از طرفی نقدینگی در جامعه ایران شدیداً بالاست و همه بدنبال حفظ سرمایه ریالی خود و ارزش آن هستند لذا این پولها در خودرو. ارز. طلا. مسکن وارد و یا تبدیل به دلار و شمش طلا میشود و به خارج از کشور هدایت میشوذ
امیدوارم بتوانید یک تحلیل داشته باشید که اداره کشور در این شرایط با تلاش دولت جدید فقط ماندگار شده والا دولتهای گذشته فقط با فروش نفت سعی در رد شدن از مشکل به هر قیمتی بوده آند و مشکلات عدیده ای برای این دولت مانده است
⁉️ ریشههای تلاطم اقتصادی این روزها چیست؟
💶💴 اقتصاد کشور، این روزها، در برخی حوزه ها شرایط نامطلوب و متلاطمی را تجربه میکند و همین مسئله، عاملی شده برای فشار مضاعف اقتصادی بر مردم و ایجاد سوالات و شبهات متعدد که چرا کشور در حاکمیت دولت انقلابی چنین شرایطی را سپری میکند؟!
🔰در ذیل به عمده علل و عوامل این شرایط بصورت مختصر اشاره ميشود:
1️⃣ دولت رئیسی میراث دار یک اقتصاد ویران بود
🔺 در انتهای دولت حسن روحانی، شاخصهای اقتصادی در بدترین وضعیت به دولت فعلی تحویل شد:
✖️تورم ۵۹ درصدی
✖️میانگین نرخ رشد اقتصادیِ نزدیک به صفر در دهه ۹۰
✖️ نرخ نگرانکننده تشکیل سرمایه ثابت
✖️ کاهش درآمد سرانه و یکسوم کوچکتر شدن سفره مردم
✖️افزایش میزان افراد در خط فقر مطلق و فقر نسبی.
✖️ سیاستهای مخرّب اقتصادی مانند استمرار ارز ترجیحی، استقراض از بانک مرکزی و رشد شدید پایه پولی کشور، فروش سنگین اوراق و ایجاد تعهدات بالا برای آینده، و کسری بودجه حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰، تنها بخشهایی از فاجعه اقتصادی کشور در مقطع زمانی تحویل دولت جدید بود.
👈 بدیهی است که این تبعات ناگوار اقتصادی، واقعیت هایی است که تا سالها بعد گریبان کشور و مردم را رها نخواهد کرد اما با عملکرد مثبت دولت رئیسی در ۱۶ ماه گذشته تورم از ۶۰ به ۴۴ درصد رسيد و رشد اقتصادی کشور به بالاتر از ۴ درصد به گواه نهادهای بین المللی رسید.
2️⃣ جراحیهای ضروری اما تورم زای دولت رئیسی
🔺 برای کاهش تبعات سیاستهای مخرّب اقتصادی دولت گذشته، نیاز به اتخاذ تصمیمات سخت اما حیاتی بود مانند حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران و تغییر مبنای عوارض گمرکی.
این تصمیمات اما در کوتاه مدت با ایجاد شوک تورمی، خود عاملی برای تلاطم بازار میشوند، اما برای عبور از تبعات سنگین تر و جبران ناپذیرتر، هیچ چاره ای جز اتخاذ این تصمیمات سخت و جراحی پیچیده نبود.
🔺 بخشی از تورم و نابسامانی کنونی بازار ناشی از اتخاذ همین سه تصمیم مهم است که طبیعتا در سال مالی آینده دیگر شاهد این شوک تورمی نخواهیم بود و در صورت حصول شرایط متعادل، بتدریج بازار با ثبات اقتصادی همراه خواهد شد.
