاتی بود مانند حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران و تغییر مبنای عوارض گمرکی.
این تصمیمات اما در کوتاه مدت با ایجاد شوک تورمی، خود عاملی برای تلاطم بازار میشوند، اما برای عبور از تبعات سنگین تر و جبران ناپذیرتر، هیچ چاره ای جز اتخاذ این تصمیمات سخت و جراحی پیچیده نبود.
🔺 بخشی از تورم و نابسامانی کنونی بازار ناشی از اتخاذ همین سه تصمیم مهم است که طبیعتا در سال مالی آینده دیگر شاهد این شوک تورمی نخواهیم بود و در صورت حصول شرایط متعادل، بتدریج بازار با ثبات اقتصادی همراه خواهد شد.
3️⃣ بیثباتی حاصل از اغتشاشات و تبعات اقتصادی ناآرامیها
🔺 اگر سرمایه ترسوست و سرمایه گذاری محیط امن میطلبد، به گواه کارشناسان یکی از عوامل التهابات کنونی بازار، اغتشاشات و التهابات سیاسی چند ماه اخیر است. این التهابات، بازار را درگیر می کند، ریسک اقتصادی را افزایش میدهد و با القائات رسانه ای، جمعیتی قابل توجه با تبدیل سرمایه های خود به دلار، تصمیم به خروج آن از عرصه اقتصادی کشور گرفتند.
🔺 خسارتهایی که اغتشاشگران در ایران، ظرف چند ماه گذشته فقط به اموال عمومی زدند، بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، اما خسارت وارده در قالب تحمیل تعطیلی و رکود، تضعیف بنیه اقتصاد کشور، افزایش ریسک اقتصادی و تضعیف ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی، بسیار بیشتر از میزان خسارت به اموال عمومی است.
🔺 ناگفته پیداست که جنگ اقتصادی یکی از گزاره های اصلی در جنگ ترکیبی دشمن است؛ بخصوص هنگامی که ببیند نیروهایش در کفِ خیابان زمینگیر شده اند، در پلان بعدی تلاشش را در حوزه اقتصاد و دیپلماسی متمرکز میکند.
🔹 طبیعتا مقابله با برنامه های دشمن در حوزه اقتصادی، نیازمند تدابیر ویژه و صرف زمان است که دلایل و شواهد و قرائن نشان از فائق آمدن بر این توطئه ها توسط مسئولان دارد.
❇️ اقدامات دولت
✅ آنچه بر اساس آمار و اطلاعات دقیق مشهود است، اقداماتی همچون👇
✔️ افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی
✔️کاهش کسری بودجه کشور
✔️ تسویه حدود یکصد هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل
✔️ کاهش نرخ تورم از ۶۰ به ۴۰ درصد تا شهریور ماه از روند پیشرفت کشور پیش از آغاز اغتشاشات خبر میدهد که رهبر انقلاب نیز علت العلل اغتشاشات را مقابله با پیشرفت ایران عنوان کردند.
✅ همچنین دو برابر شدن خرید تضمینی گندم و کاهش واردات، تامین امنیت نسبی غذایی با وجود بحران جهانی اوکراین، نهایی کردن پروژههای مهمی مانند تامین آب خوزستان و همدان و کردستان، موفقیت در مهار کرونا که نقش مهمی در رکود و تعطیلی کسب و کارها داشت، پیشبرد برنامههای مهم فضایی و ماهوارهای و موشکی، مدیریت تولید و مصرف برق و گاز در کشور و عبور از زمستان و تابستان بدون قطع گاز و برق برخلاف دو سال گذشته، بازگرداندن ریل اقتصاد از رکود به رشد ۴ درصدی و... همگی ایران را به سمت روزهای خوش سوق میدهد.
❌ بنابراین به جای پمپاژ ناامیدی، باید واقعیت های اقتصادی گذشته و حال را به درستی دید و با رویکرد جهادی تبیین کرد و با ارائه راهکارهای تخصصی به دولت در این راستا کمک کنیم تا کشور از این گردنه اقتصادی نیز عبور کند.
💢چرا با اسلام میجنگند؟!
🔹امروزه در جهان غرب و اروپا هجمههای شدیدی علیه اسلام و مسلمین شکل گرفته است؛ از حمله به مسلمانان با رفتار نژادپرستی تا آتش زدن قرآن به اسم آزادیبیان.
🔸این رفتار موهن بود که باعث واکنش جهان اسلام از جمله موضعگیری مقام معظم رهبری شد و ایشان اعلام کردند: «اهانت جنونآمیز به قرآن با شعار آزادیبیان نشان میدهد هدف حملات استکبار، اصل اسلام و قرآن است. علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است. همه آزادیخواهان جهان باید در کنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی مقابله کنند.»
🔰گزارههای خبری:
🔻غرب برای مقابله با اسلام طرحهای مختلفی را دنبال میکند:
🔹۱ ـ جنگ تمدنی با اسلام: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فروریختن نظم دوقطبی در قالب جنگ سرد، غرب نیاز خود به دشمن و «دیگری» را با جایگزینی اسلام به جای کمونیسم جبران کرد. هانتینگتون نظریه جنگ تمدنی غرب با مسلمانان را کلید زد و نوشت: «نزاع بنیادین میان این دو تمدن و روش زندگی، روابط آنها را در آینده نیز تعریف خواهد کرد.» حجم گسترده توهین به اسلام و مسلمانان، حمله به کشورهای مسلمان، اسلامهراسی، آتش زدن قرآن و آیات شیطانی در راستای این نظریه صهیونیستی جنگ تمدنی صورت گرفته و اکنون هم ادامه دارد.
