eitaa logo
سبک زندگی دینی
125 دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
1.4هزار ویدیو
23 فایل
آیدی ادمین: @mohammaddostmr
مشاهده در ایتا
دانلود
🌷 پيامبر اکرم (صلّي الله عليه و آله) فرمودند : ✍ أطلب العافیه لغیرک ترزقها فی نفسک. 👌عافیت را براى دیگران بخواه تا نصیب تو شود. 📚( نهج الفصاحه)
💠یکدیگر را قضاوت نکنیم 📝 علی‌رضا مکتب‌دار 👈(هر پرهیزکاری گذشته ای دارد و هر گناهکاری آینده‌ای) ما انسان‌ها معمولاً خود را برتر از دیگران می‌دانیم؛ هر چند در زبان، ریاکارانه و یا از سر عادت با دیگران تعارف کرده و خود را ناقص و کوچک جلوه دهیم، اما در واقعِ امر، حبّ ذات و خویشتن‌دوستی مانع آن است که در کنار بدی‌ها و نقایص دیگران، گوشه چشمی نیز به خوبی‌ها و زیبایی‌های آنان داشته باشیم. نگاهی این چنین، عاقلانه‌ترین نوع نگاه است که هر انسانی می‌تواند از روزن آن به دیگران بنگرد چرا که هیچ انسان عادی‌ای، کامل و بدون عیب و نقص نیست. هر انسانی، هرچند که عمری را به عبادت و پرهیزکاری گذرانده باشد، به هر روی در برهه‌ای از زندگی خویش خطا و لغزش داشته و دامنی به میِ گناه تر کرده است، همان‌گونه که هر انسان خطاکار و گناه‌پیشه‌ای، آینده‌ای در پیش دارد که چه بسا در آن فرصت اصلاح خویشتن و جبران مافات را بیابد. پس نه پرهیزکار باید به پرونده درخشان خویش مغرور گردد و در دیگران به چشم حقارت بنگرد و نه فرد گناهکار از آینده درخشانی که می‌تواند برای خود رقم زند، چشم پوشد.
. ♻️ مثل عود باشید نه مثل چوب! 🔰 تفاوت چوب با عود در سوختن معلوم می‌شود، یعنی وقت آتش گرفتن خود را نشان می‌دهند. چوب دود می‌کند و با دود خود همه جا را تیره و تار، چشم‌ها را خسته، و گاهی حتی اشک چشم را بیرون می آورد ولی عود اینطور نیست وقتی آتش می‌گیرد بوی خوش آن بلند می‌شود و فضا را عطرآگین می‌کند. قرآن می‌گوید بعضی آدم‌ها (كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ ۖ) مثل چوب‌اند تا عصبانی می‌شوند آتش می‌گیرند و همه جا را دودآلود و تیره و تار می‌کند ولی بعضی‌ها اینطور نیستند مثل عوداند. وقتی یک حرفی می‌زنید که ناراحت می‌شوند و آتش می‌گیرند بوی جوانمردی و انصاف می‌دهند و هرگز نامردی نمی‌کنند. این است که وجود نازنین امام صادق (علیه السلام) فرمود: هر کسی را خواهی بشناسی در وقت عصبانیت بشناس در وقت خشم بشناس. به قول مولوی :وقت خشم و وقت شهوت مرد کو؟ ✍ درگاه جامع حفظ نهج البلاغه وتثبیت قرآن از این بحث می‌خواهم برای امر به معروف و نهی از منکر استفاده کنم. آمر به معروف و ناهی از منکر واقعی باید بسوزد. باید دلسوز باشد نه انتقام گیرنده و کسی که دنبال خنگ کردن دلش است. امر به معروف او باید کارکرد عود را داشته باشد نه کارکرد چوب را / دقت کنید.