3️⃣ بیثباتی حاصل از اغتشاشات و تبعات اقتصادی ناآرامیها
🔺 اگر سرمایه ترسوست و سرمایه گذاری محیط امن میطلبد، به گواه کارشناسان یکی از عوامل التهابات کنونی بازار، اغتشاشات و التهابات سیاسی چند ماه اخیر است. این التهابات، بازار را درگیر می کند، ریسک اقتصادی را افزایش میدهد و با القائات رسانه ای، جمعیتی قابل توجه با تبدیل سرمایه های خود به دلار، تصمیم به خروج آن از عرصه اقتصادی کشور گرفتند.
🔺 خسارتهایی که اغتشاشگران در ایران، ظرف چند ماه گذشته فقط به اموال عمومی زدند، بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است، اما خسارت وارده در قالب تحمیل تعطیلی و رکود، تضعیف بنیه اقتصاد کشور، افزایش ریسک اقتصادی و تضعیف ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی، بسیار بیشتر از میزان خسارت به اموال عمومی است.
🔺 ناگفته پیداست که جنگ اقتصادی یکی از گزاره های اصلی در جنگ ترکیبی دشمن است؛ بخصوص هنگامی که ببیند نیروهایش در کفِ خیابان زمینگیر شده اند، در پلان بعدی تلاشش را در حوزه اقتصاد و دیپلماسی متمرکز میکند.
🔹 طبیعتا مقابله با برنامه های دشمن در حوزه اقتصادی، نیازمند تدابیر ویژه و صرف زمان است که دلایل و شواهد و قرائن نشان از فائق آمدن بر این توطئه ها توسط مسئولان دارد.
❇️ اقدامات دولت
✅ آنچه بر اساس آمار و اطلاعات دقیق مشهود است، اقداماتی همچون👇
✔️ افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی
✔️کاهش کسری بودجه کشور
✔️ تسویه حدود یکصد هزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل
✔️ کاهش نرخ تورم از ۶۰ به ۴۰ درصد تا شهریور ماه از روند پیشرفت کشور پیش از آغاز اغتشاشات خبر میدهد که رهبر انقلاب نیز علت العلل اغتشاشات را مقابله با پیشرفت ایران عنوان کردند.
✅ همچنین دو برابر شدن خرید تضمینی گندم و کاهش واردات، تامین امنیت نسبی غذایی با وجود بحران جهانی اوکراین، نهایی کردن پروژههای مهمی مانند تامین آب خوزستان و همدان و کردستان، موفقیت در مهار کرونا که نقش مهمی در رکود و تعطیلی کسب و کارها داشت، پیشبرد برنامههای مهم فضایی و ماهوارهای و موشکی، مدیریت تولید و مصرف برق و گاز در کشور و عبور از زمستان و تابستان بدون قطع گاز و برق برخلاف دو سال گذشته، بازگرداندن ریل اقتصاد از رکود به رشد ۴ درصدی و... همگی ایران را به سمت روزهای خوش سوق میدهد.
❌ بنابراین به جای پمپاژ ناامیدی، باید واقعیت های اقتصادی گذشته و حال را به درستی دید و با رویکرد جهادی تبیین کرد و با ارائه راهکارهای تخصصی به دولت در این راستا کمک کنیم تا کشور از این گردنه اقتصادی نیز عبور کند.
💢چرا با اسلام میجنگند؟!
🔹امروزه در جهان غرب و اروپا هجمههای شدیدی علیه اسلام و مسلمین شکل گرفته است؛ از حمله به مسلمانان با رفتار نژادپرستی تا آتش زدن قرآن به اسم آزادیبیان.
🔸این رفتار موهن بود که باعث واکنش جهان اسلام از جمله موضعگیری مقام معظم رهبری شد و ایشان اعلام کردند: «اهانت جنونآمیز به قرآن با شعار آزادیبیان نشان میدهد هدف حملات استکبار، اصل اسلام و قرآن است. علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است. همه آزادیخواهان جهان باید در کنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی مقابله کنند.»