🔸۲ ـ استحاله مسلمانان در اروپا: یکی دیگر از روشهای مبارزه با اسلام در اروپا تلاش برای «اسلام اروپایی یا تربیت مسلمانان سکولار بوده است» که به قول هابرماس «دین اسلام باید پروسه هضم معرفتی را طی کند تا دین اسلام برای آنها منجی نباشد» که در نهایت به فروپاشی مسلمان و اسلام در اروپا بیانجامد.
🔹۳ ـ اسلام لیبرال: چندی پیش بنگاه پژوهشی رند یکی از مهمترین مراکز استراتژیک و سیاستگذاری آمریکا در گزارشی ۲۱۷ صفحه طرح ایجاد شبکههای مسلمان میانهرو را به عنوان راه حل نهایی جهت مهار جریانات اسلامگرا معرفی کرد، بر این اساس این مؤسسه پیشنهاد؛ شبکهسازی از مسلمانان سکولار در گروههایی همچون دانشگاهيان، روشنفکران لیبرال سکولار، محققان دینی معتدل جوان، فعالان اجتماعی، فمینیستها، روزنامهنگاران و نویسندگان معتدل را در دستور کار خود قرار دادهاند.
این اسلام یک اسلام کنترل شده است که فارغ از دغدغه شریعتگرایی عمل میکند و حتی کریسمس و... کلیسا را هم در برنامههای دینی خود میگنجاند.
🔅نکات نهایی؛ تاکنون تلاشهای غرب برای بیهویت کردن مسلمانان نه تنها به نتیجه نرسیده است بلکه دقیقا به عکس عمل کرده است. نشریه سوئدی SE 24 در گزارشی آخرین آمار مسلمانان را منتشر کرد و نوشت: تعداد مسلمانان در فرانسه ۶ میلیون و ۹ درصد جمعیت، تعداد مسلمانان در آلمان ۵ میلیون و ۶ درصد جمعیت، تعداد مسلمانان در هلند یک میلیون و ۶ درصد جمعیت بوده است. این اعداد حاکی از آن است که طرحهای غرب برای اسلامزدایی در غرب نتوانسته است از گسترش اسلام جلوگیری کند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است.» و مسلمانان با دفاع از اسلام و قرآن باید در مقابل این توطئهها بایستند.
✳️بيانيه تروييكاى اروپايى و آمريكا درباره گزارش آژانس و تاسيسات فردو
👈 اقدامات ایران را بر اساس گزارشهای آژانس قضاوت میکنیم، نه هدف ادعایی تهران
متن بيانيه فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا:
🔺ما گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران بدون اطلاع آژانس، تغییر اساسی در پیکربندی برخی از سانتریفیوژهای خود اعمال کرده است را مورد توجه قرار میدهیم.
🔺این سانتریفیوژها اورانیوم با غنای بالا تا ٦٠ درصد را در سایت فردود تولید میکنند.
🔺این تغییر اعلام نشده با تعهدات ایران در توافقنامه پادمانی جامع NPT مغایر است.
🔺با تغییر جدید گزارش شده در پیکربندی آبشارهای سانتریفیوژهای مورد استفاده برای تولید اورانیوم با درجه نزدیک به تسلیحات، نیاز است که ایران به تمام تعهدات پادمانی خود پای بند باشد و نظارت مورد نیاز آژانس بینالمللی انرژی اتمی را بپذیرد.
🔺اظهارات ایران درباره این اقدامات ناکافی است. ما اقدامات ایران را بر اساس گزارشهای بیطرفانه و عینی آژانس قضاوت میکنیم، نه بر اساس هدف ادعایی ایران.
🔺 تولید اورانیوم با غنای بالا توسط ایران در فردو خطرات مرتبط با اشاعه سلاح های هسته ای را به همراه دارد و هیچ توجیه غیر نظامی ندارد.
🔺با توجه به توقف اجرای تعهدات ایران در خصوص شفافیت و راستی آزمایی ذیل برجام و تعلیق اجرای پروتکل الحاقی برای نزدیک به دو سال از سوی ایران، اقدامات ایران نیز نگران کننده تر است.
🔺ایران همچنین بهعنوان بخشی از تحقیقات پادمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، علیرغم تصویب دو قطعنامه درباره این موضوع از سوی شورای حکام در سال گذشته، هنوز پاسخ معتبری به سؤالات باقیمانده آژانس ارائه نکرده است.
🔺ما از ایران میخواهیم که به تمام تعهدات بینالمللی الزامآور قانونی خود بر اساس توافقنامه پادمان جامع با آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبند باشد و در اجرای پادمانهای مؤثر در فردو به طور کامل با آژانس همکاری کند.
پینوشت 👇👇
خواست اصلی غرب از ایران در این جمله نهفته است : 👈ما از ایران میخواهیم به تعهدات پادمانی خود مو به مو عمل کرده و در عین حال فشار حداکثری تحریم ها را هم تحمل کند و در ادامه قدرت موشکی و پهپادی خود را منهدم سازد و دوستان منطقه ای خود در لبنان ، عراق ، سوریه و یمن را خلع سلاح کند که اگر خواستیم به ایران حمله کنیم ایران نه قدرت نظامی داشته باشد و نه توان اقتصادی!!!!!!!