🔴حتی_به_اندازه_نیم_کلمه 💠من آذى مُؤمِنا ولَو بِشَطرِ كَلِمَةٍ، جاءَ يَومَ القِيامَةِ مَكتوبٌ بَينَ عَينَيهِ : «آيِسا مِن رَحمَةِ اللّهِ»، وكانَ كَمَن هَدَمَ الكَعبَةَ وَالبَيتَ المَقدِسَ، وقَتَلَ عَشرَةَ آلافٍ مِنَ المَلائِكَةِ. 💚پیامبر اکرم ص :هر كس مؤمنى را حتّى با نيم كلمه بيازارد، روز قيامت در حالى مى‌آيد كه بر پيشانى او نوشته شده: «نوميد از رحمت خدا»، و چونان كسى است كه كعبه و بيت المقدّس را خراب كرده و ده هزار فرشته را كشته است. 📚إرشاد القلوب: ص ٧٦ ‌‌‌ ‌‌
می‌گویند هر وقت خواستی پارچه‌ای بخری؛ آن را در دستت مچاله كن و بعد رهايش كن، اگر چروک برنداشت، جنس خوبی دارد. آدم‌ها نیز همين‌طورند! آدم‌هايی كه بر اثر فشارها و مشكلات، اخلاق و رفتارشان عوض می‌شود و چروک برمی‌دارند، اين‌ها جنس خوبی ندارند و برای رفاقت، معاشرت، مشارکت، ازدواج و اعطای مسئولیت به ایشان، به هیچ وجه گزینه مناسبی نخواهند بود.
✅ ✳ نصیحتی بالاتر از این نیست! 🔻 نصیحتی بالاتر از این نیست که انسان تصمیم جدی بگیرد که اگر خداوند به او یکصد سال هم عمر دهد، عالما و عامدا حتی یک لحظه نکند. اگر چنین حالی واقعا برای او پیدا شد، خداوند او را کمک می‌کند و توفیق می‌دهد. 👤 📚 از کتاب
✳️ سیم از آن طرف وصل می‌شود، نه از این طرف! 🔻 [جناب مجاهدی نقل می‌کنند:] روزی در خدمت آقای مجتهدی صحبت از این بود که گاهی سیم انسان وصل می‌شود و گاهی نه! ایشان فرمودند: ما غالباً تصور می‌کنیم که این ماییم که سیم خود را با عوالم ماورایی وصل می‌کنیم! ابداً این‌طور نیست! مثل این می‌ماند که یک سیمِ موییِ ضعیفی مستقیماً به ژنراتور مولد برق وصل شود! که در این صورت شاهد ذوب شدن آن خواهیم بود. سیم از آن طرف وصل می‌شود و جریان برقی که متناسب با «ظرفیت وجودی» ما باشد از آن عبور می‌کند و به ما منتقل می‌شود. این‌ها تمثیل است، و الّا سخن گفتن از سیم و جریان برق در تبیین ارتباطات معنوی درست نیست. 🔸 بعد فرمودند: آقاجان! در «مبدأ فیض» هیچ بخلی نیست. فیاض علی الاطلاق، علی الدوام فیض خود را بر عوالم هستی می‌بارد و هر موجودی به اندازهٔ سعهٔ وجودی و استعداد فطری‌ای که دارد از آن بهره‌مند می‌شود. باران که در لطافت طبعش خلاف نیست در باغ، لاله روید و در شوره‌زار، خَس 📚 از کتاب | زندگینامه عارف بصیر، جعفر آقای مجتهدی 📖 ص ۱۹۸ 👤 (پروانه)
🌠 ببینید| نماز شب را ترک نکنید ولو اینکه قضایش را بخوانید 🌹 خاطره‌ای که حاج‌احمدآقا از گریه شدید و شبانه امام خمینی تعریف میکرد 🔸 رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی: واقعاً بدون توجّهات معنوی نمیشود، بدون توسّل، بدون دعا، بدون نماز شب، بدون مراجعه‌ و خواندن صحیفه‌ی سجادیه نمیشود. اگر چنانچه آدم بخواهد ارتباط قلبی خودش را، ارتباط معنوی خودش را با خدا حفظ نکند و مراقبت نکند از آن، کار پیش نمیرود. 🔹 خدا رحمت کند، مرحوم حاج احمدآقا میگفت نیمه‌ی شبها که امام پا میشود گریه میکند، دستمالهای معمولی کفایت نمیکند که اشکهایش را پاک کند، حوله‌ی دست و رو خشک کنی امام دمِ دستش میگذارد که اشکهایش را با آن پاک کند؛ خدا هم به او توفیق داد، کمک کرد، به خاطر همین معنویّت. 🔸 من توصیه میکنم نماز شب را تا آنجایی که میتوانید، ولو یک وقتی هم نتوانستید، مثلاً قضایش را [بخوانید]، ترک نشود؛ یعنی دنبال کنید اینها را، اینها خیلی اثر میگذارد، نورانیّت میدهد به شما و آن وقت این نورانیّت، به شما کمک میکند در پیدا کردن راه.