🔰گزارههای خبری:
🔻غرب برای مقابله با اسلام طرحهای مختلفی را دنبال میکند:
🔹۱ ـ جنگ تمدنی با اسلام: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و فروریختن نظم دوقطبی در قالب جنگ سرد، غرب نیاز خود به دشمن و «دیگری» را با جایگزینی اسلام به جای کمونیسم جبران کرد. هانتینگتون نظریه جنگ تمدنی غرب با مسلمانان را کلید زد و نوشت: «نزاع بنیادین میان این دو تمدن و روش زندگی، روابط آنها را در آینده نیز تعریف خواهد کرد.» حجم گسترده توهین به اسلام و مسلمانان، حمله به کشورهای مسلمان، اسلامهراسی، آتش زدن قرآن و آیات شیطانی در راستای این نظریه صهیونیستی جنگ تمدنی صورت گرفته و اکنون هم ادامه دارد.
🔸۲ ـ استحاله مسلمانان در اروپا: یکی دیگر از روشهای مبارزه با اسلام در اروپا تلاش برای «اسلام اروپایی یا تربیت مسلمانان سکولار بوده است» که به قول هابرماس «دین اسلام باید پروسه هضم معرفتی را طی کند تا دین اسلام برای آنها منجی نباشد» که در نهایت به فروپاشی مسلمان و اسلام در اروپا بیانجامد.
🔹۳ ـ اسلام لیبرال: چندی پیش بنگاه پژوهشی رند یکی از مهمترین مراکز استراتژیک و سیاستگذاری آمریکا در گزارشی ۲۱۷ صفحه طرح ایجاد شبکههای مسلمان میانهرو را به عنوان راه حل نهایی جهت مهار جریانات اسلامگرا معرفی کرد، بر این اساس این مؤسسه پیشنهاد؛ شبکهسازی از مسلمانان سکولار در گروههایی همچون دانشگاهيان، روشنفکران لیبرال سکولار، محققان دینی معتدل جوان، فعالان اجتماعی، فمینیستها، روزنامهنگاران و نویسندگان معتدل را در دستور کار خود قرار دادهاند.
این اسلام یک اسلام کنترل شده است که فارغ از دغدغه شریعتگرایی عمل میکند و حتی کریسمس و... کلیسا را هم در برنامههای دینی خود میگنجاند.
🔅نکات نهایی؛ تاکنون تلاشهای غرب برای بیهویت کردن مسلمانان نه تنها به نتیجه نرسیده است بلکه دقیقا به عکس عمل کرده است. نشریه سوئدی SE 24 در گزارشی آخرین آمار مسلمانان را منتشر کرد و نوشت: تعداد مسلمانان در فرانسه ۶ میلیون و ۹ درصد جمعیت، تعداد مسلمانان در آلمان ۵ میلیون و ۶ درصد جمعیت، تعداد مسلمانان در هلند یک میلیون و ۶ درصد جمعیت بوده است. این اعداد حاکی از آن است که طرحهای غرب برای اسلامزدایی در غرب نتوانسته است از گسترش اسلام جلوگیری کند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است.» و مسلمانان با دفاع از اسلام و قرآن باید در مقابل این توطئهها بایستند.
✳️بيانيه تروييكاى اروپايى و آمريكا درباره گزارش آژانس و تاسيسات فردو
👈 اقدامات ایران را بر اساس گزارشهای آژانس قضاوت میکنیم، نه هدف ادعایی تهران
متن بيانيه فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا:
🔺ما گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه ایران بدون اطلاع آژانس، تغییر اساسی در پیکربندی برخی از سانتریفیوژهای خود اعمال کرده است را مورد توجه قرار میدهیم.
🔺این سانتریفیوژها اورانیوم با غنای بالا تا ٦٠ درصد را در سایت فردود تولید میکنند.
🔺این تغییر اعلام نشده با تعهدات ایران در توافقنامه پادمانی جامع NPT مغایر است.
🔺با تغییر جدید گزارش شده در پیکربندی آبشارهای سانتریفیوژهای مورد استفاده برای تولید اورانیوم با درجه نزدیک به تسلیحات، نیاز است که ایران به تمام تعهدات پادمانی خود پای بند باشد و نظارت مورد نیاز آژانس بینالمللی انرژی اتمی را بپذیرد.
🔺اظهارات ایران درباره این اقدامات ناکافی است. ما اقدامات ایران را بر اساس گزارشهای بیطرفانه و عینی آژانس قضاوت میکنیم، نه بر اساس هدف ادعایی ایران.
🔺 تولید اورانیوم با غنای بالا توسط ایران در فردو خطرات مرتبط با اشاعه سلاح های هسته ای را به همراه دارد و هیچ توجیه غیر نظامی ندارد.
🔺با توجه به توقف اجرای تعهدات ایران در خصوص شفافیت و راستی آزمایی ذیل برجام و تعلیق اجرای پروتکل الحاقی برای نزدیک به دو سال از سوی ایران، اقدامات ایران نیز نگران کننده تر است.
🔺ایران همچنین بهعنوان بخشی از تحقیقات پادمان آژانس بینالمللی انرژی اتمی، علیرغم تصویب دو قطعنامه درباره این موضوع از سوی شورای حکام در سال گذشته، هنوز پاسخ معتبری به سؤالات باقیمانده آژانس ارائه نکرده است.
🔺ما از ایران میخواهیم که به تمام تعهدات بینالمللی الزامآور قانونی خود بر اساس توافقنامه پادمان جامع با آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبند باشد و در اجرای پادمانهای مؤثر در فردو به طور کامل با آژانس همکاری کند.
پینوشت 👇👇
خواست اصلی غرب از ایران در این جمله نهفته است : 👈ما از ایران میخواهیم به تعهدات پادمانی خود مو به مو عمل کرده و در عین حال فشار حداکثری تحریم ها را هم تحمل کند و در ادامه قدرت موشکی و پهپادی خود را منهدم سازد و دوستان منطقه ای خود در لبنان ، عراق ، سوریه و یمن را خلع سلاح کند که اگر خواستیم به ایران حمله کنیم ایران نه قدرت نظامی داشته باشد و نه توان اقتصادی!!!!!!!
♻️ عجیب اما واقعی
من ایرانیام و درکنار صدها شاخصه که ایرانی بودن را برایم یک ارزش میکند، افتخار میکنم که کشور عزیزم ایران:
🔹اولین جایگاه جهان در:
۱- تولید داروی گیاهی مقابله با ایدز
۲- داروی گیاهی درمان روماتیسم
۳- داروی گیاهی زخم پای دیابتی
۴- ساخت پروتز عصبی
۵- پیوند نای و زیست مصنوعی تکمرحلهای
۶- تولید پودر استخوان
۷- تولید ایمپلنت چشمی
۸- تولید قطعه تلسکوپ رصدخانه
۹- تولیدکننده میتونین
۱۰- حوزه فناوری نانو
۱۱- راهانداز شیره چهارراه نفت
🔹اولین جایگاه منطقه در:
۱- در ساخت تانک
۲- ساخت استارتر هواپیما
۳- پژوهشهای هستهای
۴- تولید پرینتر سهبعدی میکروسکوپی مقام اول خاورمیانه
۵- رتبه علمی و پژوهشی و ثبت اختراع در میان کشورهای اسلامی
۶- تولید افشانه پاک در آسیا
۷- لولههای چدنی ۲ هزار میلیمتری در آسیا.