✦ توحید را باید از کودکان آموخت! که هرجا گره‌ای به کارشان می‌اُفتد؛ نه می‌ترسند و نه جا می‌زنند؛ - رو می‌کنند به مادر ... و با نگاه عجزآلودی،  باقیِ کار را، با یقین بدو می‌سپارند... - یقین به اینکه؛ مادر هست ... و من برای ادامه‌ی راه، تنها نیستم. ✦ ماجرای همین کودک و مادر است؛ ماجرای ما و خدا!
🌷 زیبای دکتر چمران🌷 ... از بد کردن آدمهایت شکایت داشتم به درگاهت اما شکایتم را پس میگیرم ... من نفهمیدم❗️ فراموش کرده بودم که بدی را خلق کردی تا هر زمان که دلم گرفت از آدمهایت، نگاهم به تــو باشد .. گاهی فراموش میکنم که وقتی کسی کنار من نیست ، معنایش این نیست که تنهایم ... معنایش این است که همه را کنار زدی تا خودم باشم و خودت ... با تو تنهایی معنا ندارد ! مانده ام تو را نداشتم چه میکردم ...! ❤دوستت دارم ، خدای خوب من
💖و چنین خدای مهربانی داریم... 🌸روزی حضرت یوسف علیه السلام در کاخ خود بر روی تخت پادشاهی نشسته بود. جوانی با لباسهای چرکین از کنار کاخ او گذشت. جبرئیل در حضور آن حضرت بود. نظرش به آن جوان افتاد. گفت: یوسف! این جوان را می‌شناسی؟ یوسف گفت: نه! جبرئیل گفت: 🌸 این جوان همان طفلی است که پیش عزیز مصر، در گهواره به سخن درآمد و شهادت بر حقّـانیّت تو داد. 🌸حضرت یوسف گفت: عجب! پس او بر گردن ما حقّی دارد. با شتاب مأمورین را فرستاد، آن جوان را آوردند و دستور داد او را تمیز و پاکیزه نمودند و لباس‌های پر بها و فاخر بر وی پوشاندند و برایش ماهیانه حقوقی مقرّر نموده و عطایای هنگفتی به او بخشیدند. 🌸جبرئیل با دیدن این منظره، تبسّم کرد. یوسف گفت: مگر در حق او کم احسان کردم که تبسّم می‌کنی؟ 🌸جبرئیل گفت: تبسّم من ازآن جهت بود که مخلوقی در حق تو که مخلوق هستی، بواسطه ی یک شهادت بر حق در زمان کودکی ازاین همه إنعام و احسان برخوردار شد..... حال خداوند کریم در حق بنده ی خود که در تمام عمر، شهادت بر توحید او داده است، چقدر احسان خواهد کرد؟!❗️ 📚 جلاء العيون ج ٣،ص٢٢٠