🔹دومین جایگاه جهان در:
۱- تولید هواپیماهای استراتژیک خورشیدی
۲- تکنولوژی بیودیزل
۳- پهپاد رادارگریز
۴- فناوری تشخیص هویت از روی چشم
۵- ساخت دریچه قلب
۶- درمان تالاسمی با پیوند مغز و استخوان
۷- تولید کارتریجهای نامرئی
۸- تولید نانودارو در جهان
۹- تولید داروی تزریقی ضدسرطان
۱۰- ساخت کیت ارزان و سریع برای درمان بیماریهای لثه
🔹سومین جایگاه جهان در:
۱- تولید دکل انتقال برق
۲- دانش تبدیل گاز به بنزین
۳- فناوری ساخت نیروگاه خورشیدی
۴- استخراج سلولهای بنیادی از دندان شیری
۵- درمان نازایی
۶- تولیدکننده داروی بیماری اماس
🔹چهارمین جایگاه جهان در:
۱- تولید و ساخت موشکهای دوربرد
۲- فناوری نوین درمان ناشنوایی
۳- تولیدکننده بیواتانول
۴- داروهای بیوتکنولوژیک
🔹پنجمین جایگاه دنیا در:
۱- المپیادهای جهانی
۲- تولید داروی انعقاد خون
۳- سازنده روبات انساننما
۴- ارتش سایبری
۵- در مسابقات علمی
۶- دستیابی به فناوری و دانش کامل چرخه سوخت هستهای
۷- تعمیرکابلهای فیبر نوری در اعماق دریا
🔹ششمین جایگاه جهان در تولید زیردریایی
🔹هفتمین جایگاه جهان در:
۱- حوزه نانوتکنولوژی
۲- منعقدکنندههای موضعی خون برای متوقف کردن خونریزی در کوتاهترین زمان ممکن
🔹هشتمین جایگاه جهان در:
۱- قدرتهای فضایی دنیا
۲- تولیدکننده اورانیوم ۲۰ درصد
🔹نهمین جایگاه جهان در چرخه کامل فضایی
🔹دهمین جایگاه جهان در:
۱- صاحب بزرگترین تلسکوپهای جهان
۲- در انجماد و نگهداری سلولهای بنیادی جنسی
۳- فناوری لیزر
۴- ساخت توربین
۵- پیوند ریه
۶- تولیدکننده دستگاه پیشرفته تصویربرداری دیجیتال اشعه ایکس
🔹یازدهمین رتبه جهانی تولید علم در:
۱- رشته مهندسى هوا فضا
۲- رشته انرژى اتمى
۳- رشته شیمى
🔹چهاردهمین رتبه جهانی تولید علم در رشته بیوتکنولوژى
🔹شانزدهمین رتبه جهانی در:
۱- ثبت مقاله علمی
۲- تولید علم در رشته نانو و نانو تکنولوژی
🔹نوزدهمین رتبه جهانی تولید علم در:
۱- رشته پزشکى
۲- رشته فیزیک و نجوم
🔹به عنوان یک ایرانی به خودم میبالم که کشورم یکی از:
۱- کشورهای سازنده کشتی اقیانوسپیما
۲- طراح و تولیدکننده ماهوارهبر
۳- طراح و تولیدکننده توپ دریایی، توانمند در تولید رادیودارو
۴- طراح و تولیدکننده موشک دوشپرتاب
۵- طراح و تولیدکننده خودروی تاکتیکی در حوزه نظامی
۶- طراح و تولیدکننده سلاح ملی خیبر
۷- طراح و تولیدکننده مسلسل، خمپارهانداز، تیربار، نفربر و تانک
۸- پیشگام مهندسی ژنتیک
۹- مجهز به آزمایشگاه جنگنده، متخصص در پیچیدهترین جراحیهای مغز
۱۰- متخصص در سختترین عملهای جراحی و اورولوژی
۱۱- متخصص در سختترین عمل جراحی رفع نقص مادرزادی
۱۲- متخصص در اجرای پیوند سلولهای بنیادی قرنیه چشم
۱۳- تولیدکننده خودروی بدون سرنشین
۱۴- تولیدکننده موشک بالستیک
۱۵- تولیدکننده ناوشکن
۱۶- تولیدکننده جنگنده
۱۷- تولیدکننده بالگرد شکاری
۱۸- تولیدکننده زیردریایی
۱۹- متخصص در کشف ژن نابینایی
۲۰- تولیدکننده روبات هوشمند دستیار جراح
۲۱- تولید دستگاه حفاری نفت و گاز
۲۲- سازنده توربین نیروگاه برقابی
۲۳- خودکفا در تولید کیک زرد
۲۴- تولیدکننده سریعترین اژدر رادارگریز
۲۵- بزرگترین حوضچه تعمیر و ساخت کشتی در خاورمیانه
۲۶- توانمند در ارسال موجود زنده به فضا
۲۷- تولید لباسهای فضانوردی
۲۸- مجهز به تکنولوژی انحراف موشک کروز
۲۹- تولید قایق پرنده رادارگریز با سرعت ۸۵۱کیلومتر
۳۰- جزو ۱۴ سازنده توربینهای بادی بزرگ در دنیا هستیم
🔴 همه این رتبههای پیشرفت، محصول انقلاب اسلامی و افتخارآمیز است اما از همه مهمتر این است که ایران اسلامی من، تنها و تنها کشوری است که در طول ۴۴ سال گذشته نه به کشوری زور گفته و نه زیربار حرف زور رفته؛ در ۴۴ سال گذشته در دهان نظام سلطه زده و به ملتهای مورد ستم دنیا نشان داده که بدون پذیرش سلطه، نه تنها میشود زندگی کرد که تنها راه پیشرفت هم همین است.
⁉️ ️قبل از انقلاب اینهمه فشار اقتصادي و گراني و تورم نبود‼️
👈 عده ای می گویند؛ وضع مردم قبل از انقلاب خيلي بهتر از الان بود. در مدارس، موز رايگان توزيع میشد. پولمان ارزش داشت و ثبات قيمت داشتيم و مثلاً قيمت کبريت و خودکار تا سالها ثابت بود و...
🔻هميشه میگوییم که ديروز بهتر از امروز بوده، اما هیچکدام حاضر نيستيم به زندگي سي چهل سال قبل برگرديم!
🔸 «ثبات قيمت» برخي محصولات، هميشه به معناي «اقتصاد خوب» نيست، هماکنون نیز قیمت برخی محصولات مثل نان و بنزین گاهی سالها ثابت میماند، آیا این شاهدی بر نبودن گرانی و تورم است؟ و آیا گراني و تورم و بيکاري نشانه آن است که ما در خیلی از امور پیشرفت نداشتهایم؟
▪️درباره موضوع موز و کبريت و خودکار و کلاً اقتصاد عصر پهلوی شاید این چند نمونه از گفتههای مدیران کلان حکومت پهلوی، خیلی از مسائل را روشن کند:
1️⃣ اردشير زاهدی (وزير خارجه ايران در زمان پهلوي) مینویسد: «در سال 1352 و در پي جنگ اعراب و اسراييل با چهار برابر شدن بهاي نفت، مشکلات اقتصادي تشديد شد و هويدا بهجای آنکه از اين موقعيت استثنايي استفاده کند و پولها را در امور زيربنايي کشور هزينه نمايد، آنها را صرف واردات موز و آناناس و کالاهاي مصرفي از خارج میکرد. اين پول عظيم مانند يک کيک شيرين و خوشمزه در معرض سوءاستفاده رجال و قدرتمندان قرار گرفت و هر کس انگشت خود را در آن فرو کرده و ناخنکي به آن زد!»(. 25 سال در کنار شاه، ص 291.)
▪️درباره توزیع رایگاه موز در مدارس هم این نقل یکی از سران پهلوی قابل تامل است که: به دانشآموزان موز میدادیم که کسی نگوید پول فروش شش میلیون بشکه نفت کجا میرود؟
2️⃣ شاه در مصاحبه 8 آبان 1355 با روزنامه کيهان گفت: «در همه زمینهها تقاضا فوقالعاده زياد است و عرضه کم. کمبود عرضه و زيادي تقاضا محدود به مواد مصرفي و خوراکي و مصالح ساختماني و واحدهاي مسکوني نيست. شنیدهام که سيمان در حال حاضر گاهي تا 10 برابر قيمت رسمي به فروش میرسد.»(سقوط شاه، ص 79.)
3️⃣ اسدالله علم (وزير دربار از سال 1345 تا 1356) در خاطراتش مینویسد «بر پايه گزارش سال 1979 بانک جهاني، درصد اشخاص بالغ باسواد در 1975 در تانزانيا 66٪، در ترکيه 60٪ و در ايران 50٪ بيش نبود و همچنين در سال 1977 انتظار عمر متوسط در ترکيه 60 و در ايران 52 و در هندوستان و تانزانيا 51 سال بود. به زبان ديگر چه در زمينه آموزشي و چه در زمينه بهداشتي وضع ايران از کشورهايي که درآمد کمتر يا خيلي کمتر داشتند بهتر نبود.»(خاطرات اسدالله علم، ج 5، ص 117 و 118.)
4️⃣ از این آمار و ارقام و از این گفتهها، صدها نمونه دیگر در منابع تاریخی معتبر یافت میشود که نشان میدهد وضع اقتصادی عموم مردم بسیار بغرنج بوده و ستم و تبعیض منزجرکننده بود. افزون بر این، نسلی که آن رژیم را دیدهاند (بهویژه روستاییها و شهرستانیهای دور از پایتخت) هنوز زندهاند و در دسترس ما هستند و میتوانند شواهدی از اوضاع اقتصادی آن روزگار به ما ارائه دهند.
🔚 آیا مردم آن زمان ایران از سر سیری و آسایش و رفاه و امنیت، دست به قیام و شورش زدند و انقلاب کردند؟ چرا هزاران تن به زندان و شکنجه و تبعید افتادند و هزاران نفر مرگ را در آغوش گرفتند، اگر وضع همه خوب بود؟
🇮🇷
📝 دستگیری افرادی که قصد آتشزدن یک مدرسه را داشتند
❄️🌹❄️
🔻ساعت ۲۲ شب گذشته سرایدار مدرسه ابن سینا واقع در خیابان قباد شمالی (تهرانسر) طی یک تماس با مرکز فوریت های پلیس اعلام کرد سه نفر قصد آتش زدن مدرسه را دارند.
🔹عوامل اطلاعات کلانتری به محل اعزام میشوند و مشاهده میکنند سه نفر با ریختن بنزین قصد دارند تا مدرسه را به آتش بکشند.
🔺ماموران پلیس با صحبت کردن و استفاده از روشهای روانشناسانه در آرام کردن متهم در ابتدا این سه فرد را به آرامش دعوت کردند و بعد از دستگیری این افراد را برای بررسی ماجرا به کلانتری انتقال دادند.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝 راهکار حل مسئله هستهای
❄️🌹❄️
🔻سالها پیش یکی از مسئولان به سولانا که آن هنگام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود گفته بود شما در این سالها بر اساس توافقات صورت گرفته از تمامی مکانهای هستهای کشور بازدید کردهاید. آژانس هم تاکنون گزارشی که تأیید کند جمهوری اسلامی به سمت سلاح هستهای منحرف شود نداشته و بر عکس صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران را تأیید کرده است.
🔸از آنسو ایران بر اساس توافق «مدالیته» در حال پاسخ دادن به مسائل مطرح شده قرار دارد؛ پس چرا این همه بر روی برنامه هستهای ایران متمرکز شده و اجازه نمیدهید شرایط ایران عادی شود؟ سولانا در پاسخ میگوید که رفتارهای سیاسی و امنیتی شما در سطح منطقه برای ما موجب نگرانی است! متأسفانه در همچنان بر همان پاشنه گذشته میچرخد؛ دولتهای ضلع غربی مذاکرات هستهای هیچ گاه اجازه ندادهاند مذاکرات هستهای در مسیر فنی و تکنیکال خود به پیش برود. مثلا در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ دولت وقت آمریکا با این تحلیل که خروج از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری میتواند ایران را به نقطه فروپاشی برساند از توافق هستهای خارج شد.
🔹همان موقع متوهمانه گفتند انقلاب اسلامی ایران چهل سالگی خودش را نخواهد دید! بعد که دیدند انقلاب اسلامی در هویت و باروهای مردم ایران جای دارد، کوشیدند برجام موشکی و منطقهای را به برنامه جامع اقدام مشترک بیفزایند. اینک نیز هر چند شرایط محیطی تغییر کرده، اما ماهیت زورگویانه دولتها تغییری نیافته است و محاسبات اشتباه آنها کماکان ادامه دارد. راهپیمایی ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۱ که در اوج جنگ همهجانبه آنها علیه مردم ایران رخ داد، آشکار ساخت مردم ایران هر چند ناراضی از مسائل معیشتی هستند اما پیوندشان با انقلاب و نظام ناگسستنی است.
🔺حال که مدیر کل آژانس در ایران حضور دارد، او و غربیها بدانند که ایران برای احیای برجام آمادگی دارد، اما از آنسو هیچگاه توانمندی نظامی صلحآمیز و سیاستهای منطقهای خود را بر روی میز مذاکره قرار نخواهد داد. کوتاه آمدن غرب از این محاسبات و پندارها نادرست، راهکار حل مسئله هستهای بوده و خواهد بود.
✍🏻عزیز غضنفری
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | اهداف برنامه مسمومسازی دانشآموزان
❄️🌹❄️
🔻از مظلومیتهای نظام جمهوری اسلامی ناشناخته ماندن خدماتش است که مهمترین موضوع آن در بحث زنان است. رسانههای خارجی ادعا میکنند که زنان و دختران ایرانی با محدودیت گسترده مواجهه هستند!
🔸در طول چهار دهه گذشته نرخ باسوادی زنان ۱۵ـ۲۴ سال از ۲۴ درصد به بالای ۹۷ درصد رسیده است، اکنون به گونهای تبلیغات انجام میشود که دوران سیاه #پهلوی برای زنان ایرانی به یک آرزو تبدیل شود.
🔹در سالهای اخیر میزان شرکت کنندگان دختر در کنکور سراسری از پسران هم جلوتر زده است. امسال بیش از یک میلیون و ۴۸۹ هزار نفر برای کنکور اقدام کردهاند که از این تعداد ۶۱ درصد زن و ٣٩ درصد مرد هستند. در سال ۱۳۹۹ هم دانشجویان زن، ۵۳ درصد قبولیها را به خود اختصاص دادند.
🔺نکته مهم؛ در حالی ما شاهد این حرکت بسیار سخیف علیه مدارس هستیم که تروریسم رسانهای هم پای کار آمده است تا با گرو گرفتن افکار عمومی آنچه نقطه قوت نظام را علیه نظام استفاده کند. انقلاب اسلامی در حالی شکل گرفت که حضور زن و دختران در جامعه براساس آمارها بسیار پایین و نگاه به زن هم نگاهی محدود و بسته بود. انقلاب اسلامی به زنان و دختران هم جایگاه اجتماعی داده و هم موجب مشارکت آنان در فرآیندهای سیاسی شد. آنها که نتوانسته بودند دانشگاه و مدارس را به بهانه کرونا و اغتشاشات به تعطیلی بکشانند اکنون با تهدید خانوادهها در حال ایجاد این نگرانی هستند.
✍️ فرهاد مهدوی
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb